Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Ηρέμησε Σπύρο, γιαυτό είπα για όλους μας.
To σύνθημα που παρέθεσα πριν, καλό είναι να μας αφυπνίσει θα έλεγα, άσχετα αν δεν το υιοθετώ.

Ας δούμε τα 2 πρόσωπα της ιστορίας:
]

Συγγνώμη αλλά πιστεύω πως εδώ και αρκετά ποστ,παρεκλίνετε αρκετά απο αυτό που λέμε "ήρεμη συζήτηση".Οι φωτογραφίες αυτές είναι τουλάχιστον άκυρες,γιατί ως σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων.Προσωπικά σιχάθηκα να ακούω γενικότητες.
Δεν έχω σκοπό καμία αντιπαράθεση,απλά το προτίμησα απο το κίτρινο κουμπάκι.
Ένα κλίμα αντικειμενικότητας και κυρίως η αρετή της υπομονής,μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιοι,θα μας βοηθούσε όλους πιστεύω.
Καλό σας βράδυ.

Συγγνώμη αλλά πιστεύω πως εδώ και αρκετά ποστ,παρεκλίνετε αρκετά απο αυτό που λέμε "ήρεμη συζήτηση".Οι φωτογραφίες αυτές είναι τουλάχιστον άκυρες,γιατί ως σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων.Προσωπικά σιχάθηκα να ακούω γενικότητες.
Δεν έχω σκοπό καμία αντιπαράθεση,απλά το προτίμησα απο το κίτρινο κουμπάκι.
Ένα κλίμα αντικειμενικότητας και κυρίως η αρετή της υπομονής,μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιοι,θα μας βοηθούσε όλους πιστεύω.
Καλό σας βράδυ.

quote: κόκκινο κουμπάκι

αρνούμαι να μπώ στην αντιπαράθεση ´αναρχικών´-Αστυνομίας.
Οπως αρνούμαι τούς μικροαστικούς βερμπαλισμούς περί τών ´Μπάτσων πού θα σκοτώσουν τά παιδιά μας´.
Οπως επίσης αρνούμαι τήν δήθεν ´επαναστατική πρωτοπορεία´ορισμένων...
Καί σεβομαι αυτούς πού ανεξαρτήτως ιδεολογίας πλέον, κουβαλάνε 5 αρχές στο σπίτι τους και στην δουλειά τους.
Και δεν αποδέχομαι ´συλλογικές ευθύνες´επειδή κάποια ´παιδάκια´δηθεν ´επαναστατημένα´-εννοώ τά κουκουλοφορεμένα-μου κουνανε τό δάκτυλο για να μέ ´ξυπνήσουν´..........................

Και είμαι χρόνια ξύπνιος.................................

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ήμουν βέβαιος ότι θα το έγραφες, απλά δεν ήξερα τον αριθμό του ποστ....

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Συγνωμη Φωτη αλλα που ξερεις τετοιες λεπτομεριες?Χωρις παρεξηγηση μαζι σου γι αυτο που λες,τα ΜΑΤ δεν υπαρχει λογος να οπλοφορουν.
Και κατι ασχετο.Καποιοι πολιτες πεταγαν γλαστρες στους αστυνομικους απο τα μπαλκονια!!

Μα τα βλέπω με τα μάτια μου. Τι που τα ξέρω; Στα εξάρχεια κυκλοφορώ -χωρίς να είμαι αντιεξουσιαστής- εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τα μάτια μου τα έχω για να βλέπω τι γίνεται. Και πείτε σας παρακαλώ. Σας αρέσει να απολαμβάνετε το δείπνο σας και έξω από τι βιτρίνα να βρίσκεται ένοπλος με το δάκτυλο στη σκανδάλη, υποτίθεται για τη δική σας ασφάλεια; Εμένα αναγούλα μου φέρνει πάντως.

Quote:
Originally Posted by Emilot
Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Kid.sys murdered, reboot democracy?

Έχετε λιγάκι ...δικό σας χιούμορ οι κομπιουτεράδες, αλλά που θα πάει θα το κατανοήσουμε με τον καιρό. Αν και το βρίσκω λιγάκι άκαιρο εν προκειμένω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου φίλε Send ....

Και στα δύο. Ναι έχουμε δικό μας χιούμορ :p

Και πιό σοβαρά τώρα ναι είναι λίγο άκαιρο και σίγουρα για μένα η έννοια της Δημοκρατίας συνίσταται από πολίτες που είναι άξιοι της Δημοκρατίας, ένα δύσκολο να επιτευχθεί και να διατηρηθεί πολίτευμα.

Τι εννοώ....πολίτες γαλουχημένους με τις δημοκρατικές έννοιες, με γνώση, ελεύθερη άποψη και όχι άβουλα μέλη μάζας.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία (για να δανειστώ τα λόγια κάποιου άλλου Μεγάλου) αλλά και η Δημοκρατία επίσης.

Παιδιά δολοφονούνται κάθε μέρα δυστυχώς.....και από διαφόρους, απλά αυτό πήρε μεγάλη διάσταση λόγω των συνθηκών. Αυτό που το κάνει φρικαλέο δεν είναι το παιδί ως παιδί αλλά ως παιδί-πολίτης. (φυσικά και ως παιδί αλλά αυτό ισχύει για όλα τα εγκλήματα κατά των παιδιών που ήταν και είναι απροστάτευτα)

Δεν ξέρω αν το παιδί ήταν καλό ή κακό παιδί, αν έπαιρνε μέρος σε αντιεξουσιαστικές συγκεντρώσεις ή όχι αλλά δεν είναι και εκεί το νόημα έτσι? Σίγουρα υπάρχουν πολλά 'παιδιά' που με τη σημαία της αναρχίας διαπράττουν ΤΑ εγκλήματα. Αυτοί δεν είναι άξιοι τιμωρίας? Αυτοί δεν είναι εγκληματίες? Οι περιουσίες όλων των ανθρώπων που καταστραφηκαν το άξιζαν?

Το νόημα είναι ότι δεν μπορούν οι Φρουροί να πράττουν κατά βούληση και να διαπράττουν τα εγκλήματα που πρέπει να εμποδίζουν. Από την άλλη βέβαια δεν πρέπει να είναι και άβουλοι παρατηρητές αλλά διατηρητές και συντηρητές και προστάτες της Τάξης. Ένα δύσκολο έργο. Και σίγουρα η πράξη του ενός ή των λίγων δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο. Και αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές.

Ας είμαστε λίγο νηφάλιοι σε αυτές τις στιγμές....

Last edited:
Oχι, το Πολυτεχνείο είναι μακριά από κει οπότε δεν υπάρχει ασυλο για τζάμπα μαγκιές.

Η Νομική και η πανεπιστημιακή Λέσχη όμως μια χαρά δίπλα είναι... Και το Χημείο επίσης.

Με δακρυγόνα απαντούν οι αστυνομικοί στους αναρχικούς που καταστρέφουν αυτοκίνητα και καταστήματα στην οδό Στουρνάρη δίπλα στο Πολυτεχνείο. Πολύ κοντά στο σημείο βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία όμως κρατάει αποστάσεις από τους νεαρούς.

- Συνεχίζονται οι συμπλοκές και στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από το Πολυτεχνείο και πέταξε δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πύλη της ΔΕΘ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών για να τους απωθήσουν. Φωτιά καίει έξω από το Πολυτεχνείο.

- Επεισόδια ξανάρχισαν και στη Νομική Αθηνών όπου ομάδα 100 νεαρών με κράνη επιτίθενται σε τακτικά χρονικά διαστήματα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν λάβει θέσεις στην περιοχή και στη συνεχεία οπισθοχωρούν και πάλι στο κτίριο της οδού Σόλωνος.

Από το www.zougla.gr

αυτο το διαβασα..το εχει εδω και μια ωρα! καποιος που εχει και προσωπικη ενημερωση..που μενει κοντα στις "πολεμικες" ζωνες? υπαρχει?

Εμένα ρε παιδιά μου εξηγεί κάποιος κάτι? Γιατί τα σπάνε? Τί ακριβώς φταίει ο οποιοσδήποτε έχει ένα μαγαζί εκεί ή πάρκαρε το αυτοκίνητό του? Τί θέλουν να δείξουν με αυτές τις ενέργειες? Θέλουν να διαδηλώσουν? Ωραία και μπράβο τους. Τα υπόλοιπα γιατί τα κάνουν? Από πότε η "επανάσταση" ή όπως θέλει ο καθένας ας το πει γίνεται σπάζοντας βιτρίνες και αυτοκίνητα???

Η Νομική και η πανεπιστημιακή Λέσχη όμως μια χαρά δίπλα είναι... Και το Χημείο επίσης.

Nαι αλλά το πολυτεχνείο είναι ευρύχωρο, με αυλή και άπειρους χώρους. Εξάλλου για ιστορικούς λόγους ικανοποιεί και την επαναστασιολαγνεία των ανεγκέφαλων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου φίλε Send ....

Και στα δύο. Ναι έχουμε δικό μας χιούμορ :p

Και πιό σοβαρά τώρα ναι είναι λίγο άκαιρο και σίγουρα για μένα η έννοια της Δημοκρατίας συνίσταται από πολίτες που είναι άξιοι της Δημοκρατίας, ένα δύσκολο να επιτευχθεί και να διατηρηθεί πολίτευμα.

Τι εννοώ....πολίτες γαλουχημένους με τις δημοκρατικές έννοιες, με γνώση, ελεύθερη άποψη και όχι άβουλα μέλη μάζας.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία (για να δανειστώ τα λόγια κάποιου άλλου Μεγάλου) αλλά και η Δημοκρατία επίσης.

Παιδιά δολοφονούνται κάθε μέρα δυστυχώς.....και από διαφόρους, απλά αυτό πήρε μεγάλη διάσταση λόγω των συνθηκών. Αυτό που το κάνει φρικαλέο δεν είναι το παιδί ως παιδί αλλά ως παιδί-πολίτης. (φυσικά και ως παιδί αλλά αυτό ισχύει για όλα τα εγκλήματα κατά των παιδιών που ήταν και είναι απροστάτευτα)

Δεν ξέρω αν το παιδί ήταν καλό ή κακό παιδί, αν έπαιρνε μέρος σε αντιεξουσιαστικές συγκεντρώσεις ή όχι αλλά δεν είναι και εκεί το νόημα έτσι? Σίγουρα υπάρχουν πολλά 'παιδιά' που με τη σημαία της αναρχίας διαπράττουν ΤΑ εγκλήματα. Αυτοί δεν είναι άξιοι τιμωρίας? Αυτοί δεν είναι εγκληματίες? Οι περιουσίες όλων των ανθρώπων που καταστραφηκαν το άξιζαν?

Το νόημα είναι ότι δεν μπορούν οι Φρουροί να πράττουν κατά βούληση και να διαπράττουν τα εγκλήματα που πρέπει να εμποδίζουν. Από την άλλη βέβαια δεν πρέπει να είναι και άβουλοι παρατηρητές αλλά διατηρητές και συντηρητές και προστάτες της Τάξης. Ένα δύσκολο έργο. Και σίγουρα η πράξη του ενός ή των λίγων δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο. Και αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές.

Ας είμαστε λίγο νηφάλιοι σε αυτές τις στιγμές....

Συμφωνώ σε όλα....

Πάω να δω τι γίνεται....έξω!!!

Εμένα ρε παιδιά μου εξηγεί κάποιος κάτι? Γιατί τα σπάνε? Τί ακριβώς φταίει ο οποιοσδήποτε έχει ένα μαγαζί εκεί ή πάρκαρε το αυτοκίνητό του? Τί θέλουν να δείξουν με αυτές τις ενέργειες? Θέλουν να διαδηλώσουν? Ωραία και μπράβο τους. Τα υπόλοιπα γιατί τα κάνουν? Από πότε η "επανάσταση" ή όπως θέλει ο καθένας ας το πει γίνεται σπάζοντας βιτρίνες και αυτοκίνητα???

Πολλοί και διάφοροι λόγοι...

Προβοκάτσια, "οργή", είναι κατευθυνόμενοι από αλλού, πολλές φορές και πληρωμένοι να κάνουν τέτοιες ενέργειες.

Το αποτέλεσμα; Παίζουν το παιχνίδι της "άρχουσας τάξης" και τελικά διαιωνίζουν το φαύλο κύκλο της βίας. Τα έχουν πει τα παιδιά και παραπάνω.

Βέβαια, το γεγονός ότι η ιδεολογία της Αναρχίας είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται, δείχνουν να το αγνοούν ή ακόμα χειρότερα, να το "ξεχνούν"...

n1160810463_30223515_5839.jpg

23 Χρονια μετα.....
η Ιστορια δυστυχως επαναλαμβανετε, με τα ιδια δυστυχως προσωπα....

Με το παρακατω sms ειδοποιουνται αυτη τη στιγμη ολοι οι μαθητες των Γυμνασιων και των Λυκειων της πρωτευουσας και οχι μονο, αναφορικα με τη δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου ...

"ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ 15ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ.ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΣΤΟ SMS ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ"

Εγω να κάνω μια ερωτηση?

Εγω εχω δει μπροστά μου -2- φορές σωματα νεκρά, απο παιδάκια, 15 και 17 χρονων, για τα οποια ΔΕΝ χυθηκε τονος μελάνι, δεν δαπανήθηκαν coulomb φορτίων ηλεκτρονιων ικανα να ηλεκτροδοτήσουν την πρωτευουσα ενος νομου επι ωρες, δεν εκλαψε 2.000.000 κόσμος για εκείνα.

απλά προστέθηκαν σε μια λίστα που απαρτίζεται απο περίπου 2^18 ατομα απο την μεταπολίτευση μεχρι σήμερα, που δεν σκοτώθηκαν απο βλήμα πυροβόλου, δεν σκοτωθηκαν απο μπάτσους, δεν σκοτωθηκαν επειδη εβρισαν κάποιον, απλά σκοτώθηκαν διότι βρισκόταν στους δρόμους. Ειτε οδηγώντας, ειτε επιβαινοντας σε όχημα, είτε πεζή.

ΠΟΥ ειναι οι όποιοι γελοίοι διαμαρτυρόμενοι να κάψουν (!) 300 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα απαιτωντας να γίνει κάτι για αυτα τα παιδιά που χαθηκαν το ίδιο αδικα, ωστε να αξίζει η θυσία τους? (Δ1)
Να γινει κάτι για να μην θρηνησουμε άλλα θυματα?

Οι 12 - 25 θανατοι απο την αστυνομια δεν συγκρίνονται με τους 200.000 θανατους απο την μεταπολιτευση μεχρι τωρα, αποτελεσμα -παλι- της ρουσφετοκρατίας, της μίζας, του ωχαδερφισμου

αλλα και του τραμπουκισμου

του υπουργειου δημόσιας τάξης,
του υπουργειου μεταφορων,
του υπουργειου περιβάλλοντος και δημοσιων εργων,
του υπουργειου παιδείας.

Συγκρίνετε τα ονειρα ενος "αγωνιστή" που αδικα χάθηκε και κάηκε η Ελλάδα γι αυτό,

με τον όγκο των ονειρων εκεινων που χαθηκαν η ακόμα χειρότερα εμειναν αναπηροι στους δρόμους.

Καθε μερα εχουμε θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα.

Γιατι δεν κατεβαινουν καθε μερα στους δρομους για καθε ενα θυμα?

γιατι ταυτίζονται με ηρωες του παρελθοντος (εκείνους που εριξαν ενα δικτατορικό καθεστώς προ 25ετίας) και δεν γίνονται σημερινοι ηρωες για ενα νεο και πολύ πιο σημαντικό σκοπό?

Οφειλω να αναφερω οτι ενας στρατηγός ειπε κάποτε*

"Ο ενας θάνατος ειναι τραγωδία, το ενα εκατομμύριο θανατοι ειναι στατιστική"

Δράττω λοιπον αυτο το σκεπτικο ως απαράδεκτο,
αναγνωριζω την κατάπτυστη εφαρμογή του στην κοινωνία,
το γράφω στο γάντι,
σας το πετω και σας προκαλώ
να ζυγίσετε την ζωη με αντικειμενικά μετρα και σταθμά, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Ας σταματησουμε λοιπον να τιμολογουμε την ζωη του ενος 1000 φορες βαρύτερα απο την ζωη των 1000ων και ας εστιασουμε στην γραμμική εκτίμηση των ονειρων των νεκρων μας, οπως και αν αυτοι πεθαναν.

:argue::argue::grandpa:

***Διευκρινιση

Καταδικάζω ΡΗΤΑ την καταστροφη της ιδιωτικής αλλα και της κρατικής (δική μας ειναι κι εμεις ολοι θα την πληρώσουμε) περιουσιας στο βωμό της επιτευξης κοινου σκοπου. διαφορετικοι τρόποι αγωνα υπάρχουν, και δουλευουν πιο καλά.

*αποφευγω να αναφερω το ποιος και που σκόπιμα, με νοιαζει μονο η αλήθεια αυτής της εκφρασης το λοιπον εκ προοιμιου αρνουμαι σχολιασμο επι της συγκεκριμενηης παράθεσης.

Last edited by a moderator:
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, 15 ετών. Προερχόταν από μια εύπορη οικογένεια και εδώ και πολλά χρόνια, μετά το χωρισμό των γονιών του, ζούσε με τη μητέρα, τη γιαγιά και την κατά δύο χρόνια μικρότερη αδελφή του.

Η μητέρα του Αλέξανδρου διατηρεί κοσμηματοπωλείο στη Βουκουρεστίου, ενώ ο πατέρας, που ζει σε άλλη περιοχή της Αττικής, είναι διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος.

Οι φίλοι του Αλέξανδρου λένε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ήταν ένα παιδί με τα ενδιαφέροντα των συνομήλικών του και πολλές από τις παρέες του ήταν από το ιδιωτικό σχολείο των Βορείων προαστίων όπου φοιτούσε.

Αυτό που όλοι ονομάζουμε «διαλυμένη οικογένεια», στην περίπτωση του Αλέξανδρου δεν ισχύει. Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε φαίνεται ότι προέρχονται από μια δεμένη οικογένεια και ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.

zougla.gr

Κρίμα για πολλούς, δεν ήταν γύφτος, πρεζάκιας, αναρχικός, γύφτος, Αλβανός, χούλιγκαν, κρίμα για μερικούς που η μάνα του δεν ήταν πόρνη, μπαρόβια, μπουζουκτζού, κρίμα για μερικούς που ο πατέρας του δεν ήταν κομμουνιστής, νταβατζής κλπ.
Ευτυχώς, γιατί θα μας είχαν ζαλήσει με ηθικολογίες, παπαρολογίες και πιθανή ενοχή του νεαρού.