Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Σύμφωνα με τον Δαμιανό, δεν έπαθε τίποτα. Οι φωτογραφίες ήταν από άλλο κατάστημα.

Mακάρι ( τώρα το μακάρι που να πηγαίνει άραγε ), το άκουσα το πρωι σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Εντάξει ..

Πάλι πέφτουν πέτρες και δακρυγόνα κάτω από το σπίτι μου και κλειδαμπαρώνομαι.

Μια χούφτα ανεγκέφαλοι απλά κατέλαβαν τα προπύλαια και την Ακαδημίας και αρχίσανε τις μαμακίες .

Μια ,δυό,τρείς, τί λυσσάνε πιά?
Κάπου καταντάει αηδία το όλο θέμα...

Βαρέθηκα να είμαι ελεύθερος πολιορκημένος.
Να πηγαίνω τρέχοντας να αγοράσω τα βασικά γιατί "έρχονται πάλι " και κατεβαζουν τα στόρια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Mακάρι ( τώρα το μακάρι που να πηγαίνει άραγε ), το άκουσα το πρωι σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Το αθλητικό ραδιόφωνο έλεγε μπούρδες Σίμο. Περνάω μπροστά από το μαγαζί τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Κρίμα να γράφονται τέτοια πράγματα... Φίλε eNeRGy λυπάμαι αλλά δεν μου δίνεις την εντύπωση οτι "εύχεσαι να διαψευστείς" όπως γράφεις.... Μάλλον το αντίθετο.

Φιλε, οταν η επιστολη πηγαινει στην "Τατιανα"... αντι για μια επιστολη σε καναλι, ραδιοσταθμο, ή καποιον συντακτη εφημεριδας... δυστυχως το κριμα να μην πηγαινει σε αυτον που το εγραψε... αλλα σε αυτον που το εκανε...
Ευχομαι να διαψευθω μονο και μονο για το παλικαρι...

Το τι εντυπωση σου δινω βεβαια ειναι δικαιωμα σου... εχεις καθε δικαιωμα, ελευθερα να πιστευεις οτι θες για το τι σκεφτομαι ή αισθανομαι... αισθανομαι απογοητευση και μονο που η επιστολη πηγε εκει οπως προανεφερα... απλα σκεφτομαι τι θα εκαναν οι δικοι μου γονεις... τοσο απλα... κριμα για το παλικαρι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Φιλε, οταν η επιστολη πηγαινει στην "Τατιανα"... αντι για μια επιστολη σε καναλι, ραδιοσταθμο, ή καποιον συντακτη εφημεριδας... δυστυχως το κριμα να μην πηγαινει σε αυτον που το εγραψε... αλλα σε αυτον που το εκανε...
Ευχομαι να διαψευθω μονο και μονο για το παλικαρι...

Το τι εντυπωση σου δινω βεβαια ειναι δικαιωμα σου... εχεις καθε δικαιωμα, ελευθερα να πιστευεις οτι θες για το τι σκεφτομαι ή αισθανομαι... αισθανομαι απογοητευση και μονο που η επιστολη πηγε εκει οπως προανεφερα... απλα σκεφτομαι τι θα εκαναν οι δικοι μου γονεις... τοσο απλα... κριμα για το παλικαρι...

Το "κρίμα" πήγαινε στο σενάριο που έβγαλες απ' το μυαλό σου.
Δεν γνωρίζω τους ανθρώπους, δεν ξέρω πώς θα το χειριστούνε από δώ και πέρα, γιατί μέχρι στιγμής, ανίθετα με κάποιους άλλους, ήταν αξιοπρεπέστατοι αν κι έχασαν 15 χρονών παληκάρι, αλλά άσε πρώτα να δούμε και μετά κρίνουμε.
Τέτοια σενάρια είναι τουλάχιστον προσβλητικά για να μην πώ τίποτε χειρότερο.
Όσο για την επιστολή, αν απ´την εκπομπή της εν λόγω "κυρίας" τους είχαν πρήξει καλά κάνανε και τη στείλανε.

Δεν νομίζω ότι τα "ψυχολογικά τεστ" που ακούγονται διαρκώς μπορούν να αποκλείσουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Η λύση για εμένα είναι να υιοθετηθεί το αγγλικό μοντέλο των άοπλων constables σε περιπολία πεζή μόνο με το γκλοπ (όχι διπλοπαρκάρισμα το περιπολικό με αλάρμ και καφεδάκι), και όπου υπάρχει πραγματικό θέμα δημόσιας ασφάλειας, δηλαδή αντιμετώπιση ενόπλων, άμεση κλήση και επέμβαση ειδικής ομάδας, εκπαιδευμένης σε υψηλότατο επίπεδο, οι οποίοι όποτε πραγματικά χρειάζεται δεν θα διστάζουν να ρίχνουν στο ψαχνό. Όχι να φτάνουμε να κινδυνεύουμε μέρα μεσημέρι σε κεντρικά σημεία (πχ Εγνατία, Θεσσαλονίκη) επειδή ο κοινός αστυνομικός "νόμισε" πως "είδε" "κάτι". Τα πιστολίδια ας τα κρατήσουν για τους νονούς.

Το πως θα θέλαμε και πως θα ήταν αποτελεσματικότερη η αστυνομία, πιστεύω οτι θα ήταν καλό ανεξάρτητο topic, γιατί μέσα σ'αυτό εδώ θα χαθεί... Πάντως πιστεύω ότι κάθε λαός εκτός απο την κυβέρνηση και την τηλεόραση, έχει και την αστυνομία που του αξίζει... Κι αυτό γιατί τα στελέχη της προέρχονται πάντα μέσα από τον ίδιο τον λαό και κουβαλάνε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού αυτού... Δεν νομίζω οτι constables που είναι αποδοτικότατοι για ένα λαό σαν τους άγγλους και ίσως τους γάλλους, τους βέλγους τους γερμανούς να είχαν αποτέλεσμα σε ένα λαό σαν τους έλληνες, ούτε θα μπορούσαν ποτε να επιβάλουν τον νόμο σε κοινωνίες ζούγκλας όπως της Κολομβίας και της Βραζιλίας... Ο τρόπος αστυνόμευσης πρέπει να παίρνει υπ'όψιν του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των λαών και της καθημερινής τους ζωής...

Στην Αγγλία πχ το δίκιο είναι ο νόμος, στην Ελλάδα είναι αυτό που μας συμφέρει τον καθένα ανα περίπτωση... Στην Αγγλία θεωρείται φυσικό το να συνεργαστούν αστυνομία και δημοσιογράφοι για την εξιχνίαση εγκλημάτων ο καθένας από το πόστο του, στην Ελλάδα λόγω συμφερόντων , συντεχνειών και καχυποψίας, αυτό είναι αδιανόητο (αν δεν βάζουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον)...

Last edited:
Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Kosh, δεν ξέρω αν συμφωνώ με την εκτίμησή σου.
Ως εκ τούτου, πολύ καλά κάνουμε και μιλάμε για τις στάσεις των πολιτικών μας, ακόμα και στο πλαίσιο του "το μη χείρον βέλτιστον". Για να αποφύγουμε τις "άλλες" λύσεις.

To προβλημα δεν ειναι κομματικο. Ειναι Πολιτικο και κοινωνικο.

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

διαφωνω με την εντονη κομματικη κουβεντα στην οποια εξελλισεται το νημα.

Εγω ακομα τουλαχιστον δεν μπορω να ξεπερασω τα γεγονοτα αυτα με τοσο ουσιωδη ισως τροπο.

Καταλαβαινω πως ειναι λεπτη η γραμμη μεταξυ πολιτικης και κομματικης συζητησης αλλα προσωπικα με θλιβει.

Κομματική κουβέντα δέν γίνεται..Κομματική κουβέντα σημαίνει ´Ψηφίστε αυτό ή εκείνο´...
Σάμπως η συζήτηση εάν έπρεπε να πυροβολήσει ο φρουρός-φονιάς κατ´εμέ-ή εάν η σφαίρα εξοστρακίστηκε ή οχι δεν υποκρύπτει ιδεολογικές τοποθετήσεις?
H αναφορά στά παλιά έγινε γιά ιστορικούς λόγους περισσότερο απο ´βετεράνους´όπως έγραψε και ο Maverick,πού πλέον ο καθένας βλέπει διαφορετικά τά πράγματα...
Βεβαια όσες και εάν είναι οι διαφορές υπάρχουν κάποιες ´λεπτές γραμμές´πού ακόμα έχουν την αξία τους.
Υ.Γ.
Αλλά νομίζω πώς ο Lepton ήταν σαφέστατος στό σχόλιό του.

Nα συμπληρώσω λίγο:

Ο προπάππος του Αλαβάνου άνοιξε την Κερκόπορτα και μπήκαν οι Τούρκοι στην Πόλη.
Ο παππούς του Τσίπρα ευθύνεται για την Μικρασιατική καταστροφή.
Η Δαμανάκη έριξε τον καφέ της πάνω στον ασύρματο του Πολυτεχνείου και σταμάτησε η μετάδοση.
Ο Παπαγιαννάκης πλακώθηκε στα μπουνίδια κάποτε σε ένα μπαράκι στις Βρυξέλλες και μας έβαλαν πρόστιμο οι Κοινοτικοί.
Ο άλλος ο Βούτσης πως τον λένε έχει γιο ληστή και πρεζόνι.

Έλεος πια, το εμπεδώσαμε. Μπορούμε να βγάλουμε το CD της Yiannaras Records από το πλειερ και να πάμε παρακάτω;

Θά σού κάνω δώρο την 7η τού Σοστακόβιτς με διευθυντή Ορχήστρας τον Mravinsky,μιάς και από τήν Γιανναράς records δέν έχουν ακόμα εκδοθεί τά ´Απαντα´και απο αυτά ο κάθε αναγνώστης πού ψάχνει δικαιούται να ερανίζει-αν και τέτοια ´κτυπήματα ´δέν πιάνουν ,γι´αυτό άλλως τε δέν θάχουν τίς ανάλογες απαντήσεις;):grandpa:-).
Προσωπικά αισθάνομαι ευτυχής όταν βλέπω ανθρώπους νά έχουν απόλυτες θεωρητικές βεβαιότητες σέ μιά τόσο περίεργη εποχή,ειδικά εάν ´φαίνονται´ευτυχείς αυτοί πού τίς πρεσβεύουν.-bye-

εγώ αυτό που ξέρω γιατρέ, είναι πως οι κούτβηδες, που ήρθαν από την Κουτβία, το '89, μας το πήδηξαν το Κόμμα.
οι πιο υγιείς φωνές -Παπαγιαννάκης, Κουβέλης, Κωνσταντόπουλος...- ακόμα σ εμάς βρίσκονται, αλλά έχουν λουφάξει στη γωνία τους.

πάλι με χρόνια με καιρούς ...-bye- :ernaehrung004:

εγώ αυτό που ξέρω γιατρέ, είναι πως οι κούτβηδες, που ήρθαν από την Κουτβία, το '89, μας το πήδηξαν το Κόμμα.
οι πιο υγιείς φωνές -Παπαγιαννάκης, Κουβέλης, Κωνσταντόπουλος...- ακόμα σ εμάς βρίσκονται, αλλά έχουν λουφάξει στη γωνία τους.

πάλι με χρόνια με καιρούς ...-bye- :ernaehrung004:

κουτβηδες...
Η τεχνη του να απαντας...χωρις να απαντας!

Επιστολή στάλθηκε απο τους συνηγόρους της οικογένειας σε όλα τα κανάλια, εφημερίδες και γραφεία τύπου. Εκτός αν μιλατε για άλλη δεύτερη επιστολή που δεν γνωρίζω.

Να προσθέσω και κάτι άλλο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Χθες το απόγευμα, κατέβηκα να πάω μέχρι το Super Market να πάρω ένα γιαούρτι. Όπως περπατούσα στην λεωφόρο στρατου, άκουσα συνθήματα και είδα ένα πλήθος 1000 ατόμων να στρίβει στην γωνία με την Καυτατζόγλου. Τους ακολουθούσαν 1-2 διμοιρίες ΜΑΤ.

Ήταν πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε απο το πολυτεχνίο αποτελούμενη σχεδόν αποκλιστικά απο φοιτητές αριστερών σχημάτων. Είχε πολύ παλμό, ήταν σφιχτά δομημένη και τα συνθήματα ακούγονταν συνεχώς. Μπήκα μέσα τους και διαδήλωσα μαζί τους (σερί τις έχω παρει τελευταία... και είχα να κατέβω 5-6 χρόνια σίγουρα...).
Η πορεία συνέχισε στην στρατού, μετά στην δελφών. Κόσμος έβγαινε και κοιτούσε ένα θέαμα που μόνο στις ειδήσεις είχε δεί ώς τώρα. Μερικά απο τα συνθήματα αναφερώντουσαν ακριβώς σε αυτο. Τα ΜΑΤ απο πίσω ακολουθούσαν αλλα δεν προκάλεσαν. Ηταν πολύ ειρηνική πορεία, δεν έπεσε οχι πέτρα, ούτε νεράτζι...
Και ρωτάω εγώ τώρα. Γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά για το γεγονός σε κανένα μέσο ενημέρωσης? Αν γινόντουσαν επεισόδια είμαι σίγουρος οτι θα έπαιζε όλη την μέρα. Μόνο να τρομοκρατούν τον κόσμο ξερουν...

Επίσεις δεν βλέπω και πουθενά αναφορά/καταγγελία για το πρωτοφανες (ανεκδοτο...) οτι απολύθηκε ο φωτογράφος που έβγαλε την καλύτερη φωτογραφία των ημερων, αντί να βραβευτεί κιόλας. Μόνο στο TV χωρίς σύνορα του Κουλογλου γίνεται κουβέντα για αυτό.

Αlex για την απόλυση του δημοσιογράφου από τον ΕΛ.ΤΥΠΟ, είναι μεγάλη ξεφτίλα,αλλά η πρώτη μήπως είναι...
Να τα βλέπουμε και να μαθαίνουμε.

Απο troktiko:

κ.Υπουργέ Π.Παυλόπουλε το εννοεί ο Αλέξης Κούγιας όταν γράφει στην επιστολή του ότι τον ευχαριστήσατε πολλές φορές για την υπόθεση Στέγγου και Πόρτο Καρράς; Είναι η ιστορία όπου αρκετοί βουλευτές διεγράφησαν από το ΠΑΣΟΚ και έπεσε η κυβέρνηση. Εσείς κ.Παυλόπουλε κάνατε τότε τι γνωμοδοτήσεις για το Πόρτο Καρράς. Από τι σας έσωσε ο Κούγιας;
Λεει ο Κουγιας:
"καθιστώ υπεύθυνο της προστασίας του Γραφειου μου ,των συνεργατών και της οικογενείας μου, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ,κ. Παυλόπουλο, που θυμάμαι ακόμα τις απειρες ευχαριστίες του όταν κέρδισα τήν υπόθεση με το Πορτο Κάρρας μια υπόθεση στην οποία είχε ανακατευτεί καί τον αφορούσε προσωπικά".

Λέτε να αρχίσουν να τρώγονται μεταξύ τους? Μακάρι...

Εμ το άλλο? Ενα μηνα πριν επικοινωνησε η μητερα του θυματος με το γραφειο του Τριανταφυλοπουλου και κατηγγειλε παρακολουθηση του σπιτιου της απο αγνωστα προσωπα. Αυτο που το βαζετε παλι?