Νέο σπίτι, ιδέες για τηλεόραση ή προτζέκτορα

Εγώ φίλε δε θα έπαιρνα με την καμία προτζέκτορα στη θέση σου.Σίγουρα τηλεόραση θα αγόραζα.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε κολλήσει τόσο με τους προτζέκτορες.Μια 50''-55'' θα είναι πολύ καλά και μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά την 50'' .Αν ανέβαζες και λίγο το budget σίγουρα θα ήσουν απόλυτα ευχαριστημένος από τηλεόραση

Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, ιδέες για τηλεόραση ή προτζέκτορα

Για να εξετάσω αν μπορώ να το βάλω πίσω δεξιά/αριστερά του καναπέ όπου έτσι δεν θα είναι κάθετα στον οριζόντιο άξονα.
Πόσο συνήθως μπορώ να έχω απόκλιση στον οριζόντιο άξονα στα 3.5 και 4.3 μέτρα μακριά απο το κέντρο της οθόνης?
Μιλάμε για μισό μέτρο?

Στα 3.5 μέτρα μακριά απο το πανί θα είμαι 2,4μ έξω απο την ευθεία του πανιού (μπορώ να κλέψω κανένα μέτρο το πολύ).
Στα 4.3 μέτρα μακριά απο το πανί θα είμαι ~1,6μ έξω απο την ευθεία του πανιού.

Τέλος, οι short throw, πόσο short είναι? Στα 1.6 μέτρα λογικά δεν έχουν θέμα για 100" σωστά?

Αν και το βλέπω χλωμό το θέμα για το σαλόνι.

Δυστυχώς, δεν κάθεται παράκεντρα ο 1070+. Για να κάτσει παράκεντρα προβολέας πρέπει να διαθέτει οριζόντιο lens shift.

Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, ιδέες για τηλεόραση ή προτζέκτορα

Δυστυχώς, δεν κάθεται παράκεντρα ο 1070+. Για να κάτσει παράκεντρα προβολέας πρέπει να διαθέτει οριζόντιο lens shift.

Δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο.
Δοκιμές κάνω στα προγράμματα υπολογισμού με τυχαία μοντέλα κόστους εντός των ικανοτήτων μου.

Υπάρχει κάποιο μοντέλο < 1000 με horizontal offset και αν ναί, φτάνει τις δικές μου αποστάσεις?
Γενικά πώς ψάχνετε για μοντέλο προβολέα? Αποκλείεται τυχαία όπως εγώ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ φίλε δε θα έπαιρνα με την καμία προτζέκτορα στη θέση σου.Σίγουρα τηλεόραση θα αγόραζα.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχετε κολλήσει τόσο με τους προτζέκτορες.Μια 50''-55'' θα είναι πολύ καλά και μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά την 50'' .Αν ανέβαζες και λίγο το budget σίγουρα θα ήσουν απόλυτα ευχαριστημένος από τηλεόραση

1) Στα λεφτά που δίνω το πολύ για τηλεόραση (500-600) δεν αγοράζω >50" της προκοπής νομίζω.
2) Βρίσκω πολύ άσχημο μία μεγάλη μαυρίλα στο σαλόνι μου.
3) 50" ή έστω και 60" δεν έχουν καμία σχέση με το λιγότερο τις 100"

Είναι υποκειμενικό το θέμα :)

Re: Απάντηση: Re: Νέο σπίτι, ιδέες για τηλεόραση ή προτζέκτορα

Το θέμα είναι σίγουρα υποκειμενικό. Και εγώ όμως θα σου πρότεινα την λύση της τηλεόρασης. Στα χρήματα που θες να δώσεις δεν βρίσκεις προβολέα με lens shift το οποίο είναι για μένα απαραίτητο σε χώρους με περιορισμούς όπως ο δικός σου. Επίσης, στην κατηγορία χρημάτων που κοιτάς η τηλεόραση θα έχει σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με το προβολέα. Επίσης, με τον προβολέα θα χρειαστείς να συνδέσεις ηχεία ενώ με την τηλεόραση όχι. Ακόμα και ενσωματωμένα να έχει ο προβολέας δεν θα σου αρεσει να ακούς τον ήχο από πίσω ή όπου θα έχεις στήσει το μηχάνημα. Αλλά η επιλογή είναι δική σου.

Σε προβολέα με οριζόντιο lens shift η πιο προσιτή λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο καινούργιος epson 6600.

http://www.skroutz.gr/c/10/protzektores.html?from=catspan&keyphrase=epson+6600

Οι dlp χαμηλής τιμής πχ (1070) έχουν ένα υποτυπώδες κατακόρυφο lens shift και πρέπει να είναι στο κέντρο του πλάτους του πανιού.

Γενικά όταν ψάχνουμε για μοντέλο προβολέα κοιτάμε τις ίντσες που θέλουμε να ανοίξουμε και την απόσταση φακού οθόνης που μπορούμε να παίξουμε. Το βασικό είναι να μας ανοίγει τις ίντσες που θέλουμε από την απόσταση που θα τον βάλουμε. Αν ο προβολέας πρόκειται να τοποθετηθεί παράκεντρα στην οθόνη τότε ψάχνουμε για προβολέα με οριζόντιο lens shift. Και πάλι υπάρχουν περιορισμοί. Δεν σημαίνει ότι ένας προβολέας με οριζόντιο lens shift μπορεί να είναι σε μια γωνία ένός μεγάλου χώρου και να προβάλει στην άλλη γωνία. Επίσης το οριζόντιο έχει σχέση και με το κατακόρυφο. Όσο πας προς τα όρια το κατακόρυφο αλλάζει και το εύρος μετακίνησης του οριζόντιου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου lens shift οι dlp έχουν συνήθως offset. Αυτό σημαίνει ότι για δεδομένη απόσταση φακού - οθόνης ο φακός πρέπει να είναι κάποιο συγκεκριμένο ύψος πάνω από το πάνω άκρο της οθόνης (αν είναι ταβανιασμένος ανάποδα) ή σε κάποιο συγκεκριμένο ύψος κάτω από το κάτω μέρος της οθόνης αν είναι πάνω σε τραπεζάκι (σε κανονική θέση). Στον 1070 το υποτυπώδες lens shift δίνει μια ευκολία τοποθέτησης ως προς το ύψος αλλά είναι μικρή η μετατόπιση της εικόνας σε σχέση με προβολείς που έχουν κατακόρυφο και οριζόντιο lens shift. Η λύση να έρθει με keystone δεν είναι καλή γιατί πάει περίπατο η ευκρίνεια της εικόνας.

Ενας (πχ) w700, απο τα 4,6 μετρα δινει 120" οθονη, ειναι τοποθετημενος στο ταβανι (χωρις να κρεμεται), και η εικονα του ξεκινα μισο μετρα κατω απο το ταβανι.

Καποιος θα καταλαβε, δεν μπορει. Κολλαει στην τελευταια προταση του παραπανω ποστ :p

Νομίζω με βοηθήσατε να αποφασίσω :)

Η λύση είναι projector lift με 1 μέτρο κατέβασμα στα 2.5 μέτρα περίπου.

Οπότε πάω για τηλεόραση τώρα με 500-600 στις 48-50" και τον καναπέ στα 2.5 μέτρα.

Χτίζω τον ήχο μάλλον πρώτα γιατί δε ξέρω αν τα 500rms των creative gigaworks μπορούν να γεμίσουν το χώρο και μόλις βάλω στην άκρη ~2.000 φέρνω γυψοσανιδά για το Lift και τη θήκη του πανιού.

Είναι προτιμότερο να ετοιμάσω τον κατάλληλο χώρο (το lift δηλαδή) απο το να ψάχνομαι με περίεργους προβολείς για μεγάλες γωνίες.
Θα είναι και πολύ πιο όμορφο αφού κλειστό δε θα φαίνεται σχεδόν τίποτα.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ξεκαθάρισα πολλά πράγματα σίγουρα και ξέρω τί ψάχνω πλέον :)

Υπάρχει η περίπτωση για short throw μεταχειρισμένο για παιχνίδι αν και νομίζω είναι πεταμένα χρήματα.

Εδώ ο Μανώλης λέει οτι μπορεί και έκκεντρα (στην ενώτητα εντυπώσεις)
http://www.perfectimage.gr/2015/01/13/benq-w-1070-full-review-2/

"Η τοποθέτησή του με την χρήση του Lens shift γίνεται σχετικά εύκολα στον χώρο αν και οι πιο απαιτητικοί ίσως να ήθελαν μετατόπιση του φακού και στον οριζόντιο άξονα" λεει ο Μανωλης

"Η τοποθέτησή του με την χρήση του Lens shift γίνεται σχετικά εύκολα στον χώρο αν και οι πιο απαιτητικοί ίσως να ήθελαν μετατόπιση του φακού και στον οριζόντιο άξονα" λεει ο Μανωλης

Και παρακάτω Ντίνο λέει..
είναι εφοδιασμένος με ρύθμιση keystone 1D και 2D κάτι που βοηθά και στην έκκεντρη τοποθέτηση του.

και στο σχέδιο φαίνεται να είναι έξω από την οθόνη.

Ευελιξία στην εγκατάσταση προβολής

Πλευρική προβολή με διόρθωση οριζόντιας τραπεζοειδούς παραμόρφωσης
Η λειτουργία διόρθωσης της οριζόντιας, ή εγκάρσιας, τραπεζοειδούς παραμόρφωσης είναι βολική όταν έχετε δυσκολία να κάνετε χώρο στο τραπέζι του καθιστικού σας ή να βρείτε μια ιδανική θέση για τον W1070+. Επειδή σας επιτρέπει να διορθώσετε την τραπεζοειδή παραμόρφωση που προκύπτει όταν ένας βιντεοπροβολέας τοποθετηθεί εκτός κέντρου, αυτή η λειτουργία σας προσφέρει την ευελιξία που χρειάζεστε για να μετατρέψετε μη χρησιμοποιούμενες γωνίες ή επιφάνειες, όπως το πλαϊνό τραπέζι, στη τέλεια θέση για τον W1070+.

http://benq.gr/product/projector/w1070+

Η BenQ ξέρει σίγουρα καλύτερα :p

Αν είχαν και υπολογισμό απόστασης ΜΑΖΙ με οριζόντια και κάθετη ρύθμιση θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.
Τώρα πώς θα υπολογίσω αν μου κάνει?

Και παρακάτω Ντίνο λέει..
είναι εφοδιασμένος με ρύθμιση keystone 1D και 2D κάτι που βοηθά και στην έκκεντρη τοποθέτηση του.

και στο σχέδιο φαίνεται να είναι έξω από την οθόνη.

Το keystone Θωμά, δεν το ακουμπάμε. Ο Μανώλης απλά το αναφέρει για να δείξει ότι υπάρχει η δυνατότητα να στηθεί και κάπως παράκεντρα για λόγους παρουσιάσεων. Για χρήση H.C. μην το υπολογίζετε καν σαν δυνατότητα...καταστρέφει τα πάντα.

http://benq.gr/product/projector/w1070+

Η BenQ ξέρει σίγουρα καλύτερα :p

Αν είχαν και υπολογισμό απόστασης ΜΑΖΙ με οριζόντια και κάθετη ρύθμιση θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.
Τώρα πώς θα υπολογίσω αν μου κάνει?

Η Μπενκ και κάθε Μπενκ, καλό θα ήταν αντί να κάθεται να γράφει τα παραπάνω ''έμορφα'', να αφαιρέσει τελείως το keystone από τους H.C. προβολείς της.

Re: Απάντηση: Νέο σπίτι, ιδέες για τηλεόραση ή προτζέκτορα

Άκου και την δικιά μου γνώμη. Πάρε μια απλή τηλεόραση στις ίντσες που θέλεις για να την έχεις να παίζει τηλεόραση, ειδήσεις κλπ. Αφού φτιάχνεις το σπίτι φτιάξε έτσι τον τοίχο της τηλεόρασης που να μπορεί να πάρει ηλεκτρικό πανί, όσον αφορά τα έπιπλα που θα βάλεις. Τέλος, πάρε τώρα ή αργότερα έναν short throw προβολέα που θα τον βάζεις στο τραπεζάκι μπροστά σου όποτε θέλεις να δεις ταινία.

Επειδή και εγώ έχω τον προβολέα μεταφερόμενο, αν έχεις ένα σωστό cable management είναι κυριολεκτικά διαδικασία 3 λεπτών maximum το στήσιμο-ξεστήσιμο.

Τώρα είμαι στη πρίζα για αυτήν...

http://www.e-sakelaris.gr/tileorase...50-/kdl-50w815bs-sony-bravia-smart-wifi-300hz

Είδα και αυτόν εδώ
http://avclub.gr/forum/showthread.p...υ-11-1-DLA-x90-135-πανάκι-(επιτέλους)-Gaming!

στα 7.2 μέτρα με 135"
και μπερδεύτηκα.

ΟΠΟΤΕ!
Τηλεόραση τώρα και όοοοταν μαζέψω το χρήμα (~2.000-2.500 για προβολέα, lift, πανί και εργασίες γυψοσανιδά) θα προχωρήσω.
Και οι 50" καλά είναι για την ώρα.

Αποφάσισα και σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Σωστά σκέφτηκες.Πήγαινε σε μια καλή τηλεόραση και θα δεις ότι δε θα το μετανιώσεις.Καλός ο προβολέας αλλά ειδικά αν είναι φτηνός δε θα δεις αυτό που θέλεις και έχεις φανταστεί για το καινούργιο σου σπίτι.

Ναι συμφωνώ. Άστον προβολέα, είναι για αλλά νερά (βαθειά). Μια χαρά θα βλέπεις κ από την tv.
Κοίτα κατά eshop μεριά, έχει κάτι 50αρες με 350 ευρώ. Καλές αγορές

Το keystone Θωμά, δεν το ακουμπάμε. Ο Μανώλης απλά το αναφέρει για να δείξει ότι υπάρχει η δυνατότητα να στηθεί και κάπως παράκεντρα για λόγους παρουσιάσεων. Για χρήση H.C. μην το υπολογίζετε καν σαν δυνατότητα...καταστρέφει τα πάντα.

Η Μπενκ και κάθε Μπενκ, καλό θα ήταν αντί να κάθεται να γράφει τα παραπάνω ''έμορφα'', να αφαιρέσει τελείως το keystone από τους H.C. προβολείς της.

++