Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Διαβάστε και το παρακάτω απόκομμα απο Ελευθεροτυπία 9-12,τα σχόλια δικά σας..

Attachments

• enet-stylianidis.jpg
    enet-stylianidis.jpg
    164.1 KB · Views: 63
Πολύ ενδιαφέρων θα ήταν να ξέραμε τί κάνανε και οι υπόλοιποι 297:joker:.
Εγώ πιστεύω οτι θρηνούσαν τον 15χρονο :violent-smiley-030: (για του 297)

Επί της ουσίας (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξάρτητα από την έκταση του φαινομένου, αυτό που γίνεται στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας από το Σάββατο, έχει ξαναγίνει. Με την αθώωση του δολοφόνου του Καλτεζά, το 1990, η οργή ξεχείλισε ξανά με τρόπο τυφλό. Αλλά και πάλι αυτό δεν εμπόδισε 5 χρόνια αργότερα να δέρνονται οι συνταξιούχοι έξω από το Μαξίμου.

Και πάλι τότε η οργή ξέσπασε. Αλλά αυτό και πάλι δεν εμπόδισε το κράτος να ανακηρύξει εκείνους που πριν έδερναν γέροντες σε «πραίτορες» κατά των εργατών και των φοιτητών, αυτό δεν εμπόδισε το κράτος να μιλά επισήμως για το είδος της σφαίρας (!) που θα χρησιμοποιεί εναντίον του λαού, αν θα είναι «χρωμόσφαιρα», αν θα είναι «πλαστική σφαίρα», ή σφαίρα «κανονική», όπως αυτή που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο.

*

Είμαστε πλέον αρκετά έμπειροι:

Η οργή είναι ένα θεσπέσιο συναίσθημα, που δεν πρέπει να εκτονώνεται μέσα από τον «ατομικό» δρόμο μιας «επανάστασης» που καταναλώνεται βάζοντας για στόχο τις βιτρίνες της Ερμού.

Η οργή για την αδικία και το έγκλημα, δεν πρέπει να αυτοευνουχίζεται μην μπορώντας να δει πέρα από τη «βιτρίνα» του συστήματος.

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου», έλεγε ο Τσε Γκεβάρα και με την πείρα του επαναστάτη πρόσθετε: Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους, έλεγε ο Τσε.

Που σημαίνει: Η κοινωνική αγανάκτηση γίνεται το άλλοθι της μεγαλύτερης κοινωνικής βαρβαρότητας όταν χειραγωγείται, όταν κανοναρχείται και - όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές - όταν εγκλωβίζεται και κατευθύνεται από μηχανισμούς που βρίσκονται σε ευθεία διασύνδεση με μυστικές και φανερές υπηρεσίες. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να αφήνεται να αξιοποιείται ως εργαλείο από πλευράς του κράτους, ώστε το τελευταίο να ενσωματώνει στους σχεδιασμούς του τους «χρήσιμους ηλίθιους», που το ίδιο κατασκευάζει, βρίσκοντας έτσι τα άλλοθι για να «νομιμοποιεί» και να ενισχύει την καταστολή, την ώρα που αναπαλαιώνει το προσωπείο του.

*

Πέρα και πίσω από τις «βιτρίνες» του συστήματος υπάρχει το σύστημα αυτό καθαυτό. Που αναπαράγεται εξασφαλίζοντας κοινωνική ανοχή μέσα από την καλλιέργεια του φόβου, της τρομοκρατίας, του μικροαστισμού, της ανασφάλειας που γεννά το συντηρητισμό και που αποθεώνει τον έντρομο «νοικοκύρη», ο οποίος «εκπαιδεύεται» να επιζητεί την επιβολή της «τάξης» και του «νόμου».

*

Το ζητούμενο, επομένως, δεν είναι να αντιπαρατεθεί η αγανάκτηση με τις βιτρίνες στην Πατησίων ή στη Στουρνάρη στο πλαίσιο μιας χιλιοπαιγμένης παράστασης μεταξύ ένστολων και μη κουκουλοφόρων. Το χιλιοπαιγμένο αυτό παιχνίδι είναι συνώνυμο της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας κάθε γνήσιας προσπάθειας για τη μετεξέλιξη της κοινωνικής οργής σε κοινωνική εξέγερση. Οσοι αποπροσανατολισμένοι συμμετέχουν και όσοι συνειδητά παίζουν σε αυτό το παιχνίδι, οι δεύτεροι έχοντας επιτελικό ρόλο, στοχεύουν ακριβώς να μην υπάρξει αυτή η κοινωνική εξέγερση.

*

Το ζητούμενο είναι η εκ βάθρων, η εκ θεμελίων ανατροπή αυτού του συστήματος. Που σημαίνει αγώνας μαζικός, λαϊκός, συντεταγμένος, πολιτικός αγώνας, επίμονος, με καθαρά πρόσωπα και καθαρούς στόχους, που θα ξεσκεπάζει το σικέ παιχνίδι μεταξύ «πραιτόρων» και προβοκατόρων. «Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη», έγραφε στις 26 του Οκτώβρη του 1916 ο Λένιν, για τους ...«αντιεξουσιαστές» του καιρού του.

Αυτός είναι ο αγώνας που συντονισμένος, άρτια περιφρουρημένος και ταξικά προσανατολισμένος, χωρίς να πέφτει στη φάκα της κολακείας του «αυθόρμητου», του «χάους», του «μπάχαλου», θα ακυρώνει τους εκβιασμούς και τις κοινωνικές συμμαχίες που επιχειρεί το αστικό κράτος. Που θα διαμορφώνει λαϊκές πλειοψηφίες που βάζουν τη σφραγίδα τους στις κοινωνικές εξελίξεις μέσα από τη ριζική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Ακουσα στη τηλεόραση οτι μάλλον ( δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ) βρέθηκαν ίχνη ασφάλτου στη σφαίρα που σκότωσε τον 15χρονο... Δεδομένου οτι το τραύμα είναι "τυφλό" ( δεν διαπέρασε η σφαίρα το θύμα δηλαδή ), λέω εγώ - χωρίς να θέλω να βγάλω λάδι κανέναν, ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα ο θάνατος του 15χρόνου είναι φόνος - ίσως αυτο το εύρημα, αν ευσταθεί κίολας, να σπρώχνει τη υπόθεση σε άλλη κατεύθυνση...

Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Παρότι ανήκω στο χώρο της αριστεράς (όχι του ΣΥΝ) θα διαφωνήσω με την απόδοση τέτοιων κατηγοριών στο ΣΥΝ (περί υπόθαλψης κουκουλοφόρων κλπ), καθώς δεν βλέπω το πολιτικό όφελος. Δε νομίζω ότι ο ΣΥΝ έχει συμφέρον να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς είναι ήδη στοχευμένος από όλα τα κόμματα τώρα και σε κάθε παρόμοια περίπτωση. Και λυπάμαι πραγματικά που ακούω τέτοιες κατηγορίες να εκτοξεύονται από το ΚΚΕ. Είπαμε, ανησυχείς για την άνοδο του ΣΥΝ αλλά να καταφεύγεις σε τέτοιες πρακτικές και να ρίχνεις νερό στο μύλο της δεξιάς δεν το βρίσκω ιδιαίτερα επαναστατικό και κομμουνιστικό.

τα οποια οφελη υπαρχουν θα φανουν συν τω χρονω.οπως και το '89 μετα απο μερικα χρονια φανηκαν τα οφελη, και ποιοι τα καρπωθηκαν, και το ρολο που επαιξαν και παιζουν ακομη ,αλλα και ποιοι πατησαν την μπανανοφλουδα και ακομα προσπαθουν να συνελθουν.δυστυχως σε αυτο το τμημα της αριστερας παντα επαιζε μεγαλυτερο ρολο το ατομο και οχι το συνολο.υπομονη λοιπον και θα φανει ποιοι ειναι οι βαλτοι και ποιοι οι αφελεις...και ολα αυτα συμβαινουν σε μια εποχη που υπαρχει μια τεραστια ευκαιρια για την αριστερα να βγει μπροστα.αυτο φοβαται αλωστε και η εξουσια και θα κανει τα παντα για να τη ανακοψει....

Τόσοι φονιάδες-βιαστές-εμπρηστές κτλ κυκλοφορούν ελεύθεροι, άλλος ένας μας πείραξε (εκούσια ή ακούσια). Προσωπικά πιστεύω οτι είναι χειρότερα η εκδοχη του φόνου εξ αμελείας.

Κινητοποιήσεις με 2000 max άτομα, δεν είναι επανάσταση, είναι οικογενειακή διαμαρτυρία:antlers:

Χιλιάδες όμως ανήλικοι μαθητές που βγήκαν στους δρόμους τι είναι?

Re: Απάντηση: Re: Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Σορρυ για τη μή διευκρίνηση.
Αναφέρομαι σε αυτούς που καίνε και σπάνε. Όχι σε αυτούς που διαδηλώνουν ειρηνικά με τους οποίους συμφωνώ 100%

'Οσο για τους κούτβηδες προφανώς διακρίνονται σε καλούς -τους αποδώ- και κακούς -τους αποκεί.Κάτι μου θυμίζουν μμμ Χρουστσωφ ίσως; Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.......
Η συνακόλουθη χρεωκοπία του κινήματος στις χώρες που υιοθετήθηκαν κάτι σημαίνει.

A γειά σου. οι κούτβηδες, λέει, αποφάσισαν πρόσφατα πως όλα ήταν περίπου μιά χαρά μέχρι που πέθανε ο πατερούλης με τις μουστάκες.
Μετά, επί Χρουστσώφ ...χαλάρωσε η ...σιδερένια λαβή και τα πρόβατα άρχισαν τα τσαλιμάκια. Εμείς βέβαια λέμε πως δεν τους έπαιρνε άλλο και πήγαν να κάνουν ένα ψιλο-lifting δημοκρατικότητας αλλά ξέρεις, με κάτι τέτοια, παίζεις πάντα με τη φωτιά.
Το πρόβλημα με τους κούτβηδες είναι πως σαν Αριστερά αναγνωρίζουν μόνο αυτή που ποδηγετούν οι ίδιοι. Ας μείνουν με την Κανέλλη που, εμμέσως πλήν σαφώς τους δείχνει και το δάχτυλο, όταν σταυροκοπιέται, μόνη αυτή ανάμεσα στους βουλευτές που εκλέγει το κόμμα της, στην ορκωμοσία της κάθε νέας Βουλής.
Κάνουν κάτι μούτρα τότε...αλλά τι να πούν -bye-

Last edited:

Ευκαιρία για νόμιμη κοπάνα, ποδοσφαιράκι, μπασκετάκι κ.λ.π.
Αυτά για τους πολλούς.

Για τους λίγους.....
ευκαιρία να φωνάξουν το γνωστό σύνθημα μπροστά από το Α.Τ. πετώντας ντομάτες και γιαούρτια, μπλοκάροντας για μία ώρα όλα τα οχήματα, ακινητοποιώντας επαγγελματίες και εργαζομένους, ''νεκρώνοντας'' πρακτικά το κέντρο μιας μικρής πόλης δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.......και όλα αυτά τα όμορφα.....εντελώς ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ.......

Αυτά έγιναν μπροστά μου σήμερα το πρωί και γι' αυτά μιλάω. Δεν γνωρίζω κάτω από ποιες συνθήκες διαδήλωσε η υπόλοιπη μαθητική νεολαία ανά την Επικράτεια. Εύχομαι, πάντως, όχι έτσι.......

Όλα τα πολιτικά συστήματα είναι ωραία σαν ιδεολογία.
Στο τέλος όμως καταλήγουν σαν τον Μπουσκάλια (αυτοκτονούν).

Ωριμοι δημοκρατικοι πολιτες,που εχουν βιωσει μεσα στο ειναι τους, τα αγαθα της δημοκρατιας για την οποια εχουν αγωνισθει .Αυτους που ειδα ,εγω τουλαχιστον,20 ατομα με κασκολ του Αρη και του ΠΑΟΚ,στην οδο Δελφων ,φωναζαν σε μια διμοιρια ΜΑΤ τα γνωστα.Εκλεισαν και με καδους το δρομο και δεν περνουσε τιποτε .Και βεβαια γιατους περισοτερους απο αυτους Ο Καραισκακης ειναι το γηπεδο του θρυλου Και ας μην ξεχναμε και την πολιτικη καθοδηγηση συγκεκριμενου πολιτικου κομματος που οι δημοσκοπησεις το ριχνουν απο το 16% στο 7-8%

Last edited:

Ευκαιρία για νόμιμη κοπάνα, ποδοσφαιράκι, μπασκετάκι κ.λ.π.
Αυτά για τους πολλούς.

Για τους λίγους.....
ευκαιρία να φωνάξουν το γνωστό σύνθημα μπροστά από το Α.Τ. πετώντας ντομάτες και γιαούρτια, μπλοκάροντας για μία ώρα όλα τα οχήματα, ακινητοποιώντας επαγγελματίες και εργαζομένους, ''νεκρώνοντας'' πρακτικά το κέντρο μιας μικρής πόλης δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.......και όλα αυτά τα όμορφα.....εντελώς ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ.......

Αυτά έγιναν μπροστά μου σήμερα το πρωί και γι' αυτά μιλάω. Δεν γνωρίζω κάτω από ποιες συνθήκες διαδήλωσε η υπόλοιπη μαθητική νεολαία ανά την Επικράτεια. Εύχομαι, πάντως, όχι έτσι.......

Γιάννη, το 1991 ήμασταν η πρώτη γενιά που ξεκίνησε καταλήψεις για το νόμο Κοντογιαννόπουλου ( ο οποίος μετά πήγε στο πασοκ :flipout:)
Με το παρακράτος να οργιάζει και μετά τον θάνατο του Τεμπονέρα, τα πράγματα αγρίεψαν πολύ.
Οι περισσότεροι γονείς δεν άφηναν τα παιδιά να πάνε στην κατάληψη, οι νεοδημοκράτες γονείς μας κάναν επιθέσεις (μιλάμε για ξύλο), καθηγητές (πάλι νεοδημοκράτες) απειλούσαν να μας αφήσουν στα μαθήματα τους κλπ.
Το 60 % των μαθητών έπαιζε μπάσκετ, βόλεϊ κλπ.
Αντίθετα εμείς, κλείναμε δρόμους ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ και συνεχίζαμε την κατάληψη.
Μετά από 2 μήνες καταλήψεων, το νομοσχέδιο πήγε στο καλάθι των αχρήστων.
Αντίθετα τώρα (τουλάχιστον στην Αθήνα), οι περισσότεροι μαθητές είναι στον αγώνα τους, ενάντια σε αυτό που θεωρούν δολοφόνο.
Και οι μεγάλοι αγώνες Γιάννη μου, ιδιαίτερα από νέους, έχουν μεγαλύτερη σημασία από ένα κομφούζιο κυκλοφοριακό.
Ότι γράφω εκφράζει καθαρά την προσωπική μου άποψη .
Και για να κάνω και λίγο χιούμορ, τα παιδιά εκεί που μένεις, πρέπει να είναι πλούσια, πολύ πλούσια.
Άκου γιαούρτια και ντομάτες....:flipout::flipout::flipout:

Ωριμοι δημοκρατικοι πολιτες,που εχουν βιωσει μεσα στο ειναι τους, τα αγαθα της δημοκρατιας για την οποια εχουν αγωνισθει .Αυτους που ειδα ,εγω τουλαχιστον,20 ατομα με κασκολ του Αρη και του ΠΑΟΚ,στην οδο Δελφων ,φωναζαν σε μια διμοιρια ΜΑΤ τα γνωστα.Εκλεισαν και με καδους το δρομο και δεν περνουσε τιποτε .Και βεβαια γιατους περισοτερους απο αυτους Ο Καραισκακης ειναι το γηπεδο του θρυλου Και ας μην ξεχναμε και την πολιτικη καθοδηγηση συγκεκριμενου πολιτικου κομματος που οι δημοσκοπησεις το ριχνουν απο το 16% στο 7-8%

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους χιλιάδες μαθητές που βγήκαν αυτές τις μέρες στον δρόμο δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά.
Τέσπα, για να μην λέω τα ίδια και τα ίδια, καθένας όπως το αντιλαμβάνεται.

Πάντως το γεγονός ότι ξέχασαν αυτές τις μέρες τι χρώμα κασκόλ φοράνε και δεν πλακώθηκαν μεταξύ τους, αν μη τι άλλο δείχνει ότι κάποια πραγματα για τα οποία κατηγορούσαμε την νέα γεννια, πήγαν όντως σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό ναι είναι μια πρόοδος.

Το οπλο για να ερθει σε θεση να πυροβολησει, πρεπει να περασει απο 2-3 σταδια,
τουλαχιστον ετσι μου μαθανε στο στρατο.
Οπλιση,απασφαλιση,στοχευση...Νομιζω οτι ο τυπος ειχε αρκετο χρονο να σκεφτει πριν την ΒΟΛΗ!

Και οι μεγάλοι αγώνες Γιάννη μου, ιδιαίτερα από νέους, έχουν μεγαλύτερη σημασία από ένα κομφούζιο κυκλοφοριακό.
Ότι γράφω εκφράζει καθαρά την προσωπική μου άποψη .
Και για να κάνω και λίγο χιούμορ, τα παιδιά εκεί που μένεις, πρέπει να είναι πλούσια, πολύ πλούσια.
Άκου γιαούρτια και ντομάτες....:flipout::flipout::flipout:

Ναι, βρε Δημήτρη, εσείς κάνατε τις καταλήψεις και πετύχατε να μην περάσει το νομοσχέδιο......και καλά κάνατε. Με αυτά που κάνουν τώρα τί θα πετύχουν??? Θα καταργηθεί η Αστυνομία σαν θεσμός??? Ή, θα πετύχουν να έχουν πιο τακτικούς ψυχολογικούς ελέγχους οι άνθρωποι που απαρτίζουν τα Σώματα Ασφαλείας???

Η πλάκα είναι ότι είχαν μπλοκάρει και μένα που έτρεχα να διασφαλίσω τα συμφέροντά τους.......για να μπορούν αύριο να κολυμπούν στη θάλασσα και να χαίρονται όλα εκείνα που το Σύνταγμα ορίζει ως ελεύθερα και που η ιδιωτική ''πρωτοβουλία'' προσπαθεί να εξαφανίσει.....:slapface::slapface:

Και αυτοί, αγώνες είναι, Μήτσε μου, αλλά σιωπηλοί και μυστικοί. Φανερά μόνο είναι τα αποτελέσματα των ''μυστικών'' κόπων όταν ''εξαργυρώνεται'' το δημόσιο συμφέρον.

Ό,τι γράφω και 'γω, εκφράζει την προσωπική μου άποψη. Ελπίζω να μην παρεξηγείς.....

Δεν με ρώτησες τι μάρκα γιαούρτια πέταγαν.....οι ντομάτες, πάντως, ήταν θερμοκηπίου:flipout::flipout::flipout: