NECO Toroidal T90

Φίλε μου, επειδή ενδιαφέρομαι για το ίδιο πράγμα (αυτόν που δημιούργησε το νήμα εννοώ), γιατί αγόρασες το neco και όχι το original wave frontier; Ποιο ήταν το σκεπτικό σου; Έχουν κάποια σημαντική διαφορά που δεν έχω ψιλιαστεί; Τι θα αγόραζες σήμερα αν έπρεπε να αγοράσεις toroidal πιατο; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αλεξανδρε η Τ90 σου ειναι ακομα σε λειτουργια και εν Θεσ/κη;

Θα μ' ενδιεφερε με κεντρο 19.2Ε - εφοσον το εχεις ακομα ετσι - αν λαμβανεις πληρης 42Ε/39Ε F1+F2/28.2E πλην 2D/26E Badr 4.

Στη περιπτωση των 19.2Ε χρειαστηκε να παιξεις με το skew για να βελτιωσεις καποια πιθανα οριακα του 1H;

Χρήστο, η Τ90 ζει και βασιλεύει! Στα 5 χρόνια που είναι στημένη σίγουρα θα θέλει βελτιώσεις με μικρορύθμιση αλλά σε γενικές γραμμές τα πάει άριστα. Κατεβαίνει εύκολα όλος ο Astra 1H.
Στις 42 δώσε μου ενδεικτικά μερικές συχνότητες που θέλεις να τσεκάρω.
Στις 39 δεν κατεβαίνει το ουκρανικό πακετάκι (αν υπάρχει ακόμα).
Στις 28.2 έχω τις απώλειες μου. Δώσε και εδώ ενδεικτικά μερικές συχνότητες.
Στις 26 βλέπω τα MBC. Τι θέλεις να προσέξω εδώ?

Αλεξανδρε χαιρομαι που δεν σου παρουσιαζει προβλημα στον Astra 1H. Παιδευτηκες πολυ στην αρχη επιλεγοντας το σωστο LNB η παιζοντας με τη στροφη του η διαλεξες ενα τυχαια και το τοποθετησες ορθιο;

Τωρα για τις υπολοιπες συχνοτητες δεν θυμαμαι ποιες ακριβως ειναι οι δυσκολες στην Θεσ/κη. Γι' αυτο ανεφερα ολες τις δεσμες που ειναι εφικτες εστω και οριακα. Φυσικα δεν θα σου ζητησω να τις τσεκαρεις ολες γιατι ειναι πολλες. Απ' οτι καταλαβαινω ομως δεν εχεις καμια σημαντικη απωλεια.

Ο Νικολας καποτε ειχε στησει Τ90 στη Θεσ/κη με κεντρο 26Ε ομως και οπως εγραφε τοτε στο http://multifeed-set-ups.blogspot.com/2009/08/t90-wave-frontier-100-nova-13e-39e.html καποιες της Fixed του Eurobird 1 28.5E του κατεβαινανε οριακα. Εσυ που κεντραρεις δυτικοτερα ειπα μηπως σου κανουν νουμερα. Μπορει το ιδιο και να συμβαινει με αλλες του Badr 4 πλην των MBC. Και τις 39Ε/42Ε τις ανεφερα επειδη ειναι ακρη ακρη στην δικια σου ενω στου Νικολα δεν παρουσιαζαν κανενα προβλημα, ισως καμια συχνοτητα να τρεμοεπαιζε στη δικια σου. Την 39Ε/11512Η την παραβλεπουμε αφου πια εχει μετακομησει στις 31.5Ε με πολυ ευκολοτερη ληψη.

Αν μπορεις απαντησε και στον φιλο πιο πανω που ρωταει αν οι Toroidal μαρκας Neco διαφερουν σε κατι με τις υπολοιπες. Να υποθεσω πως προκειται για απλο relabeling του ιδιου προϊοντος οπως γινεται και στις Famaval οι οποιες μονο εντος Ελλαδος τις γνωριζουν ως Aris;

Φίλε μου, επειδή ενδιαφέρομαι για το ίδιο πράγμα (αυτόν που δημιούργησε το νήμα εννοώ), γιατί αγόρασες το neco και όχι το original wave frontier; Ποιο ήταν το σκεπτικό σου; Έχουν κάποια σημαντική διαφορά που δεν έχω ψιλιαστεί; Τι θα αγόραζες σήμερα αν έπρεπε να αγοράσεις toroidal πιατο; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Πολύ απλά γιατί αυτό βρήκα άμεσα διαθέσιμο την εποχή που αναζητούσα Τ90.
Ομως θα προτιμούσα το Wave Frontier γιατί έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και το πολύ σημαντικό, καλή συσκευασία μεταφοράς.

Μπραβο Αλεξανδρε. Take your time. ;)
φίλε εγώ με wave frontier Αθήνα με κεντράρισμα 19.2*Ε από 7*Ε έως 39*Ε για τα δικά μας κανάλια μια χαρά. για τον 42*Ε είναι δύσκολο. ο 26*Ε ο BADR 4 βγαίνει απ'όσο ξέρω αν και εγώ έχω:
7,9,13,16,19,23,28,39

Σ' ευχαριστω για το ενδιαφερον φιλε. Ενδιαφερομαι ομως για την κατασταση στην Θεσ/κη οπου βρησκεται ο Αλεξανδρος.

Η Αθηνα διαφερει στη ληψη. Ισως λογω της ανατολικοτερης της θεση εχει ελαφρως καλυτερη ληψη στις 42Ε και λογω της νοτιοτερης των 26Ε αν και η Τ90 ειναι μικρη για Badr 5/6. Κατα τ' αλλα οι 19.2Ε και προπαντως 28.2Ε/28.5Ε ειναι χειροτερες.

Περαν αυτου μ' ενδιαφερει αν υπαρχει πληρη ληψη, δηλαδη και των κωδικοποιημενων συχνοτητων σε ολες τις θεσεις/δεσμες που προανεφερα.

Παιδιά, κατά την άποψή σας ποιο είναι το καλύτερο τόξο για ένα wave toroidal t-90 πιάτο; Εννοώ, για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, ΠΟΥ πρέπει να κεντράρεις και ποιοι πρέπει να είναι οι ακραίοι δορυφόροι. Περιοχή: ΒΟΛΟΣ - Κεντρική Ελλάδα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μάγκες

thanks
Και ποιούς δορυφόρους μάγκες θα προτείνατε από δυτικά προς ανατολικά;
1w, 6e, 13e .... 42e
κλπ

ευχαριστώ και πάλι

τι θες να βλεπεις;

Βασικά δεν ξέρω τι θέλω να βλέπω φίλε για να πω την αλήθεια. :damnyou:
Ήθελα να ρωτήσω απλώς πιο set δορυφόρων βάζει συνήθως ο κόσμος σε αυτό το τόξο που προτείνετε από 1 west έως 42 east.

Με ενδιαφέρουν πολύ επιστημονικά, ιστορικά και σχετικά με τη φύση.
Δηλαδή δεν τρελαίνομαι και πολύ για αθλητικά, αν βοηθάει καθόλου αυτό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

01, 09, 13, 16, 19, 23, 26, 28, 39, 42

Σου έδωσα 10 θέσεις που τις βγάζεις με 10ρι DiSEqC.
Ποιον δέκτη έχεις?

01 = Αρκετά ελεύθερα μουσικά κανάλια.
09 = Πλέον, εκπέμπει το πακέτο του ΟΤΕ (κλειδωμένο).
13 = Ο πιο γνωστός δορυφόρος. Από εδώ εκπέμπει και η NOVA.
16 = Αρκετά ελεύθερα βαλκανικά κανάλια
19 = Γεμάτος με Γερμανικά κλπ ελεύθερα κανάλια.
23 = Διάφορα ελεύθερα.
26 = Αραβία και Ντουμπάι. Full ελεύθερα.
28 = Όποιος θέλει Αγγλικά κανάλια, εδώ πάει. Αν έχεις άλλο μεγαλύτερο πιάτο, προτίμησέ το για αυτόν τον δορυφόρο.
39 = Εγώ το θέλω μόνο και μόνο για 3 μουσικά.
42 = Full ελεύθερα, όλα από Τουρκία.

Σε ευχαριστώ, ακόμα σχεδιάζω την εγκατάσταση φίλε μου. Δεν έχω αγοράσει τίποτα. Υπάρχει και diseqc με πάνω από 10 θέσεις;;;