Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Εδώ που τα λέμε, για οποιοδήποτε έγκλημα συλλαμβάνεται αστυνομικός, από βαθμό πλημελήμματος και πάνω, θα έπρεπε να αποπέμπεται δια παντός από το αστυνομικό σώμα.

Δηλαδή εάν ας πούμε εξυβρίσει τον γείτονά του (πλημμεληματική πράξη) να εκδιωχθεί?

Γιατί τότε, αναλογικώς, να μην αφαιρείται διά παντός η άδεια επαγγέλματος από όποιον υποπίπτει σε αγορανομική/υγειονομική/λιμενική κλπ παράβαση?

Εσύ και ο Δράκων.... -bye-

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Εδώ που τα λέμε, για οποιοδήποτε έγκλημα συλλαμβάνεται αστυνομικός, από βαθμό πλημελήμματος και πάνω, θα έπρεπε να αποπέμπεται δια παντός από το αστυνομικό σώμα.

Γνώμη μου πάντα.
Χίλιες φορές να μη φυλακιστεί καθόλου, παρά να βγει, με "εμπλουτισμένες εμπειρείες" και μετά να συνεχίσω να τον πληρώνω από τους φόρους μου...

+1
Eτσι. Και μεσα και τον μπου...!

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Δηλαδή εάν ας πούμε εξυβρίσει τον γείτονά του (πλημμεληματική πράξη) να εκδιωχθεί?

Γιατί τότε, αναλογικώς, να μην αφαιρείται διά παντός η άδεια επαγγέλματος από όποιον υποπίπτει σε αγορανομική/υγειονομική/λιμενική κλπ παράβαση?

Εσύ και ο Δράκων.... -bye-

dura lex sed lex. ( μ' έχει πιάσει το λατινικό μου σήμερα ):flipout:

Σόρρυ, αλλά κάπου εδώ σ' έχασα.

Τα λατινικά που ξέρω, είναι από τον Αστερίξ, άντε και πεντ-έξι σκόρπιες φράσεις ακόμα! :flipout:

Καλά ο Αστερίξ είναι απίστευτη πηγή λατινικών... από εκεί είναι και η υπογραφή μου (χρήση όχι κατάχρηση). Το είχε πει ο λατινομαθής πειρατής (ποιος άλλος) όταν τίγκαραν το πειρατικό στα μενίρ και βούλιαξε μόνο του.

Καλά ο Αστερίξ είναι απίστευτη πηγή λατινικών... από εκεί είναι και η υπογραφή μου (χρήση όχι κατάχρηση). Το είχε πει ο λατινομαθής πειρατής (ποιος άλλος) όταν τίγκαραν το πειρατικό στα μενίρ και βούλιαξε μόνο του.

Ο μπάρμπας που κατακεφαλιάζει τον καπετάνιο με την πατερίτσα...
Αν και το πιο συχνό που λέει είναι το "nunc est bibendum", όποτε βουλιάζουν (για ευνόητους λόγους)...:flipout:

Το ψιλοξέσκισα το θέμα...:blush:

Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

και για να αυτοσαρκαστούμε λίγο

Quidquid latine dictum sit, altum videtur. :flipout:

...και αυτό που νομίζεις για στομφώδη ρήση του Σενέκα, να είναι απλώς ο κατάλογος με τα λουτρά της Πομπηΐας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Με συγχωρείτε που δεν δίνω σημασία στους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά η γειτονιά των Εξαρχείων χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ομοιογένεια σε σχέση με τις πολιτικές πεποιθήσεις της και το μίσος της για την αστυνομία, οπότε δεν περίμενα κάποια αντικειμενική μαρτυρία απ'αυτούς. Φυσικά το ίδιο λέω και για τους φρουρούς που ενεπλάκησαν.

Σε πληροφορώ οτι στην Κηφισιά ,απο έγκυρες πληροφορίες φίλων μου πού έχουν παιδιά, μαζεύονται μετά τά φροντιστήρια εφηβοι πού μιμούμενοι ´συμμορίες´πλακώνονται στο ξύλο γιά ασήμαντες αφορμές.Και τό ίδιο συμβαίνει και σέ άλλες πιό εύπορες περιοχές.Αυτό το γνωρίζω απο την δουλειά μου.
Εάν ένας αστυνομικός τής περιοχής έβγαζε όπλο και πυροβολούσε ένα απο αυτά τά παιδιά και τό ´καθάριζε´θά δεχόσουν τίς αντίστοιχες μαρτυρίες φίλων του μιάς καί θά προέρχονταν από μή ´βεβαρυμένη περιοχή´??
Kαι εν τέλει δέχομαι ,χάριν τής συζητήσεως τό ´Τεκμήριο Αθωότητας´...
Επρεπε ένας επαγγελματίας να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει ή όφειλε να ακολουθήσει τίς εντολές απεμπλοκής πού πήρε απο την Υπηρεσία του..??
Βασικότατο ερώτημα,πού κατά την γνώμη μου πολλοί αρνούνται νά το απαντήσουν και στέκονται στόν εξοστρακισμό ή μή τής σφαίρας ή στό ´Ιστορικό´τού παιδιού πού δέν αφορά κανέναν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

...και αυτό που νομίζεις για στομφώδη ρήση του Σενέκα, να είναι απλώς ο κατάλογος με τα λουτρά της Πομπηΐας...

όπως ο παπας στο Τρελλές σφαίρες νο 2 ( αν θυμάμαι καλά ή Απίθανη πτήση ) που εξομολογούσε - υποτίθεται - τον φυλακισμένο αραδιάζοντες διάφορες λατινικούρες , την μία πίσω από την άλλη : coitus interuptuus , habeas corpus

Σε πληροφορώ οτι στην Κηφισιά ,απο έγκυρες πληροφορίες φίλων μου πού έχουν παιδιά, μαζεύονται μετά τά φροντιστήρια εφηβοι πού μιμούμενοι ´συμμορίες´πλακώνονται στο ξύλο γιά ασήμαντες αφορμές.Και τό ίδιο συμβαίνει και σέ άλλες πιό εύπορες περιοχές.Αυτό το γνωρίζω απο την δουλειά μου.
Εάν ένας αστυνομικός τής περιοχής έβγαζε όπλο και πυροβολούσε ένα απο αυτά τά παιδιά και τό ´καθάριζε´θά δεχόσουν τίς αντίστοιχες μαρτυρίες φίλων του μιάς καί θά προέρχονταν από μή ´βεβαρυμένη περιοχή´??
Kαι εν τέλει δέχομαι ,χάριν τής συζητήσεως τό ´Τεκμήριο Αθωότητας´...
Επρεπε ένας επαγγελματίας να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει ή όφειλε να ακολουθήσει τίς εντολές απεμπλοκής πού πήρε απο την Υπηρεσία του..??
Βασικότατο ερώτημα,πού κατά την γνώμη μου πολλοί αρνούνται νά το απαντήσουν και στέκονται στόν εξοστρακισμό ή μή τής σφαίρας ή στό ´Ιστορικό´τού παιδιού πού δέν αφορά κανέναν.

Ο εξοστρακισμός της σφαίρας , ξάδερφε , εάν αποδειχθεί , μας ενδιαφέρει από ποινικής πλευράς . Το γιατί τράβηξε το όπλο του και γιατί πυροβόλησε , ενδιαφέρει είτε από ψυχιατρικής πλευράς ( παίξε μόνος σου :flipout: ) είτε από υπηρεσιακής ( τι τους μαθαίνουν ; γιατί έχουν κανονικές σφαίρες ; κλπ )

Και στην τελική, μιλάμε για ένα 16χρονο παιδί. Δηλαδή, έναν άνθρωπο που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του και δεν έχει πλήρη ευθύνη των πράξεών του.
Δηλαδή έλεος...

όντως...
γιατί να έχουν κανονικές σφαίρες?
δεν έχουν ακούσει 10cc ?
θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, είχαμε κάτι τουφέκια με τάπες από φελό...

ξέρεις τι ωραία που πόναγαν ?

Να σημειώσω ότι τα τεκμήρια αθωότητας και τα σχετικά, αφορούν στα δικαστήρια και τις αρχές γενικότερα, όχι οπωσδήποτε στους πολίτες. Όταν το πράμα φτάνει να είναι ηλίου φαεινότερο (γιατί υπάρχουν και τέτοια εγκλήματα, και ας μην έχουν προλάβει να εκδικαστούν), τι θα πει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας; Ούτως ή άλλως η γνώμη ή η "ετυμηγορία" μου δεν έχει πρακτικό αντίκρυσμα, παραμένει γνώμη ενός πολίτη και όχι ενός δικαιοδοτικού οργάνου με έννομες συνέπειες. Μέχρι δλδ να αποφανθεί ένα δικαστήριο το πράμα θα είναι "τζιζ πιπέρι!";

Άλλο είναι το θέμα ότι οι πολίτες συχνά αρεσκόμαστε να δικάζουμε και να καταδικάζουμε εν θερμώ, καταστρώνοντας θεωρίες και τεκμηριώνοντας "απόψεις", δεχόμενοι συχνά ακρίτως ως δεδομένο ό,τι σερβίρεται από τις "πηγές" ενημέρωσής μας, δίχως να έχουμε υπόψη μας βασικότατα πράγματα τα οποία προϋποτίθενται για μπορέσει να υπάρξει μία κανονική δικανική κρίση. Δεν είναι όμως το περίφημο τεκμήριο αθωότητας αυτό που θα έπρεπε να μας αποτρέψει από τέτοιες εύκολες κρίσεις, αλλά μία πιο συνετή θεώρηση των πραγμάτων.

Ο εξοστρακισμός της σφαίρας , ξάδερφε , εάν αποδειχθεί , μας ενδιαφέρει από ποινικής πλευράς . Το γιατί τράβηξε το όπλο του και γιατί πυροβόλησε , ενδιαφέρει είτε από ψυχιατρικής πλευράς ( παίξε μόνος σου :flipout: ) είτε από υπηρεσιακής ( τι τους μαθαίνουν ; γιατί έχουν κανονικές σφαίρες ; κλπ )

Από ψυχιατρικής πλευράς καλύτερα να μήν μιλήσω γιατί είναι αρχή μου να μήν κρίνω σέ φόρουμ πρόσωπα βάσει αυτής τής ιδιότητας γιατί αντιτίθεμαι σε ´τηλεοπτικού´ τύπου κρίσεις.
Πάντως έχω σαφή και συγκεκριμένη γνώμη,πλέον,αλλά δέν την γράφω.
Το ´υπηρεσιακό´τού θέματος παύει νάναι υπηρεσιακό μόνον ,απο την στιγμή πού αποδεδειγμένα βγήκε τό όπλο απο την θήκη (φιλοκυβερνητικές εφημερίδες απεκάλυψαν τούς διαλόγους μέ το Κέντρο της Αστυνομίας και τήν σαφή εντολή ´απεμπλοκής´)και έπεσε ο πυροβολισμός.
Και θεωρώ πώς εκεί είναι η ηθική και πολιτική καταδίκη.Στό ότι βγήκε τό όπλο.
Προφανώς η νομική διαδικασία είναι άλλου τύπου.

Από ψυχιατρικής πλευράς καλύτερα να μήν μιλήσω γιατί είναι αρχή μου να μήν κρίνω σέ φόρουμ πρόσωπα βάσει αυτής τής ιδιότητας γιατί αντιτίθεμαι σε ´τηλεοπτικού´ τύπου κρίσεις.
Πάντως έχω σαφή και συγκεκριμένη γνώμη,πλέον,αλλά δέν την γράφω.
Το ´υπηρεσιακό´τού θέματος παύει νάναι υπηρεσιακό μόνον ,απο την στιγμή πού αποδεδειγμένα βγήκε τό όπλο απο την θήκη (φιλοκυβερνητικές εφημερίδες απεκάλυψαν τούς διαλόγους μέ το Κέντρο της Αστυνομίας και τήν σαφή εντολή ´απεμπλοκής´)και έπεσε ο πυροβολισμός.
Και θεωρώ πώς εκεί είναι η ηθική και πολιτική καταδίκη.Στό ότι βγήκε τό όπλο.
Προφανώς η νομική διαδικασία είναι άλλου τύπου.

μα εφ' όσον υπήρξε σαφής εντολή "απεμπλοκής" όπως λές , τότε ποιά είναι η ηθική και πολιτική ευθύνη και ποιών;

Last edited: