Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Το μόνο που σε απασχολεί Δημήτρη μου είναι να πείς αυτά που θέλεις να πείς , και όπως πάντα με προκατάληψη υπερ της άποψη που σε βολεύει .

Λεμε τα παντα με τον τροπο που τα αντιλαμβανομαστε.
Δεν νομιζω να βολευει (κυριολεκτικα) καποιον η αναπτυξη τετοιων θεωριων.

Ισως ειναι θεμα αντιληψης των πραγματων και των γεγονοτων και οχι εσκεμμενων τοποθετησεων και πεποιθησεων.

Ενα φορουμ για αudio-video ειμαστε ,οχι το κοινοβουλιο.

Λιγη καλοπροαιρετη κριτικη (η εστω κατανοηση για τον τροπο αντιληψης του αλλου ) θαταν σημαντικη για να παει παραπερα η κουβεντα μας .

υγ

Σε ολους αναφερομαι οχι μονο στον Ντοκ.

Μπορεί οι άλλοι κατηγορούμενοι να ήταν αθώοι, αλλά η δικαιοσύνη (οι μηχανισμοί της) δεν έπρεπε να ψάξουν να βρουν τους ένοχους?
Όσο για την άποψη σου, ότι έχω προκατάληψη υπέρ της άποψη που με βολεύει, λογικό δεν είναι? Ας με πείσει κάποιος ότι έχω άδικο και δεν θα διστάσω να παραδεχτώ το λάθος μου.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση είμαι της άποψης ότι ένοχοι ήταν όλοι όσοι βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στη Λαυρίου, καθώς βρέθηκαν εκεί με σαφή σκοπό να τραυματίσουν άλλους ανρθώπους. Μοιραία, λόγω του "λαϊκού αισθήματος" που τόσες φορές αναφέραμε πριν, δε μπορούσε η αστυνομία να καταδικάσει 500 συνδεσμίτες που ενεπλάκησαν. Οπότε προφανώς καταδικάστηκαν οι 3 που θεωρήθηκε βάσει μαρτύρων ότι έκαναν τη δουλειά αυτή καθαυτή.

Ελληνική δικαιοσύνη.
Το νέο ανέκδοτο.
4 μήνες αργία οι μπάτσοι που τους έκλεψε το όπλο ο μετέπειτα δολοφόνος.
Να πω και για την δίκη Φιλόπουλου? (δεν θα προκαλέσω Λάρι, μην ανησυχείς):
Νεκρός με 17 μαχαιριές από διαφορετικά "όπλα", χτυπήματα από λοστούς, μαδέρια, κλπ κλπ και ένοχος ένας τοξικομανής.
Να πάμε παλιότερα? Η λίστα είναι τεράστια.

μιλάς για αυτούς που καταδικάσθησαν σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών ; http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=898290

Μήπως ήθελες να τους καταδικάσουν σε θάνατο ;

ΑΠ το λινκ του Ντοκ:
Ποινές φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών (εξαγοράσιμης προς 5 ευρώ την μέρα), και 8 μηνών με 3ετή αναστολή αντίστοιχα, επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους δύο αρχιφύλακες της ΕΛΑΣ που κατηγορούνται για την τραγωδία της Σίνδου.

Έξω τα πουλάκια μου. Και καλά είναι ο Νόμος, οκ πάω πάσο.
Το ότι όμως θα συνεχίσουν να πληρώνονται από μας είναι φυσιολογικό?

Διάβασα όλα τα ρεπορτάζ, και είδα πάρα πολλές "κωλοτούμπες" από μάρτυρες.
εδώ είπες την μεγάλη κουβέντα . Εχω παρακολουθήσει δίκη , μαχαίρωμα την "νύχτα" σε μαγαζί , με όλους τους μάρτυρες που εξεταστηκαν στο ακορατήριο να λένε : "δεν ξέρω τίποτα , δεν είδα τίποτα " . Πες μου πως ακριβώς περιμένεις να υπάρξει καταδικαστική απόφαση ; ( αυτό σου λέω με την παράθεση του ρητού στα λατινικά πιό πάνω )

Και επειδή δεν είναι Νομικός, εκφράζω την άποψη μου, η οποία λέει το εξής:
Πως γίνεται μετά από τόσες έρευνες, τόσα στοιχεία κλπ κλπ να τιμωρηθεί μόνο ένας.
Μπορεί οι άλλοι κατηγορούμενοι να ήταν αθώοι, αλλά η δικαιοσύνη (οι μηχανισμοί της) δεν έπρεπε να ψάξουν να βρουν τους ένοχους?
Όσο για την άποψη σου, ότι έχω προκατάληψη υπέρ της άποψη που με βολεύει, λογικό δεν είναι? Ας με πείσει κάποιος ότι έχω άδικο και δεν θα διστάσω να παραδεχτώ το λάθος μου.

Η δικαιοσύνη κρίνει με βάση τα στοιχεία που έχει . Αν δεν υπάρχουν ή υπάρχουν αμφιβολίες ισχύει το "εν αμφιβολία υπερ το κατηγορουμένου" ( in dubio pro reo)- κι άλλο λατινικό -bye-

ΑΠ το λινκ του Ντοκ:
Ποινές φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών (εξαγοράσιμης προς 5 ευρώ την μέρα), και 8 μηνών με 3ετή αναστολή αντίστοιχα, επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους δύο αρχιφύλακες της ΕΛΑΣ που κατηγορούνται για την τραγωδία της Σίνδου.

Έξω τα πουλάκια μου. Και καλά είναι ο Νόμος, οκ πάω πάσο.
Το ότι όμως θα συνεχίσουν να πληρώνονται από μας είναι φυσιολογικό?

Αρθρο 100 παρ. 1 ΠΚ . "Αν κάποιος καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των δύο και μέχρι τριών ετών και συντρέχει η προϋπόθεση του άρθρου 99 (δεν έχει δηλαδή καταδικασθεί αμετακλήτως για κακούργημα ή πλημμέλημα σε περιοριστική της ελευθερίας ποινή ανωτέρα των έξι μηνών, με μία μόνη ή με περισσότερες αποφάσεις )το δικαστήριο μπορεί με την απόφασή του να διατάξει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για ορισμένο διάστημα, που δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τρία και ανώτερο από πέντε έτη".

Δεν βλέπω να αναγράφεται ότι εξαιρούνται οι αστυνομικοί από τις ευεργετικές αυτές διατάξεις . Μήπως πρέπει , επειδή είναι αστυνομικοί ; Είναι επιβαρυντική περίπτωση το επάγγελμα τους ;

Last edited:
Παρεπιπτοντως μολις θυμηθηκα ενα ωραίο από κείνο το βράδυ:

Έβλεπα ειδήσεις σε κάποιο από τα ιδιωτικά, νομίζω Alpha, και παιρνει ενας τυπος τηλεφωνο που λεει
ΤΥΠΟΣ: "ημουν εκεί και ένας τύπος μου είπε έλα φύγε τώρα ,ό,τι είδες είδες"
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: "Της ασφάλειας?"
Τ:"ε δεν ξέρω, πολιτικά φορούσε"....
Π:"αυτο που μας λετε ειναι εξωφρενικο, ανθρωπος της ασφαλειας σας ειπε να σωπασετε?"
Τ: "ναι ναι, τωρα που το σκεφτομαι σιγουρα της ασφαλειας θα ηταν"
Π: "Κοιτάχτε σε τι εποχές ζούμε, που οι άνθρωποι της ασφάλειας υποχρεωνουν τον κοσμο να κρυψει την αληθεια"

Σχολιο δικο μου... ειναι εντυπωσιακο πως το "μαλλον" ενος ανώνυμου γίνεται είδηση. Καλωσήρθατε στην Ελλάδα.

γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί γιατί
σήκωσε το όπλο ο χωροφύλακας με στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ ??????

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Κι εκεί έπρεπε να περιστρέφεται η συζήτηση.

Μήτσε, αν εγώ κάνω λάθος στην δουλειά μου, θα πάω σπίτι μου.
Ήσυχα ήσυχα.

Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα. Όμως θα πρέπει να αποδειχθεί με τις σωστές διαδικασίες ότι έσφαλα, όχι επειδή το είπε κάποιος στο Star.

Ελληνική δικαιοσύνη.
Το νέο ανέκδοτο.
Να πω και για την δίκη Φιλόπουλου? (δεν θα προκαλέσω Λάρι, μην ανησυχείς):
Νεκρός με 17 μαχαιριές από διαφορετικά "όπλα", χτυπήματα από λοστούς, μαδέρια, κλπ κλπ και ένοχος ένας τοξικομανής.
Να πάμε παλιότερα? Η λίστα είναι τεράστια.

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ποινή που επέβαλε η Δικαιοσύνη, αλλά εσωτερική ποινή που επέβαλε η υπηρεσία. Εκτός εάν αναφέρεσαι στη "δικαιοσύνη" με τη γενικότερη έως μεταφυσική της έννοια.

Καλώς ή κακώς, κάποια πράγματα που μας φαίνονται για βαρύτατα εγκλήματα, δεν μπορούν να τύχουν βαρύτερης μεταχείρισης από εκείνη που τους επιφυλάσσει ο ποινικός νόμος, στον οποίο τυποποιούνται αφηρημένως οι πράξεις.

Ελληνική δικαιοσύνη.
Το νέο ανέκδοτο.
.

βρε Μήτσε μ' , τι σχέση έχουν οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται υπηρεσιακώς , με την ελληνική δικαιοσύνη ; Μετά θα φταίω εγώ που θα πω , ότι σ' αρέσει να δημιουργείς σύγχυση και θα διαμαρτυρηθεί κι ο Kosh ;:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ποινή που επέβαλε η Δικαιοσύνη, αλλά εσωτερική ποινή που επέβαλε η υπηρεσία. Εκτός εάν αναφέρεσαι στη "δικαιοσύνη" με τη γενικότερη έως μεταφυσική της έννοια.

Καλώς ή κακώς, κάποια πράγματα που μας φαίνονται για βαρύτατα εγκλήματα, δεν μπορούν να τύχουν βαρύτερης μεταχείρισης από εκείνη που τους επιφυλάσσει ο ποινικός νόμος, στον οποίο τυποποιούνται αφηρημένως οι πράξεις.

ωπ , ήρθε ο καθ' ύλην αρμόδιος συνάδελφος . Φεύγω...:flipout:

Εδώ που τα λέμε, για οποιοδήποτε έγκλημα συλλαμβάνεται αστυνομικός, από βαθμό πλημελήμματος και πάνω, θα έπρεπε να αποπέμπεται δια παντός από το αστυνομικό σώμα.

Γνώμη μου πάντα.
Χίλιες φορές να μη φυλακιστεί καθόλου, παρά να βγει, με "εμπλουτισμένες εμπειρείες" και μετά να συνεχίσω να τον πληρώνω από τους φόρους μου...

βρε Μήτσε μ' , τι σχέση έχουν οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται υπηρεσιακώς , με την ελληνική δικαιοσύνη ; Μετά θα φταίω εγώ που θα πω , ότι σ' αρέσει να δημιουργείς σύγχυση και θα διαμαρτυρηθεί κι ο Kosh ;:flipout:

Δεν διαμαρτυρομαι Δημητρη....

Ευχαριστιεμαι στο μεγαλυτερο μερος την συζητηση και θελω να συνεχισθει με ολες τις αποψεις .

Εδώ που τα λέμε, για οποιοδήποτε έγκλημα συλλαμβάνεται αστυνομικός, από βαθμό πλημελήμματος και πάνω, θα έπρεπε να αποπέμπεται δια παντός από το αστυνομικό σώμα.

.

Αυτο ειναι κατι που εχει προαναγγειλει και ο Παυλοπουλος αν δεν κανω λαθος.....

Εμμεσως πλήν σαφως.

Και ειναι και το λιγοτερο αλλα οχι αυτο που θα ικανοποιησει το αισθημα περι δικαιου...

δεν ξέρω πάντως πόσοι θα περιμένανε την δικαίωση από την νομοθετικά δημοκρατική θεσμοθετημένη πλευρά του κράτους στην προκείμενη περίπτωση ...

η αυτοδικία εν είδη μανιάτικου η κρητικού καθεστώτος
δεν είναι σπάνιο πράγμα στην Ελλάδα

και ευτυχώς είναι Αρμένηδες