Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Re: Απάντηση: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Αξιζει εαν εχεις τιγκαρει τον server. Εγω πλεον πρεπει να παω σε νεα λύση οταν πιταρω τελειως..
Το σκεφτηκα ότι αυτος θα ναι ο λογος που ξανατσιμπησες αλλά και παλι το πιταρισμα θα ερθει αργα ή γρηγορα....απλως καθυστερεις (λίγο) το αναποφευκτο....

(η λύση ειναι να μην κραταμε ενα καρο μαλακιες - που δεν θα (ξανα)δουμε και ποτε....)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

(η λύση ειναι να μην κραταμε ενα καρο μαλακιες - που δεν θα (ξανα)δουμε και ποτε....)

Βάρα μας με τη σκούφια σου.... :flute:

Το σκεφτηκα ότι αυτος θα ναι ο λογος που ξανατσιμπησες αλλά και παλι το πιταρισμα θα ερθει αργα ή γρηγορα....απλως καθυστερεις (λίγο) το αναποφευκτο....

Καλα, εννοειται πως εχω αρχισει να σβηνω πολυ υλικό.. Ομως επειδη εν τελει τις ταινίες θελω, γιατι να γεμίζω τους δισκους με αχρηστα έξτρα;

Αυτο παντα με δυσκολευε.. Εχεις κατι να προτείνεις;

Τάκη υπάρχουν 2 λύσεις. Προτιμώ την δεύτερη.

1. Κατεβάζεις το http://pel.hu/bdedit/
Αφού κάνεις Mount το iso (double click δηλαδή), διαβάζεις από το bdedit το drive που έγινε το mount και πηγαίνεις στην καρτέλα status.
Εκεί κάτω κάτω αν είναι μία η κύρια Playlist θα την δεις. Αν είναι 2 θα καταλάβεις ποια είναι πιστεύω φορτώνοντάς την και στο tsmuxer.

2. Κατεβάζεις το http://makemkv.com/
Διαβάζεις το mounted drive όπως και στο 1 και βλέπεις αναλυτικά τις playlists. Αυτή με το 3D είναι αυτή που έχει video -> mpeg4-MVC-3D
To makemkv είναι προς το παρόν δωρεάν αλλά πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να του δίνεις καινούριο serial που ποστάρουν στο forum τους.
http://www.makemkv.com/forum2/viewtopic.php?f=5&t=1053
Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα το κάνουν και Paid. Εκτός αν τους προλάβει το tsmuxer γιατί στα future requests είναι να φτιάχνει και Mkv 3D.

Αφού κάνεις Mount το iso (double click δηλαδή), διαβάζεις από το bdedit το drive που έγινε το mount και πηγαίνεις στην καρτέλα status.
Εκεί κάτω κάτω αν είναι μία η κύρια Playlist θα την δεις. Αν είναι 2 θα καταλάβεις ποια είναι πιστεύω φορτώνοντάς την και στο tsmuxer.

Διαβάζεις το mounted drive όπως και στο 1 και βλέπεις αναλυτικά τις playlists. Αυτή με το 3D είναι αυτή που έχει video -> mpeg4-MVC-3D
To makemkv είναι προς το παρόν δωρεάν αλλά πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να του δίνεις καινούριο serial που ποστάρουν στο forum τους.
Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα το κάνουν και Paid. Εκτός αν τους προλάβει το tsmuxer γιατί στα future requests είναι να φτιάχνει και Mkv 3D.
thanks!

Αγορίνες έχω καλά νέα.

Έβαλα Ελληνικούς υπότιτλους κανονικά με το tsmuxer το καινούριο και παίζουν και 3D :ADFADF1:

Το κόλπο είναι η μετατροπή των srt υποτίτλων σε sup (bluray format), διαδικασία που διαρκεί 1-2 λεπτό.
Ακόμη δεν έχω πετύχει το σωστό μέγεθος (μία μου βγήκαν μεγάλοι και την άλλοι μικροί) οπότε μάλλον αύριο θα γράψω αναλυτικά οδηγίες.

Η δοκιμή έγινε σε med8er όπου εμφανίζονται κανονικά 3D οι υπότιτλοι.
Στο PC επίσης με το TMT εμφανίζονται διπλοί στο monitor μου που σημαίνει ότι είμαστε κι εκεί οκ λογικά. Δυστυχώς, το PC είναι πλέον μακρυά από τον προβολέα για να το δοκιμάσω αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Powerdvd δεν έχω να δοκιμάσω.

Επίσης δοκίμασα το iso από το tsmuxer και στο Dune base 3D όπου παίζει κι εκεί κανονικά αλλά χωρίς 3D υπότιτλους φυσικά καθώς το player δεν τους υποστηρίζει.

Ελπίζω αύριο να βρω λίγο χρόνο να βάλω κανένα screenshot με ένα παράδειγμα. Για όποιον έχει χρησιμοποιήσει το tsmuxer στο παρελθόν τα πράγματα θα του φανούν απλά.

Τέλος να κλείσω με μια αισιόδοξη παρατήρηση που είχε κάνει ο φίλος PanMan :jester:

Λογικα ειναι αδυνατον να μπορεις να προσθεσεις 3D υποτιτλους οποτε αυτο ειναι as good as it gets.

Αγορίνες έχω καλά νέα.

Έβαλα Ελληνικούς υπότιτλους κανονικά με το tsmuxer το καινούριο και παίζουν και 3D :ADFADF1:

Το κόλπο είναι η μετατροπή των srt υποτίτλων σε sup (bluray format), διαδικασία που διαρκεί 1-2 λεπτό.
Ακόμη δεν έχω πετύχει το σωστό μέγεθος (μία μου βγήκαν μεγάλοι και την άλλοι μικροί) οπότε μάλλον αύριο θα γράψω αναλυτικά οδηγίες.

Η δοκιμή έγινε σε med8er όπου εμφανίζονται κανονικά 3D οι υπότιτλοι.
Στο PC επίσης με το TMT εμφανίζονται διπλοί στο monitor μου που σημαίνει ότι είμαστε κι εκεί οκ λογικά. Δυστυχώς, το PC είναι πλέον μακρυά από τον προβολέα για να το δοκιμάσω αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Powerdvd δεν έχω να δοκιμάσω.

Επίσης δοκίμασα το iso από το tsmuxer και στο Dune base 3D όπου παίζει κι εκεί κανονικά αλλά χωρίς 3D υπότιτλους φυσικά καθώς το player δεν τους υποστηρίζει.

Ελπίζω αύριο να βρω λίγο χρόνο να βάλω κανένα screenshot με ένα παράδειγμα. Για όποιον έχει χρησιμοποιήσει το tsmuxer στο παρελθόν τα πράγματα θα του φανούν απλά.

Τέλος να κλείσω με μια αισιόδοξη παρατήρηση που είχε κάνει ο φίλος PanMan :jester:

Keep Walking Nek... Keep Walking κι άστους να λένε. :music-smiley-005:

Αν και το ενδιαφέρον είναι μάλλον περιορισμένο για το συγκεκριμένο εργαλείο ας βάλω ένα mini οδηγό.

Στόχος: Επεξεργασία full 3D Bluray για να αφαιρέσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε και να προσθέσουμε Ελληνικούς υπότιτλους αν δεν υπάρχουν.

1. Πρέπει να μετατρέψουμε τους srt υπότιτλους σε blu-ray υπότιτλους (.sup).
Μπορούμε να το κάνουμε με διάφορα εργαλεία κι ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο θέλει. Απλά θα πρέπει να διαλέξει γραμματοσειρά, θέση εμφάνισης κλπ.
Ας δούμε ένα παράδειγμα με το εργαλείο που χρησιμοποιώ εγώ. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το link: http://www.videohelp.com/tools/Subtitle-Edit

Φορτώνουμε τον srt υπότιτλο και από το menu επιλέγουμε export σε blu-ray sup.

1.gif

Οι επιλογές που έχω στην φωτογραφία είναι για ταινία 2:35, με μπάρες πάνω κάτω δηλαδή και έχω επιλέξει θέση ώστε να φαίνονται οι υπότιτλοι μέσα στην ταινία. Όσοι γνωρίζουν το tsmuxer από παλιά μπορούν εδώ να βάλουν την ίδια τιμή που έβαζαν στο tsmuxer ανάλογα με την ταινία αν είναι 16:9, 2:35 κλπ.
Η επιλογή αυτή πρέπει να γίνει εδώ καθώς στο tsmuxer η επιλογή αυτή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για sup υπότιτλους. Μόνο για srt.

Επίσης θα πρέπει να πειραματιστείτε και με τον μέγεθος της γραμματοσειράς καθώς είναι διαφορετική από του tsmuxer. Εγώ βρήκα το 50 ικανοποιητικό και κοντά στους original.

Αφού τελειώσουμε με τις επιλογές μας, πατάμε export all lines και σε δευτερόλεπτα είμαστε έτοιμοι.

Περιττό να πούμε ότι τις επιλογές μας τις θυμάται το πρόγραμμα οπότε την επόμενη φορά σε 1 λεπτό θα έχουμε τελειώσει με όλη τη διαδικασία.

2.jpg

2. Στη συνέχεια κάνουμε Mount το bluray iso που θέλουμε να επεξεργαστούμε (double click). Γνωστή διαδικασία για τους μυημένους στο tsmuxer.

Ανοίγουμε tsmuxer, κάνουμε add το playlist που έχει την 3D ταινία (αναγκαίο κακό αυτό καθώς όπως θα δείτε και στο screenshot δεν εμφανίζεται κάποιο m2ts προς επεξεργασία αλλά ένα ssif αρχείο). Δεν έχω δοκιμάσει να φορτώσω το μεγαλύτερο π.χ. m2ts για να δω αν δουλεύει το ίδιο. Ούτως ή άλλως προσωπικά τον έχω εγκαταλείψει αυτό τον τρόπο από το παλιό tsmuxer. Δεν είναι λίγες οι φορές που 1-2 λεπτά από την ταινία είναι σε διαφορετικό m2ts. Οπότε η πιο ασφαλής μέθοδος είναι το playlist.
Για το πως θα το βρούμε έχω γράψει πιο πάνω:

Αφαιρούμε αυτά που δεν θέλουμε από την ταινία και προσθέτουμε τον .sup υπότιτλο που δημιουργήσαμε πιο πάνω.

Αφού τον προσθέσουμε, επιλέγουμε lang=ell και στο 3d offset βάζουμε plane #1 αν αφήσουμε τους αγγλικούς και plane #0 αν δεν αφήσουμε κάποιον υπότιτλο και έχουμε μόνο τους ελληνικούς.
Μην με ρωτήσετε γιατί γίνεται αυτό γιατί ούτε ο author του προγράμματος δεν έχει εξηγήσει ακόμη. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι έτσι είναι και όντως δουλεύει.

Κατόπιν επιλέγουμε Blu-ray ISO, Disk label αν θέλουμε και πατάμε Start muxing.

3.jpg

That's it. Enjoy!

αν αντί για Blu-ray ISO επιλέξουμε m2ts muxing τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Last edited by a moderator:

αν αντί για Blu-ray ISO επιλέξουμε m2ts muxing τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Δεν το γνωρίζω. Μπορείς να παίξεις m2ts 3D σε κάποιο player? Ίσως και να γίνεται. Μια δοκιμή θα σε πείσει :)

Επίσης επειδή δεν μπορώ να κάνω edit το post με τις οδηγίες, ίσως στο frame rate στην μετατροπή των υποτίτλων από srt σε sup να είναι καλύτερα να βάλετε 23,976. Αν και με τους 2 τρόπους που δοκίμασα (23,976 και 24) δεν είδα κάποια διαφορά, αλλά από την άλλη δεν είδα και ολόκληρη ταινία να δω αν φεύγουν κάποια στιγμή οι υπότιτλοι.

Bravo ρε Νέκι... Άξιος :music-smiley-005: :SFGSFGSF:

Σ´ευχαριστούμε πολύ.

Οριστε Νεκ, αυτα κανεις και συγκινείται ο γέροντας....:p

Οριστε Νεκ, αυτα κανεις και συγκινείται ο γέροντας....:p

...κι όλα αυτά επειδή δεν έχεις με ποιόν ν´ασχοληθείς μέχρι να ξυπνήσει ο "άλλος"... :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο tsMuxer με 3D υποστήριξη.

Δεν το γνωρίζω. Μπορείς να παίξεις m2ts 3D σε κάποιο player? Ίσως και να γίνεται. Μια δοκιμή θα σε πείσει :)

δεν έχω για αυτό ρωτάω,μήπως γινόταν και μετά έπαιζα το αρχείο απο το xbmc

Μόλις είχα το πρώτο fealure στο man of steel.
Δεν δούλεψε η διαδικασία. Θα το κοιτάξω και θα σας πω. Αν κάποιος άλλος κάνει δοκιμές ας ενημερώσει για το τι πέτυχε ή δεν πέτυχε.

Ενημέρωσα τον developer και ελπίζουμε στο νέο version να το φτιάξει.

Επίσης μου πρότεινε να χρησιμοποιούμε 3D offset = 1.
Στις ταινίες που υπάρχει πρόβλημα (και δεν είναι μόνο μία όπως o superman) μας δίνει μόνο την επιλογή zero offset, το οποίο δεν μας δίνει 3D υπότιτλους.

Καλημέρα σε όλους.

Έχω καλά νέα. Ο developer έβγαλε καινούριο version που διορθώνει το πρόβλημα. Θα πρέπει όμως να αλλάξουμε πρόγραμμα για την μετατροπή των υποτίτλων.
Θα κάνω μερικές δοκιμές ακόμη και θα επανέλθω με νέο οδηγό.