Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

late 2009 27'' imac (core2 duo 3.06, 1T, 12 GB RAM).
ίσως πάει ένα "κλικ" πιο γρήγορα από ότι με ML

early 2009 core2duo 2.93ghz 8gb ram , No SSD (συμβατικος 7.200rpm ) λεω να περιμενω .
αν το βαλω σε δευτερο παρτιτιον για δοκιμη θα εχω καλη εικονα για το πως τρεχει ? αν δεν παει καλα θα μου χαλασει και το παρτιτιον με το MLion ?

Ρε παιδια, τα χουμε ξαναπει.

Από εποχης Core2Duo και δώθε, οι διαφορες στις ''αξιοποιήσιμες'' ταχυτητες των CPU για ''normal'' χρηση (οχι επεξεργασία βιντεο κλπ πχ) ειναι πρακτικά ελάχιστες.

Το ζουμί ειναι ο δισκος (SSD) και η RAM.

Σε Macbook Pro 2010 με upgrade όχι clean install, σέρνεται στην εκίνηση, κάνει γύρω στο 1.20 για να φορτώσει. Επίσης οι εφαρμογές αργούν πολύ περισσότερο να ανοίξουν σε σχέση με πριν. Το σκέφτομαι σοβαρά να το βάλω στο macmini του 2009.

να πω την εμπειρια μου σε Core2Duo 2.93 / 8gb ram ? περσυ τετοια εποχη πηγα να κανω update στο ML απο SL . εφαγε ενα περιεργο κολλημα με την καρτα . δουλευε στο SL δε δουλευε στο ML . μετα απο πολλα ''ενοχοποιηθηκε'' η καρτα και πηγε για αλλαγη .
μετα το update επειδη νομιζα οτι απετυχε εκανα καθαρη εγκατασταση το SL 10.6.0! μετα update σε 10.6.8 μετα κατεβασμα και ινσταλλ το 10.8
(ημι-clean install δηλαδη )
αποτελεσμα οτι αργει αρκετα να ανοιξει και να κλεισει σε σχεση με το SL μεχρι και το 10.6.8
δεν εκανα downgrade βεβαια . ειχα φροντισει να αναβαθμισω τη ραμ ακριβως γι αυτο ( για το νεο λειτουργικο )
παλι ομως μου φαινεται αργουλο σε σχεση με πριν οχι τοσο κατα τη χρηση αλλα κατα την εκκινηση / κλεισιμο
φανταζομαι στο 10.9 θα ειναι ακομα πιο αργο boot/shutdown ?

υ.γ.: υπαρχει τροπος να τρεξεις αυτα της συντηρησης (crontab κλπ ) κατ απαιτηση του χρηστη ? δλδ οχι στις 4 το πρωι ?
το βραδυ το κλεινω παντα !

Last edited:
υ.γ.: υπαρχει τροπος να τρεξεις αυτα της συντηρησης (crontab κλπ ) κατ απαιτηση του χρηστη ? δλδ οχι στις 4 το πρωι ?
το βραδυ το κλεινω παντα !

Κι εγώ το ίδιο.

Στο λαπτοπ των παιδιών παρουσίασε ένα περίεργο πρόβλημα μετά την αναβάθμιση. Πρόκειται για ένα macbook unibody στα 2.4ghz με μνήμη RAM 2GB και 250GB σκληρό. Αφού το αναβάθμισα σε mavericks εκείνη η μπάρα πάνω δεξιά που εμφανίζει διάφορες πληροφορίες όπως τη γλώσσα και την ώρα( δεν ξέρω πως τη λένε) χάθηκε. Πιό συγκεκριμένα εμφανίζεται τρεμοπαίζοντας για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά ξαναχάνεται για ένα λεπτό περίπου. Ανεβάζω ένα screenshot από το δικό μου mac για να καταλάβετε για ποιό πεδίο μιλάω.

μπάρα.jpg

Σας έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο; Πως το λένε ρε παιδιά αυτό το πεδίο για να το γκουγκλάρω;

Δε νομίζω, κανένα από τα λινκ δεν περιγράφει ακριβώς το πρόβλημά μου. Έχω κάνει bug report στην apple, ελπίζω να έχω λύση σύντομα.

Απάντηση: Re: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Δε νομίζω, κανένα από τα λινκ δεν περιγράφει ακριβώς το πρόβλημά μου. Έχω κάνει bug report στην apple, ελπίζω να έχω λύση σύντομα.

έχεις σκεφτεί ότι κάτι δεν πήγε καλά στην εγκατάσταση και να θέλει να το ξαναπεράσεις αφού πριν πας στα εργαλεία να κάνεις επαλήθευση επισκευή και ότι άλλο μπορείς

Η απάντηση της m2tech για τον driver της, στο mail που έστειλα:

"Dear Customer,

as you know, there are problems with OSX 10.9 (Mavericks) and some M2tech products. We still don't know the causes, but we're actively investigating to dicover and eliminate them. In fact, 10.9 is supposed to act same way as 10.6/7/8 with USB, but it doesn't. we're trying to find out whether this is desired or it's just a bug in the beta version of Mavericks everybody is using today. As soon as we'll find it out, we'll advice. Of course, if this feature is desired by Apple programmers we'll update our driver according to it.

Many thanks for being patient!

Best regards"

Beta version?????

οπως και να τα χες αποκτησει η apple τα αναβαθμιζει !

http://www.macrumors.com/2013/10/24...-and-ilife-not-worried-about-unethical-users/

το ιδιο εχει κανει και με τη μουσικη και το itunes match!

εχμ...
γιατί όταν πάω να κάνω update το iphoto μου βγάζει να κάνω update μέσω ilife(το λέω καλά?) επι πληρωμή και όταν πάω μέσω app store να κατεβάσω το Iphoto το βγάζει με κανονική τιμή?
Δεν είναι πλέον free??

Ενα bug (?) που παρατηρησα εχει να κανει με τον εξωτερικο σκληρο που εχω για time machine backup που δεν τον βλεπει πλεον αν και φαινεται στο disk utility.
Το ψαχνω..

Τάκη βρήκες άκρη?
Κάτι παρόμοιο μου κάνει κι εμένα σε έναν wd που έχω για time machine...

Αυτό έχει πέσει στην αντίληψή σας?

WD_Mavericks_Issue.jpg

Τάκη βρήκες άκρη?
Κάτι παρόμοιο μου κάνει κι εμένα σε έναν wd που έχω για time machine...

Τελικα του εκανα format και ξαναεκανα backup απο την αρχη και πλεον δουλευει μια χαρα..

εχμ...
γιατί όταν πάω να κάνω update το iphoto μου βγάζει να κάνω update μέσω ilife(το λέω καλά?) επι πληρωμή και όταν πάω μέσω app store να κατεβάσω το Iphoto το βγάζει με κανονική τιμή?
Δεν είναι πλέον free??

και η μούτζα που τρώω...

Attachments

• Photo 30-10-13 - 20 18 08.jpg
    Photo 30-10-13 - 20 18 08.jpg
    237 KB · Views: 85
Re: Απάντηση: Νέο λειτουργικό OS X Mavericks : δωρεάν από το appstore

Τελικα του εκανα format και ξαναεκανα backup απο την αρχη και πλεον δουλευει μια χαρα..

Εχμμμμ.....γκουχ.....γκουχ......

Earth calling Robojohn.....do u read?

:p