Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ακούω τώρα στο ράδιο,ότι στο κέντρο,πάλι βγήκαν οι κάτοικοι απο τα σπίτια τους-γραφεία και φωνάζουν στα ΜΑΤ να σταματήσουν να ψεκάζουν και να χτυπούν αδιακρίτως,τους κράζουν για να φύγουν.Αυτοί συνεχίζουν το...έργο τους κι οι κάτοικοι τους πετάνε νερό και γλάστρες απο τα μπαλκόνια.

Σουρεαλιστικές εικόνες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Εξήγησα άλλα εσύ επιλέγεις να γελάς: Η ζούγκλα του όχλου. Στο ξαναείπα και πριν, η διαφορά μας είναι ότι εσύ τα έριξες όλα στον κακό μπάτσο και στην κακή κυβέρνηση, τον κρέμασες στο Σύνταγμα, και επιστρέφεις στην καθημερινότητα σου. Δε σ'έχει προβληματίσει όλο αυτό γιατί πολύ απλά βρήκες τους υπεύθυνους, τους καταδίκασες και όλα είναι μέλι γάλα.

Έχω φάει σκατά από μπάτσο πριν 3 χρόνια, όχι σοβαρά, ευτυχώς, (μόνο ένα πρόστιμο για κόκκινο τη στιγμή που πέρασα τη στιγμή που άναψε το κίτρινο), έχω δει το φασισταριό πάνω μου: "Τα παράπονα σου στο δικαστήριο φιλαράκι, και να ξέρεις, αν το πας πολύ περα εσύ θα καταστρεφείς", και είμαι αρκετά έξυπνος για να ξέρω ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν παντού γύρω μας.

Εγώ προσπαθώ μέρες τώρα να αποδείξω αυτό που έχω στο μυαλό μου, ότι μιλάμε για λεπτές ισορροπίες, που μια κοινωνία που γέρνει μονόπαντα τις οδηγεί στα άκρα... και στα άκρα έρχεται το κακό.

Αν εσύ πιστεύεις ότι έχεις δικαίωμα ωστόσο κάποιον άνθρωπο να τον αποκαλείς συνεχώς δολοφόνο χωρίς να έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη γι'αυτόν, τότε απλά συνεχίζεις να παραβιαζεις το Σύνταγμα... και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Δεν κάθομαι να γράψω άλλα, έχω και δουλειές, σ'αφήνω να παίρνεις αψήφιστα το τι συμβαίνει εκεί έξω, την καταστροφή της Αθήνας, κλπ , να αισθανθείς περήφανος που έλυσες όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, αφού "φταίει η Δεξιά", το γουρούνι ο μπάτσος κλπ κλπ κλπ και τελειώσαμε, και καλή μας τύχη αύριο, που πάλι κάτι θα γίνει, μπορεί να σκοτωθεί άλλο παιδάκι, γιατί τίποτα δε θα'χει αλλάξει, μπροεί να σκοτωθεί κάποιο μπατσάκι, αλλά αυτό δε θα το κλάψει κανείς, γιατί θα'ναι "γουρουνάκι", μπορεί να καεί κι ο Παρθενώνας, ποιος τον μαμάει κι αυτόν, οι μπάτσοι μόνο να πεθάνουν και κατά τα άλλα τα προβλήματα μας τελείωσαν.

Δημητράκη ( Θ.) πήγαινες γυρεύοντας και τ' άκουσες . Κι έχει και δίκαιο ο maestro. :grandpa:

Προσωπικά με ενδιαφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.
Αν πρόκειται
-εξ αμελείας ή
-εκ προθέσεως
Σε ότι αφορά τη ποινή θα προστεθούν ο 'πρό τινός έντιμος βίος' και πολλοί άλλοι δικαστικοί όροι που σε max 5 χρόνια (με καλή διαγωγή), θα είναι ελεύθερος. Αν δε κάνω λάθος 12 χρόνια είναι τα ισόβια (παρακαλώ διορθώστε με), στα οποία το αποκλείω να καταδικαστεί.

Εξήγησα άλλα εσύ επιλέγεις να γελάς: Η ζούγκλα του όχλου. Στο ξαναείπα και πριν, η διαφορά μας είναι ότι εσύ τα έριξες όλα στον κακό μπάτσο και στην κακή κυβέρνηση, τον κρέμασες στο Σύνταγμα, και επιστρέφεις στην καθημερινότητα σου. Δε σ'έχει προβληματίσει όλο αυτό γιατί πολύ απλά βρήκες τους υπεύθυνους, τους καταδίκασες και όλα είναι μέλι γάλα.

Έχω φάει σκατά από μπάτσο πριν 3 χρόνια, όχι σοβαρά, ευτυχώς, (μόνο ένα πρόστιμο για κόκκινο τη στιγμή που πέρασα τη στιγμή που άναψε το κίτρινο), έχω δει το φασισταριό πάνω μου: "Τα παράπονα σου στο δικαστήριο φιλαράκι, και να ξέρεις, αν το πας πολύ περα εσύ θα καταστρεφείς", και είμαι αρκετά έξυπνος για να ξέρω ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν παντού γύρω μας.

Εγώ προσπαθώ μέρες τώρα να αποδείξω αυτό που έχω στο μυαλό μου, ότι μιλάμε για λεπτές ισορροπίες, που μια κοινωνία που γέρνει μονόπαντα τις οδηγεί στα άκρα... και στα άκρα έρχεται το κακό.

Αν εσύ πιστεύεις ότι έχεις δικαίωμα ωστόσο κάποιον άνθρωπο να τον αποκαλείς συνεχώς δολοφόνο χωρίς να έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη γι'αυτόν, τότε απλά συνεχίζεις να παραβιαζεις το Σύνταγμα... και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Δεν κάθομαι να γράψω άλλα, έχω και δουλειές, σ'αφήνω να παίρνεις αψήφιστα το τι συμβαίνει εκεί έξω, την καταστροφή της Αθήνας, κλπ , να αισθανθείς περήφανος που έλυσες όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, αφού "φταίει η Δεξιά", το γουρούνι ο μπάτσος κλπ κλπ κλπ και τελειώσαμε, και καλή μας τύχη αύριο, που πάλι κάτι θα γίνει, μπορεί να σκοτωθεί άλλο παιδάκι, γιατί τίποτα δε θα'χει αλλάξει, μπροεί να σκοτωθεί κάποιο μπατσάκι, αλλά αυτό δε θα το κλάψει κανείς, γιατί θα'ναι "γουρουνάκι", μπορεί να καεί κι ο Παρθενώνας, ποιος τον μαμάει κι αυτόν, οι μπάτσοι μόνο να πεθάνουν και κατά τα άλλα τα προβλήματα μας τελείωσαν.

Βρες μου ένα ποστ μου, που να υποστηρίζω όλα όσα μου "σέρνεις".
Ειλικρινά φίλε μου, δεν καταλαβαίνω από που έβγαλες όλα αυτά τα συμπεράσματα.
Υγεία και καλή καρδιά.

Δημητράκη ( Θ.) πήγαινες γυρεύοντας και τ' άκουσες . Κι έχει και δίκαιο ο maestro. :grandpa:

Έχασε η Βενετιά βελόνι.
Το να τα ακούσω από κάποιον δεν είναι κακό, αρκεί να μπορεί να στηρίξει αυτά που λέει. Τότε θα παραδεχτώ και το λάθος μου και θα ζητήσω και συγνώμη.
Τώρα, αν η εμπάθεια που λαμβάνω από πολλούς, οφείλεται στο ότι δεν γράφω με το σεις και με το σας, ή επειδή εκφράζω μια άποψη διαφορετική απ την καθώς πρέπει, δεν θα απολογηθώ.
Και φυσικά δεν πρόκειται να την "κάνω" απ το φόρουμ, όπως παρακαλάνε μερικοί.

Υπογραφή: Ο προβοκάτορας του avclub

Επαναστάτησαν οι Κολωνακιώτες στην Σκουφά και πλακώνονται με τα ΜΑΤ.

Ετσι μούρχεται να γονατίσω και να λέω το πάτερ ημών.

Εγώ πάντως τώρα στην τιβι , βλέπω κουκουλοφόρους στην Νομική να πετάνε ότι μπορείς να φανταστείς απ' την ταράτσα , ένα αυτοκίνητο χρηματαποστολής να καίγεται , οι δε κουκουλοφόροι να είναι πλέον εξοπλισμένοι με μάσκες αντιασφυξιογόνες και να πετάνε μολότωφ και πέτρες . Αν υπάρχουν και μαγαζάτορες που παρ' όλα αυτά διαμαρτύρονται για τα χημικά, ε είναι άξιοι της μοίρας τους . Ας τους κάψουν όλα . Αρκετά πιά με την αναρχία , την διάλυση και την ανικανότητα να αντιμετωπισθούν οι δήθεν επαναστάτες .

Φυσικά και όχι. Ο λαός που θα επιβάλει όμως να καταδικαστεί ο φρουρός πριν δικαστεί είναι.

Μέχρι στιγμής ο μόνος που έχει επιβληθεί στην δικαιοσύνη είναι η πολιτική εξουσία και το κεφάλαιο. Να το δω κι αυτό που λές -έτσι για αλλαγή- και τίποτα άλλο στον κόσμο.
Και κάτι τελευταίο. Στην αρχαία δημοκρατική Αθήνα, υπήρχε νόμος που ήλεγχε τους νομοθέτες ώστε να μην επιτρέπονται νόμοι που θα εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες μειοψηφίες έναντι της πλειοψηφίας. Και φυσικά υπήρχε και το ανώτατο λαϊκό δικαστήριο η Εκκλησία του Δήμου.
Σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο. Εδώ η πλειοψηφία -ο λαός ντε- βαφτίζεται όχλος και αυτός που υπερασπίζεται τα πραγματικά του συμφέρονται λαϊκιστής. Όσο για λαϊκά δικαστήρια και λαϊκές ετυμηγορίες, αυτά αποτελούν στην καλύτερη περίπτωση ανέκδοτα, στην χειρότερη ύβρεις...

Δημήτρη δε ζήτησα ποτέ να μιλήσεις με το σεις και με το σας. Απλά είναι λίγο προκλητική η στάση σου σε κάθε σου μήνυμα, και εδώ κάνουμε μια κουβέντα, οι επιθεσεις και οι ειρωνιες απλα μας δυναμιτιζουν και δε συζηταμε. Ζητώ συγγνωμη για την εκρηξη μου, ήταν κάτι που φουσκωνε 3 μέρες τωρα, και ελπιζω σε πιο συγκρατημενη συζητηση απο δω και περα.

Αν δε κάνω λάθος 12 χρόνια είναι τα ισόβια (παρακαλώ διορθώστε με), στα οποία το αποκλείω να καταδικαστεί.

20 χρόνια (άρθρο 105 § 1γ´ Ποινικού Κώδικα). 16 εάν ο καταδικασθείς περάσεις τα 70. Κάθε ημέρα εκτειόμενης κάθειρξης μετά τα 65 πιάνει διπλή. Κάθε ημέρα σε κατάστημα εργασίας (δύσκολο/αδύνατο για ισοβίτες) πιάνει για μιάμιση.

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Επαναστάτησαν οι Κολωνακιώτες στην Σκουφά και πλακώνονται με τα ΜΑΤ.

Ετσι μούρχεται να γονατίσω και να λέω το πάτερ ημών.

Έτσι είναι. Η επανάσταση του 21 ξεκίνησε από τη φιλική εταιρία. Η σύγχρονη επανάσταση θα ξεκινήσει από τους δρόμους που πήραν το όνομά της...

Έχασε η Βενετιά βελόνι.
Το να τα ακούσω από κάποιον δεν είναι κακό, αρκεί να μπορεί να στηρίξει αυτά που λέει. Τότε θα παραδεχτώ και το λάθος μου και θα ζητήσω και συγνώμη.
Τώρα, αν η εμπάθεια που λαμβάνω από πολλούς, οφείλεται στο ότι δεν γράφω με το σεις και με το σας, ή επειδή εκφράζω μια άποψη διαφορετική απ την καθώς πρέπει, δεν θα απολογηθώ.
Και φυσικά δεν πρόκειται να την "κάνω" απ το φόρουμ, όπως παρακαλάνε μερικοί.

Υπογραφή: Ο προβοκάτορας του avclub

Ποτέ δεν θα παραδεχθείς το λάθος σου . Το ιδεολογικό πρίσμα υπό το οποίο βλέπεις τα πράγματα δεν σου το επιτρέπει .

ΥΓ Και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θέλει να φύγεις απ´το φόρουμ . Δεν γίνεσαι ανεπιθύμητος εδώ μέσα λόγω ιδεολογίας . Το ότι δεν συμφωνώ με τίποτα εξ όσων λές και γράφεις εμένα τουλάχιστον δεν μου λέει τίποτα . Μ' αρέσουν οι ιδεολογικά φανατισμένοι άνθρωποι . -bye-

πριν μια ώρα και κάτι στο Πανεπιστήμιο
attachment.php

Attachments

• IMG_0102.JPG
    IMG_0102.JPG
    91.5 KB · Views: 62
Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Έτσι είναι. Η επανάσταση του 21 ξεκίνησε από τη φιλική εταιρία. Η σύγχρονη επανάσταση θα ξεκινήσει από τους δρόμους που πήραν το όνομά της...

Αυτό είναι πληροφορία για να πάνε τα ΜΑΤ και στην Τσακάλωφ? :flipout:

Photis ελπίζω να μη σε πειράζει αλλά σου απαντάω με το ίδιο σου το μήνυμα από το δίπλα θέμα που (αδίκως για μένα-αφού θα μπορούσε να αλλάξει ο τίτλος ή να διαγραφεί το πρώτο ποστ που ήταν και το ράδιο αρβυλα) κλειδώθηκε:

"Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, οι πολίτες της θα ήταν λογικό να υποστηρίξουν την πλευρά της αστυνομίας. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα -αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν βιώσει απολυταρχικά καθεστώτα στα οποία η αστυνομία έπαιξε συγκεκριμένο ενεργό ρόλο- οι πολίτες επιλέγουν συνειδητά να μην παίρνουν το μέρος της αστυνομίας, σε βαθμό που αγγίζει τα όρια της προκατάλειψης, θα πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις για το αν η αστυνομία αποκτήσει ποτέ κοινωνικό έρισμα. Μάλλον το έχουν πάρει χαμπάρι και οι ίδιοι πλέον και δεν κάνουν πια τίποτα για να αντιστρέψουν το κλίμα. Εδώ μέχρι και την περίοδο των σεισμών του '99 θυμάμαι πόσο διαφορετική αντιμετώπιση είχαν οι πυροσβέστες από τους αστυφύλακες που βρισκόντουσαν στις γειτονιές για τυχόν βοήθεια. Ακόμα και εκεί..."

Είναι η πρώτη ψύχραιμη αναλυση που διαβάζω για όσα με προβληματίζουν και ζητάω απαντήσεις σ'αυτό το thread. Το θέμα είναι πως αν περιμένουμε απ'την αστυνομία να αλλάξει δε θα καταλήξουμε πουθενά. Το θέμα είναι να αλλάξουμε τη δική μας στάση ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Όχι στα εγκλήματα των μπάτσων αυτά πρεπει να αντιμετωπίζονται ως εκλγήματα, το ίδιο και οι φασιστικές συμπεριφορές. Όμως το να είμαστε σίγουροι ανά πασα στιγμη οτι σε οτιδηποτε κι αν συνεβη φταινε οι μπάτσοι, καλλιεργεί το κλίμα που αναφέρεις.

20 χρόνια (άρθρο 105 § 1γ´ Ποινικού Κώδικα). 16 εάν ο καταδικασθείς περάσεις τα 70. Κάθε ημέρα εκτειόμενης κάθειρξης μετά τα 65 πιάνει διπλή. Κάθε ημέρα σε κατάστημα εργασίας (δύσκολο/αδύνατο για ισοβίτες) πιάνει για μιάμιση.

Ευχαριστώ.
Αν γνωρίζεις και στα πόσα βγαίνει έξω απο τη φυλακή ( καλή διαγωγή)θα ήταν πολύ χρήσιμο ως μέτρο σύγκρισης. Θεωρώ οτί αυτή θα είναι η δυσμενέστερη περίπτωση (ένοχος για δολοφονία->ισόβια)

Δημήτρη Ν, όταν κάποιος με κατηγορεί για υποστήριξη καταστροφών κλπ κλπ κλπ, αναμένω να μου πει πότε και που το είπα.