Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ηταν σωστη εποχη?

Gperd

New member
24 October 2014
28
Παιδια καλησπερα.Εδω και 4 χρονια ψαχνω το θεμα αγορα τηλεορασης και τελικα καταληγω στο να το αναβαλω.Ειμαι κατοχος τηλεορασης 32" Philips HD Ready του 2005,η οποια δεν αντιμετωπιζει καποιο τεχνικο προβλημα αλλα πλεον θεωρειται τουλαχιστον απαρχαιωμενη.Δεν εχει καν δεκτη Mpeg 4.Σε βαθος χρονου λοιπον απο το 2009 αρχικα εστιασα στις Ιντσες,να παρω μια Μεγααλη τηλεοραση, εν συνεχεια κολησα με το 3D,μετα στην συνδεσιμοτητα και τις Σμαρτ λειτουργιες,τωρα μου μπηκε το μικροβιο του 4 Κ.Ε ετσι οπως φενεται Ποτε δε θα ειναι καταληλη στιγμη για αυτα που προσφερει η τεχνολογια να συμπεσουν με αυτα που θελω σε συνδιασμο με την Τιμη.Γιατι θα ηθελα η νεα μου TV να αντεξει 5 χρονια τουλαχιστον και αντ'αυτου βλεπω οτι ολοι συμφωνουν οτι η 4 κ τεχνολογια ειναι αχρηστη για 2 χρονια και οι συκευες χειροτερες απο αυτες με Full HD ενω ταυτοχρονα λενε οτι σε 4 χρονια θα εχουμε 8 κ......Νομιζω οτι οσο το ψαχνεις τοσο περισσοτερο μπερδευεσαι.Στην θεση μου λοιπον τι θα προτεινατε?Επειδη ΘΕΛΩ 4 κ και πιθανοτατα δεν θα με βγαλει η τηλεοραση μου αλλα 2 χρονια.Για αποσταση θεασης 3 μετρα (48-55αρα)...900-1000 ευρω.

Re: Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ειταν σωστη εποχη?

Καλωσήλθες

Δεν είσαι ο μόνος , έχουμε ένα μέλος απο την Κρήτη που ρωτάει για τηλεόραση εδώ και 2 χρόνια και στο τέλος δεν προβλέπω να αγοράζει τίποτα ποτέ.:p

Στο θέμα μας τώρα , θα σου πρότεινα είτε την Sony 50W805B είτε την Samsung 50H6400 είτε την 48H6500. Κάνε και μια επέκταση εγγύησης στην 5ετία και είσαι καλυμένος.

Τι σημαινει η επεκταση εγγυησης στην πενταετια?

Νομίζω ότι τζάμπα μπερδεύεσαι και αγχώνεσαι.. Εχεις μια 32" HD ready και βλέπεις στα 3μ, μια καλή 50" smart, 3D, με δέκτη δεκτη Mpeg 4 είναι τεράστια βελτίωση σε όλους τους τομείς. Για 4Κ δεν υπάρχει ακόμα υλικό και όταν υπάρξει, θα έρθει με αργά βήματα (περιορισμένους τίτλους) και σίγουρα όχι σε digea - OTEtv - Nova. Μέχρι τότε οι τηλεοράζεις που θα κυκλοφορούν θα είναι 4k OLED οπότε ότι και να πάρεις σήμερα θα είναι παλιό σε 4 χρόνια. Αυτό που σου προτείνει ο Yperion είναι η καλύτερη λύση. Η επεκταση εγγυησης προσφέρεται σαν έξτρα από μεγάλα καταστήματα (Κοτσώβολο, ΜΜ, Public) και απο την αντιπροσωπία της LG και με κάποιο κόστος αγοράζεις άλλα 3 χρόνια εγγύησης οπότε είσαι εξασφαλισμένος για 5 χρόνια αντί για 2.

Τι σημαινει η επεκταση εγγυησης στην πενταετια?

Πληρώνεις ένα επιπλέον ποσό στο κατάστημα αγοράς και αποκτάς μια έξτρα εγγυηση που σε καλύπτει για 5 χρόνια με επισκευή ή αντικατάσταση του προιόντος σου αν προκύψει πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλωσήλθες

Δεν είσαι ο μόνος , έχουμε ένα μέλος απο την Κρήτη που ρωτάει για τηλεόραση εδώ και 2 χρόνια και στο τέλος δεν προβλέπω να αγοράζει τίποτα ποτέ.:p

Στο μακρινό παρελθόν του φόρουμ υπήρξαν και .. χειρότερα (σαν χτες μου φαίνεται γμτ και έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε)

http://avclub.gr/forum/showthread.php/14874-OI-ANAΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ?p=263495&viewfull=1#post263495

Καλωσήλθες

Γεια χαρα κ Yperion λοιπον βασηκα παρακολουθω το forum απο τοτε ποου το πρωτοσυναντησα δεν θεωρω οτι μπορω να προτεινω μοντελα σε καπιους που ρωτανε γιαυτο καμια φορα παρεμβαίνω με ερωτησης ,τοτε με την βοηθεια απο δω ειχα παρει μια 40c650 πραγματηκα τελεια επιλογη ,αυτο το 2010 η tv παιζει ακομα μια χαρα απλα καποια στιγμη ελεγα μοιπος την αλλαζα για πιο μεγαλη αλλα δεν με βιαζει οποτε γιαυτο κ οι καποιες παρεμβασεις σε καποιες συζητησεις

Thnx

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Έχω δει την ue46f6320 και την ue46d6100 (λίγο πιο παλιά) σε φιλικά σπίτια και δεν έχω ξετρελαθεί. Θέλω κάτι καλύτερο.

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Έχω δει την ue46f6320 και την ue46d6100 (λίγο πιο παλιά) σε φιλικά σπίτια και δεν έχω ξετρελαθεί. Θέλω κάτι καλύτερο.

h7000 samsung

Αν τις έχεις δει σε τηλεοπτικό σήμα, δοκίμασε τη sony. Αν τις έχεις δει σε fullHD ταινία και δεν σε ικανοποίησαν, περίμενε τις OLED.

Aς κανω και εδω την ερωτηση οταν λεμε συνδεση TV με το οικιακο δικτυο θα μπορω στην SONY (οπου και να μπεις στο φορουμ sony50w805b ακους) να βλεπω ταινιες απο τον υπολογιστη μου ? εχω ρωτησει σε αλλα 2 thread αλλα απαντηση δεν πηρα .

Παλι δεν με βλεπω να αποφασιζω.Αν ειναι να δωσω 1500 ευρω για την 55αρα την 7000 η στην χειροτερη 700-800 για την 48αρα την 6200 η 6400 η 6500 , μου φαινονται πεταμενα λεφτα αν ειναι σε 2 χρονια να μπορω να παρω 4κ oled με 1500.

Και θα την βγάλεις 2-3 χρόνια ακόμη με μια τηλεόραση μικρή σε μέγεθος και κατα πολύ ξεπερασμένη σε θέμα εικόνας?

Εγώ βασικά απορώ πως έχεις αντέξει τόσο καιρό και δεν την έχεις αλλάξει.

Απάντηση: Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ειταν σωστη εποχη?

Gpend ,με το ιδιο σκεπτικο σου,σε δυο χρονια που θα μπορεις να παρεις 4k oled με 1500 e μηπως θα επρεπε να περιμενεις αλλα δυο χρονια για να παρεις μια τηλεοραση ,ισως 16k oled?
Αλλα παλι,μετα απο τεσσερα χρονια που θα μπορεις να αγορασεις μια τηλεοραση 16k oled ισως θα ηταν καλυτερο να περιμενεις αλλα δυο χρονια για να παρεις μια τηλεοραση 32k oled.
Ελπιζω να καταλαβαινεις το ατερμονο της υποθεσης οσον αφορα τους προβληματισμους σου,και να λαβεις ως δεδομενα τα ακολουθα:

α)Κανενας δεν μας εγγυαται που θα βρισκομαστε και σε ποια κατασταση - οικονομικη η οποιαδηποτε αλλη- στο εγγυς μελλον ,ποσο μαλλον σε δυο χρονια απο τωρα.
β)Η αγορα μιας τηλεορασης δεν συνιστα αναγκαια συνθηκη,αλλα ικανη.Που σε απλα Ελληνικα σημαινει ,οτι την αγοραζεις ,οχι γιατι την χρειαζεσαι,αλλα γιατι την θελεις,γουσταρεις να αναβαθμισεις τις υπηρεσιες απο την παλια συσκευη και-τελος- γιατι,μπορεις να το κανεις!
Οποια και να ναι η αποφαση σου,καλη τυχη στην επιλογη σου,που στο φιναλε ειναι προσωπικη σου υποθεση.

Re: Απάντηση: Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ειταν σωστη εποχη?

Ελπιζω να καταλαβαινεις το ατερμονο της υποθεσης οσον αφορα τους προβληματισμους σου,και να λαβεις ως δεδομενα τα ακολουθα:

α)Κανενας δεν μας εγγυαται που θα βρισκομαστε και σε ποια κατασταση - οικονομικη η οποιαδηποτε αλλη- στο εγγυς μελλον ,ποσο μαλλον σε δυο χρονια απο τωρα.
β)Η αγορα μιας τηλεορασης δεν συνιστα αναγκαια συνθηκη,αλλα ικανη.Που σε απλα Ελληνικα σημαινει ,οτι την αγοραζεις ,οχι γιατι την χρειαζεσαι,αλλα γιατι την θελεις,γουσταρεις να αναβαθμισεις τις υπηρεσιες απο την παλια συσκευη και-τελος- γιατι,μπορεις να το κανεις!
Οποια και να ναι η αποφαση σου,καλη τυχη στην επιλογη σου,που στο φιναλε ειναι προσωπικη σου υποθεση.

:SFGSFGSF:

Καλώς ήλθες.:ernaehrung004:

Απάντηση: Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ειταν σωστη εποχη?

Πηγαινε ΑΥΡΙΟ και παρε μια συσκευη ειτε απο τις προτεινομενες ειτε οποια σου "γεμισει" το ματι. Αν κανεις αλλα δυο χρονια "προξενειο", θα κλεισεις μια χαμενη 6ετια (4+2) καλης θεασης. Λυσεις υπαρχουν - θεληση;;;

Σ' ευχαριστω Yperion,ειμαι πολυυυ παλιος στο site,απλα ξεχασα-εχασα το password του λογαριασμου μου και δεν ηξερα πως να τον επαναφερω,οποτε δημιουργησα εναν καινουργιο.
Παρεπιπτοντως εσυ με βοηθησες -και σ ευχαριστω γι αυτο- στο δικο μου διλημμα για αγορα τηλεορασης πριν 5-6 χρονια,την SONY LCD 46" "something"-4000 sorry δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο αλλα ειχες κι εσυ μια τετοια που της εσπασες την οθονη "κατα λαθος"????? Aν με βοηθαει η αδυναμη μνημη μου:)))))))))
Μιλαμε για το κορυφαιο μοντελο της εποχης τοτε σε σχεση αποδοσης-τιμης,που ακομα και σημερα θεωρω οτι τοσο σε εικονα οσο και σε ιντσες με καλυπτει ακομα απολυτα,χωρις να εχει βγαλει ποτε της το παραμικρο σφαλμα.
Σορυ για το off topic Gpend αλλα νομιζω οτι τα παιδια στο forum εχουν δικιο.Αν μπορεις και αν το θελεις,απλα καντο!

Re: Απάντηση: Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ηταν σωστη εποχη?

Σ' ευχαριστω Yperion,ειμαι πολυυυ παλιος στο site,απλα ξεχασα-εχασα το password του λογαριασμου μου και δεν ηξερα πως να τον επαναφερω,οποτε δημιουργησα εναν καινουργιο.
Παρεπιπτοντως εσυ με βοηθησες -και σ ευχαριστω γι αυτο- στο δικο μου διλημμα για αγορα τηλεορασης πριν 5-6 χρονια,την SONY LCD 46" "something"-4000 sorry δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο αλλα ειχες κι εσυ μια τετοια που της εσπασες την οθονη "κατα λαθος"????? Aν με βοηθαει η αδυναμη μνημη μου:)))))))))
Μιλαμε για το κορυφαιο μοντελο της εποχης τοτε σε σχεση αποδοσης-τιμης,που ακομα και σημερα θεωρω οτι τοσο σε εικονα οσο και σε ιντσες με καλυπτει ακομα απολυτα,χωρις να εχει βγαλει ποτε της το παραμικρο σφαλμα.
Σορυ για το off topic Gpend αλλα νομιζω οτι τα παιδια στο forum εχουν δικιο.Αν μπορεις και αν το θελεις,απλα καντο!

Κάνε τη διαδικασία αλλαγής password
http://avclub.gr/forum/login.php?do=lostpw

Θα σου στείλει mail στον λογαριασμό που είχες δηλώσει

Re: Απάντηση: Νεα τηλεοραση.Λαθος εποχη?Ποτε ηταν σωστη εποχη?

Εχετε δικιο απλα τα οικονομικα ειναι πολυ στενα με 2 μικρα παιδια και η επιλογη μου πιθανον δεν θα ειναι για 2-3-5 χρονια αλλα παλι για αλλα δεκα χρονια , γιαυτο και το ψυριζω τοσο.
Βεβαια ετσι δεν βγαζει πουθενα ειναι αυτονοητο καθως η τεχνολογια τρεχει σαφως πολυ γρηγοροτερα απο την οικονομικη δυνατοτητα του μεσου Ελληνα.Και οταν εχεις την παντοφλα (γυναικα)πανω απο το κεφαλι να στο υπενθυμιζει ειναι λογικο να τρεφεσαι με θελω τα οποια δεν γινονται και τοσο συχνα πραγματικοτητα.Επειδη ομως οντως η τηλεοραση μου εβγαλε πια τα λεφτα της με βλεπω να κινουμαι προς την Η6400,πιθανοτατα την 55αρα μιας και μαλλον θα μου μεινει για καιρο.Παει γυρω στο χιλιαρικο και σκεφτομαι να περιμενω ως τις γιορτες μπας και τυχει καμια καλη προσφορα ειτε σε δοσεις ειτε καποιο δωρο.

H7000 !!!