Νέα TV στα 50+

sprsk

Senior Member
10 November 2007
673
Ηρθε η ώρα για να αλλάξω την Toshiba 47 Z3030DG. 2 Χρόνια ήταν η βασική επιλογή στο σαλόνι του σπιτιού και μας βοήθησε να μπούμε στο χώρο των μεγάλων TV με αξιοπρέπεια .

Τα δεδομένα

Απόσταση : από 3 έως 5 μέτρα ( βλέπε 2 καναπέδες σε " Γ " διαμόρφωση )
Γωνία : σε καμία περίπτωση πάνω απο της 35 μοίρες οριζόντια .

Υλικό

ότι κατεβαίνει και ανεβαίνει στο δίκτυο . AVI , MKV κλπ.
παιχνίδια
τηλεόραση και μάλιστα σε 4-3 φορμάτ ( και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό , μου την σπάνε τα παραμορφωμένα πρόσωπα)
αθλητικά
δέκτης dreambox500
Χρήση 3-4 ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα 1-2 ( καθημερινά ) 5-6 (Σ-Κ)

Απαιτήσεις

Δυνατό μαύρο για τις ταινίες ( που μου λείπει )
Χρωματική ακρίβεια .
Λεπτομέρεια στην απόδοση
Να μην έχει αντανακλάσεις
Να μην υπάρχει περίπτωση να αφήσει στίγμα .

Τιμή γύρο στα 1500 (δεν με νοιάζει αν πρόκειται να έρθει το καινούργιο σε 1 μήνα , αρκεί να εκπληρεί της προϋποθέσεις

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια .

Ηρθε η ώρα για να αλλάξω την Toshiba 47 Z3030DG. 2 Χρόνια ήταν η βασική επιλογή στο σαλόνι του σπιτιού και μας βοήθησε να μπούμε στο χώρο των μεγάλων TV με αξιοπρέπεια .

Τα δεδομένα

Απόσταση : από 3 έως 5 μέτρα ( βλέπε 2 καναπέδες σε " Γ " διαμόρφωση )
Γωνία : σε καμία περίπτωση πάνω απο της 35 μοίρες οριζόντια .

Υλικό

ότι κατεβαίνει και ανεβαίνει στο δίκτυο . AVI , MKV κλπ.
παιχνίδια
τηλεόραση και μάλιστα σε 4-3 φορμάτ ( και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό , μου την σπάνε τα παραμορφωμένα πρόσωπα)
αθλητικά
δέκτης dreambox500
Χρήση 3-4 ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα 1-2 ( καθημερινά ) 5-6 (Σ-Κ)

Απαιτήσεις

Δυνατό μαύρο για τις ταινίες ( που μου λείπει )
Χρωματική ακρίβεια .
Λεπτομέρεια στην απόδοση
Να μην έχει αντανακλάσεις
Να μην υπάρχει περίπτωση να αφήσει στίγμα .

Τιμή γύρο στα 1500 (δεν με νοιάζει αν πρόκειται να έρθει το καινούργιο σε 1 μήνα , αρκεί να εκπληρεί της προϋποθέσεις

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια .
Με όλα αυτά που γρ'αφεις μία είναι η επιλογή :
Panasonic 50v20 ή 50vt20 που είναι και 3d.

Με όλα αυτά που γρ'αφεις μία είναι η επιλογή :
Panasonic 50v20 ή 50vt20 που είναι και 3d.

Ξεφέυγει πολύ από τα 1500 όμως...και επειδή θέλει 4:3 mode δεν είναι καλή αγορά μιας plasma...Αντιθέτως,πιο οικονομικά μπορείς να βρείς την 55C650 της Samsung(το ξέρω....lcd και πολλές ίντσες=αισχρό αποτέλεσμα).Εάν ξεχάσεις το 4:3 Mode τότε η 50V20 της Panasonic είναι η καλύτερη που μπορείς να αγοράσεις.Και ενοείται μετά εάν ανέβεις 1000 ευρώ πάει η 50VT20 που προορίζεται βέβαια για 3D περιεχόμενο πιο πολύ...όπως και την χαρακτήρισαν είναι μια 3D τηλεόραση που έχει δυνατότητα να δείχνει 2D!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβω τόσο άντε να παίξω + - 100 euro το πολύ με προτίμηση στα -100 :D

Αν πούμε ότι πάω για την V20 και είμαι πολύ προσεκτικός στο στρώσιμο .
Θα έχω θέματα σε παιχνίδια και προβολή τηλεόρασης ?
υπάρχει Ps3 και να πώ ότι εχθές είδα το πακέτο κινέτικ και ενθουσιάστηκα .
Επομένως προβλέπονται μεγάλες μάχες στα shot em up ... :violent-smiley-030:

Last edited:
Δυστυχώς υπάρχει θέμα χώρου δεν μπαίνουν οι 60άρες

LG - 60PK550 - 1392mm περίπου 1550 euro
LG - 60PK950 - 1408mm περίπου 1900 euro
LG - 50PK550 - 1171mm περίπου 750 euro ( τζάμπα βγαίνει )
LG - 50PK950 - Διαστάσεις της δεν έχουν στο Ελληνικό site. Μόνο στο Skroutz - pixmania 1300 euro αλλά εάν πατήσεις δεν βγαίνει τίποτα.

Panasonic - TX-P50V20 - 1224mm περίπου 1800 euro

Samsung - LE55C650 - 1301,6mm περίπου 1570 euro ( με το ζόρι χωράει αλλά χωράει ) η τιμή είναι οκ

Υπάρχει και η Samsung - UE55C6500 - 1287mm περίπου 1850 euro.

Υπάρχει και η σειρά πλάσμα samsung ps50c7000 περίπου στα 1450 euro αλλά δεν έχω καταλάβει τι παίζει και αν υπάρχει διαθέσιμη .

Last edited:
@dermitzakis tnx

είσαι ΠΑΟΚάρα ?????????? :a0210:

Την έβαλα στην λίστα είναι 1218 mm στα περίπου 1400 euro.

Από εξοπλισμό ποια από τις αναφερθείσες κερδίζει την άτυπη μάχη ?

Media παίζω από τον φορητό . Φυσικά θα με βόλευε να παίξω και από την τηλεόραση . Ξέρεις μόνο και μόνο για την ευκολία .
Ο φορητός είναι πολύ δυνατός και τα παίζει όλα . Του έχω βάλει και ότι χρειάζεται από drivers και είμαστε ΟΚ για κάθε είδος αρχείου .

Το θέμα είναι ότι βάζοντας στο Skroutz την LG - 50PK950 βγάζει μόνο μία επιλογή το Pixmania και όταν πατήσεις επάνω δεν σε πάει πουθενά ..????

Στο site της LG - Hellas δεν υπάρχει κάν η TV .????

Ξέρει κανείς τι παίζει ? γιατί αυτή η ανακολουθία

Επίσης δεν έχω βρει reviews ή test για την 50άρα εδώ μέσα απο ιδιοκτήτη. Μόνο στο net βρήκα και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα . Ειδικά από το θέμα ειδώλου σε στατική εικόνα . Όπως αρχικά έγραψα θα υπάρχει παιχνίδι και παρακολούθηση σε 4/3 . Τα ίδια ισχύουν και για την Samsung plasma σειρά 6900 - 7000 - 7700 ή 8000. Αντανακλάσεις και είδωλο.
Αν οι αναφορές είναι αληθινές και όχι σχόλια εισπράξεων , μου την σπάει που ορισμένες εταιρίες δεν θέλουν να προσαρμοστούν ενώ έχουν αποδείξει ότι έχουν το τεχνολογικό υπόβαθρο.

Επίσης νομίζω ότι υπάρχει μία επιλογή που δεν είχα αρχικά δει αλλά τα σχόλια που διάβασα με έκαναν να την βάλω στην λίστα.

Sharp Aquos LC-52LE705E

μαζί της είπα να σας ρωτήσω και για την , LG LE8500

Last edited:
Νέα Λίστα :

Panasonic - TX-P50G20 - 1218 mm περίπου στα 1400 euro

Panasonic - TX-P50V20 - 1224mm περίπου 1800 euro

Samsung - LE55C650 - 1301,6mm περίπου 1570 euro ( με το ζόρι χωράει αλλά χωράει ) η τιμή είναι οκ

Samsung - UE55C6500 - 1287mm περίπου 1850 euro.

Sharp - Aquos LC-52LE705E - 1238mm περίπου 1700 euro.

LG - LE8500 - 1292mm περίπου 1930 euro ( ξεφύγαμε )

Last edited:
@dermitzakis tnx

είσαι ΠΑΟΚάρα ?????????? :a0210:

Την έβαλα στην λίστα είναι 1218 mm στα περίπου 1400 euro.

Από εξοπλισμό ποια από τις αναφερθείσες κερδίζει την άτυπη μάχη ?

Είναι η καλύτερη μέχρι 1500 ευρώ...

Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα την LG - 50PK950 και θα έδινα άλλα 100~150 να πάρω έναν πολύ καλό media player και θα μουν jet...

Δεν θα ήθελα καν να μπω στον κόπο να συγκρίνω LG με Panasonic στις Plasma...απλά χαώδης διαφορά...Και μόνο το media player που θα είναι μια άλλη συσκευή,και άλλα καλώδια κτλπ...φτάνει.

Η Sharp εχει εικονα επιεικως μετρια προς χαλια.

Η LE8500 εχει διαφορα προβληματα με κυριοτερο το banding.

+1

Θα σου έλεγα να αφαιρέσεις και απο την λίστα την Samsung - UE55C6500
Εdge LED στις 55'' δεν ειναι η καλύτερη επιλογή

+1

Την 650 ενοεί...δεν νομίζω να κοστίζει μόνο τόσα η led.

Τώρα είδα ότι πρόσθεσε μετά και την led.

Η καλύτερη από όλες τις παραπάνω είναι η Panasonic 50V20 πάντως...Αλλά και η g20 δεν αποτελεί συμβιβασμό...

Last edited:
Το 4:3 απαγορευεται σε οποιαδηποτε τηλεοραση ακομη και LCD...

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Εδώ και 20 μήνες τώρα κανένα πρόβλημα :a0210: η 47z3030 τα σπάει σε τηλεοπτικό σήμα . Αλλά είτε απαγορεύεται είτε όχι εγώ κοντόχοντρους δεν αντέχω :flipout:στην TV μου .

Το ίδιο ισχύει για το φαινόμενο του burn-in της LG που είδα εδώ http://www.flatpanelshd.com/pictures/lgpk950_large1.JPG

δεν είμαι τόσο " ψείρας " να τα προσέχω όλα .

Η Sharp εχει εικονα επιεικως μετρια προς χαλια.

Η LE8500 εχει διαφορα προβληματα με κυριοτερο το banding.

Διαβάζοντας 2 κριτικές για την 705 http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267795029 και την 8500 http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1272872392 να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί η 2η (LG) είναι recommended ενώ η 1η (Sharp) που δεν έχει τα προβλήματα αυτά (Halos and horizontal banding from local dimming + Reflections + ) δεν είναι .

+1

Μπορείς να γίνεις λίγο πιό αναλυτικός ?
Tnx

Η καλύτερη από όλες τις παραπάνω είναι η Panasonic 50V20 πάντως...Αλλά και η g20 δεν αποτελεί συμβιβασμό...

Απλά είναι η τιμή της V20 λίγο τσιμπημένη .

Last edited:
Εδώ και 20 μήνες τώρα κανένα πρόβλημα :a0210: η 47z3030 τα σπάει σε τηλεοπτικό σήμα . Αλλά είτε απαγορεύεται είτε όχι εγώ κοντόχοντρους δεν αντέχω :flipout:στην TV μου .

Το ίδιο ισχύει για το φαινόμενο του burn-in της LG που είδα εδώ http://www.flatpanelshd.com/pictures/lgpk950_large1.JPG

δεν είμαι τόσο " ψείρας " να τα προσέχω όλα .

Διαβάζοντας 2 κριτικές για την 705 http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267795029 και την 8500 http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1272872392 να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί η 2η (LG) είναι recommended ενώ η 1η (Sharp) που δεν έχει τα προβλήματα αυτά (Halos and horizontal banding from local dimming + Reflections + ) δεν είναι .

Μπορείς να γίνεις λίγο πιό αναλυτικός ?
Tnx

Ενοεί πως η εικόνα δεν θα είναι ομαλή,γενικά,σε πολλές ίντσες δεν προτείνονται οι lcd....

Απλά είναι η τιμή της V20 λίγο τσιμπημένη .

Εάν μπορείς να πάρεις την V20 ή την G20,απλά τις ξεχνάς όλες...αποτελούν συμβιβασμό,μπορεί σαν design να μην είναι Samsung,αλλά σε ανταμείβει η εικόνα.

Last edited: