Νέο hi-fi σύστημα, ιδέες

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

kakaror

New member
24 February 2026
6
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ, απανταχού.

Μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισα δειλά δειλά να κάνω το βήμα για να χτίσω το δικό μου hi-fi σποτ, για να απολαμβάνω μουσική σαν άνθρωπος, όπως έκανα πιτσιρικάς και να φύγω, επιτέλους, απο το ψηφιακό φορμάτ.
Οπότε, θα ήθελα τις ιδέες σας για την καρδιά του συστήματος, καθώς απέχω χρόνια απο το άθλημα και δεν έχω μεγάλη ιδέα τι παίζει απο μάρκες, αξιοπιστία, ποιότητες κτλ.
Το μόνο που έχω καταλήξει, είναι, ίσως το πικάπ, όπου μάλλον θα πάω σε κάποιο Rega.
Τα υπόλοιπα είναι απόλυτα ανοικτά προς συζήτηση. Μπάτζετ, όχι κάτι ακραίο, προφανώς.
Αυτά τα λίγα, προς το παρόν.

Αν δεν έχεις δίσκους μην ασχοληθείς με πικάπ. Έχει πέσει πολλή εκμετάλλευση τα τελευταία χρόνια.
Έχω κάμια 50αριά δικούς μου και μερικούς παλιούς που μου έχει δώσει ένας θείος μου. Εκμετάλλευση λες στην αγοραπωλησία, σωστά;

Δεν δίνεις μια εικόνα για το budget και τι χρειάζεσαι από μηχανήματα;

Πλήρες σετ; (Ηχεία, Ενισχυτή, Πηγή, Πικάπ, Καλώδια, Ρακ/έπιπλο);
Μόνο καινούργια; Δέχεσαι και μεταχειρισμένα;
Ο χώρος σου; (διαστάσεις Μ*Π*Υ), επιθυμητή θέση ακρόασης (απόσταση ηχείων με θέση ακρόασης);

Δεν δίνεις μια εικόνα για το budget και τι χρειάζεσαι από μηχανήματα;

Πλήρες σετ; (Ηχεία, Ενισχυτή, Πηγή, Πικάπ, Καλώδια, Ρακ/έπιπλο);
Μόνο καινούργια; Δέχεσαι και μεταχειρισμένα;
Ο χώρος σου; (διαστάσεις Μ*Π*Υ), επιθυμητή θέση ακρόασης (απόσταση ηχείων με θέση ακρόασης);
Σε πρώ τη φάση, έλεγα για κάνα 1.500 για ηχεία, πικάπ και ενισχυτή. Διαστάσεις δωματίου 5 μέτρα μήκος, πλάτος κάνα δυόμιση, τρια ύψος.
Δε θα με χαλούσε κάτι σε μεταχειρισμένο, δεδομένης της κατάστασής του, πάντα.

Σε πρώ τη φάση, έλεγα για κάνα 1.500 για ηχεία, πικάπ και ενισχυτή. Διαστάσεις δωματίου 5 μέτρα μήκος, πλάτος κάνα δυόμιση, τρια ύψος.
Δε θα με χαλούσε κάτι σε μεταχειρισμένο, δεδομένης της κατάστασής του, πάντα.
Άρα αφού το μπάτζετ είναι 1500 ευρώ για Πικάπ, ενισχυτή, Ηχεία, θες να βρούμε προτάσεις καινούργιων η μεταχειρισμένων μηχανημάτων;
Σύμφωνα με το μπάτζετ σου πάνε για 500 ευρώ η κάθε συσκευή χωρίς καλώδια διασύνδεσης και ηχείων..
Αν μπουν και καλώδια πας για 350-400 ευρώ το κάθε μηχάνημα..
Σε καινούργια μηχανήματα όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, μάλλον τα μεταχειρισμένα είναι μονόδρομος..
Επίσης τα ηχεία αναγκαστικά θα είναι μικρά σε μέγεθος..

• Like
Reactions: kakaror
Σε αυτό το budget είσαι πολύ στριμωγμένος και το πικάπ θα είναι δυστυχώς κατώτατου entry level με ότι αυτό συνεπάγεται (απογοήτευση).

• Sad
Εγω θα προτεινω οπως παντα, συμφωνα με την ερωτηση και περιπου το μπατζετ.

Πικαπ REGA PLANAR1/BIAS
Phono FOSI X5
Ηχεια Wharfedale D330
Καλωδιο ηχειων QED 79

Τα πιο πανω με προσεκτικη αγορα κοστιζουν γυρω στα 1100/1150 ευρω καινουργια.

Με κατι πανω απο τα 1500 στο συνολο (να φτασεις δηλαδη γυρω στα 1650) , βρισκεις και εναν ενισχυτη της επιλογης σου.
Για το χωρο που περιγραφεις, μια χαρα θα ακους.

• Like
  • Love
Reactions: Sonorus and kakaror
Εδώ στις αγγελίες υπάρχουν τα Elac dbr62 στα 350!ευρώ.
Πολύ ωραίο ηχείο..
Για Πικάπ θα έλεγα κάποιο με ανάρτηση, σε λίγα λεφτά 150 ευρώ θα κοίταζα για Dual 505..
Στα 300-350 θα κοίταζα για Thorens TD 160, υπάρχουν μεταχειρισμένα..
Phono θα έπαιρνα κάποιο της Fosi, παίζουν μια χαρά για αυτό που ψάχνεις..
Τα υπόλοιπα λεφτά ρίξε τα σε ενισχυτή και κάποια καλώδια..
Μια χαρά θα ακούσεις την μουσική σου με αυτά..

Αρχικά, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όποιον σπατάλησε χρόνο και γνώση για να απαντήσει και τα λαμβάνω όλα υπόψιν μου.
Ένα σημερινό update, είναι πως ένα φιλαράκι μου αλλάζει πικάπ, και θα μου δώσει ένα Rega Planar 2, στα 200 ευρώ. Καλό νέο, τηρουμένων των αναλογιών, σε αυτή τη φάση. Κάτι που μου δίνει περισσότερο χώρο να κινηθώ για ενισχυτή, ηχεία κτλ.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Αρχικά, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όποιον σπατάλησε χρόνο και γνώση για να απαντήσει και τα λαμβάνω όλα υπόψιν μου.
Ένα σημερινό update, είναι πως ένα φιλαράκι μου αλλάζει πικάπ, και θα μου δώσει ένα Rega Planar 2, στα 200 ευρώ. Καλό νέο, τηρουμένων των αναλογιών, σε αυτή τη φάση. Κάτι που μου δίνει περισσότερο χώρο για να κινηθώ για ενίσχυση, ηχεία κτλ.
Άρα παίρνεις το Planar 2 με 200 ευρώ, πάρε και τα ELAC που ανέφερα πιο πριν με 350 ευρώ και σου μένουν σχεδόν 1000 ευρώ για να πάρεις ενισχυτή, βάσεις ηχείων (βρίσκεις εύκολα μεταχειρισμένες, μεταλλικές κατά προτίμηση), και καλώδια, + ένα phono της Fosi...
Άνετα σε καλύπτει το μπάτζετ σου για όλα..

• Like
Άρα παίρνεις το Planar 2 με 200 ευρώ, πάρε και τα ELAC που ανέφερα πιο πριν με 350 ευρώ και σου μένουν σχεδόν 1000 ευρώ για να πάρεις ενισχυτή, βάσεις ηχείων (βρίσκεις εύκολα μεταχειρισμένες, μεταλλικές κατά προτίμηση), και καλώδια, + ένα phono της Fosi...
Άνετα σε καλύπτει το μπάτζετ σου για όλα..
Νομίζω πως αξίζει να ρίξω τα χρήματα στον ενισχυτή, ναι. Ειδικά με το "δώρο" του φίλου, με το Rega.

Εγώ θα σου πρότεινα αν σου κάνει και έκπτωση το κατάστημα αν παρεις ενισχυτή και ηχεία , να παρεις τον Cambridge audio cxa81 ( έχει phono ενσωματωμένο ) πρώτη έκδοση όχι τον mk2 και ηχεία τα acoustic energy ae300 τα mk2

Εγώ θα σου πρότεινα αν σου κάνει και έκπτωση το κατάστημα αν παρεις ενισχυτή και ηχεία , να παρεις τον Cambridge audio cxa81 ( έχει phono ενσωματωμένο ) πρώτη έκδοση όχι τον mk2 και ηχεία τα acoustic energy ae300 τα mk2
Το σημείωσα αδερφούλη!

• Like
Reactions: steadyshot