Νέο GPS - Ποιό το καλύτερο πρόγραμμα?

Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Γεια σας φίλοι

σκέφτομαι να αγοράσω GPS, μεταξύ των μοντέλλων MLS 3855 και MLS 4800.

Η διαφορά είναι σημαντική μεταξύ των 2 μοντέλλων (50 Ευρώ) και δεν ξέρω αν αυτό μεταφράζεται μόνο στην κατά 1 ίντσα μεγαλύτερη οθόνη που έχει το 4800 ή υπάρχουν και άλλες σημαντικές διαφορές.

Π.χ. βλέπω ότι το 4800 έχει διαφορετικό επεξεργαστή (μάλλον ισχυρότερο), αλλά πόσο σημαντικό είναι αυτό πρακτικά; Δεν με ενδιαφέρει αν το GPS θα μου βγάλει την διαδρομή σε 2 ή σε 4 δευτερόλεπτα, δεν το θεωρώ τόσο σπουδαίο.

Ούτε με ενδιαφέρει αν το 4800 παίζει VIDEO, μουσική κλπ., εγώ το GPS το θέλω μόνο για την διαδρομή.

Οι χάρτες νομίζω είναι ίδιοι και στα δυο μοντέλλα.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Φιλικά

Γιώργος

Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Γεια σας φίλοι

σκέφτομαι να αγοράσω GPS, μεταξύ των μοντέλλων MLS 3855 και MLS 4800.

Η διαφορά είναι σημαντική μεταξύ των 2 μοντέλλων (50 Ευρώ) και δεν ξέρω αν αυτό μεταφράζεται μόνο στην κατά 1 ίντσα μεγαλύτερη οθόνη που έχει το 4800 ή υπάρχουν και άλλες σημαντικές διαφορές.

Π.χ. βλέπω ότι το 4800 έχει διαφορετικό επεξεργαστή (μάλλον ισχυρότερο), αλλά πόσο σημαντικό είναι αυτό πρακτικά; Δεν με ενδιαφέρει αν το GPS θα μου βγάλει την διαδρομή σε 2 ή σε 4 δευτερόλεπτα, δεν το θεωρώ τόσο σπουδαίο.

Ούτε με ενδιαφέρει αν το 4800 παίζει VIDEO, μουσική κλπ., εγώ το GPS το θέλω μόνο για την διαδρομή.

Οι χάρτες νομίζω είναι ίδιοι και στα δυο μοντέλλα.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Φιλικά

Γιώργος

Kαλως όρισες στο club κατ αρχήν,και καλή συνέχεια.
Σίγουρα το οτι έχει εχει ισχυρότερο επεξεργαστή,σημαίνει και πιο γρήγορους υπολογισμούς απο το πρόγραμμα πλοήγησης.
Επίσης κοίταξε και αν έχει και μνήμη RAM περισσότερη,αν και δε το νομίζω.
Πάντως το Destinator έχει πλέον ξεπεραστεί σαν πρόγραμμα πλοήγησης,και παραμένει ακόμα λόγω της MLS και τους καλούς χάρτες για Ελλάδα.
Στη θέση σου θα κοιτούσα για συσκευή με iGO8,Navigon,Garmin

Πλέον θα κοίταζα και προς TomTom μεριά.

Απάντηση: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

τα καλύτερα spec τα έχει η navigon μακράν,μην πάρεις τίποτε κάτω από CE6
το dest το περνάς μετά αν σου αρέσει

Kαλως όρισες στο club κατ αρχήν,και καλή συνέχεια.
Σίγουρα το οτι έχει εχει ισχυρότερο επεξεργαστή,σημαίνει και πιο γρήγορους υπολογισμούς απο το πρόγραμμα πλοήγησης.
Επίσης κοίταξε και αν έχει και μνήμη RAM περισσότερη,αν και δε το νομίζω.
Πάντως το Destinator έχει πλέον ξεπεραστεί σαν πρόγραμμα πλοήγησης,και παραμένει ακόμα λόγω της MLS και τους καλούς χάρτες για Ελλάδα.
Στη θέση σου θα κοιτούσα για συσκευή με iGO8,Navigon,Garmin

+1 για Navigon!

(send from iPhone)

τα καλύτερα spec τα έχει η navigon μακράν,μην πάρεις τίποτε κάτω από CE6
το dest το περνάς μετά αν σου αρέσει

...και αν το "σκαλίσεις" εννοείται έτσι;;)

...και αν το "σκαλίσεις" εννοείται έτσι;;)

σιγά το σκάλισμα !

και γιατί σου πουλάει άδεια για όποια συσκευή θέλεις η mls ? ( δεν ξέρω αν το εγκαθιστά και ολας )

σιγά το σκάλισμα !

και γιατί σου πουλάει άδεια για όποια συσκευή θέλεις η mls ? ( δεν ξέρω αν το εγκαθιστά και ολας )

Δεν εννοώ αυτό...
Εννοώ να βάλεις σε συσκευή ΜLS με Dest,και άλλα προγράμματα πλοήγησης,τρέχοντας τα απο την SD..
Εκει εννοώ θέλει ''σκάλισμα"....

Re: Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Είμαστε λίγο πίσω ακόμα σαν χώρα,για ενα πρόγραμμα σαν το ΤomTom...

Τι εννοείς?
Μια χαρά μου φάνηκε λίγο που χρησιμοποίησα το TomTom στην Αθήνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο GPS - Ποιο το καλύτερο πρόγραμμα?

Τι εννοείς?
Μια χαρά μου φάνηκε λίγο που χρησιμοποίησα το TomTom στην Αθήνα.

Βρε μια χαρά είναι...
Εννοώ έχει δυνατότητες που δεν πρόκειται,η μάλλον θα αργήσουμε πολύ να τις δούμε στην Ελλάδα.

To 4800 πάντως για αυτά τα λεφτά προσφέρει πολλές δυνατότητες. Μπορείς να το ξεκλειδώσεις εύκολα και να του βάλεις πολλά προγραμμάτα πλοήγησης μέσα και με αυτή τη ram, η συσκευή δεν θα έχει πρόβλημα.

Φίλοι Καλησπέρα

και σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες σας, οι οποίες όμως (καθώς είμαι ακόμα άσχετος με το αντικείμενο) μου δημιούργησαν κάποια καινούργια ερωτηματικά:

- τι εννοούμε λέγοντας ότι το DESTINATOR είναι ξεπερασμένο; Μπορείτε πρακτικά να μου δώσετε 1-2 παραδείγματα σε σχέση π.χ. με το πρόγραμμα της εταιρείας NAVIGON;

- όσον αφορά τα NAVIGON και το μοντέλλο CE6 που μου πρότεινε ο φίλος Wizzy, για να είμαι ειλικρινής, δεν το βρίσκω. Βλέπω στο ΠΛΑΙΣΙΟ άλλα μοντέλλα της NAVIGON, όχι όμως το CE6. Αυτό όμως που μου δημιουργεί κάποιους δισταγμούς είναι ότι οι χάρτες των NAVIGON είναι Ευρώπης και όχι αποκλειστικά Ελλάδας. Σκέφτομαι λοιπόν ότι αν για τα ίδια λεφτά κάποιος σου δίνει χάρτες Ευρώπης (μέσα στους οποίους και της Ελλάδας), τότε οι χάρτες της Ελλάδας δεν θα είναι τόσο καλοί και αναλυτικοί όσο π.χ. της MLS που σου δίνει χάρτη ΜΟΝΟ της Ελλάδας. Οι χάρτες με ενδιαφέρει πολύ να είναι όσο πιο λεπτομερείς γίνεται.

- Είδα και τα GARMIN που μου προτείνατε και οι χάρτες τους -όπως τουλάχιστον τους διαφημίζουν - φαίνονται πραγματικά εντυπωσιακοί, π.χ. το GARMIN NUVI 1300 λέει:

"Χάρτης AutoDrive Hellas: 12.500 πόλεις και οικισμοί με πλήρη ανάλυση, 412.000 χλμ συμπεριλαμβανομένων και χωματόδρομων - ιδανικό για off road διαδρομές. 195.000 σημεία ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ξενοδοχεία, χιονοδρομικά κέντρα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκκλησίες, πλατείες, μέσα μεταφοράς, βενζινάδικα, φαρμακεία, καταστήματα κλπ).41.000 τοπωνύμια (κορυφές βουνών, παραλίες κλπ).Ολόκληρο το υδατογραφικό δίκτυο της Ελλάδας (ποτάμια, λίμνες, πηγές κλπ)"

Αυτό πραγματικά (αν δεν κρύβει καμιά "λακούβα" για τους αδαείς) φαίνεται πολύ δελεαστικό, ειδικά για εμένα που με το τζιπάκι μου, δοκιμάζω πολλές περίεργες διαδρομές, χωματόδρομους κλπ. !

Παιδιά σημειώστε ότι σκοπεύω να ξοδέψω από 80-130 Ευρώ για GPS και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου υποδείξετε κάτι σε αυτό το εύρος τιμών.

Φιλικά

Γιώργος

Φίλοι Καλησπέρα

και σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες σας, οι οποίες όμως (καθώς είμαι ακόμα άσχετος με το αντικείμενο) μου δημιούργησαν κάποια καινούργια ερωτηματικά:

- τι εννοούμε λέγοντας ότι το DESTINATOR είναι ξεπερασμένο; Μπορείτε πρακτικά να μου δώσετε 1-2 παραδείγματα σε σχέση π.χ. με το πρόγραμμα της εταιρείας NAVIGON;

- όσον αφορά τα NAVIGON και το μοντέλλο CE6 που μου πρότεινε ο φίλος Wizzy, για να είμαι ειλικρινής, δεν το βρίσκω. Βλέπω στο ΠΛΑΙΣΙΟ άλλα μοντέλλα της NAVIGON, όχι όμως το CE6. Αυτό όμως που μου δημιουργεί κάποιους δισταγμούς είναι ότι οι χάρτες των NAVIGON είναι Ευρώπης και όχι αποκλειστικά Ελλάδας. Σκέφτομαι λοιπόν ότι αν για τα ίδια λεφτά κάποιος σου δίνει χάρτες Ευρώπης (μέσα στους οποίους και της Ελλάδας), τότε οι χάρτες της Ελλάδας δεν θα είναι τόσο καλοί και αναλυτικοί όσο π.χ. της MLS που σου δίνει χάρτη ΜΟΝΟ της Ελλάδας. Οι χάρτες με ενδιαφέρει πολύ να είναι όσο πιο λεπτομερείς γίνεται.

- Είδα και τα GARMIN που μου προτείνατε και οι χάρτες τους -όπως τουλάχιστον τους διαφημίζουν - φαίνονται πραγματικά εντυπωσιακοί, π.χ. το GARMIN NUVI 1300 λέει:

"Χάρτης AutoDrive Hellas: 12.500 πόλεις και οικισμοί με πλήρη ανάλυση, 412.000 χλμ συμπεριλαμβανομένων και χωματόδρομων - ιδανικό για off road διαδρομές. 195.000 σημεία ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ξενοδοχεία, χιονοδρομικά κέντρα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκκλησίες, πλατείες, μέσα μεταφοράς, βενζινάδικα, φαρμακεία, καταστήματα κλπ).41.000 τοπωνύμια (κορυφές βουνών, παραλίες κλπ).Ολόκληρο το υδατογραφικό δίκτυο της Ελλάδας (ποτάμια, λίμνες, πηγές κλπ)"

Αυτό πραγματικά (αν δεν κρύβει καμιά "λακούβα" για τους αδαείς) φαίνεται πολύ δελεαστικό, ειδικά για εμένα που με το τζιπάκι μου, δοκιμάζω πολλές περίεργες διαδρομές, χωματόδρομους κλπ. !

Παιδιά σημειώστε ότι σκοπεύω να ξοδέψω από 80-130 Ευρώ για GPS και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου υποδείξετε κάτι σε αυτό το εύρος τιμών.

Φιλικά

Γιώργος

1)Το Dest δεν έχει την ποιότητα των γραφικών του Navigon,και είναι ορατό απο την πρώτη στιγμή.
Για χάρτες Ευρώπης επίσης,ουτε να το συζητάμε για Dest.Δεν σχολείται πλεον καμμια εταιρία για χάρτες ευρωπαικούς για Dest.Οσοι εχουν βγει είναι 2008 εκδοση και πίσω.
Ελλάδα και μόνο.
2)Navigon CE6 σαν μοντέλο δεν υπάρχει.
CE6 εννοούμε οτι τρέχει λογισμικό Windows CE 6.0 η συσκευή Navigon(οι νεότερες της αγοράς)
Οπως και CE 5.0 που τρέχουν οι περισσότερες(οι παλαιότερες)
Δεν έχει καμμιά σημασία εαν ο χαρτης είναι Ελλάδας,η Ευρώπης+Ελλάδας.
Οι τελευταίοι χάρτες απο την MLS εχουν μερικές ατέλειες,και δεν είναι οπως οι περσυνοί της GI.
Επίσης οι χάρτες του Navigon,ειδικά η εκδοση Q1 2011 που κυκλοφορεί εχει φθάσει να θεωρείται απο τους πληρέστερους πλέον.
3)Για μένα ο πληρέστερος χάρτης για Ελλάδα είναι ο autodrive 1.99v της Garmin.
Bέβαια το πρόγραμμα δεν είναι τόσο φουτουριστικό όσο το Navigon,αλλά κάνει την δουλειά του επάξια.
Κι αφου θέλει και off road διαδρομες,εαν πάρεις Garmin θα εγκαταστήσεις και τον anavasis,εαν δεν τον έχει ενσωματωμένο.
Να ξέρεις επίσης οτι οι συσκευές Garmin,δεν τρέχουν λογισμικό Windows αλλά βασίζονται στο Linux, κι αν αποφασίσεις να "σκαλίσεις"την συσκευή είναι μεγάλο ρίσκο.

για το CE σου απάντησε πολύ αναλυτικά ο φίλος

το navigon έχει κορυφαία οθόνη και touch, έχει επεξεργαστή και μνήμη για να τρέξεις ότι θες μετά την αγορά του
με το που θα το πάρεις ( όποιο και να πάρεις ) θα το σκαλίσεις για να εχεις πολλούς χάρτες μαζί σου ( βάζω με σειρά προτεραιότητας στην δικιά μου συσκευή autodrive,navigon, iGO-gi ,destinator) για τον απλό λόγο ότι κάπου κάποιος χάρτης θα σου κάνει νερά σίγουρα

το destinator δεν βλέπετε αλλά έχει ακόμα καλό χάρτη

Φίλοι Καλημέρα

με βοηθήσατε πάρα πολύ!

Ακολουθώντας τις συμβουλές σας, απέκλεισα το MLS και προσανατολίζομαι μεταξύ των εξής μοντέλων, που είναι μέσα στις οικονομικές μου δυνατότητες:

1. NAVIGON
-α. μοντέλο 3300 PNA ..... 100 Ευρώ
-β. μοντέλο 3310 PNA.......129 Ευρώ

απ ότι βλέπω αυτά τα 2 μοντέλα χρησιμοποιούν τους ίδιους δέκτες και επεξεργαστές και οι χάρτες είναι και στα δυο μοντέλα, της εταιρείας NAVTEC

Βέβαια βλέπω ότι είναι διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα στο ΠΛΑΙΣΙΟ (όχι σε όλα) και αυτό με βάζει σε κάποιες υποψίες. Μήπως είναι παλιά μοντέλα που καταργήθηκαν;

2. GARMIN

-α. μοντέλο NUVI 1300 ......99 Ευρώ. Αυτό βλέπω ότι παίρνει και μπαταρίες και κάνει και για πλοήγηση πεζού, πράγμα που το θεωρώ πλεονεκτικό.

-β. μοντέλο NUVI 1410.......140 Ευρώ. Αυτό έχει πιο μεγάλη οθόνη, 5", πράγμα όμως που δε με ενδιαφέρει και πολύ. Δεν βλέπω να παίρνει μπαταρίες.

Και τα δυο έχουν τον ίδιο δέκτη, δεν αναφέρεται όμως στα χαρακτηριστικά ο επεξεργαστής. Βλέπω ότι τα GARMIN δεν έχουν εσωτερική μνήμη και παίρνουν micro SD. Είναι δυνατόν αυτό; Μήπως έχουν κάνει κάποιο λάθος στην αναγραφή των χαρακτηριστικών τους;

Και αν αυτά τα GPS δεν έχουν εσωτερική μνήμη, τότε που είναι φορτωμένοι οι χάρτες που έχουν όταν τα αγοράζεις;

Επίσης η GARMIN αναφέρει ότι και τα δυο μοντέλα είναι συμβατά με του νέους χάρτες cityXplorer. Το θέμα είναι πόσο πληρώνεις στον αντιπρόσωπο για να σου βάλει αυτούς τους χάρτες.

Σχετικά με το "σκάλισμα": Υποθέτω ότι μάλλον θα εννοείτε κάποιους "σπασμένους" χάρτες που θα μπορεί κάποιος να κατεβάσει από το INTERNET και να τους περάσει. Ένας φίλος μου που έχει ένα παλιότερο GARMIN, του έχει περάσει ένα σωρό χάρτες, ακόμα και ορειβατικούς, με μονοπάτια κλπ. παρότι δεν έχει γνώσεις από LINUX ή πολλές γνώσεις από υπολογιστές γενικότερα.

Τώρα κάτι που είδα σε ένα παλιό GPS ενός φίλου (ήταν MLS) και μου άρεσε, ήταν η δυνατότητα να επιλέξεις διαδρομή χωρίς διόδια και χωρίς την χρήση της Αττικής οδού.

Δεν είμαι υπέρμαχος του κινήματος "δεν πληρώνω", αλλά προτιμώ να πηγαίνω από διαδρομές που δεν έχουν διόδια, γιατί τα θεωρώ κοροϊδίστικα λεφτά.

Να υποθέσω ότι και τα μοντέλα που σας ανέφερα έχουν αυτή την δυνατότητα;

Επίσης υπάρχουν άλλα καταστήματα με καλές τιμές εκτός από το ΠΛΑΙΣΙΟ και τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φιλικά

Γιώργος

Αφού οδηγείς τζιπάκι πιστεύω ότι το garmin σου κάνει πιο πολύ από navigon σε θέμα χαρτών.Απλώς όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, τα garmin δεν έχουν καλά γραφικά.

Να βάλεις σπασμένους χάρτες στο garmin μπορείς απλώς δεν μπορείς να βάλεις άλλα λογισμικά πλοήγησης όπως igo, dest, mio κ.α.

Τα garmin έχουν εσωτερική μνήμη αλλά δεν έχουν μεγάλη.Oι χάρτες είναι ήδη φορτωμένοι στην συσκευή,don't worry

Για αγορά χαρτών δεν γνωρίζω για garmin,ψάξτο γιατί μπορεί να είναι ακριβοί.

Η δυνατότητα της διαδρομής χωρίς διόδια υπάρχει πλέον στις περισσότερες συσκευές.

Ψάξε και στο skroutz.gr

Να ρωτησω...

Επειδη σκεφτομαι να παω οδικως στην Κωνσταντινουπολη, που μπορω να "βρω" χαρτες για iGO8?
Εναλλακτικα και για iphone (Navigon, iGO8, TomTom)...

ΤΗΧ!

Φίλοι να σας ευχαριστήσω και πάλι για τις συμβουλές σας, ήταν πολύτιμες!

Με σώσατε, ευτυχώς, γιατί πριν επικοινωνήσω μαζί σας στο FORUM, ήμουν έτοιμος να αγοράσω MLS!

Σήμερα το απόγευμα πήγα τελικά και αγόρασα το GARMIN (όπως μου υποδείξατε), το μοντέλο NUVO 1300. Το βρήκα τελικά μόνο 90 Ευρώ στον galaxy.gr στην Αλίμου. Ήταν η καλύτερη τιμή που μπόρεσα να βρω για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Η πρώτη εντύπωση: Έμεινα κατάπληκτος από τους χάρτες του! Έψαξα στο Νότιο μέρος της Ευβοίας, στην περιοχή του Πόταμου (ή Ποταμιού) που τυχαίνει να το έχω γυρίσει με το τζιπ και είδα ότι οι χάρτες του GPS ήταν παραπάνω από λεπτομερείς και ενημερωμένοι (όταν επέλεξα την μεγάλη λεπτομέρεια στους χάρτες).

Αλλά αυτό που επίσης με εντυπωσίασε, ήταν ότι στα σημεία ενδιαφέροντος είχε ακόμα και ...το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου! Εστιατόρια χωρισμένα κατά κατηγορίες φαγητού (!), φαρμακεία, Αστυνομικά τμήματα, ΑΤΜ, τα πάντα!

Δεν ξέρω αν όλα τα GPS τα έχουν αυτά, εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα!

Νομίζω ότι έκανα πολύ καλή επιλογή.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Φιλικά

Γιώργος

καλές διαδρομές !
πολύ καλή επιλογή αν και προσωπικά θα έπαιρνα navigon ( κολλημένος με την ..... navigon )

να βάλεις οπωσδήποτε τον χάρτη τις ανάβασης που είπε ο φίλος ποιο πάνω
μπορείς να το δοκιμάσεις αν θες αλλά αγορασετω αν σου αρέσει ( που θα σου αρέσει ) γιατί τέτοιες προσπάθειες πρέπει να τις στηρίξουμε όλοι μας