Nεα τηλεόραση max 48-50 ιντσών

Να πας να τις δεις.

Αν σε ενδιαφέρει και το smart κομμάτι, παίζει ρόλο και το λειτουργικό.
Εκεί υπερέχει η Sony με το Android Tv, το οποίο ναι μεν είναι ακόμα ασταθές και έχει θεματάκια, αλλά από την άλλη είναι πλατφόρμα με τεράστια υποστήριξη από την κοινότητα.
To firefox OS μάλλον χλωμό το βλέπω, ενώ το Tizen δεν έχει πολλές εφαρμογές.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το Smart, τότε θα έβλεπα Panasonic και Sony και κατά προτίμηση καλό θα ήταν να δεις τηλεοπτικό σήμα και σήμα 1080 - οτε tv - (οχι 4Κ) να δεις πως αποδίδουν oi scalers

αυτό είναι το δίλημμα...η σονυ, λένε, ότι αποδίδει καλύτερα το τηλεοπτικό ...απ´την άλλη η πανασονικ είναι μια ίντσα παραπάνω και είναι VA πανελ

το τηλεοπτικο σημα ολες χαλια το δειχνουν γιατι ειναι απο τη μανα του χαλια....μονο plasma τηλεοραση δειχνει καλο τηλεοπτικο..καμια αλλη...τελεια και παυλα.

η Tv που θα σου κανει τη ζωη ευκολη περα απο την εικονα ειναι η sony λογω android.
ειναι το καλυτερο λειτουργικο κομματι και μετα τις τελευταιες αναβαθμίσεις αρκετα σταθερο.ορεξη να εχεις και μπορεις να κανεις παπαδες.

oι sony 49x830x είναι ΙPS πανελ....
the 830C uses IPS panels, the 850C uses VA panels. By virtue of this, the 850C should have significantly better blacks and contrast ratio than the 830C....
και με ένα αndroid box έχεις όλα τα καλούδια του android ...το VA PANEL όμως και την 1 ίντσα παραπάνω δεν την έχεις

Με το VA panel έχετε υπόψιν σας όμως ότι υπάρχουν -συχνά σοβαρά- προβλήματα σε θέαση υπό γωνία. Οπότε αν θέλετε να βάλετε τηλεόραση ψηλά ή αν θέλετε να ανοίγει πολύ σε οριζόντιο άξονα, σκεφτείτε το πολλές φορές.

τις μικρότερες ιντσες πάντως (<55) τις έχουν πολύ '"περιορισμένες"...Κόβουν χαρακτηριστικά απο δώ και από κει...Γιατί ρε κωλοsamsung δεν εβγαζες μια 50JU7000? από τις 48 στις 55 πηγαίνει ....
Η

sstav , τι χρήση θα κάνεις;Ταινίες/σειρές ,αθλητικά ,gaming, σε ενδιαφέρει το τηλεοπτικό , συνθήκες θέασης;

ταινίες -σειρες & gaming
2,5m -3,5m απόσταση θέασης....
ο περιορισμός του χώρου εγκατάσταση δεν μπορεί να αρθεί εύκολα. (μήκος 115εκ - υψος 75 εκ)...εξου και η 50αρα

Mπορώ να δώσω για 4κ...θα την έχω για μια πενταετία τουλάχιστον...Τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει κάτι ... αλλά μετά από 2-3χρόνια; το 3d είναι αδιάφορο....

θέλει 55αρα απλά απαιτειται ολική αναδιαμόρφωση σύνθετου καινούργιο και αυτό δεν περνάει από WAF (wife acceptance factor)

Samsung UE50JU6800..(VA,50/60Hz panel)

Panasonic TX-40CX700E/50CXM710E..(VA,100/120Ηz panel,δεν παίζει ήχο DTS από usb)

ultra-hd-talk-02.jpg

To UHD standard είναι κάτι που εξελίσσεται HDR,WCG,bit depth,fps...

γιατί η 50cx710 είναι φθηνότερη από 50cx700; που είναι η φαβα που ο λάκος;

ψάχνω τις διαφορές (160 ευρω λιγότερα κάνει η 710) και δεν τις βρίσκω...γνωρίζει κανείς;

Δεν υπάρχει λάκος στη φάβα, η διαφορά τιμής της CXM710 με την CX700 είναι σαφώς μικρότερη απο την διακύμανση της τιμής της 2ης στο skroutz.

Εχεις ξεκινήσει λάθος την όλη αναζήτηση σου, θες να αγοράσεις μια τηλεόραση μικρότερη απο αυτή που επιβάλλει η απόσταση θέασης σου και να μείνεις κολλημένος μαζί της για τουλάχιστον 5 χρόνια :bang:
Επιπλέον θες και την ακριβότερη δυνατή λύση εντός του budget σου για να εγκλωβιστείς ακόμα περισσότερο :plank:

Οπως το βλέπω εγώ ισχύουν τα εξής:

Η τεχνολογία των τηλεοράσεων βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και οι εξελίξεις τα επόμενα 2-3 χρόνια θα καταστήσουν όλες τις τηλεοράσεις που πωλούνται αυτή τη στιγμή παρωχημένες.

Εσύ, λόγω κατάστασης - διαρύθμισης στο σπίτι δεν μπορείς να αποκτήσεις αυτό που πρέπει.

Αν λοιπον η τηλεόραση που έχεις τώρα πρέπει να αντικατασταθεί λόγω μεγέθους ή παλαιότητας, η γνώμη μου είναι να πάρεις μια τηλεοραση fullhd όσο φθηνότερα την βρείς και να μεταθέσεις τον ορίζοντα αλλαγής της απο τα 5 στα 3 χρόνια.

τεχνικές διαφορές μεταξύ 50cxm710 και 50cx700; Δεν κατανοώ την διαφορά τιμής. Ειδικά για μια cxm710 στα 699 που είχε πέσει τα Χριστούγεννα. Αν δεν είχαν διαφορές θα έπρεπε να γίνει χαμός...τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω εγώ...
Μιλάμε για 710vs700 (VA) και όχι για 740 (ΙPS)....
Mε βάση αυτό
https://translate.google.com/transl...pl/panasonic-50cx700-czy-50cxm710/&edit-text=
δεν υπάρχουν διαφορές και η τιμές και των δύο κρίνονται υψηλές ειδικά όταν τα Χριστούγεννα επαιρνες την 710 στα699

Last edited:
Φιλε....αν θες ακουσε με. Βλεπω οτι εχεις "κολλησει" με καποια πραγματα και δεν ακους τις συμβουλες των παραπανω... πιστεψε με εχουν δικιο.
Εγω προσωπικα την "πατησα" οταν πριν 2 χρονια αγορασα κορυφαια 46αρα των 1700ε (οκ σε προσφορα, αλλα και τα 1200 δε τα λες λιγα).

Σημερα 2 χρονια μετα το μεγεθος ειναι ανεπαρκες, δεν υποστηριζει τα νεα καλουδια, και σε περιπτωση πωλησης πιανει μετα βιας 600ε.

Και εγω τοτε την πηρα με οριζοντα "5ετιας" και καλα....αλλα τωρα θελω να την αλλαξω. Παραδειγματισου λοιπον απο μενα και ακου τους παραπανω, δεν σε κοροιδευουν, απλα ξεχνα το 4Κ και μη παρεις τιποτα πανω απο 500-700ε , δεν αξιζει σε τεχνολογικο προιον. Βαλε τα λεφτα στην ακρη να τα σκασεις σε 3 χρονια για μια ωραια αναβαθμισουλα, πολυ παραπανω θα τα χαρεις ετσι.

Και στην ουσια, εφοσον εχεις δει τις OLED, καταλαβαινεις οτι σε 2 χρονια που θα ειναι mainstream ολες οι σημερινες TV θα ειναι για τα σκουπιδια μπροστα τους. Δεν ειμαι μηδενιστης, απλα τετοια ειναι η διαφορα στην ποιοτητα εικονας, το ειδες και με τα ματια σου. Ειναι η μοναδικη σοβαρη εξελιξη που εχει γινει στις flat TVs τα τελευταια 15 χρονια. Επιτελους κατι νεο και πραγματικα πολυ καλυτερο και οχι να βαφτιζουμε τις LCD, LED επειδη αλλαξαμε το backlight και να τις πλασαρουμε σαν καινουρια τεχνολογια...

Καταλαβαινεις λοιπον οτι οι OLED που πλεον ειναι ηδη 2 χρονια στην αγορα και μπορει να πει κανεις οτι εχουν "φτηνινει" οταν παιρνεις 55αρα 1080p στα 1700ε , σε 2 χρονια θα ειναι εντελως mainstream και θα παιρνεις 4k OLED στο 1000ρικο. Οποτε παρτο αποφαση οτι ΟΤΙ και να παρεις σημερα σε LED θα ειναι για πεταμα τοτε και μη τα σκασεις...
Κατανοω μονο οποιον ριξει τα 1700 για να παρει την OLED σημερα εστω και με παιδικες ασθενειες, εστω και με 1080p , απλα γιατι θελει την τεχνολογια του αυριο σημερα. Αλλα ολοι οι υπολοιποι καλυτερα να βολευτουμε με κατω απο 700ε , και εγω προσωπικα αφου την εκανα τη μαμακια δε προκειται να πουλησω τη 46αρα και θα μεινω δεσμευμενος για αλλα 2 χρονια...
Και για να προλαβω το γνωστο επιχειρημα οτι παντα κατι νεο υπαρχει στη γωνια και δε γινεται να περιμενεις συνεχεια κλπ, οχι δεν εννοω για ψιλοβελτιωσεις σαν το HDR τα παραπανω HZ , το 3D κλπ.....τωρα μιλαμε για επιτελους νεα τεχνολογια Panel που εχει πολλα να δωσει και γινεται καθε 10-15 χρονια....αυτο αξιζει να το περιμενεις!

Ο εξυπνος μαθαινει απο τα λαθη των αλλων....οποτε αν θες μην κανεις τα δικα μου (μας)......just my 2 cents!

blinky (είμαστε οι γνωστοί λαμπίτες υποθέτω;)
εκτιμώ τις απόψεις-αναλύσεις σου και τις διαβάζω διεξοδικά πάντα ... Πριν ξεκινήσω την αναζήτηση δεν εδινα σημασία στις τεχνολογίες τωντηλεοράσεων. Μπαίνοντας στον χορό για αλλαγή από την 37αρα που έχω τώρα διάβαζα-εβλεπα κτλ. Προσπαθω να είμαι συνηδειτοποιημένος αγοραστής σε όλα ... δεν αφήνω να με συνεπάρει το μαύρο των oled, οι 55αρες και HDR που θα υποστηρίζουν κτλ. Ψάχνω 50αρα καλή οθόνη ...εχω 1 χιλιαρικο και αν είναι να το χρησιμοποιήσω στην αγορά τηλεόρασης ελεγα να πάρω ότι καλύτερο αγοράζεις με αυτά...Δεδομένου της μεταβατικής καταστασης ας είναι να δώσω 780 για μια 50w807 κερδίζοντας το μέγεθος που θέλω και εξοικονομώντας 220 ευρώ. Είναι η σωστή προσέγγιση;