Νέο πιάτο για NOVA

Φίλε al capone,εφόσον το πιάτο είναι 80άρι (πες μας 100% αν είναι έτσι) και εφόσον δεν κουνιέται το πιάτο,τότε είναι βέβαιο ότι είναι θέμα lnb.Υπάρχουν lnb που για διάφορους λόγους (είτε είναι κακής ποιότητας,είτε παλαιά,είτε έτυχε να είναι προβληματικό)παρουσιάζουν πρόβλημα στην υγρασία και γι αυτό δεν φαίνεται το πρόβλημα όλες τις ώρες της ημέρας.Και μάλιστα έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με το lnb που έδινε η Nova.Όταν βράδιαζε έπεφτε το σήμα.Μόλις το αντικατέστησα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Μιλάμε για εγκατάσταση που έγινε 1,5 μήνα πριν. Στην θέση σου θα επικοινωνούσα με τον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση η με την nova. Δεν έχει σημασία αν το lnb έχει 5 η 20 ευρώ.
Καινούργιος εξοπλισμός εγκατάσταση από εξουσιοδοτημένο τεχνικό και υπάρχει πρόβλημα.

ναι 80αρι είναι hdanca, μάλλον αυτό θα κάνω θα απευθυνθώ στη nova τώρα που είναι νωρίς

για να μην ανοιγω αλλο θεμα με πιατο 1.20 παρατηρησα πτωση ακριβεια απο 100% στο 90% να αρχησω να ανησυχω?

Το ίδιο ισχύει και για τη δική σου περίπτωση.Αν δεν έχει κουνηθεί το πιάτο και είναι σωστά κεντραρισμένο,τότε είναι θέμα lnb.Αν και με το 90% δεν θα έχεις θέμα με τη λήψη,καλό είναι κοιτάξεις τι φταίει.

Το ίδιο ισχύει και για τη δική σου περίπτωση.Αν δεν έχει κουνηθεί το πιάτο και είναι σωστά κεντραρισμένο,τότε είναι θέμα lnb.Αν και με το 90% δεν θα έχεις θέμα με τη λήψη,καλό είναι κοιτάξεις τι φταίει.
παρατηρησα οτι μονο στ συχνοτητα 11823 πεφτει η ακριβεια στις αλλες συχνοτητες ειναι 100% η 10930 ειχει καταργηθει?

Μάλλον το lnb έχει θέμα.Η στάθμη στη συχνότητα που λες,είναι πεσμένη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ή κάποιες ώρες?Πάντως,με τέτοια στάθμη δεν έχεις πρόβλημα λήψης.
Η 10930 έχει καταργηθεί.Οι ενεργές συχνότητες της NOVA είναι:
11823 Η
11938 Η
12130 Η
12169 Η

Μάλλον το lnb έχει θέμα.Η στάθμη στη συχνότητα που λες,είναι πεσμένη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ή κάποιες ώρες?Πάντως,με τέτοια στάθμη δεν έχεις πρόβλημα λήψης.
Η 10930 έχει καταργηθεί.Οι ενεργές συχνότητες της NOVA είναι:
11823 Η
11938 Η
12130 Η
12169 Η
θεωρεις οτι πρεπι να αλλαξω lnb? και αν ναι ποιο inverto black?

Δεν πρόκειται,ακόμα κι έτσι να έχεις πρόβλημα λήψης.Αν θέλεις παρόλα αυτά να έχεις 100% στάθμη ακρίβειας,τότε άλλαξε lnb.Το inverto black ultra High Gain θα σου έδινε σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα,αλλά είναι κρίμα να το χαραμίσεις για τον Hotbird και μάλιστα σε τόσο μεγάλο πιάτο.Δοκίμασε κάτι πιο οικονομικό.Για παράδειγμα,ο φίλος Σεραφείμ έχει αναφερθεί με πολύ καλά λόγια πολλές φορές στα Smart titanium και Smart oxid που είναι και οικονομικότερα (και τα οποία μια που τα ανέφερα,ακόμα δεν έτυχε να τα δοκιμάσω).Προσωπικά αυτά θα έβαζα τώρα.

Δεν πρόκειται,ακόμα κι έτσι να έχεις πρόβλημα λήψης.Αν θέλεις παρόλα αυτά να έχεις 100% στάθμη ακρίβειας,τότε άλλαξε lnb.Το inverto black ultra High Gain θα σου έδινε σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα,αλλά είναι κρίμα να το χαραμίσεις για τον Hotbird και μάλιστα σε τόσο μεγάλο πιάτο.Δοκίμασε κάτι πιο οικονομικό.Για παράδειγμα,ο φίλος Σεραφείμ έχει αναφερθεί με πολύ καλά λόγια πολλές φορές στα Smart titanium και Smart oxid που είναι και οικονομικότερα (και τα οποία μια που τα ανέφερα,ακόμα δεν έτυχε να τα δοκιμάσω).Προσωπικά αυτά θα έβαζα τώρα.
το Smart Titanium το εχω στο ιδιο πιατο για τον ΟΤΕ TV Εχω κατεβασει καλωδια σε διαφορα μερη του σπιτιου. τπ πηρα μετα απο υποδειξη του Σεραφειμ. δεν εχω καμια καψα να δω 100% απλα δεν ξερω και πολλα απο δορυφορικα γι αυτο ρωταω. αν χειροτερεψει η κατασταση θα πορω σε αλλαγη. Παντως εδω εχουμε πολλες βροχες και χιονια θα χρειαστω κατι που να αντεχει σε υγρασια και κακουχιες

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποιο έχεις τώρα και για πόσο καιρό;
αυτο που εδεινε η nova εκλεισα 3 χρονια

Δε θα έλεγα ότι το έχεις για πολύ καιρό. Εννοείται πως σε τέτοια διάσταση η ακρίβεια πρέπει να είναι 100%. Πιθανολογώ πως το κάτοπτρο θέλει ρύθμιση για να φτάσει στο επίπεδο της άριστης στόχευσης. Αν θέλεις να δοκιμάσεις με νέο lnb, σου απάντησε εμπεριστατωμένα ο Χάρης πιο πάνω.

Η δοκιμή θα μου βγει κανα 70αρι με lnb και εργασία οπότε θα το Αφήσω το κάνει μόνο στην 11823 στις άλλες είναι 100%

Last edited:
Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία,αλλά το αναφέρω επειδή πρόκειται για παρόμοια περίπτωση.Κανονικά,όπως λέει ο Σεραφείμ,δεν πρέπει να αποκλείσουμε την περίπτωση ότι θέλει καλύτερο κεντράρισμα το πιάτο.Η επιμονή μου για το lnb έχει να κάνει με το ότι έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στην 11823,με το ίδιο lnb της NOVA.Βέβαια,η στάθμη μειωνόταν τις βραδυνές ώρες όπου αυξανόταν η υγρασία,ή κατά τη διάρκεια βροχής και το πρωί επανερχόταν.Και φυσικά δεν επρόκειτο για θέμα στόχευσης,ήταν και 1 μέτρο το πιάτο.Με την αλλαγή lnb λύθηκε το πρόβλημα.Κανονικά δε θα χρειαζόταν να ασχοληθώ,αλλά είναι καθαρά θέμα χόμπι και πόσο αρέσει στον καθέναν να ασχολείται με τέτοια θέματα.

Και το καλό με την αλλαγή lnb είναι ότι μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα. Τα lnb που δίνει η nova στον εξοπλισμό της, όπως τα daxis και dicum, γενικά είναι καλής ποιότητας και δεν έχουν σχέση με τα sharp του ote. Το ιδανικό ασφαλώς είναι η χρήση lnb του εμπορίου για καλύτερα αποτελέσματα λήψης.

Last edited:
Στη συχνότητά. 12597 εχω ακρίβεια. 49-60% αυτη την ώρα. Μάλλον. Πάω για αλλο. Lnb