Φιλε....αν θες ακουσε με. Βλεπω οτι εχεις "κολλησει" με καποια πραγματα και δεν ακους τις συμβουλες των παραπανω... πιστεψε με εχουν δικιο.
Εγω προσωπικα την "πατησα" οταν πριν 2 χρονια αγορασα κορυφαια 46αρα των 1700ε (οκ σε προσφορα, αλλα και τα 1200 δε τα λες λιγα).
Σημερα 2 χρονια μετα το μεγεθος ειναι ανεπαρκες, δεν υποστηριζει τα νεα καλουδια, και σε περιπτωση πωλησης πιανει μετα βιας 600ε.
Και εγω τοτε την πηρα με οριζοντα "5ετιας" και καλα....αλλα τωρα θελω να την αλλαξω. Παραδειγματισου λοιπον απο μενα και ακου τους παραπανω, δεν σε κοροιδευουν, απλα ξεχνα το 4Κ και μη παρεις τιποτα πανω απο 500-700ε , δεν αξιζει σε τεχνολογικο προιον. Βαλε τα λεφτα στην ακρη να τα σκασεις σε 3 χρονια για μια ωραια αναβαθμισουλα, πολυ παραπανω θα τα χαρεις ετσι.
Και στην ουσια, εφοσον εχεις δει τις OLED, καταλαβαινεις οτι σε 2 χρονια που θα ειναι mainstream ολες οι σημερινες TV θα ειναι για τα σκουπιδια μπροστα τους. Δεν ειμαι μηδενιστης, απλα τετοια ειναι η διαφορα στην ποιοτητα εικονας, το ειδες και με τα ματια σου. Ειναι η μοναδικη σοβαρη εξελιξη που εχει γινει στις flat TVs τα τελευταια 15 χρονια. Επιτελους κατι νεο και πραγματικα πολυ καλυτερο και οχι να βαφτιζουμε τις LCD, LED επειδη αλλαξαμε το backlight και να τις πλασαρουμε σαν καινουρια τεχνολογια...
Καταλαβαινεις λοιπον οτι οι OLED που πλεον ειναι ηδη 2 χρονια στην αγορα και μπορει να πει κανεις οτι εχουν "φτηνινει" οταν παιρνεις 55αρα 1080p στα 1700ε , σε 2 χρονια θα ειναι εντελως mainstream και θα παιρνεις 4k OLED στο 1000ρικο. Οποτε παρτο αποφαση οτι ΟΤΙ και να παρεις σημερα σε LED θα ειναι για πεταμα τοτε και μη τα σκασεις...
Κατανοω μονο οποιον ριξει τα 1700 για να παρει την OLED σημερα εστω και με παιδικες ασθενειες, εστω και με 1080p , απλα γιατι θελει την τεχνολογια του αυριο σημερα. Αλλα ολοι οι υπολοιποι καλυτερα να βολευτουμε με κατω απο 700ε , και εγω προσωπικα αφου την εκανα τη μαμακια δε προκειται να πουλησω τη 46αρα και θα μεινω δεσμευμενος για αλλα 2 χρονια...
Και για να προλαβω το γνωστο επιχειρημα οτι παντα κατι νεο υπαρχει στη γωνια και δε γινεται να περιμενεις συνεχεια κλπ, οχι δεν εννοω για ψιλοβελτιωσεις σαν το HDR τα παραπανω HZ , το 3D κλπ.....τωρα μιλαμε για επιτελους νεα τεχνολογια Panel που εχει πολλα να δωσει και γινεται καθε 10-15 χρονια....αυτο αξιζει να το περιμενεις!
Ο εξυπνος μαθαινει απο τα λαθη των αλλων....οποτε αν θες μην κανεις τα δικα μου (μας)......just my 2 cents!