neo gemini 3.80 gia DM800

Re: Απάντηση: neo gemini 3.80 gia DM800

Nα ρωτήσω κάτι. Με τον editor {dreamSet 2.16} δεν μου κατεβάζει τις λίστες με τα πακέτα το gemini 380. Τι πρέπει να κάνω;
Επειδή το gemini 3.80 θέλει setting type 4 πρέπει να χρησιμοποιήσεις editor Που να υποστηρίζει type 4.....τετοιος είναι σίγουρα ο dreamboxedit 3.00.00 και νομίζω ότι υποστηρίζει και το dreamset 2.20 (δεν είμαι 100% σίγουρος)

Επανέρχομαι σε προηγούμενο μου πρόβλημα στο 3.80...που έλυσα
Ειχα γραψει οτι στην 4/3 CRT ενω όριζα scart 4/3 για τα 4/3 και letterbox για τα σε 16/9 προγράμματα...τα ειχα όλα σε 4/3 (και για τα 16/9 επρεπε να πατήσω του κουμπί συμπίεσης της Τιβι)
Ε λοιπόν το πρόβλημα μου το δημιουργούσε το νέο plugin autoresolution, μολις το απεγκατέστησα όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό (σε μενα αλλωστε με CRT TV και full hd προβολέα, οπου αλλάζω ετσι κι αλλιώς την έξοδο στο a/v settings απο scart σε dvi) δεν ωφελεί σε τιποτε
Παρεπιμπτόντως το νέο plugin ειναι ενσωματωμένο στο νεο newnigma 2.2 αλλά σε θεση off (και αν θελουμε το κανουμε on)

οποιος φίλος έχει βάλει το gemini και έχει πρόβλημα στο σκανάρισμα δορυφόρου δηλαδή να μην μπορεί να σκανάρει έναν μονο δορυφόρο όταν έχει περάσει πόλους δορυφόρους μαζί για να σκανάρει μονο έναν κάνει το εξής απλό:
πάμε χειροκίνητη ανίχνευση και εκεί στο σημείο που λέει έναν transporder πατάει δεξί κλικ και γίνετε ένας δορυφόρος και διαλέγει πιο θέλει και μετά πατάει ok για να αρχίσει το σκανάρισμα.
έκανα update το softaware του gemini και έγινε κανονικά , πρόσθετο το satfinder που σου λέει το σήμα του transporder αν και είναι λάθος έτσι όπως το εμφανίζει κάτι είναι και αυτό !!

Σας ενημερώνω ότι σε software update που έγινε σήμερα σε DM800 με το τελευταίο official release στη flash και Gemini 3.80 σε usb stick έγιναν update αρκετά components - δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς.

Εχω την εντύπωση ότι βελτιώθηκε και η ευαισθησία του tuner που είχε επιδεινωθεί μετά την εγκατάσταση του τελευταίου Gemini.

Re: Απάντηση: neo gemini 3.80 gia DM800

Παιδιά έχει κανένας σας που είστε έμπειροι κανά wifi στικάκι να δοκιμάσει με την 3.80 και να μου πει σίγουρα αν παίζει WLAN;

Αργα το βραδυ που θα παω σπιτι θα το ψαξω και θα γραψω εντυπωσεις γιατι βλεπω οτι σε ενδιαφερει πολυ -bye-

Αν μπορείς, θα με υποχρεώσεις. Αν μπορούσα να περάσω καλώδιο θα το είχα κάνει και θα είχα γλυτώσει πολλές ώρες από την ζωή μου, αλλά δεν γίνεται χωρίς κανάλια-τρυπήματα . :nounder:

Γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις ενα access point να γεφυρωσεις το δυκτιο σου. Νομίζω οτι θα εκανες πολυ ευκολα αυτο που θελεις.
Επιπλεον εχεις και τη δυνατοτητα να βαλεις στο δίκτυο σου και αλλες συσκευες (δεκτες , media players ).
Εγω ετσι το δουλευω, τα εχω ολα πανω (800+7020+TVIX) και ολα ειναι μια χαρα.

Σας ενημερώνω ότι σε software update που έγινε σήμερα σε DM800 με το τελευταίο official release στη flash και Gemini 3.80 σε usb stick έγιναν update αρκετά components - δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς.

Εχω την εντύπωση ότι βελτιώθηκε και η ευαισθησία του tuner που είχε επιδεινωθεί μετά την εγκατάσταση του τελευταίου Gemini.

Σ' εμένα έκανε update σε 30 πακέτα!

μπορει καποιος να δωσει εναν οδηγο για το πως μπορω να κανω mount το σκληρο δισκο απο το pc μου στο gemini 3.80
Σορυ που σας ζαλιζω
ip pc 10.0.0.1
dream 10.0.0.3
ευχαριστω εκ των προτερων:BDGBDGB53:

μπορει καποιος να δωσει εναν οδηγο για το πως μπορω να κανω mount το σκληρο δισκο απο το pc μου στο gemini 3.80
Σορυ που σας ζαλιζω
ip pc 10.0.0.1
dream 10.0.0.3
και γιατί δεν του βάζεις ένα μικρό σκληρό δίσκο να το κάνει ο dream format και μετά να βάλεις και ταινίες HD μκο για να τα βλέπεις κατευθείαν στο dream;;

Σορυ που σας ζαλιζω
ip pc 10.0.0.1
dream 10.0.0.3

Κι εμένα μ'ενδιαφέρει πολύ αυτό. Και ειδικότερα πώς μπορώ να βλέπω όλους τους δίσκους του (win xp) server μου από τον Dreambox.

To automount sto gemini 380 δεν δουλεύει, σε μένα τουλάχιστον, όταν περνάω το gemini me barry allen.....αν το έχω στην flash όλα οκ

Το automount δουλεύει μια χαρά και στο 380 και σε παλαιότερα versions.
Αυτό που πρέπει να κάνεις καταρχήν είναι να δηλώσεις password στον user account που χρησιμοποιείς στα Vista, αλλιώς δεν μπορείς να δεις shares στα vista ούτε με άλλο PC...

Στη συνέχεια, κάνε edit το automount.conf (στο etc είναι) και βάλε μέσα τις εξής δύο γραμμές

η πρώτη:
Directory - fstype=cifs,rw,rsize=8192,wsize=8192,user=USERNAME,pass=PASSWORD

και η δευτερη:
://XXX.XXX.XXX.XXX/SHARENAME

Όπου είναι κεφαλαία και BOLD βάζεις τα δικά σου username, password, IP, share

Το εβαλα κι εγω σήμερα και πράγματι παίζει τα mkv κανονικά. Για υποτιτλους δοκίμασα και σαν .sub .idx (αντί .srt), δηλαδή όπως τα παίζει το dvico αλλά δεν...
Οσο για κλαδιά στο τζεμινι που ρωτάει ο φίλος...δεν υπάρχουν τετοια για κατέβασμα, το τζέμινι είναι ...το πιο επίσημο απο τα ανεπίσημα!

Ρε παιδια κανένα update στο θέμα των υποτίτλων των MKV????????????:BXVZCBXZ6:
Δε μπορεί να μείνουμε έτσι στα κρύα του λουτρού!!!

Το automount δουλεύει μια χαρά και στο 380 και σε παλαιότερα versions.
Αυτό που πρέπει να κάνεις καταρχήν είναι να δηλώσεις password στον user account που χρησιμοποιείς στα Vista, αλλιώς δεν μπορείς να δεις shares στα vista ούτε με άλλο PC...

Στη συνέχεια, κάνε edit το automount.conf (στο etc είναι) και βάλε μέσα τις εξής δύο γραμμές

η πρώτη:
Directory - fstype=cifs,rw,rsize=8192,wsize=8192,user=USERNAME,pass=PASSWORD

και η δευτερη:
://XXX.XXX.XXX.XXX/SHARENAME

Όπου είναι κεφαλαία και BOLD βάζεις τα δικά σου username, password, IP, share
Αυτό έκανα και εγώ....αλλά όταν το gemini είναι σε multiboot με το barryallen δεν δουλεύει....

Απάντηση: Re: neo gemini 3.80 gia DM800

Ρε παιδια κανένα update στο θέμα των υποτίτλων των MKV????????????:BXVZCBXZ6:
Δε μπορεί να μείνουμε έτσι στα κρύα του λουτρού!!!
Το θέμα είναι πολύ κοντά στη λύση του.
Τα επόμενα updates θα περιλαμβάνουν και αναγνώριση υποτίτλων.

Αυτό έκανα και εγώ....αλλά όταν το gemini είναι σε multiboot με το barryallen δεν δουλεύει....

Χμ, δεν το έχω δοκιμάσει με BA. Πάντως εγώ σώθηκα με τον Samba server (plugins από το BP), τουλάχιστον όσο αφορά στο να βλέπω τον δίσκο του DM800 από το PC μου (το ftp με είχε χαλάσει λίγο...). Ίσως να σωθείς και εσύ με το αντίστοιχο Samba client plugin για να κάνεις το ανάποδο.
Για δες το

Ενεργοποιεις το samba server στο dream και μετα αν κανεις αναζητηση στο Pc στο microsoft windows network θα δει τον dream και εκει πας στον HDD του dream και τον κανεις map....Οποτε βλέπεις τον HDD του dream σαν network HDD στα windows