Νέο σύστημα σαλονιού - Προτάσεις

Ναι λογικό , ωραία :D
Εχθές έκλεισα και τα πάντα και θα τα έχω Πέμπτη στο σπίτι.
Βέβαια θα περιμένω μέχρι τέλος Μάρτη για να τα βάλω

Ευχαριστώ και πάλι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο σύστημα σαλονιού - Προτάσεις

Αν έχεις ΑΤΙ κάρτα γραφικών παίρνεις και τα 2... ;)

Πράγματι, αυτη είναι μιά εξαίρεση που δεν την σκέφτηκα, αν και έχω αυτη την κάρτα στο htpc!!!

Λοιπόν παίδες , ήρθε η στιγμή της αλήθειας :D

Η τηλεόραση είναι όλα τα λεφτά, και εχθές σύνδεσα τον ενισχυτή με τα 2 μπροστινά ηχεία (γιατί περιμένω την σύνθεση).

Για τις ρυθμίσεις του ενισχυτή χρειάζεσαι διδακτορικό, αλλά που θα πάει θα τις μάθω σιγά σιγά.

Οπότε 2 ερωτησούλες:

1) Πως τον συνδέω για να ακούω απο TV?
2) Έβαλα adaptor DVI --> HDMI στο HTPC και το σύνδεσα στο IN της TV για εικόνα, και απο την κάρτα ήχου ένα καλώδιο απο καρφί σε 2 RCA ( κόκκινο + άσπρο) και τα σύνδεσα στο CD. Ακούγεται περισσότερο ο ήχος απο το ένα ηχείο. Όταν θα βάλω και τα άλλα πως γίνεται να ακούω και απο τα 5?

Σημ. Η κάρτα ήχου βγάζει 5.1 , τώρα παίρνω απο τα 2 μπροστά και τα έχω συνδέσει στο cd. Πώς θα συνδέσω και τις άλλες 2 εξόδους και πού?

Και κάτι τελευταίο , οι ταινίες πλέον επειδή είναι DivX σπάνε κάπως σε αυτήν την τηλεόραση λόγω ανάλυσης, γίνεται κάτι γι αυτό?
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά :D

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέο σύστημα σαλονιού - Προτάσεις

Λοιπόν παίδες , ήρθε η στιγμή της αλήθειας :D

Η τηλεόραση είναι όλα τα λεφτά, και εχθές σύνδεσα τον ενισχυτή με τα 2 μπροστινά ηχεία (γιατί περιμένω την σύνθεση).

Για τις ρυθμίσεις του ενισχυτή χρειάζεσαι διδακτορικό, αλλά που θα πάει θα τις μάθω σιγά σιγά.

Οπότε 2 ερωτησούλες:

1) Πως τον συνδέω για να ακούω απο TV?
2) Έβαλα adaptor DVI --> HDMI στο HTPC και το σύνδεσα στο IN της TV για εικόνα, και απο την κάρτα ήχου ένα καλώδιο απο καρφί σε 2 RCA ( κόκκινο + άσπρο) και τα σύνδεσα στο CD. Ακούγεται περισσότερο ο ήχος απο το ένα ηχείο. Όταν θα βάλω και τα άλλα πως γίνεται να ακούω και απο τα 5?

Σημ. Η κάρτα ήχου βγάζει 5.1 , τώρα παίρνω απο τα 2 μπροστά και τα έχω συνδέσει στο cd. Πώς θα συνδέσω και τις άλλες 2 εξόδους και πού?

Και κάτι τελευταίο , οι ταινίες πλέον επειδή είναι DivX σπάνε κάπως σε αυτήν την τηλεόραση λόγω ανάλυσης, γίνεται κάτι γι αυτό?
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά :D
Στις 2 ερωτησεις μπορω να απαντησω:
AV--->TV optical(οπτικη ινα) Απο το optical out της TV σε οptical in του AV.
Οσο για τα Divx, δοκιμασε να ασχοληθεις με αρχεια mkv για να εκμεταλευτεις το panel σου καλυτερα

thx για την απάντηση φίλε μου, με το optical θα έχω και ήχο έτσι?
Δλδ με HDMI δεν γίνεται?

Το θέμα είναι ότι κατεβάζω ταινίες απο το ΝΕΤ και οι περισσότερες είναι DivX :D

Αν καταλαβα καλα θες ηχο απο TV στον ενισχυτή, οποτε αυτο κανει.
Αφου ασχολεισαι με downloads κοιτα να βρεις sites οπου οι ταινειες να ειναι σε μορφη mkv, για να βλεπεις HD. Ασφαλως μιλαμε για πολυ μεγαλυτερα αρχεια , αλλα θα αποζημιωθεις με το παραπανω.

ok σε ευχαριστώ και πάλι φίλε μου.

Αν κάποιος ξέρει και για την σύνδεση με το HTPC :D ?