Nέα tv 40-42'' 700-900e max

Η (Β) διαθέτει και θύρα ethernet για τις απαραίτητες ενημερώσεις του βρεττανικού freeview και, αν δε με απατά η μνήμη μου, στα μενού ρυθμίσεων έχει σκέτες τις μπάρες, χωρίς τις αριθμητικές τιμές...

Καλημέρα φίλε και χρόνια πολλά καταρχήν. Όπως σου είχα γάψει και πριν κανά δίμηνο οι plasma δεν κάνουν για πολύωρο gaming, είτε πρίν είτε μετά το στρώσιμο. Και εσύ απ'οτι κατάλαβα θέλεις να τη λιώσεις στα παιχνίδια. Καλές οι πολλές ίντσες σε καλή τιμή αλλά παίζει ρόλο και γιατί προορίζεται η TV. Γνώμη μου να πας στη 40C650 ή C653 τέλος πάντων, αυτή που είναι τώρα σε φοβερή προσφορά, είναι ευκαιρία, είναι πολύ καλή TV και δε θα'χεις να ανησυχείς για στρωσίματα. Αν σε παίρνει οικονομικά πάνε και για την 46άρα. Για Lafas!

Έγραψα στο διπλανό Topic το παρακάτω:
Κοίτα πραγματικά με ότι έχω διαβάσει δεν θα έχω πρόβλημα νομίζω.
http://www.cnet.com.au/plasma-burn-in-explained-339286705.htm

Θα την λειτουργώ κανονικά και ότι γίνει.
Στην τελική θα πάρω άλλη, αν χαλάσει, αλήθεια. Δεν έχω λεφτά, αλλά προτιμώ να μην τα δώσω σε γιατρούς και χάπια. Πραγματικά δηλαδή αυτό το άγχος με το burn in ότι θα μείνει το κανάλι, θα μείνει κάτι από κάποιο παιχνίδι, κλπ, ε αν συμβαίνουν οι Plasma είναι για κλωτσιές.
Μία TV, την παίρνεις για να βλέπεις κανάλια και να παίζεις παιχνίδια.

Αν την πάθω την έπαθα...

Η (Β) διαθέτει και θύρα ethernet για τις απαραίτητες ενημερώσεις του βρεττανικού freeview και, αν δε με απατά η μνήμη μου, στα μενού ρυθμίσεων έχει σκέτες τις μπάρες, χωρίς τις αριθμητικές τιμές...

Επίσης διαθέτει και δορυφορικό δέκτη (freesat HD) που βέβαια εμάς μας είναι άχρηστος.

Έγραψα στο διπλανό Topic το παρακάτω:
Κοίτα πραγματικά με ότι έχω διαβάσει δεν θα έχω πρόβλημα νομίζω.
http://www.cnet.com.au/plasma-burn-in-explained-339286705.htm

Θα την λειτουργώ κανονικά και ότι γίνει.
Στην τελική θα πάρω άλλη, αν χαλάσει, αλήθεια. Δεν έχω λεφτά, αλλά προτιμώ να μην τα δώσω σε γιατρούς και χάπια. Πραγματικά δηλαδή αυτό το άγχος με το burn in ότι θα μείνει το κανάλι, θα μείνει κάτι από κάποιο παιχνίδι, κλπ, ε αν συμβαίνουν οι Plasma είναι για κλωτσιές.
Μία TV, την παίρνεις για να βλέπεις κανάλια και να παίζεις παιχνίδια.

Αν την πάθω την έπαθα...

Δε μπορείς όμως να τα'χεις όλα. Δηλαδή και plasma και πολύωρο gaming απ'την αρχή. Φρόντισε τουλάχιστον να έχεις χαμηλές ρυθμίσεις για τις πρώτες 100 ώρες και το zoom στα κανάλια. Το συγκεκριμένο άρθρο της cnet είναι απ'το 2008, τώρα είναι ακόμη μικρότερος ο κίνδυνος για burn in. Αν θέλεις TV για τα πάντα, πάρε LCD να τελειώνεις, κανείς δεν είπε πως είναι χειρότερες των plasma.

Δε μπορείς όμως να τα'χεις όλα. Δηλαδή και plasma και πολύωρο gaming απ'την αρχή. Φρόντισε τουλάχιστον να έχεις χαμηλές ρυθμίσεις για τις πρώτες 100 ώρες και το zoom στα κανάλια.
Θα την στρώσω πρώτα. Αυτό είναι σίγουρο.
Αν κάποιος έχει και Link να κατεβάσω και το DVD στρωσίματος, θα με βοηθούσε πολύ.

κανείς δεν είπε πως είναι χειρότερες των plasma.
Τι κανείς δεν το είπε?
Όλα τα Reviews, όλοι οι χρήστες λένε ότι είναι χειρότερες οι LCD!!!
Μάλιστα με διαφορά!!!
Ακόμα και στην διπλάσια τιμή μιας LCD μπορεί να είναι καλύτερη σε εικόνα μία Plasma.
Ότι έχω διαβάσει σου λέω, στη πράξη θα το δω εντός των ημερών.

Θα την στρώσω πρώτα. Αυτό είναι σίγουρο.
Αν κάποιος έχει και Link να κατεβάσω και το DVD στρωσίματος, θα με βοηθούσε πολύ.

Τι κανείς δεν το είπε?
Όλα τα Reviews, όλοι οι χρήστες λένε ότι είναι χειρότερες οι LCD!!!
Μάλιστα με διαφορά!!!
Ακόμα και στην διπλάσια τιμή μιας LCD μπορεί να είναι καλύτερη σε εικόνα μία Plasma.
Ότι έχω διαβάσει σου λέω, στη πράξη θα το δω εντός των ημερών.

Α ωραία οπότε και στο gaming τότε είναι χειρότερες οι LCD δηλαδή! Δε μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικές τεχνολογίες και να πεις ξεκάθαρα πως υπερέχει η μία. Σ'άλλα υπερέχει η μία και σ'άλλα η άλλη. Σεβαστές οι γνώμες των χρηστών αλλά μου επιτρέπεις να έχω και τη δική μου. Η εικόνα σε ταινία σαφώς είναι πολύ καλύτερη σε plasma. Αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο μόνο.

2 πράγματα ανησυχούν για gaming σε plasma. Τα phosphor-trails αν τα βλέπει κάποιος και το IR – BurnIn. Αν δεν βλέπεις τα trails και δεν φοβάσαι για burn τότε οι plasma και ιδίως οι Panasonic είναι μια χαρά για gaming καθώς έχουν και αρκετά χαμηλό input lag.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1055016&postcount=1655
Επιλογή τηλεόρασης για gaming.

Σεβαστές οι γνώμες των χρηστών αλλά μου επιτρέπεις να έχω και τη δική μου. Η εικόνα σε ταινία σαφώς είναι πολύ καλύτερη σε plasma. Αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο μόνο.
Σεβαστές είναι όλες οι γνώμες!
Συνήθως όμως διαβάζεις όσο περισσότερο μπορείς και διαλέγεις. Κοιτάς πλειοψηφία απόψεων και φυσικά ζυγίζεις.

Επειδή Size Does Matter αυτη την θεωρώ το καλύτερο value for money στα 800 ευρώ που θες να κινηθείς:
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...anasonic-TX-P50U20-Plasma-TV-50-TX-P50U20.htm
Την είχα στο νου μου και αυτή. Είναι το ψυχολογικό που κάνει την ζημιά. Ήθελα S20.

2 πράγματα ανησυχούν για gaming σε plasma. Τα phosphor-trails αν τα βλέπει κάποιος και το IR – BurnIn. Αν δεν βλέπεις τα trails και δεν φοβάσαι για burn τότε οι plasma και ιδίως οι Panasonic είναι μια χαρά για gaming καθώς έχουν και αρκετά χαμηλό input lag.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1055016&postcount=1655
Επιλογή τηλεόρασης για gaming.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50s20b-tx-p42s20b-20100511647.htm
Γράφει ο Reviewr:
"All of the above traits mean that the Panasonic TX-P50S20B is a very appropriate TV for hardcore gamers."

Επίσης,
"Video games were great fun on the Panasonic TX-P50S20B plasma. We measured this HDTV as having only 16ms of input lag (compared to a lag-free CRT monitor) in the GAME picture mode."

Τα phosphor-trails είναι οι πρασινίλες?
Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα...

Αν έχω ρε παιδιά, τι να πω??? Είναι για κλωτσιές οι Plasma...

Επίσης διαθέτει και δορυφορικό δέκτη (freesat HD) που βέβαια εμάς μας είναι άχρηστος.

H S όχι, Ανδρέα. Ο επίγειος δέκτης της όμως, είναι DVB-T2...

@Lafas1987: Αν μιλάμε για παιχνίδια που δεν έχουν στατικές ενδείξεις, παίζεις άφοβα όσες ώρες γουστάρεις. Αν μιλάμε για παιχνίδια τύπου Pac-Man, απαγορεύονται δια ροπάλου πριν το στρώσιμο, ενώ και μετά χρειάζονται μία μηδαμινή προσοχή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Tα phopsphor trails δεν πρόκειται να σε προβληματίσουν. Όταν φαίνονται, "θολώνουν" την εικόνα σαφώς λιγότερο από το response time των υγρών κρυστάλλων...

Last edited:
Απάντηση: Re: Nέα tv 40-42'' 700-900e max

H S όχι, Ανδρέα. Ο επίγειος δέκτης της όμως, είναι DVB-T2...

Όντως...τώρα που το βλέπω η S20(Β) απλά έχει ethernet

connections.jpg

Αντιθέτωση,η G20 έχει και τον δορυφορικό δέκτη.

rear-connections.jpg

@Lafas1987: Αν μιλάμε για παιχνίδια που δεν έχουν στατικές ενδείξεις, παίζεις άφοβα όσες ώρες γουστάρεις. Αν μιλάμε για παιχνίδια τύπου Pac-Man, απαγορεύονται δια ροπάλου πριν το στρώσιμο, ενώ και μετά χρειάζονται μία μηδαμινή προσοχή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Tα phopsphor trails δεν πρόκειται να σε προβληματίσουν. Όταν φαίνονται, "θολώνουν" την εικόνα σαφώς λιγότερο από το response time των υγρών κρυστάλλων...
Όλα τα παιχνίδια σχεδόν έχουν ενδείξεις!

Ακόμα:

1) Υπάρχει κάποιο Link που μπορώ να κατεβάσω το DVD στρωσίματος?
2) Υπάρχουν κάπου συγκεκριμένα Settings που πρέπει να βάλω για το στρώσιμο?

Όλα τα παιχνίδια σχεδόν έχουν ενδείξεις!

Ακόμα:

1) Υπάρχει κάποιο Link που μπορώ να κατεβάσω το DVD στρωσίματος?
2) Υπάρχουν κάπου συγκεκριμένα Settings που πρέπει να βάλω για το στρώσιμο?

Mόνιμες ενδείξεις; Ακόμα; Εδώ είχαν αρχίσει να τις κάνουν να εμφανίζονται/εξαφανίζονται/ξεθωριάζουν από την εποχή του playstation και nintendo 64... Anyway...

Το DVD στρωσίματος μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

Οδηγίες για στρώσιμο, μπορείς να βρεις π.χ. εδώ, στην ενότητα "ΣΤΡΩΣΙΜΟ".

Mερικά γενικά περί image retention και burn-in, θα βρεις εδώ.

Mόνιμες ενδείξεις; Ακόμα; Εδώ είχαν αρχίσει να τις κάνουν να εμφανίζονται/εξαφανίζονται/ξεθωριάζουν από την εποχή του playstation και nintendo 64... Anyway...
Δεν έχω δώσει ιδιαίτερη βάση να πω την αλήθεια.

Το DVD στρωσίματος μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.
Φανταζόμουν ένα DVD που να δείχνει κάποιο Video.
Είναι σίγουρο ότι κάνει καλό αυτό στην TV?
Μία λογική ερώτηση είναι, πως γίνεται ο κατασκευαστής, να μην δίνει κάποιο ειδικό DVD σαν και αυτό?

Οδηγίες για στρώσιμο, μπορείς να βρεις π.χ. εδώ, στην ενότητα "ΣΤΡΩΣΙΜΟ".

Mερικά γενικά περί image retention και burn-in, θα βρεις εδώ.
Τουλάχιστον Pro μπορώ να παίζω?
Πειράζει που το περισσότερο είναι πράσινο?
Έχει το ραντάρ, το οποίο γίνεται διάφανο όταν η μπάλα παίζεται κοντά του και το Score το οποίο είναι πάντα έτσι έντονο. Μπορώ να απενεργοποιήσω ότι θέλω βέβαια.
pes-2011-40397-1.jpg

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν η TV έχει μετρητή που να δείχνει πόσες ώρες έχει δουλέψει.
Είναι και ένας τρόπος να δεις αν είναι σφραγισμένη ή όχι επίσης.

Aν παίζεις μόνο pro, χωρίς να δείχνει τίποτα άλλο στα μεσοδιάστηματα η τηλεόραση, τότε, ναι, κάποια στιγμή θα έχεις πρόβλημα... :D

Όσον αφορά το DVD στρωσίματος, η χρήση του είναι προαιρετική. Προσωπικά, δεν το χρησιμοποιήσα. Για τις πρώτες 200 ώρες, έβαλα απλώς την αντίθεση στο 30 στο cinema mode και το aspect στο "Μεγέθυνση 1" για τηλεοπτικό, ώστε να μην φαίνονται τα λογότυπα των σταθμών και έβλεπα κανονικά, σήριαλ και ταινίες...

Καμιά ωρίτσα Pro όχι παραπάνω.
Επίσης οι υπότιτλοι κάνουν ζημιά που είναι άσπροι?

Υ.Γ.: Πες μου αν ξέρεις πως μπορώ να δω πόσες ώρες έχει δουλέψει σε παρακαλώ.

Για μία ώρα μόνο, ούτε καν χρειάζεται να σε απασχολεί το θέμα.

Σε σχέση με τους υπότιτλους, όταν είχα δει συνεχόμενους 4 κύκλους "Lost", χωρίς να παίξει τίποτα άλλο στο ενδιάμεσο, είχε μείνει μία ανεπαίσθητη "σκιά", η οποία φαινόταν από κοντά, μόνο σε πλήρη μαύρη οθόνη και σε απόλυτο σκοτάδι. Μετά από 10 περίπου ημέρες κανονικής χρήσης, η "σκιά" εξαφανίστηκε εντελώς...

Για τις ώρες λειτουργίας, αν μιλάμε για Panasonic, η διαδικασία αναφέρεται σε όλα τα σχετικά νήματα, στην πρώτη σελίδα, π.χ. εδώ, στην ενότητα "Πρόσβαση στο Service Menu κ' Ώρες Λειτουργίας".