Νέο Gemini E2 4.40 σήμερα

Εγώ παρά το ότι βάζω το srt στο ίδιο folder με το mkv αρχείο και έχει και το ίδιο όνομα μα το video, δεν μου δείχνει καθόλου υπότιτλους, παρά το ότι τους ενεργοποιώ από το μενού.

Αν δεν κάνω την αλλαγή σε UTF έτσι πρέπει να κάνει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο Gemini E2 4.40 σήμερα

Επειδή εμένα δεν μου παίζει καποιους υπότιτλους......,τι εννόεις οταν λές οτι αφαιρείς <i> </i> kai <b> </b>?

οταν ανοιξεις το srt αρχειο θα παρατηρησεθ οτι ορισμενες προτασεις ειναι αναμεσα σε αυτα που αναφερω..πχ <i>ΓΕΙΑ!</i>
ετσι το γεια θα απεικονιζεται πλαγια..ομοια με το b θα απεικονιζεται με bold.
αυτα δεν τα υποστηριζει ο dm..ετσι πας στο replace και αντικαθιστας τα <i> και </i> με "".και τα <b> kai </b> με κενο

Έχει κανείς ιδέα γιατί μπορεί να μην μου παίζουν οι υπότιτλοι?

Τους έκανα και UTF-8 και αφαίρεσα τα <i> κτλ αλλά τίποτα...

Το srt είναι στον ίδιο φάκελο και έχει το ίδιο όνομα με το MKV και τους υπότιτλους τους ενεργοποιώ από το menu/subtitles.

Gemini 4.40 εγκατεστημένο φυσικά.

Ευχαριστώ.

Έχει κανείς ιδέα γιατί μπορεί να μην μου παίζουν οι υπότιτλοι?

Τους έκανα και UTF-8 και αφαίρεσα τα <i> κτλ αλλά τίποτα...

Το srt είναι στον ίδιο φάκελο και έχει το ίδιο όνομα με το MKV και τους υπότιτλους τους ενεργοποιώ από το menu/subtitles.

Gemini 4.40 εγκατεστημένο φυσικά.

Ευχαριστώ.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ(πχ παυλες ,αλλη γλωσσα σε καποιο γραμμα πχ στο 'ο')

Δεν παίζει και πάλι. Μετονόμασα και τα 2 αρχεία σε 123, mkv και srt αντίστοιχα και πάλι τίποτα... :(

Η πλάκα είναι ότι όταν τους ενεργοποιώ, μετά στο μενού των υποτίτλων μου εμφανίζει αυτό

screenshot.jpg

που σημαίνει ότι και καλά οι υπότιτλοι τρέχουν.

Έχει κανείς άλλος καμιά ιδέα?

Δεν παίζει και πάλι. Μετονόμασα και τα 2 αρχεία σε 123, mkv και srt αντίστοιχα και πάλι τίποτα... :(

Η πλάκα είναι ότι όταν τους ενεργοποιώ, μετά στο μενού των υποτίτλων μου εμφανίζει αυτό

screenshot.jpg

Το gemini το εχεις σε usb?Κάνε αναβαθμιση σ'αυτο που εχεισ στη flash!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο Gemini E2 4.40 σήμερα

... και το autoresolution plugin τι κάνει Alex? το ενεργοποιείς και το αφήνεις τις ρυθμίσεις στο default? τι τιμές βάζεις?

Καλημέρα
To plugin το ρυθμίζεις έτσι ώστε να εξάγει ότι σήμα λαμβάνει ο δέκτης χωρίς να το "αναβαθμίζει" (upscaling).
Αν αφήσεις τα default τότε όλα τα σήματα "βγαίνουν" στα 1080i.
Οπότε στα SD σήματα επιλέγεις 576i ή 576p ανάλογα με την τηλεόραση σου, στα HD progressive 720p (κανάλια με ανάλυση 1280Χ720p, δηλαδή HD Suisse, ZDF HD κλπ.) και στα HD Interlace "default"

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο Gemini E2 4.40 σήμερα

To plugin το ρυθμίζεις έτσι ώστε να εξάγει ότι σήμα λαμβάνει ο δέκτης χωρίς να το "αναβαθμίζει" (upscaling).
Αν αφήσεις τα default τότε όλα τα σήματα "βγαίνουν" στα 1080i.
Οπότε στα SD σήματα επιλέγεις 576i ή 576p ανάλογα με την τηλεόραση σου, στα HD progressive 720p (κανάλια με ανάλυση 1280Χ720p, δηλαδή HD Suisse, ZDF HD κλπ.) και στα HD Interlace "default"
ευχαριστώ - κατάλαβα

screenshot.jpg

Τίποτα ε?

Μιά ίσως χαζή ερώτηση. Επειδή χθές έβαλα στη flash το gemini 4.40 είδα ότι πατώντας το πράσινο κουμπί όπου βγάζει τα plugins δεν υπάρχει το Backup και το Update των packages του Gemini. Πήγαν αλλού;

@nsidir
To Gemini 4.40 έχει μείνει δυο γενιές πίσω και δεν αξίζει να τοποθετηθεί στην flash.
Αν δεν χρησιμοποιείς ΒΑ τότε η "σοφή" επιλογή είναι το Newnigma 2.7 στην flash.

- Αντι για το πράσινο κουμπί δοκίμασε τη διαδρομή menu/plugins.

Δεν το κατάλαβα αυτό.
Τι εννοείτε 2 γενιές πίσω;

Του λείπουν βασικά πράγματα που τα έχει το Newnigma;

Εννοώ ότι το Gemini 4.40 κυκλοφόρησε στις 19.07.2009 και έκτοτε η DMM κυκλοφόρησε δύο εκδόσεις λογισμικού (στις 21-7-2009 & 22-8-2009) πάνω στις οποίες προσαρμόστηκε άμεσα το newnigma, ενώ μου είναι άγνωστο ποιες από τις μεταγενέστερες αλλαγές/προσθήκες ενσωματώνει το Gemini.

Τελικά έβγαλα άκρη. Δεν τους παίζει όταν κάνω fast forward κι έπειτα. Κι επειδή στις δοκιμές πάντα έκανα skip τα πρώτα λεπτά μέχρι να φτάσω σε διαλόγους, αυτός σταματούσε να τους παίζει.

Αν τους ενεργοποιήσω και αφήσω την ταινία να παίζει κανονικά είναι οκ.

Το θέμα είναι γιατί το κάνει αυτό? Το κάνει σε κάποιον άλλο ή μόνο σε εμένα?

@Alex_T
Αλέξανδρε ευχαριστώ για την συμβουλή. Απλώς μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα μόνο gemini και έχω συνηθίσει την δομή και την λογική του. Αφού όμως το λες θα δοκιμάσω το newenigma.
Σχετικά με το update, το βρήκα άλλαξε θέση και βρίσκεται κάτω από το menu>system

@Alex_T
Αλέξανδρε ευχαριστώ για την συμβουλή. Απλώς μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα μόνο gemini και έχω συνηθίσει την δομή και την λογική του. Αφού όμως το λες θα δοκιμάσω το newenigma.
Σχετικά με το update, το βρήκα άλλαξε θέση και βρίσκεται κάτω από το menu>system
Κι'εγώ χρησιμοποιούσα χρόνια το Gemini (απο όταν είχα το dm500) αλλά τελικά πέρασα σε newenigma και δεν το μετάνιωσα. Θα το συνηθίσεις κατευθείαν.

Το έβαλα σήμερα στην flash. Σχετικά καλά τα πήγα αφού ρύθμισα τα περισσότερα. Δεν μπορέσα να βάλω το 2sub (σχετικό ερώτημα στο thread για το newenigma και δεν βρήκα τρόπο να ανανεώνω το satellites.xml όπως είχε το gemini.