neo gemini 3.80 gia DM800

Πολύ καλό αυτό με το SAMBA server, θα το δοκιμάσω και εγώ.
Αν θέλει κάποιος να παίξει ένα mkv αρχείο που έχει σε έναν δικτυακό δίσκο (όχι σε PC) πως γίνεται παρακαλώ? Γίνεται??

Re: Απάντηση: neo gemini 3.80 gia DM800

Ο Samba server βοηθάει στο να βλέπεις τον σκληρό του Dream από το PC.
Τι ρυθμίσεις έκανες?
Πάντως προσπάθησα κάποια στιγμή και με NFS αλλά τα παράτησα και πήγα σε Samba server.

Για ρυθμίσεις, αν εννοείς στο smb.conf οι μόνες ρυθμίσεις που έκανα είναι βάλω:

workgroup = WORKGROUP

για να φαίνεται κατευθείαν ο DM800 στο default workgroup των windows (εκτός και αν έχεις ρυθμίσει σε όλα τα PC του σπιτιού σου διαφορετικό workgroup name, π.χ. "HOME") και από εκεί και πέρα, σε κάθε ένα από τα shares, πρόσθεσα τις παρακάτω δύο γραμμές, για να εξασφαλίσω ότι μόνο ένα PC θα μπορεί να βλέπει τα shares του DM800:

hosts deny = ALL
hosts allow = ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ ΥΥΥ.ΥΥΥ.ΥΥΥ.ΥΥΥ

με Χ είναι η IP και Υ το netmask του PC που θες να αφήσεις

και μέχρι στιγμής παίζει τζάμι...

Πολύ καλό αυτό με το SAMBA server, θα το δοκιμάσω και εγώ.
Αν θέλει κάποιος να παίξει ένα mkv αρχείο που έχει σε έναν δικτυακό δίσκο (όχι σε PC) πως γίνεται παρακαλώ? Γίνεται??

Εννοείται ότι γίνεται. Κάνε πρώτα automount το folder στο δικτυακό σου δίσκο που έχεις τα MKV (δες εδώ πως) και μετά από το media player επιλέγεις τo Automount folder για να βγεις στα shares του δίσκου σου.

Πώς κάνουμε automount; δεν μπορεσα να το βρώ πουθενά. Παιδιά εγώ χρειάζομαι να βλέπω τον shared κατάλογο που έχω στο pc από τον dream, αλλά έχω το gemini 3.80 με ΒΑ και όχι στην Flash. Η μόνη λύση που έχω είναι να βάλω το gemini στη flash και να κάνω τις αλλαγές στο automount.conf όπως αναφέρθηκε πιο πριν;