Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Απάντηση: Re: Νεκρός 17χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Μια απαραίτητη διευκρίνηση στο πιο πάνω σημείο των γραφομένων μου γιατί ξαναδιαβάζοντάς το θεωρώ ότι μπορεί και να βγαίνει λάθος νόημα.

Θεωρώ ότι οι αντιεξουσιαστές κάθε άλλο παρά αναρχικοί είναι. Αυτό εννοώ με τη χρήση της παρένθεσης. Μπορεί οι ίδιοι να πιστεύουν ότι είναι αναρχικοί, αλλά τόσο οι πρακτικές τους και οι δράσεις τους όσο και η ιδεολογία τους (όπως αυτή εφαρμόζεται στην πράξη) άλλα μου δείχνουν. Καμία αυτοοργάνωση. Απλά προσπάθεια για αυτοδιοίκηση στην περιοχή των εξαρχίων και μια αντιπαράθεση με την Αστυνομία που περισσότερο μοιάζει με Κρητική βεντέτα παρά με κάτι άλλο.

+10000.:grinning-smiley-043

Oμως το μεγάλος δυστύχημα είναι πώς θα εμπλακούν και ανήλικα παιδιά πού υπό το πρίσμα τής ´επαναστατικότητας-αντίδρασης´στην Κοινωνία και στην Οικογένειά τους(δικαίως ή αδίκως ειναι άλλο θέμα)μπορεί να χάσουν είτε την ζωή τους είτε τον γενικότερο προσανατολισμό τους γιά καλύτερη μετέπειτα κοινωνική προσαρμογή.
Και μην ξεχνάμε και τού ηγετίσκους τής Περιοχής πού δεν διαφέρουν σέ τίποτα απο κανονικούς Καταπιεστές

Όχι αυτό δεν ισχύει. Αυτός που πρέπει να επιλέξει κάποιον για οτιδήποτε, δεν έχει απαραίτητα την ευθύνη για ό,τι θα ακολούθήσει χρόνια μετά. Οι ανθρώπινες συμπεριφορές αλλάζουν, δεν μένουν πάγιες. Ούτε ο ανίκανος στα 19 του, είναι σίγουρο ότι θα είναι ανίκανος και στα 30 του, ούτε και ο άξιος 19άρης θα παραμείνει άξιος και στα 40 του.

Νομίζω ότι οι βάσεις μπαίνουν από νωρίς. Δεν δίνουμε ένα όπλο τώρα σε έναν 19χρονο πχ με την ελπίδα ότι στα 30 του θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει σωστά και θα έχει το μυαλό να κρίνει. Γιατί η σφαίρα που έφυγε και πέτυχε καποιον είναι οριστική. Το παιδί δεν γυρνάει.

Μιλάμε όμως για εγκληματική αμέλεια, σωστά; Το "εγκληματική" παραμένει.

Ερευνητέο είναι, δεν μπορούμε παρά μόνο θεωρητική απάντηση να δώσουμε, ακόμη και σε αυτό, προς το παρόν, δεν γίνεται να κάνουμε τέτοιες κρίσεις δίχως τα απαραίτητα δεδομένα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως, λογικώς και μόνον, ο πυροβολισμός στον αέρα αποκλείει την περίπτωση δόλου, δηλαδή να επιδίωκε ή έστω να αποδέχονταν ως πιθανή συνέπεια ο αστυνομικός το αποτέλεσμα του θανάσιμου ή μη τραυματισμού.

Επίσης στην τηλεόραση άκουσα για "τυφλό" τραύμα (δηλαδή δίχως σημείο εξόδου), το οποίο συνήθως σημαίνει και μειωμένη κινητική ενέργεια του βλήματος, συνεπώς καθιστά αρκετά πιθανό το σενάριο του εξοστρακισμού. Εκτός πια εάν πυροβόλησε ο αστυνομικός από τα 50 μέτρα. Αλλά όλα αυτά παραμένουν προς το παρόν υποθέσεις.

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 17χρονος από σφαίρα αστυνομικού

+10000.:grinning-smiley-043

Oμως το μεγάλος δυστύχημα είναι πώς θα εμπλακούν και ανήλικα παιδιά πού υπό το πρίσμα τής ´επαναστατικότητας-αντίδρασης´στην Κοινωνία και στην Οικογένειά τους(δικαίως ή αδίκως ειναι άλλο θέμα)μπορεί να χάσουν είτε την ζωή τους είτε τον γενικότερο προσανατολισμό τους γιά καλύτερη μετέπειτα κοινωνική προσαρμογή.
Και μην ξεχνάμε και τού ηγετίσκους τής Περιοχής πού δεν διαφέρουν σέ τίποτα απο κανονικούς Καταπιεστές

Τι να λέμε τώρα, 16 χρονών ένα παιδάκι ήταν ουσιαστικώς. Ασχέτως πώς μπορεί να έμοιαζε το ίδιο ή η συμπεριφορά του. Εάν είχαμε μόνο τη δυνατότητα να πάμε σε ένα δικαστήριο ανηλίκων να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι 17χρονοι (και 18χρονοι... και 19χρονοι ακόμη! -μπορούν να δικαστούν και αυτοί από το Ανηλίκων) κατηγορούμενοι για τις πράξεις τους θα κλαίγαμε και θα γελούσαμε με το επίπεδο "ωριμότητας" αυτών των παιδιών.

Να ήταν κανένας 30χρονος το θύμα, μπορεί και να έλεγα πως έπαιξε και ο ίδιος το κεφάλι του και στάθηκε άτυχος ή έχασε. Τώρα η μοίρα χτύπησε ένα παιδί...

Πάντως να πω την αμαρτία μου, και ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο συμβάν, προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω μέσα στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια έναν 16άρη από έναν 25άρη, ειδικά αν φορούν μαντήλι στο πρόσωπο.

Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει με τους περισσότερους από εμάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 17χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Τι να λέμε τώρα, 16 χρονών ένα παιδάκι ήταν ουσιαστικώς. Ασχέτως πώς μπορεί να έμοιαζε το ίδιο ή η συμπεριφορά του. Εάν είχαμε μόνο τη δυνατότητα να πάμε σε ένα δικαστήριο ανηλίκων να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι 17χρονοι (και 18χρονοι... και 19χρονοι ακόμη! -μπορούν να δικαστούν και αυτοί από το Ανηλίκων) κατηγορούμενοι για τις πράξεις τους θα κλαίγαμε και θα γελούσαμε με το επίπεδο "ωριμότητας" αυτών των παιδιών.

Να ήταν κανένας 30χρονος το θύμα, μπορεί και να έλεγα πως έπαιξε και ο ίδιος το κεφάλι του και στάθηκε άτυχος ή έχασε. Τώρα η μοίρα χτύπησε ένα παιδί...

Φυσικά.
Τα παιδιά-και για μένα και ο 18χρονος η και ο εικοσάχρονος μετέφηβοι είναι-θεωρούν οτι ανήκοντας κάπου γίνονται ήρωες...Οπότε και στο δικαστήριο θα πούν πράγματα πού θα ενισχύουν τον ´ηρωισμό´τους και τήν επιδοκιμασία τής ´ομάδας´πού ανήκουν..
Το θέμα είναι πώς μιά εκπαιδευμένη Αστυνομία ελαχιστοποιεί τίς πιθανότητες να γίνει η ´στραβή´...
Γέρασα και θά παραμείνω μέ την ίδια πάντα απορία...
Πώς γίνεται και κάθε φορά σκάει τήν ´κατάλληλη στιγμή´μιά ενέργεια πού στρέφει αλλού την Κοινή Γνώμη.
Το μείζον είναι η Οικονομκή κρίση πού έχει περάσει τίς πύλες τής Χώρας ήδη.
Υ.Γ.
Επανειλημένα έχω εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μου στον ´αντεξουσιαστικό´Χωρο..Παίζει με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι τής Εξουσίας.
Αλλά και εκεί μέσα υπάρχουν ανθρώπινες υπάρξεις(νεαρής ηλικίας) που ´μεθαύριο´θά μπορούσαν να γίνουν καλοί Πολίτες.
To ερώτημα είναι πώς διασώζονται αυτά τά παιδιά και πώς θα μετατρέψουν τον ´τυφλό θυμό ´τους σέ δημιουργικότητα.

Βέβαια τό τί μπούρδες μελό ακούγονται στά ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις δέν λεγεται.
Καθεστωτικά κανάλια σχεδόν υμνούν τον αντεξουσιαστικό χώρο καί αποκρύπτουν επιμελώς τό τί συμβαίνει στά Εξάρχεια .

Πάντως να πω την αμαρτία μου, και ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο συμβάν, προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω μέσα στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια έναν 16άρη από έναν 25άρη, ειδικά αν φορούν μαντήλι στο πρόσωπο.

Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει με τους περισσότερους από εμάς.

+1000 :a0210:

Δεν ξέρω αν γίνομαι κακός αλλά πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά.
Η πλευρά του πολίτη που βρήκε κομμάτια ή καμένο το αυτοκίνητο που ακόμα χρωστάει και η πλευρά του καταστηματάρχη που περίμενε τις γιορτές μήπως και γλιτώσει το σπίτι του από τις τράπεζες και βρήκε το μαγαζί του κατεστραμμένο.

Είναι πολύ εύκολο όταν δεν μου στοιχίζει τίποτα να παίρνω ένα καδρόνι στο χέρι και να ''βαφτίζομαι'' ήρωας.

Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν βγήκαμε να καταστρέψουμε την ξένη περιουσία.

Όπως λέει και ο λαός ''όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες''.

Αυτά είχα να πω.

Τα όσα επακολούθησαν είναι παρατράγουδα που δεν συνδέονται και δεν θα έπρεπε να συνδέονται με τον θάνατο του παιδιού. Και μόνο λόγω του ότι έτσι οι αστυνομικοί φαίνονται, έστω και ψυχολογικώς, να επέχουν θέση αμυνομένων και υπερασπιζομένων τις καμμένες περιουσίες.

Kατ αρχας εναι καταδικαστεα η ασκοπη χρηση οπλου,αλλα θα ηθελα να ρωτησω ποσοι απο εμας βρεθηκαν μπροστα σε οχλο?Προσωπικα πριν πολλα χρονια ,υποθεση Γκαλη,μου την επεσαν εμενα και 2 φιλους μου,κατι <λουλουδια> οργανομενων οπαδων της ομαδας μου γιατι διαφωνουσαμε με τις <αποψεις> τους.Ηταν περιπου 30-40 ατομα,ευτυχως τρεχαμε γρηγορα και την καναμε,αλλιως τι θα γινοταν?αν ειχα οπλο πιστευεται οτι δεν θα το χρησιποιουσα για να σωσω την ζωη μου?θα σκεφτομουν οτι δεν δημοκρατικο αυτο που κανω και οτι θα πρεπει να αφησω να με λυντζαρουν 40 καθηκια και να μην ξερω αν θα ζησω?Για μενα προσωπικα υπαρχουν 2 επιλογες η εμπιστευομαστε το κρατος και του δινουμε καθε δημοκρατικο δικαιωμα να επιβαλει τον νομο και την ταξη η αλλιως το κανονιζουμε μονοι μας οπως μπορουμε.Οφειλει η Πολιτεια να επιλεξει και να εκπαιδευσει τους πιο ικανους για να μας προστατευουν σε ολη την επικρατεια ,χωρις Πανεπιστημικα και Εκκλησιαστικα ασυλα και αλλες τετοιες Μ@@.Αν η δημοκρατια σ αυτο τον τοπο κρεμεται απο το Πανεπιστημιακο ασυλο και τα Εξαρχεια μαλλον την εχουμε χασει,την δημοκρατια, και δεν το ξερουμε

VaSiLiS-T, ειλικρινώς βρίσκεις ότι έχει θέση στο παρόν νήμα το "Γελαστό Παιδί"?

Τι θέλεις να πεις, ότι ο 16χρονος ήταν ο Λαμπράκης και οι δύο αστυνομικοί ο Γκοτζαμάνης και ο Εμμανουηλίδης?

Προσωπικώς βρίσκω πως ευτελίζεις το αίμα του Λαμπράκη έτσι.

Θα παρακαλούσα να μην ξεφύγει με τέτοιο τρόπο το παρόν νήμα.

Γύρισα την ώρα που γινότανε χαμός στο κέντρο, για να πάω σπίτι μου.

Φωτιές, κάπνα και φωνές. Μπροστά στα μάτια μου και σε απόσταση 50 μέτρων κατέβαινε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα και στην οδό Στουρνάρη κατέβαινε ομάδα αναρχικών ή αντιεξουσιαστών.

Τους φωνάζουν λοιπόν οι αναρχικοί ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και απαντούν κάποιοι αστυνομικοί με κωλοδάκτυλα και σηκώνοντας το μπράτσο.

Έχουν ενταθεί οι κακές σχέσεις των αστυνομικών με τα παιδιά και δεν ξέρω ποιος ευθύνεται, τελικά.

Σίγουρα ευθύνεται το κωλο κράτος με την Παιδεία στο μηδέν, σίγουρα ευθύνεται ο γονιός για τις αρχές που δίνει, σίγουρα φταίμε και εμείς που δεν κουνάμε τον κώλο μας για να αλλάξει αυτή η χώρα.

Κρίμα το παιδί και ότι άλλο λέμε ειναι κάτω απο την σκια του θανάτου του.

Τό ότι το Κράτος χρόνια τώρα δέν ξεκαθαρίζει τά Εξάρχεια από τούς εμπόρους ναρκωτικών ,τούς νταβατζήδες και διάφορους δήθεν ´αντεξουσιαστές´έναν σκοπό και μόνον έχει:Nά δημιουργηθεί ´κίνημα αγανακτισμένων πολιτών ´και να γίνει πιό αυταρχική η Κρατική Εξουσία.
Η ασυδοσία τών Εξαρχείων τρέφει τήν Ακροδεξιά..
Θα περίμενα απο μερίδα σοβαρών Κομμάτων αντί να σχολιάζουν μονον την επικαιρότητα και να ηρωοποιούν ,να αναλύουν μακροπρόθεσμα τά γεγονότα..
Αλλά αυτό το περιμένω πολλά χρόνια τώρα........................

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

ΕΔΩ σκοτώθηκε ένα παιδί απο την κρατική βία και θα συζητάμε για βιτρίνες και τζίρους .......
ΕΛΕΟΣ

Κρατική βία ; δηλαδή αποδίδεις την ανικανότητα του ενός στο κράτος ; κράτος είσαι εσύ και εγώ , άρα έχουμε αποτύχει τελείως στο να έχουμε ένα ηθικό και λογικό κράτος ...

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Kατ αρχας εναι καταδικαστεα η ασκοπη χρηση οπλου,αλλα θα ηθελα να ρωτησω ποσοι απο εμας βρεθηκαν μπροστα σε οχλο?Προσωπικα πριν πολλα χρονια ,υποθεση Γκαλη,μου την επεσαν εμενα και 2 φιλους μου,κατι <λουλουδια> οργανομενων οπαδων της ομαδας μου γιατι διαφωνουσαμε με τις <αποψεις> τους.Ηταν περιπου 30-40 ατομα,ευτυχως τρεχαμε γρηγορα και την καναμε,αλλιως τι θα γινοταν?αν ειχα οπλο πιστευεται οτι δεν θα το χρησιποιουσα για να σωσω την ζωη μου?θα σκεφτομουν οτι δεν δημοκρατικο αυτο που κανω και οτι θα πρεπει να αφησω να με λυντζαρουν 40 καθηκια και να μην ξερω αν θα ζησω?Για μενα προσωπικα υπαρχουν 2 επιλογες η εμπιστευομαστε το κρατος και του δινουμε καθε δημοκρατικο δικαιωμα να επιβαλει τον νομο και την ταξη η αλλιως το κανονιζουμε μονοι μας οπως μπορουμε.Οφειλει η Πολιτεια να επιλεξει και να εκπαιδευσει τους πιο ικανους για να μας προστατευουν σε ολη την επικρατεια ,χωρις Πανεπιστημικα και Εκκλησιαστικα ασυλα και αλλες τετοιες Μ@@.Αν η δημοκρατια σ αυτο τον τοπο κρεμεται απο το Πανεπιστημιακο ασυλο και τα Εξαρχεια μαλλον την εχουμε χασει,την δημοκρατια, και δεν το ξερουμε

Καλά αν είναι να εμπιστευτώ ΑΥΤΟ το κράτος, ασε διαλέγω την επιλογή 2(που ουτε αυτή υποστηρίζω).

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Τό ότι το Κράτος χρόνια τώρα δέν ξεκαθαρίζει τά Εξάρχεια από τούς εμπόρους ναρκωτικών ,τούς νταβατζήδες και διάφορους δήθεν ´αντεξουσιαστές´έναν σκοπό και μόνον έχει:Nά δημιουργηθεί ´κίνημα αγανακτισμένων πολιτών ´και να γίνει πιό αυταρχική η Κρατική Εξουσία.
Η ασυδοσία τών Εξαρχείων τρέφει τήν Ακροδεξιά..
Θα περίμενα απο μερίδα σοβαρών Κομμάτων αντί να σχολιάζουν μονον την επικαιρότητα και να ηρωοποιούν ,να αναλύουν μακροπρόθεσμα τά γεγονότα..
Αλλά αυτό το περιμένω πολλά χρόνια τώρα........................

+1000000000000000000000000000000
Καλά ναι περίμενε Σπύρο....