Νέο Home Cinema 5.1 για αντικατάσταση παλιού (10ετίας)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο Home Cinema 5.1 για αντικατάσταση παλιο

Για ποιά μικρά λες ?

Όντως,όσο ψάχνομαι τόσο περισσότερο μπερδεύομαι. Επίσης σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση και από τα 369Ε του Yamaha RX-V479 να δώσω επιπλέον 50 και να πάω στον Pioneer VSX-924 ή στον αντίστοιχο Yamaha.Αλήθεια ποιός είναι ?

Νομίζω ο αντίστοιχος Yamaha είναι πιο ακριβός, ο 924 είναι σίγουρα vfm οπότε αν νομίζεις ότι μπορείς να βάλεις το 50άρικο είναι μονόδρομος.

Πάντως στα λεφτά που έχουν τα Yamaha υπάρχουν και τα Jamo S426.Από απόδοση ήχου τα ίδια είναι ? Μήπως τα Jamo S426 είναι υπερβολή για τον χώρο μου ?

Jamo S 506 HCS 3 οτι κ να διαλεξεισ θα προτεινα να τα ακουσεισ πρωτα.το κακο ειναι οτι ολοι σου βαζουν να τα ακουσεισ στερεο κ οχι σαν 5.1

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ακου κ αυτα http://www.audioshow.gr/index.php?op...roduct_id=7229 που ειναι πληρεσ

Re: Απάντηση: Νέο Home Cinema 5.1 για αντικατάσταση παλιού (10ετίας)

Jamo S 506 HCS 3 οτι κ να διαλεξεισ θα προτεινα να τα ακουσεισ πρωτα.το κακο ειναι οτι ολοι σου βαζουν να τα ακουσεισ στερεο κ οχι σαν 5.1

ακου κ αυτα http://www.audioshow.gr/index.php?op...roduct_id=7229 που ειναι πληρεσ

Είναι αδύνατον σ ένα κατάστημα να έχεις 10 διαφορετικά συστήματα 5.1 για δοκιμή για χωροταξικούς λόγους και συνδέσεων, ενώ με switcher είναι εύκολο να αλλάζεις συστήματα στερεοφωνικά έτοιμα στημένα, άντε τώρα να στήσεις σε ένα χώρο 5 διαφορετικά 5.1, δε σε φτάνει ούτε το mall.

Στο link δεν βλέπω κάτι συγκεκριμένο.

Δυνατότητα να τα ακούσω πριν αγοράσω δύσκολο καθώς πρέπει να κατέβω Αθήνα.

Τα Jamo S 506 HCS τα έχουν πολύ λίγα καταστήματα και ξεφεύγω σε ποσό για ηχεία.

Re: Απάντηση: Νέο Home Cinema 5.1 για αντικατάσταση παλιού (10ετίας)

Κάποια γνώμη για τον Yamaha RX-V677 ?

Καλύτερα στον επόμενο στον 777 με εξόδους προενίσχυσης για μελλοντική σύνδεση τελικού, με δύο εξόδους HDMI για μελλοντική σύνδεση προτζέκτορα και μη μου πεις ότι δεν πρόκειται, όλοι το χουν πει και μετά χτυπάνε το κεφάλι τους, το χω χτυπήσει κι εγώ βλέπεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο Home Cinema 5.1 για αντικατάσταση παλιού (10ετίας)

Καλύτερα στον επόμενο στον 777 με εξόδους προενίσχυσης για μελλοντική σύνδεση τελικού, με δύο εξόδους HDMI για μελλοντική σύνδεση προτζέκτορα και μη μου πεις ότι δεν πρόκειται, όλοι το χουν πει και μετά χτυπάνε το κεφάλι τους, το χω χτυπήσει κι εγώ βλέπεις.

Όχι ξεφεύγω πολύ με τον 777. Κατάστημα μου πρότεινε τον RXV 577 στα 373 Ευρώ. Ο Yamaha RX-V479 κυκλοφορεί λένε αρχές Ιουλίου. Σε σχέση με τους 2 πέρα από τα κανάλια 7.1- 5.1 διαφέρουν σε κάτι άλλο ?

Τα Jamo S426 χρειάζονται και subwoofer και αν ναι ποιό ?

Last edited:

Για να συνοψίσουμε το θέμα (αρκετά το κούρασα)

Ενισχυτής Yamaha RX-V477 ή Yamaha RX-V479

Ηχεία Jamo S 506 HCS 3 και sub JAMO SUB-210 ή YAMAHA NS-PA40 BLACK.

Ενισχυτής Yamaha RX-V479 Ηχεία Jamo S 506 HCS 3 και sub JAMO SUB-210

Και που να μην κάναμε τις προτάσεις στην αρχή δηλαδή... .

Βλέπω πάλι λογική σούπερ μάρκετ. Ό,τι πιο φτηνό βρούμε αρκεί να φαίνεται μεγάλο.

Ας το πούμε άλλη μία.
Ηχεία βάσης/ραφιού με 5 ή 6 μεγάφωνο και sub 8 ή 10 (καλύτερα) ίντσες. Μέχρι εκεί.

Τώρα πως έγινε και προτάθηκαν μέχρι και ηχεία με δικό τους sub στο πλάι (παθητικό εν τω μεταξύ) και όλο αυτό συνδασμένο με ενεργό sub, μικρότερης διαμέτρου.... ένας θεός ξέρει.

Απάντηση: Re: Νέο Home Cinema 5.1 για αντικατάσταση παλιού (10ετίας)

Και που να μην κάναμε τις προτάσεις στην αρχή δηλαδή... .

Βλέπω πάλι λογική σούπερ μάρκετ. Ό,τι πιο φτηνό βρούμε αρκεί να φαίνεται μεγάλο.

Ας το πούμε άλλη μία.
Ηχεία βάσης/ραφιού με 5 ή 6 μεγάφωνο και sub 8 ή 10 (καλύτερα) ίντσες. Μέχρι εκεί.

Τώρα πως έγινε και προτάθηκαν μέχρι και ηχεία με δικό τους sub στο πλάι (παθητικό εν τω μεταξύ) και όλο αυτό συνδασμένο με ενεργό sub, μικρότερης διαμέτρου.... ένας θεός ξέρει.

Για να πω την αλήθεια, έχουν γίνει προτάσεις με ερωτηματικό από τους ίδιους που τις κάνουν. Ξεκάθαρες επιλογές για το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω δεν έχω δει.

Δηλ. έχουμε ένσταση και στο πακέτο Jamo S 506 HCS 3 και sub JAMO SUB-210 ?

Ο λόγος για τον οποίο γράφουμε τις προτάσεις είναι για να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα και να μην επιλέξεις λάθος.

Εσύ έχεις πάει ανάποδα. Σου είπαμε πως πρέπει να κινηθείς και επιλέγεις να μην κινηθείς κατ' αυτόν τον τρόπο.

Μην περιμένεις σε κάθε τι που σου βγάζει η τυχαία αναζήτηση που κάνεις και είναι εκτός εκείνων που σου προτάθηκαν να σου απαντάμε επομένως. Πως να το πω... δεν είναι ευγενικό.

Απάντηση: Re: Νέο Home Cinema 5.1 για αντικατάσταση παλιού (10ετίας)

Ο λόγος για τον οποίο γράφουμε τις προτάσεις είναι για να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα και να μην επιλέξεις λάθος.

Εσύ έχεις πάει ανάποδα. Σου είπαμε πως πρέπει να κινηθείς και επιλέγεις να μην κινηθείς κατ' αυτόν τον τρόπο.

Μην περιμένεις σε κάθε τι που σου βγάζει η τυχαία αναζήτηση που κάνεις και είναι εκτός εκείνων που σου προτάθηκαν να σου απαντάμε επομένως. Πως να το πω... δεν είναι ευγενικό.

Το σετ Jamo S 506 HCS 3 εδώ μου προτάθηκε (δεν το ήξερα). Δεν κάνω κάποια τυχαία αναζήτηση.Και τα SKYTRONIC 100 μου προτάθηκαν από άνθρωπο που ασχολείται σαν εναλλακτική των Jamo.

Προσπάθησε να μην εντυπωσιάζεσαι από το μέγεθος.

Απείρως καλύτερα να πας στον 924 και ηχεία βάσης και sub φυσικά. Επιμένεις να λες π.χ. για σετ με δαπέδου χωρίς sub, όταν σου έχουμε εξηγήσει ότι ένας βασικός A/V θα κάνει τσαφ σε πολυκάναλο με μεγάλα ηχεία χωρίς sub, λόγω του LFE που είναι 10dB πιο ψηλά ηχογραφημένο.

Γι' αυτό σου λέω, καλύτερα να μην χάνεις χρόνο με την τυχαία αναζήτηση, γιατί κάθε φορά θα πρέπει να γράφουμε κατεβατά για να σου εξηγήσουμε τα πάντα από την αρχή. Κατευθύνσου σε ό,τι έχουμε πει και κατόπιν θα έχεις όλο το χρόνο να δεις για ποιο λόγο η επιλογή αυτή είναι σωστή.
Στην άλλη περίπτωση θα συζητάμε γιατί θα έχει κάνει τσαφ ο ενισχυτής, ή γιατί δεν μπορούν να αποδώσουν σε 9 τετραγωνικά πάμφθηνα ηχεία δαπέδου, ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστείς.

Μιλάς για τυχαία αναζήτηση αλλά δεν μου κάνεις 2 συγκεκριμένες προτάσεις για να δω. Εκτός και οι προτάσεις που έχεις ξεπερνούν το budget.

Για τον 924, θεωρείς αξίζει να αγοραστεί ενισχυτής 7.1 και να παίζει με 5.1 ηχεία ?

Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι τα πράγματα. Ένας καλύτερος και ακριβότερος ενισχυτής παίζει καλύτερα και το 5.1 από έναν φτηνότερο. Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχουν 5.1 AVR αλλά 7.1, 9.2, 11.2 κ.ο.κ

πλεο ισωσ να τον εχω μπερδεψει εγω.παντωσ οτι εχω πρωτηνει τα εχω ακουσει στερεο για αυτο κ συνεχεια με συμπλειρωνεισ για το θεμα γουφερ.αν εχεισ παρατηρησει παντα λεω να τα ακουσει ο ιδιοσ,κ το προφανεσ να σασ ακουσει γιατι δεν εχω τισ γνωσεισ που εχετε πχ εσυ η κομποτισ

Το budget ανεβαίνει στα 1000+ (για να προλάβω τα χειρότερα).

Ο Yamaha RX-V579 είναι καλύτερος ? Για πείτε όσο το δυνατον συντομότερα προτάσεις (ενισχυτή-ηχεία,sub 5.1) για να γίνει η αγορά άμεσα.