Νέο GPS - Ποιό το καλύτερο πρόγραμμα?

Re: ΝΕΟ GPS - ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

Εγω χρησιμοποιω το Destinator 8 ειναι πολυ καλο με τους πιο ολοκληρωμενους χαρτες τωρα απο λογισμικο επειδη ειδα προσφτατα σε εναν φιλο μου το Μιο Μοον υστερει..Οποτε θα προτεινα Μιο Μοοv γιατι και εγω μαλλον θα το αλλαξω :D

Απάντηση: ΝΕΟ GPS - ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?

Oι χαρτες που χρησιμοποιεί το dest 7 και 8 είναι ακριβώς οι ίδιοι και ηταν μέχρι πριν λίγο καιρό κορυφαίοι για Ελλάδα.
Όμως έχουν βγεί πιο νέοι και πιο ενημερωμένοι χάρτες για άλλα συστήματα πλοήγησης,αφου οτελευταίος του dest κυκλοφόρησε Σεπτέμβριο του 2008 και έιναι φυσικό να είναι λίγο πίσω πλέον..
Το Moov είναι σειρά συσκευών της Mio,και το λογισμικό που τρέχουν είναι το MioMap 2008 με χάρτες της NGI 2008-11 και GiniusMap οι πιο καινούργοι του 2009..

To genius έχει τους ίδιες χάρτες με του destinator 7/8 (Q4 2008), με απλά άλλη ημερομηνία νομίζω. Γενικά η NGI δεν έχει δώσει κανένα νέο χάρτη μέσα στο 2009, παρά μόνο μέσω teleatlas... Οπότε προγράμματα που χρησιμοποιούν χάρτες teleatlas ενδέχεται να έχουν νεότερο... Αλλά destinator/genius μάλλον όχι...

Η Mio εδωσε νεους χαρτες 2009.06 στις 13/10/2009. Τωρα αν ειναι ιδιοι με του dest Q4 2008 δεν το γνωριζω αλλα μου φαινεται περιεργο να ειναι ΙΔΙΟΣ χαρτης με αλλη ημερομηνια. Ποιος ο λογος δηλαδη?

ΥΓ: Το Moov 330 που πηρα αρχες του χρονου, ειχε ηδη χαρτες του 2008 απο την Geointelligence, λογικα ιδιους με του dest.

Last edited:

O λόγος είναι απλός, παραπλάνηση των καταναλωτών. Αν οι χάρτες του Mio είναι από την teleatlas, τότε λογικά είναι οι νεότεροι της NGI. Αν δεν είναι από την teleatlas, ίσως και να είναι ίδιοι...
Ακόμα και στο πρόγραμμα που προωθεί η NGI (Genius) η ενημέρωση των χαρτών έχει κολλήσει, γιατί γίνεται προσπάθεια να αναβαθμίζονται μέσω teleatlas. Μέχρι να λυθούν τα διαδικαστικά, αμφίβολο να δούμε νέους χάρτες NGI...
(Τα καλά των αποκλειστικών συμφωνιών... Ούτε η NGI που αναπτύσσει τον χάρτη δεν μπορεί να τον μοιράζει στα δικά της προϊόντα... :flipout:)

Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Εγω παντος παιδια εχω ακουσει τα καλυτερα λογια για την garmin και τους χαρτεσ της autodrive η οποια κανει αναβαθμιση καθε 2,5 μηνες περιπου και πλεον εχει κάλυψη 100% για ελλαδα

Απάντηση: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Εγώ πάντως με το garmin είμαι αρκετά ευχαριστημένος και ιδίως με τα poi.
Έχει πάρα πολλά και έχω βρει τα απίστευτα bar-εστιατόρια κλπ.
Κάνει πολύ συχνά update, συν το ότι, αν βρεις κάποιο λάθος, μπαίνεις στο site, το αναφέρεις και το διορθώνουν στην επόμενη αναβάθμιση.
Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και στις άλλες εταιρίες.

αγορασα ΤΟΜΤΟΜ απο οξω καλο ειναι για την Ευρωπη για την χωρα μας οχι το καλυτερο
Στην υποστηριξη του online ειναι καλη αλλα εκτος απο καποιες εξτρα φωνουλες και update στον χαρτη ευρωπης ολα τα αλλα τα χρεωνουν ;-(
Καλο ειναι επισης και το NAVICON απο πλευρας oftware προτοτυπο και ξεκουραστο ... οχι δεν το εχω λειτουργησει ... το εχω δει ... ειναι γρηγορο και καλο !

mio moov 2008 εχω και εγω και ειμαι καταευχαριστημενος,εχει πληρη καλυψη της ευρωπης και βεβεα και της ελλαδας,γρηγορο λογισμικο σωστα poi και αναβαθμησεις καθε 6 μηνες περιπου!

Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

mio moov 2008 εχω και εγω και ειμαι καταευχαριστημενος,εχει πληρη καλυψη της ευρωπης και βεβεα και της ελλαδας,γρηγορο λογισμικο σωστα poi και αναβαθμησεις καθε 6 μηνες περιπου!

Οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν μέσω της Mio..?

Απάντηση: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Ρίξτε μια ματιά στο TomTom τώρα που έχει χάρτες της GI. Σαν επένδυση μάλλον είναι ότι καλύτερο για το μέλλον μετά την αποκλειστική συμφωνία με την GI. Το πρόγραμμα είναι κορυφαίο και οι χάρτες οι πιο ανανεωμένοι.
http://www.tomtom.com/?Lid=48

Χρησιμοποιώ τους χάρτες του destinator 7 Q4-2008 και τους οποίους τους θεωρώ απο τους καλύτερους και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Αν και σε κάποιο τελευταίο ταξίδι επαρχία δεν είχε επαρκή κάλυψη.
Μιας και σκέφτομαι αντικατάσταση, να ρωτήσω αν υπάρχουν νεώτεροι χάρτες απο αυτούς σε destinator και αν ναι, ποιά έκδοση;

Χρησιμοποιώ τους χάρτες του destinator 7 Q4-2008 και τους οποίους τους θεωρώ απο τους καλύτερους και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Αν και σε κάποιο τελευταίο ταξίδι επαρχία δεν είχε επαρκή κάλυψη.
Μιας και σκέφτομαι αντικατάσταση, να ρωτήσω αν υπάρχουν νεώτεροι χάρτες απο αυτούς σε destinator και αν ναι, ποιά έκδοση;

Υποτίθεται κατά την MLS οτι είναι αυτός..αν και νομίζω άλλαξαν μόνο την ονομασία...
Δοκίμασε τον αν θέλεις...-bye-

scr0001.jpg

Σε λιγο καιρο (ισως και μεσα στον Ιανουαριο) η MLS θα δωσει τον καινουριο χαρτη (ο οποιος ειναι στην ουσια της ngi) για το destinator.

και ποιά η διαφορά με τους τρέχοντες χάρτες;

Σε σχέση με αυτόν που ανέφερα πιο πάνω ρωτάς;
Αν ναι...νομίζω καμμιά ετσι όπως τον δοκίμασα εγώ στο δρόμο...
Τέσταρε τον κι εσύ αν θέλεις...

Συγνώμη δεν το έθεσα πιο συγκεκριμένα. Σε σχέση με τους επικείμενους χάρτες της NGI.

Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμη μέχρι να αναβαθμίσει τον χάρτη της η NGI για το Destinator?