Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Δεν δικαιολόγησες την κλεψιά, αλλά, την αιτιολόγησες. Τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα??

Αααα, ώστε ο αφελής με ή χωρίς εισαγωγικά έχει ευθύνες. Μάστα...για γράψε μου σε παρακαλώ ποιες ποινικές ευθύνες έχει ο αφελής που συμμετέχει στο χρηματιστήριο. Όσο για για τον απατεώνα που του κλέβει τα λεφτά, οκ, τα έγραψες...δεν φταίει ο κακομοίρης επειδή ο άλλος είναι ταγάρι. Είναι σαν να του έλεγε ''κλέψε με πασά μου, ν' αγιάσω''!!

Δεν αντιλαμβανεσαι την διαφορά μεταξυ δικαιολογω και αιτιολογω;

Και οταν λεω για ευθυνη του "ταγαριου", προφανως δεν αναφερομαι σε ποινικο αδικημα.

Last edited:
Η πιθανότητα στις 10 ρήψεις, να φέρεις 9 φορές γράμματα ανεξαρτήτως σειράς είναι 10 στις 1024.
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΟ
ΧΧΧΧΧΧΧΧΟΧ
ΧΧΧΧΧΧΧΟΧΧ
ΧΧΧΧΧΧΟΧΧΧ
ΧΧΧΧΧΟΧΧΧΧ
ΧΧΧΧΟΧΧΧΧΧ
ΧΧΧΟΧΧΧΧΧΧ
ΧΧΟΧΧΧΧΧΧΧ
ΧΟΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΟΧΧΧΧΧΧΧΧX

Η πιθανότητα να φέρεις ΧXXXXXXXXO είναι η ίδια με το να φέρεις XOXOXOXOXO

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι σε σειρά ρε συ. Συνολικά στις 100 ζαριές... :)
Συνολικά λέω κι εγώ. Οι 6ρες είναι 1/36

Re: Απάντηση: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Η πλάνη έγκειται στο γεγονός πως επειδή βγήκαν 9 φορές κορώνα, είναι πιο πιθανό να βγει γράμματα την 10η. Δεν είναι, είναι το ίδιο πιθανό, γιατί οι ρήψεις δεν επηρεάζονατι από τις προηγούμενες.

Η πιθανότητα να βγει 9 φορές συνεχόμενες κορώνα και γράμματα την 10η είναι ίδια με το να έρθει εναλλάξ κορώνα-γράμματα σε όλες τις ρήψεις. Αυτό είναι κάτι που στο απλό μυαλό φαίνεται περίεργο, εξ' ου και η πλάνη.

Δεν είναι "μαγεία" ότι το 28% επικράτησε του 72%. Το 28% είναι πολύ μεγάλη πιθανότητα. Όπως γίνεται τζακποτ κόντρα στις πιθανότητες, έτσι και έχουν βγει νικητές κόντρα στις πιθανότητες.
Κλήρωση 1740, 1 νικητής, συμμετοχή 3737126.
Κλήρωση 1736, 1 νικητής, συμμετοχή 3073354.
Κλήρωση 1735, 1 νικητής, συμμετοχή 5889331.
Κλήρωση 1727, 1 νικητής, συμμετοχή 4506654.
κτλ κτλ κτλ

Στο τελευταίο σερί από jackpot το Μάιο, δεν είχε βγει νικητής με 11 εκατομμύρια συμμετοχές, αλλά βγήκε με 14 εκατομμύρια.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.Οι τελευταίες 8 κληρώσεις πριν βγει νικητής χωρίς το αυθαίρετο 10% διπλών στηλών.

Οι πιθανότητες να βγει κάποιος με 5+1 στα δυο μεγάλα (παραδοσιακά πλέον :flipout:) τζακ ποτ πέρυσι και φέτος ήταν..
Φέτος Πέρυσι
29% 27%
33% 33%
42% 38%
42% 52%
50% 62%
67% 79%
83% 83%
91% 91% (βγήκε νικητής)

Παρα λίγο να το αφήσουν να πάει 100% για να βγεί νικητής :flipout:

Τα ποσοστά μιλάνε από μόνα τους, το τζακ ποτ κερδίζει κόντρα σε κάθε μαθηματική πιθανότητα, είναι μια συμπαντική συνωμοσία βρε παιδί μου τύχης του οπαπ και ατυχίας του παίχτη και όχι το απίθανο σενάριο να στήνει τις κληρώσεις ο οπαπ μέχρι και το ασύληπτο ποσοστό 91% πριν δώσει νικητή...τι να λέμε...:slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Τα ποσοστά μιλάνε από μόνα τους, το τζακ ποτ κερδίζει κόντρα σε κάθε μαθηματική πιθανότητα, είναι μια συμπαντική συνωμοσία βρε παιδί μου τύχης του οπαπ και ατυχίας του παίχτη και όχι το απίθανο σενάριο να στήνει τις κληρώσεις ο οπαπ μέχρι και το ασύληπτο ποσοστό 91% πριν δώσει νικητή...τι να λέμε...:slapface:

Τις φορές που βγήκε νικητής με μόλις 20% πιθανότητα δε τις σχολιάζεις όμως. Είναι το ίδιο ακριβώς.

Απάντηση: Re: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Και οταν λεω για ευθυνη του "κακομοιρη", προφανως δεν αναφερομαι σε ποινικο αδικημα.

Τι άλλου είδους αδίκημα υπάρχει? Του καταλογίζεις ηθική ευθύνη βάσει της δικής σου ηθικής? Ε, αυτό δεν διώκεται!!

Από την άλλη, είμαι όλος αυτιά να ακούσω πως αιτιολογείται η ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά ενός απατεώνα. (δεν έγραψα δικαιολογείται για να μην σε τσιτώνω, γράφω αιτιολογείται...). Βούτηξαν τα φράγκα από κάποια ηθική υποχρέωση? Αποφάσισαν να δώσουν ένα μαθηματάκι στους ηλίθιους που είδαν φως και μπήκαν?

Οκ, Σταύρο. Πες μου τώρα...τι πιθανότητες υπάρχουν να έρθει 26 φορές συνεχόμενες μαύρο σε μια ρουλέτα, ας πούμε σε 30 χεριές?

Γιατί στις 30 χεριές; Γιατί όχι στις 100 ή στις 1000; Είναι ένα γεγονός που συνέβη μια φορά στον αιώνα. 26 συνεχόμενες σε ... 1000000 χεριές ας πούμε. Αν μελετήσουμε αυτή την πιθανότητα, πίστεψέ με, δε θα είναι πολύ μικρή. Αν θες να τη μελετήσουμε, πρέπει να κάνουμε τους υπολογισμούς.

Και οταν λεω για ευθυνη του "κακομοιρη", προφανως δεν αναφερομαι σε ποινικο αδικημα.

Το θέμα είναι ότι στέκεσαι και σχολιάζεις μονάχα τον "τζογαδόρο" "επενδυτή" "άσχετο" πολίτη που στο κάτω κάτω δικαίωμα του να ρισκάρει τα χρήματα του και όχι στους απατεώνες που έστησαν παγίδα για να πέσει μέσα αυτός ο πολίτης. Δηλαδή για εσένα μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο άνθρωπος που άφησε το παράθυρο του ανοιχτό παρά ο κλέφτης που μπήκε και τον έκλεψε, και σχολιάζεις μόνο τον πρώτο, μάλιστα...
Εχε υπόψιν σου ότι αν το χρηματιστήριο δεν είχε στηθεί από απατεώνες ώστε να κλέψουν τα χρήματα του κοσμάκη επί τούτου κανείς δεν θα έχανε περιουσίες ολόκληρες, απλά ένα ποσοστό των χρημάτων του ως κακή επένδυση στην χειρότερη των περιπτώσεων.

Re: Απάντηση: Re: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Γιατί στις 30 χεριές; Γιατί όχι στις 100 ή στις 1000; Είναι ένα γεγονός που συνέβη μια φορά στον αιώνα. 26 συνεχόμενες σε ... 1000000 χεριές ας πούμε. Αν μελετήσουμε αυτή την πιθανότητα, πίστεψέ με, δε θα είναι πολύ μικρή. Αν θες να τη μελετήσουμε, πρέπει να κάνουμε τους υπολογισμούς.

Εγώ λέω να μελετήσουμε μια άλλη πιθανότητα. Ποιές οι πιθανότητες αυτό το γεγονός να είναι τυχαίο και ποιές η ρουλέτα του καζίνου να είναι πειραγμένη?Τι πιθανότητες δίνεις?

0 - 100, αν συμβεί 2η φορά... :)

Αν πιστεύεις ότι είναι πειραγμένη, ξαναπαίζεις μαύρο.

Και να παίζω στο εξής μόνο μαύρο (διότι είμαι έξυπνος), δεν πρέπει να "ξαναπειραχθεί"?

Μα τι λέμε τώρα...

Το καζίνο κερδίζει πάντα, όχι γιατί γίνονται μαγικά στην ρουλέτα σαν τα παραπάνω (26 φορές συνεχόμενες μαύρο). Το καζίνο κερδίζει γιατί βασίζεται στην ανθρώπινη απληστία. Σε ένα παιχνίδι σαν τη ρουλέτα, ξεκινάμε από το 50-50. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να κερδίζει πάντα το καζίνο. Για να μην σε ζαλίζω παραπάνω, δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν (προσοχή, γράφω δυνατό και όχι πιθανό..) να έρθει 26 συνεχόμενες φορές μαύρο για κανέναν λόγο πλην του προφανούς (πείραγμα της ρουλέτας). Μου κάνει δε εντύπωση ότι είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε με ευκολία μια πιθανότητα 0,00000000000000001% από το να πιθανολογήσετε μια ανθρώπινη παρέμβαση με σκοπό το κέρδος. Προφανώς τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Ο δε άλλος ο μαθηματικός έκανε και βαφτίσια ''η πλάνη του τζογαδόρου'' για να δικαιολογήσει κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ αποδεχόμενος ασφαλώς ότι όλες οι υπόλοιπες παράμετροι (άνθρωπος που γύρναγε τη ρουλέτα) είναι σταθερές και αδιάβλητες!! Που?? Σε ένα παιχνίδι με σκοπό το κέρδος!!!

Δεν ξέρω τι βαθμό θα έπαιρνε στα μαθηματικά, αλλά, στην ψυχολογία θα έπαιρνε 0 σίγουρα!!:D

Re: Απάντηση: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Αν πιστεύεις ότι είναι πειραγμένη, ξαναπαίζεις μαύρο.

άλλο σε ρώτησα, για εμένα π.χ αν δω σε μια ρουλέτα να βγαίνει 10 φορές το ίδιο νούμερο συνεχόμενα ή 30 φορές το μαύρο, οι πιθανότητες που δίνω να είναι θέμα τύχης είναι κάτω από 10%. Εσύ τι πιθανότητες δίνεις?ή δεν περνάει καν από το μυαλό σου το καζίνο να έχει πειραγμένη ρουλέτα?

Η πιθανότητα 90 γράμματα στις 100 ρήψεις, ανεξαρτήτως σειράς, είναι περίπου 1 στις 2^56.

900 στις 1000 είναι ακόμα μικρότερο.

edit: Το πρόβλημα ονομάζεται δυωνυμική κατανομή και ο τύπος για Χ επιτυχίες σε Υ πλήθος με πιθανότητα p είναι:

P(x) = (Y!/(Y-X)!X!)*p^X*(1-p)^(y-x)

Last edited: