Re: Απάντηση: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού
Μου προξένησε μεγάλο προβληματισμό η επέκταση των επεισοδίων στην Ευρώπη. Διότι εδώ, εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει πόσοι, πώς και γιατί διαμαρτύρονταν:
Είχαμε ειρηνικές διαμαρτυρίες (κυρίως) από μαθητές για τον θάνατο του Αλέξη. Αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να συσχετισθεί με την οικονομική κρίση. Στην καλύτερη περίπτωση να θεωρηθεί αντίδραση στην πλήρη μετάλλαξη της Αστυνομίας από θεσμό προστασίας σε όργανο καταστολής αντιδράσεων. Το περιστατικό δεν έλαβε χώρα στο πλαίσιο αντιδράσεων για την οικονομία, ώστε να μιλάμε για εύλογη κλιμάκωση.
Επίσης, είχαμε "διαμαρτυρίες" από κουκουλοφόρους και πλιατσικολόγους που έκαψαν το κέντρο. Πόσοι από αυτούς ήταν οικονομικά απεγνωσμένοι πολίτες; Πόσοι ήταν "αναρχικοί" που δεν καταλαβαίνουν ότι οι πράξεις τους φέρνουν το ανίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν; Πόσοι είναι χρηματοδοτούμενα πιόνια; Πόσοι ήταν παρακρατικοί προβοκάτορες;
Ως εκ των ανωτέρω, πόση από την εξέγερση που μεταλαμπαδεύσαμε (νομίζω δεν υπάρχει πιο κατάλληλη λέξη) ήταν πραγματικά αποτέλεσμα του κύματος χρεωκοπιών και ανεργίας που μόλις αρχίζει να σκάει;
Ολοι "γύρω γύρω" είμαστε αλλά κανείς δεν το λέει ευθέως, εξάλου ζούμε και υπο καθεστώς γενικότερης "τρομοκρατίας",γιατί άμα απαντήσεις στο "πόσοι" και καταφέρεις και βγάλεις και συμπέρασαμα θα πρέπει να απαντήσεις και στο
πως, γιατί άραγε πως? υπήρξε κινητοποίηση σε ελάχιστο χρόνο,
πως συσχετίστηκαν τα ασυσχέτιστα, πως οργανώθηκε και απο που, και τελικά αν το μυαλό του καθενός δεν τιναχθεί στον αέρα απο τα χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα,
ποιος περίμενε στην γωνία τον πρώτο μαλάκα που θα την κάνει, για να πυροδοτηθεί μια σειρά αντιδράσεων που το μόνο αποτέλεσμα έχει την νομιμοποίηση της κρίσης και το βούλωμα του στόματος
όλων.
Και μια εβδομάδα μετά, και ενώ τα γεγονότα τρέχουν ακόμα, χθές, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή το θέμα ήταν το 70ωρο, και αυτός που την περασμένη εβδομάδα "έκλαιγε" διαβάζοντας ποιήματα, τώρα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του εργαζόμενου, μόνο που σε μισή ώρα ανέλυσε ακριβώς την διαδικασία που απαιτείται για να μπει σε εφαρμογή, και έκλεισε πάλι κλαίγοντας λέγοντας "ώστε με το μπλοκάκι οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν και δώρο"!
Πολυ "ξεπέτα" δυστυχώς έχει πέσει στα γεγονότα.Το ένα έρχεται και κλειδώνει πάνω στο αμέσως προηγούμενο που ξεχνιέται με συνοπτικές διαδικασίες.