Νέο φορμά, καλύτερος ήχος?

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Μετά το SHM-CD, έκανε και την εμφάνισή του το SHM-SACD...

attachment.php

Αποκλειστικά για SACD καθώς δεν διαθέτει δεύτερη στρώση για αναπαραγωγή
από Cd players,
με υψηλό κόστος και πολλές υποσχέσεις όσον αφορά την ηχητική του
ποιότητα το πράσινο(όντως!) δισκάκι ψάχνει τη θέση του στις δισκοθήκες μας..

Η απάντηση στα αύλα μέσα, ή μια ακόμη αρπαχτή της βιομηχανίας?

Θα δείξει...Πάντως σίγουρα ένα, θα περάσει και από το Esoteric για σύγκριση
με το ''απλό'' SACD...

SHM-SACD (Super High Material SACD) is the ultimate Super Audio CD that utilizes the materials and technologies that were developed for the SHM-CD to further enhance the audio-resolution. These discs are made with polycarbonate developed for the screen of the liquid crystal display. As it has a higher transparency, players can read the signal more faithfully. Also, it excels in fluidity, which enables you to cast a more accurate pit. What works wonders for a low resolution format such as CD should offer even greater sonic improvements in a real high resolution format such as SACD.

- Two-channel SACD layer only, to secure enough reflectance and not to compress DSD file.
- Label of the disc is printed with a special green ink called 'Onsho Shiyou,' which minimizes diffuse reflection.
- Carefully selected master audio is used, from existing DSD files to newly converted from analog tapes.

Μικρός προς το παρόν ο κατάλογος των τίτλων, που μάλλον θα μεγαλώσει ανάλογα την ζήτηση βέβαια..

Και από το acoustics sound η διάθεση..

Οπως φυσικά και κάποιος σκεπτικισμός για το νέο δισκάκι..

Το είδα και εγώ και με μεγάλο ενδιαφέρον παρατήρησα την έκδοση τίτλων και απο άλλες μουσικές εκτός απο κλασική.
Άν και ολίγον ακριβούτσικα είμαι σίγουρος τοι δεν θα αντέξω στον πειρασμό κάποια στιγμή..

Mόλις είδα τιμές στο Amazon uk απο 60 μέχρι 90 ευρώ :speechless-smiley-0 ευχαριστώ δεν θα πάρω, αλλα θα πάρω το 666 των Aphrodite's Child σε από SHM CD με τα μισά λεφτά όταν θα βγεί http://www.amazon.co.uk/666-Shm-CD-...r_1_31?s=music&ie=UTF8&qid=1291307462&sr=1-31.

Όσον φορά το "Νεο φορματ" αν και θιασώτης του sacd ευχαριστώ δεν θα πάρω, βρήκανε την εποχή που όλοι γινόμαστε "εκατομυριούχοι" για να μας τα πάρουν κανονικά τα τζαπόνια....

Τουλάχιστον να πέσουν οι τιμές στα απλά shm cd τώρα με την "νεα μόδα"..

μπρε καπτεν το εσοτερικ δεν διαβαζει σε πολλαπλασια ταχυτητα απο την κανονικη? τι νοημα εχει το υλικο του cd/sacd οταν τα δεδομενα τα αποθηκευει και τα διορθωνει?

Ολα τα SACD players αυτό δεν κάνουν ωρε Νίκε?

Από απλή περιέργεια και μόνο ένα δισκάκι θα το δοκιμάσω...
Πάντως, όσα SHM-CD έχω, να πω την αλήθεια δεν μου πολυαρέσουν.Ναι μεν
έχουν περισσότερη ανάλυση και άκρα από τα αντίστοιχα απλά CD's αλλά
κάπου ακούγονται πιό άψυχα και αν θες πιό ξερά...Θα δούμε, ή μάλλον θα ακούσουμε..

Mόλις είδα τιμές στο Amazon uk απο 60 μέχρι 90 ευρώ :speechless-smiley-0 ευχαριστώ δεν θα πάρω, αλλα θα πάρω το 666 των Aphrodite's Child σε από SHM CD με τα μισά λεφτά όταν θα βγεί http://www.amazon.co.uk/666-Shm-CD-...r_1_31?s=music&ie=UTF8&qid=1291307462&sr=1-31.

Όσον φορά το "Νεο φορματ" αν και θιασώτης του sacd ευχαριστώ δεν θα πάρω, βρήκανε την εποχή που όλοι γινόμαστε "εκατομυριούχοι" για να μας τα πάρουν κανονικά τα τζαπόνια....

Τουλάχιστον να πέσουν οι τιμές στα απλά shm cd τώρα με την "νεα μόδα"..

Οπως θα είδες Πέτρο, το Acoustics Sounds θα τα διαθέτει κοντά στα 60 Usd
το κομμάτι, περίπου δηλαδή με σημερινή ισοτιμία 45 ευρώ...Οχι ότι και πάλι
δεν είναι τσουχτερή η τιμή, αλλά σαφώς καλύτερη από το AmazonUK.

Ναι αλλά Καπετάνιε υπάρχουν πολλά SHM CDs που ακούγονται ωραία, ενώ σαν cd απλά δεν ακούγονταν....

πχ. Queen - a night at the Opera
King Crimson - in the Court of Crimson King

Aυτό έχει να κάνει με το επιμελημένο mastering και όχι με το.. "μαγικό γυαλί" maketing stunt του δισκακίου είμαι σίγουρος .
Τώρα όσο για το πώς ακούγονται αυτά τα δισκάκια είναι καθαρά θέμα γούστου, όλα τα γιαπωνέζικα remasters έχουν γενικά τονισμένα τα άκρα και μεγάλη ανάλυση και αυτό δεν αρέσει σε όλους.
Προσωπικά πιστεύω οτι έχει να κάνει και με το κάθε ένα άλμπουμ, άλλα επωφελούνται μουσικά απο αυτή την δουλειά και άλλα καταστρέφονται εντελώς. Αντικειμενικά πάντως όλα επωφελούνται αφου ακούς πιο πολλά πράγματα απο εκεί και πέρα ρόλο παίζουν και τα γούστα.

Last edited:
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό όλων αυτών των εταιριών.
Βγάζουν ειδικά δισκάκια σε SACD, σήμερα; Θα ήθελα να ήξερα τι πωλήσεις έχουν σήμερα αυτά τα ειδικά player.

Πιστεύουν ότι θα προχωρήσει αυτό το φορμά, όταν η μικρή μερίδα των απανταχού audiophiles, ζητά μόνο HD αρχεία και όχι HD αρχεία σε ειδικό μέσο;

Δεν κατάλαβα τόσο πολύ φοβούνται τις αντιγραφές και φοβούνται όλοι να αποδεχτούν το downloading επί πληρωμής.

Δώστε βρε άνθρωποι του Θεού, τα αρχεία mastering σε hd forma στους ανθρώπους που τα εκτιμάνε και τα αγαπάνε να τα ακούσουνε σωστά - γιατί η μουσική ακρόαση αυτού του είδους...πεθαίνει στις μέρες μας! Βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε να βαμπιρίζουνε με τη μουσική υψηλής ανάλυσης!

Πάντως δε βλέπω να χρειάζεται διαφορετικό player. Απλά πρόκειται για κατασκευαστικά πιο "προσεγμένο" δίσκο.
Άλλωστε ποιος θα τολμούσε να προσπαθήσει να πλασάρει δίσκο που θέλει διαφορετικό player για ένα διαφορετικό υποφορμά ενός όχι και τόσο πετυχημένου φορμά;

Εγώ πάντως σταμπάρησα μια 15άδα και λέω να την τιμήσω δεόντως (μέρες που είναι ;)) !

(Μεταξύ μας, κι απο SHM-CD έχω σταμπάρει αρκετά !)

Βγάζουν ειδικά δισκάκια σε SACD, σήμερα; Θα ήθελα να ήξερα τι πωλήσεις έχουν σήμερα αυτά τα ειδικά player.

Πιστεύουν ότι θα προχωρήσει αυτό το φορμά, όταν η μικρή μερίδα των απανταχού audiophiles, ζητά μόνο HD αρχεία και όχι HD αρχεία σε ειδικό μέσο;

Δεν κατάλαβα τόσο πολύ φοβούνται τις αντιγραφές και φοβούνται όλοι να αποδεχτούν το downloading επί πληρωμής.

Δώστε βρε άνθρωποι του Θεού, τα αρχεία mastering σε hd forma στους ανθρώπους που τα εκτιμάνε και τα αγαπάνε να τα ακούσουνε σωστά - γιατί η μουσική ακρόαση αυτού του είδους...πεθαίνει στις μέρες μας! Βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε να βαμπιρίζουνε με τη μουσική υψηλής ανάλυσης!

Μην ξεχνάς τους ανθρώπους που θέλουν να βλέπουν και να αγγίζουν
τη δισκοθήκη τους..Και είμαι ένας από αυτούς, τους ρομαντικούς, παλιομοδίτες
όπως θες πέστο, αλλά μου είναι- μέχρι στιγμής- αδύνατο να ακούω μουσική
και να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής...Νομίζω, έχω την αίσθηση, ότι χάνεται η μυσταγωγία...

Στους μπερδεμένους και ζοφερούς καιρούς που ζούμε η ψυχορραγούσα μουσκή βιομηχανία μουδιαμένη και ανίκανη να καθιερώσει ένα ενιαίο και σύγχρονο ποιοτικό format επέτρεψε με την αμήχανη αλλα και φυσιολογική αδράνεια της την βαβέλ των formats που βιώνει ο σύγχρονος καταναλωτής. Μια κατάσταση που πέρα απ ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με οτι προτίστως ξέραμε δέν δίνει και κανένα απολύτως στίγμα για το πόυ πάει.
Εδώ σε αυτό το τελευταίο σχόλιο θέλω να βασιστώ για να πω την άποψη μου στο θέμα για πολλωστή φορά.

Το οτι έχουμε απο την μία γεμίσει με αυτοδιόριστους και πολύ πρόθυμους νεκροθάφτες των format και απο την άλλη ενουσιώδεις τυμβορύχους πρόθυμους στην όποια νεκρανάσταση ενώ παράλληλα και παράδοξα τίποτα να μήν πεθαίνει αλλα ούτε και να ανασταίνεται ακριβώς είναι ακριβώς ο καθρέφτης της αγοράς αλλα και της βιομηχανικής παραγωγής του είδους.

Κύριοι (και αναφέρομαι είδικά στους ευαγγελιστές του άυλου παραδείσου) χαλαρώστε!!!
Χώρος υπάρχει και θα υπάρχει για αρκετά για να μην πώ πολλά χρόνια για όλες τις μορφές αναπαραγωγής. Δέν υπάρχει σωστό η λάθος και όλα δουλεύουν υπο τις κατάλληλες προυποθέσεις πάντα και για αυτό υπάρχει και κοινό και για τα αύλα αλλα και τα υλικά formats κοινό όμως μικρό ακόμα και για τα hd downloads και ας μην τα μπερδεύουμε με τα κοινώς αποδεκτάκαι εξαπλωμένα mp3 που είναι τα μόνα που και πάλι με διστακτικότητα για δικούς τους λόγους έχουν εισέλθει οι μεγάλοι.

Τώρα αν βρίσκουμε ποικιλοτρόπως τζάμπα 44.1 flacs αυτό ούτε κακό είναι αλλα ούτε επανάσταση!
Επανάσταση θα ήταν αν είχαν μπεί στο παιχνίδι δισκογραφιές όπως η EMI ή η SONY με κάποιο νέο κοινά αποδεκτό και aπο τους καταναλωτές αλλα και απο τους κατασκευαστές άυλο και υλικό ταυτόχρονα format υψηλότατης πιστότητας (όχι απαραίτητα δισκάκι) με καθολικη αποδοχή απο το κοινό και την ικανότητα δημιουργίας κερδών ικανών να αναγεννήσουν την μουσική βιομηxανιά και παραγωγή, βράσε ρύζι δηλαδή...

Αν υπήρχε κατι τέτοιο πρώτος εγώ θα τα άλλαζα όλα για να έχω μία μονο ποιοτική πηγή και τίποτε άλλο.
Δυστυχώς όσο niche είναι τα SACD άλλο τόσο είναι και τα hd downloads που και αυτά αν είχαν τέτοια απήχηση δεν θα τα βρίσκαμε σε ψιλικατζίδικα και site κατασκευαστών συσκευών (sic) αλλα στο itunes η σε κάποιο υποθετκό Ιντερνετικό Virgin Megastore.

Έλεος λοιπόν πια με τα Ζόμπι, τις κηδείες και τις πομπώδεις προσπάθειες διάσωσης των φτωχών αφώτιστων...
Υπάρχουμε και εμείς που επιλέγουμε να πληρώνουμε για κάτι που πιάνουμε στα χέρια μας και είναι εξίσου καλό, εξάλου αν δεν τα πουλούσανε δεν θα βγάζανε κι άλλα δισκάκια κάθε είδους, δεν έχουμε καμία ανάγκη διάσωσης ούτε ενημέρωσης, ξέρουμε πολύ καλα τιμας γίνεται όπως και ξέρουμe που να βρίσκουμε και εμείς τζάμπα ριπαρισμένα cd's και ας μην κοροιδευόμαστε πιά σεαυτό οφείλει κυρίως την εξάπλωση της η αύλη αναπαραγωγή και όχι στη όποια υπεροχή η πλεονέκτημα της έναντι των άλλων η την υπερπροσφορά τίτλων σε υψηλή ανάλυση με προσιτές τιμές.

Tέλος να τονίσω οτι όπως και να επιλέγομε να ακούμε την μουσική μας όλοι εμείς οι μουσικόφιλοι audiophiles είμαστε πια πολύ λίγοι για να στηρίξουμε κατι μεγάλο αλλα αρκετοί για να διατηρήσουμε ότι υπάρχει και η ποικιλία που υπάρχει σήμερα σε επιλογές είναι κατα καποιον τρόπο και ωραία και κάτι που όταν μοιραία κάποια στιγμή θα εκλέψει (σε πολλά σίγουρα χρόνια) θα το νοσταλγήσουμε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναλων´μαστε σε πραγματικά ανυπόστατες κόντρες και διαφωνίες περι format.
Ας χαρουμε αυτό που έχουμε ο καθένας με τον τρόπο του και ας αφήσουμε αλλήλους ησύχους όλοι μουσική ακούμε.

Ας χαλαρώσουμε λοιπόν.

Ούφ! τάπα και υσήχασα...

Last edited:
Ναι αλλά Καπετάνιε υπάρχουν πολλά SHM CDs που ακούγονται ωραία, ενώ σαν cd απλά δεν ακούγονταν....

πχ. Queen - a night at the Opera
King Crimson - in the Court of Crimson King

To In the court of the crimson king το έχω σε HDCD και είναι πολύ καλό!

To 32/384 είναι καλύτερο φορμά (παρά το τεράστιο μέγεθος του αρχείου)
Και σύμφωνα με τον φανατικό αναλογικό Tim de Paravicini θα στείλει οριστικά το βινύλιο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.