Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Στο star τώρα ένας δικαστικός συντάκτης λέει ότι η διαφορά απευθείας πυροβολισμού με τον εξοστρακισμό είναι ελάχιστη νομικά.

Ε, αφού το είπε το star...

Η διαφορά μπορεί να είναι τεράστια νομικά, μπορεί να είναι το ένα επιχείρημα στο οποίο θα πατήσει μία καταδίκη για αμέλεια και όχι δόλο. Παραπάνω μίλησα για τη διαφορά στις διάφορες διαβαθμίσεις του δόλου.

Από την στιγμή που κάποιος τραβά όπλο, είναι άξιος της μοίρας του για τα επακόλουθα.
Για αυτό κ όταν οι αστυνόμοι τραβούν όπλο θα πρέπει πρώτα να είναι 100% σίγουροι για το αποτέλεσμα της πράξης.
Ακόμα κ μια εξοστρακισμένη σφαίρα είναι μία σφαίρα από ένα όπλο που τραβήχτηκε για να αντιμετωπίσει 15 χρονών ανθρώπους....είναι δυνατόν ;

Στο star τώρα ένας δικαστικός συντάκτης λέει ότι η διαφορά απευθείας πυροβολισμού με τον εξοστρακισμό είναι ελάχιστη νομικά.

νομικα μπορει να μην εχει
αλλα ηθικα εχει πολυ μεγαλη
και φυσικα για τον νεκρο δεν εχει απολυτωςς καμμια διαφορα

Στην απολογία του ο αστυνόμος λέει ότι ο μικρός είχε αποβληθεί από την σχολή Μωραίτη που πήγαινε, ότι άλλαζε συχνά σχολεία, ότι σύχναζε στα γήπεδα κ ότι έβγαινε για διασκέδαση στα Εξάρχεια.

Κ λέω εγώ : Ε ΚΑΙ ;;;;;;;;;

Συνεχίζει κ δεν λέει πουθενά για συγνώμη, ενώ προτρέπει όχι μόνο να τον αφήσουν ελεύθερο, χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες , με βουλευτικό βούλευμα !

Έχουμε τρελαθεί τελείως μου φαίνεται....

Πες βρε άνθρωπε κ μια συγνώμη, δεν το ήθελα, κατά λάθος....κάτι για τα μάτια του κόσμου έστω, κάτι στην οικογένεια...τι να πω...

Δεν είχα πρόσβαση σε πηγές ενημέρωσης, τώρα το άκουσα και δε μπορώ να το πιστέψω!

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Επίσης είδα μία αναφορά για το άσυλο.
Έγραψα και σε άλλο νήμα τις απόψεις μου για το άσυλο και θα επαναλάβω τα βασικά σημεία τους.

Μία αστυνομία που αδυνατεί να διατηρήσει την τάξη και να προφυλάξει την ασφάλεια του πολίτη (που συχνά την βάζει η ίδια σε κίνδυνο) στους χώρους που είναι ήδη στην δικαιοδοσία της, δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί να της παραδώσουν και επιπλέον χώρους να φυλάτει. Ειδικά όταν η ευαισθησία της για παράνομες πράξεις εξαντλήται στην παρουσία αναρχικών και κουκουλοφόρων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Η ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν κινδυνέυει απο αυτούς. Τα πραγματικά προβλήματα εγκληματικότητας μέσα στον χωρο του πανεπιστημίου δεν έχουν απασχολήσει την αστυνομία αφού δεν τα αντιμετωπίζει επιτυχώς ούτε έξω απο αυτό.

Επίσης τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης της αστυνομίας και των υπηρεσιών της σε θέματα φακελώματος του τελευταίου χώρου στην Ελλάδα που μπορεί να υπάρξει πραγματικά ελέυθερος διάλογος και διατύπωση απόψεων χωρίς τον φόβο της ποινικοποίησης αυτών. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η ασφάλεια δεν είναι ευπρόσδεκτη στα πανεπιστήμια. Και την τελευταία φόρα που της επετράπει να μπεί στο πολυτεχνίο προέβη σε τεραστίων διαστάσεων φακέλωμα τα ευρήματα του οποίου ακόμα χρησιμοπιούνται εναντίων των παρεβρισκωμένων...

Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι η μόνη αρμόδια για την τήρηση του ασύλου. Η θα το διασώσει ή όχι είναι δική της επιλογή. Εξάλου σε ποινικές υποθέσεις συνεργασία υπάρχει κιας μην ακούγεται στα κανάλια...

συμφωνω και επαυξανω.

Δεν είχα πρόσβαση σε πηγές ενημέρωσης, τώρα το άκουσα και δε μπορώ να το πιστέψω!

τι σου κανει εντυπωση
πιστευεις οτι αυτος τα ειπε η οι δικηγοροι του???
πρωτη φορα ακους δικηγορο να δινει τετοια γραμμη?
και ο αλλος στην απελπισια του κανει οτι του πει ο δικηγορος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ε, αφού το είπε το star...

Η διαφορά μπορεί να είναι τεράστια νομικά, μπορεί να είναι το ένα επιχείρημα στο οποίο θα πατήσει μία καταδίκη για αμέλεια και όχι δόλο. Παραπάνω μίλησα για τη διαφορά στις διάφορες διαβαθμίσεις του δόλου.

Μην κάθεσε στο star, κάτσε όμως ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με δικαστικό συντάκτη, που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα νομικά.

Παιδιά το θέμα του ασύλου είναι μία εντελώς διαφορετική και τεράστια συζήτηση. Ας μην τη συνεχίσουμε εδώ.

Θα αρκεστώ να σημειώσω μόνο ότι το άσυλο δεν καταλύεται μόνο από την κρατική βία. Υποτίθεται πως το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ένας χώρος ελεύθερος από βία γενικώς, όχι απλώς την βία που ασκείται από όσους φέρουν διακριτικά. Το να βλέπουμε μόνο ντουβάρια και ενστόλους μας κάνει να χάνουμε το πραγματικό του νόημα, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Μπορεί σήμερα να βγει καθηγητής να πει ελεύθερα ό,τι πιστεύει στο μάθημά του; Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτό, το άσυλο είναι για εμένα ένα άδειο κουφάρι του παρελθόντος, ένα κενοτάφιο.

τι σου κανει εντυπωση

δεν εχει λες την ευθιξια να αυτοκτονησει απο τυψεις?

Ένα off topic
Ο Κώστας μπαναρίστηκε αλλά βλέπω μερικούς "γνωστούς άγνωστους" να κυκλοφορούν ακόμα εδώ μέσα.

δεν εχει λες την ευθιξια να αυτοκτονησει απο τυψεις?

οχι
αν εχεις 3 παιδια και 2 καθυστερημενα αδερφια να φροντισεις φιλε μου δεν το κανεις ετσι απλα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Μην κάθεσε στο star, κάτσε όμως ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με δικαστικό συντάκτη, που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα νομικά.

Από εσένα μπορεί, από εμένα αμφιβάλλω. Τι διάλα, έναν δικαστικό συντάκτη τον βάζουμε όσο να 'ναι κάτω. -bye-

Εξάλλου παραπάνω ανέπτυξα με απλά λόγια τη λογική μου, δεν πέταξα κάτι ως θέσφατο.

Ένα off topic
Ο Κώστας μπαναρίστηκε αλλά βλέπω μερικούς "γνωστούς άγνωστους" να κυκλοφορούν ακόμα εδώ μέσα.

Η κυκλοφορία είναι ελεύθερη. Για αυτά που δεν είναι, έγιναν παραπάνω διαγραφές μηνυμάτων και σαφείς παρατηρήσεις, δημοσίως.

τι σου κανει εντυπωση

Όσο μπερδεμένος και αν είναι υπάρχει και η κοινή λογική.

Δεν ξέρω παιδία αν έχει κιάλλη πορεία. Θεωρώ πως η κατάσταση εκτονώνεται γενικότερα. Αν και ας περιμένουμε το βράδυ να δούμε...

Ανέκδοτο φίλου σχετικο: Πως φαίνεται ο Αθηναίος αναρχικος απο τον Θεσσαλονικό. Ο Αθηναίος απο το πρωι πρωι με την κουκούλα και την βαριά στο χέρι στη "δουλεία". Ο Θεσσαλονικιός, θα ξυπνήσει με την ησυχία του, θα πιεί τον φραπέ του πρώτα, βολτίτσα παραλία και άμα νυχτώσει φοράει την κουκούλα που κάνει και κρύο και ξεκινάει.... :p:p:p

Τάσο έχεις δίκιο και δεν περιμένω να δηλώσει κανείς αθώος για βανδαλισμούς στο δικαστήριο, αναφέρω απλά το γεγονότα όπως τα είδα να συμβαίνουν. έχουν σαφή ευθήνη αλλά άλλο αυτό και άλλο το τα έκλεψαν αυτοί. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, αλλα μου αρέσει να είμαι ακριβολογος σχετικά (οχι αυστηρά γιατί καλλες μπαρούφες λέω και έγω καμιά φορά).

Επίσης όσον αφορά την βαλιστική και την σφαίρα, απο όσο ξέρω δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το αποτέλεσμά της και ότι ακούγεται είναι είτε απο δηλώσεις του Κουγια ή απο "κύκλους" της ΓΑΔΑ που ακούγονται απο την Δευτέρα. Καθώς έχουμε διδαχθεί Ιατροδικαστική παλαιότερα, να προσθέσω οτι σημάδια σε σφαίρα, παρόμοια με αυτή που οφείλεται σε κρούση σε σκληρή επιφάνεια (δλδ εξοστρακισμό) προκαλείται και απο την επαφή με τα οστά του θύματος.
Και μιας και η σφαίρα βρέθηκε σφηνωμένη σε σπόνδυλο του παιδιού, θεωρώ οτι ακόμα και η βαλιστική δεν θα είναι κατηγορηματική. Φάνηκε το έργο ήδη απο την ιατροδικαστική έκθεση οτι δεν θα υπάρχει σύγκλιση των δύο απόψεων.

Last edited:
Δεν ξέρω παιδία αν έχει κιάλλη πορεία. Θεωρώ πως η κατάσταση εκτονώνεται γενικότερα. Αν και ας περιμένουμε το βράδυ να δούμε...

Ανέκδοτο φίλου σχετικο: Πως φαίνεται ο Αθηναίος αναρχικος απο τον Θεσσαλονικό. Ο Αθηναίος απο το πρωι πρωι με την κουκούλα και την βαριά στο χέρι στη "δουλεία". Ο Θεσσαλονικιός, θα ξυπνήσει με την ησυχία του, θα πιεί τον φραπέ του πρώτα, βολτίτσα παραλία και άμα νυχτώσει φοράει την κουκούλα που κάνει και κρύο και ξεκινάει.... :p:p:p

Τάσο έχεις δίκιο και δεν περιμένω να δηλώσει κανείς αθώος για βανδαλισμούς στο δικαστήριο, αναφέρω απλά το γεγονότα όπως τα είδα να συμβαίνουν. έχουν σαφή ευθήνη αλλά άλλο αυτό και άλλο το τα έκλεψαν αυτοί. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, αλλα μου αρέσει να είμαι ακριβολογος σχετικά (οχι αυστηρά γιατί καλλες μπαρούφες λέω και έγω καμιά φορά).

Επίσης όσον αφορά την βαλιστική και την σφαίρα, απο όσο ξέρω δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το αποτέλεσμά της και ότι ακούγεται είναι είτε απο δηλώσεις του Κουγια ή απο "κύκλους" της ΓΑΔΑ που ακούγονται απο την Δευτέρα. Καθώς έχουμε διδαχθεί Ιατροδικαστική και στοιχεία βαλλιστικης, να προσθέσω οτι σημάδια σε σφαίρα, παρόμοια με αυτή που οφείλεται σε κρούση σε σκληρή επιφάνεια (δλδ εξοστρακισμό) προκαλείται και απο την επαφή με τα οστά του θύματος.
Και μιας και η σφαίρα βρέθηκε σφηνωμένη σε σπόνδυλο του παιδιού, θεωρώ οτι ακόμα και η βαλιστική δεν θα είναι κατηγορηματική. Φάνηκε το έργο ήδη απο την ιατροδικαστική έκθεση οτι δεν θα υπάρχει σύγκλιση των δύο απόψεων.

ε τοτε θα εχεις διδαχθει στηνιατροδικαστικη οτι πολυ ευκολα βλεπεις στο στηθος την γωνια εισοδου της σφαιρας
και επισης στα οστα της σπονδυλικης στηλης αν εχει χτυπησει η σφαιρα και λειανθει εκει

οχι
αν εχεις 3 παιδια και 2 καθυστερημενα αδερφια να φροντισεις φιλε μου δεν το κανεις ετσι απλα

Εν μερει εχεις δικιο αλλα δεν εχει ηδη καταστρεψει την ζωη στα παιδια του?
Δεν θα επρεπε τουλαχιστον να κινηθει με περισσοτερο σεβασμο απεναντι σε ενα νεκρο ,απο το χερι του ,και σε μια κοινωνια που υποτιθεται οτι προστατευε?Ανεξαρτητα τι του λεει ο δικηγορος του.
Δεν θα πρεπει να κανει κατι θεαματικο αναλογο του κακου που προξενησε?
Εστω να το βουλωσει.Αλλα δινει να καταλαβουμε οτι αυτος δεν εκανε και τιποτα ,η σφαιρα ενηργησε απο μονη της ..σε ενα παιδι που λιγο πολυ μιας και τον αποβαλαν απο τα σχολεια και πηγαινε γηπεδο καλα να παθει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

σταματηστε να βλεπετε παντου 'βαλτούς' και θεωριες συνωμοσιας ρε σεις
ειπα πρωτος αν φταιει ο τυπος να τον διαλυσουν
αλλα ας κρατησουμε μια επιφυλαξη
οχι βρηκαμε μπατσο ας τον καψουμε

oταν δηλωνει επισημα οτι εριξε 2-3 πιστολιες δεν θυμαται ποσες......:flipout:
oταν δηλωνει επισημα οτι ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ τον τραυματισμο λες και πυροβολησε μπεκατσα στα 500 μετρα και δεν ειδε αν επεσε......:slapface:
oταν δηλωνει επισημα σαν δικαιολογια για τον τραμπουκισμο του το ποιον του νεαρου.....:AFADF0:

ε τοτε να τον καψουμε .......

αει στο διαλο με την κοροιδια πια.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Από εσένα μπορεί, από εμένα αμφιβάλλω. Τι διάλα, έναν δικαστικό συντάκτη τον βάζουμε όσο να 'ναι κάτω. -bye-

Εξάλλου παραπάνω ανέπτυξα με απλά λόγια τη λογική μου, δεν πέταξα κάτι ως θέσφατο.

Με "έριξες" τώρα...άκου εκεί να με καλύπτει το star...κ ειδικά η Δρούζα...πάνω στο zapping για ειδήσεις τον πέτυχα τον δικαστικό κ τον άκουσα.:a0210:

Επίσης είδα μία αναφορά για το άσυλο.
Έγραψα και σε άλλο νήμα τις απόψεις μου για το άσυλο και θα επαναλάβω τα βασικά σημεία τους.

Μία αστυνομία που αδυνατεί να διατηρήσει την τάξη και να προφυλάξει την ασφάλεια του πολίτη (που συχνά την βάζει η ίδια σε κίνδυνο) στους χώρους που είναι ήδη στην δικαιοδοσία της, δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί να της παραδώσουν και επιπλέον χώρους να φυλάτει. Ειδικά όταν η ευαισθησία της για παράνομες πράξεις εξαντλήται στην παρουσία αναρχικών και κουκουλοφόρων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Η ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν κινδυνέυει απο αυτούς. Τα πραγματικά προβλήματα εγκληματικότητας μέσα στον χωρο του πανεπιστημίου δεν έχουν απασχολήσει την αστυνομία αφού δεν τα αντιμετωπίζει επιτυχώς ούτε έξω απο αυτό.

Επίσης τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης της αστυνομίας και των υπηρεσιών της σε θέματα φακελώματος του τελευταίου χώρου στην Ελλάδα που μπορεί να υπάρξει πραγματικά ελέυθερος διάλογος και διατύπωση απόψεων χωρίς τον φόβο της ποινικοποίησης αυτών. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η ασφάλεια δεν είναι ευπρόσδεκτη στα πανεπιστήμια. Και την τελευταία φόρα που της επετράπει να μπεί στο πολυτεχνίο προέβη σε τεραστίων διαστάσεων φακέλωμα τα ευρήματα του οποίου ακόμα χρησιμοπιούνται εναντίων των παρεβρισκωμένων...

Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι η μόνη αρμόδια για την τήρηση του ασύλου. Η θα το διασώσει ή όχι είναι δική της επιλογή. Εξάλου σε ποινικές υποθέσεις συνεργασία υπάρχει κιας μην ακούγεται στα κανάλια...

Μια μικρή παρένθεση:
Ο Βλάσης ανέφερε χθες ότι παρατήρησε τις πιο εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή προς τη Βενιζέλου, διαμετρικά αντίθετα από το χώρο του Πανεπιστημίου.

Οπότε, οι ισχυρισμοί ότι η κατάργηση του ασύλου θα αποτελέσει λύση "δια πάσα νόσο", καταρρίπτονται πανηγυρικά...

Δεν το συζητώ, η απολογία του φαίνεται άκρως προκλητική.

Ειδικώς τα σημεία σχετικά με το "παρελθόν" και το "ποιόν" του θύματος. Σχεδόν επιχειρεί να βγει και από πάνω.