Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Επίσης έβλεπα πρόσφατα τις δηλώσεις στελεχών του οπαπ στην τηλεόραση (ούτε καν Ελληνικά δεν μιλούσαν :flipout:) στον μαραθώνιο ότι ο οπαπ στηρίζει την πολιτεία, τα αδύναμα στρώματα και μπλα μπλα μπλα, και από την άλλη σκεφτόμουν τα σπίτια που έχουν χάσει τζογαδόροι στα μικρά καζίνο-οπαπ κάθε γειτονιάς υπο την προστασία της πολιτείας στο κίνο και στο στοίχημα, και με έπιασαν πραγματικά τα γέλια...πόσο γελοίοι ακουγόταν στα αυτιά μου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Τους περισσοτερους τους εκλεψαν στο Χρηματιστηριο επειδη προσδοκουσαν στο ευκολο, ακοπο κερδος και το επαιζαν εξυπνακηδες, ειδημονες σε θεματα για τα οποια δεν ειχαν μυρωδια.

Διαβαζαν και πιστευαν τις (ο Θεος να τις κανει) οικονομικες εφημεριδες που τις εγραφαν ασχετοι ή βαλτοί, εμπιστευονταν δηθεν αξιοπιστες πληροφοριες απο "γνωστους γνωστων", πουλαγαν χωραφια και επαιρναν δανεια για να κανουν τα 10 χιλιαρικα 100, μεσα σε ενα μηνα. Συγνωμη αλλα δεν λειτουργουν ετσι τα χρηματοοικονομικα.

Στην εποχη μας, οταν παω και πεφτω μονος μου στους αετονυχηδες εχω και εγω μεγαλη ευθυνη, εκτος απο αυτον που θα με γδαρει.
Ειναι σαν να παιξω τον παπα στην γωνια του πεζοδρομιου επειδη θεωρω οτι ειμαι πιο εξυπνος απο το λαμογιο και μετα να διαμαρτυρομαι επειδη με εκλεψε ο απατεωνας παπατζης.

Δεν μπαίνω καν στον κόπο να γράψω...μείνε σε αυτά που πιστεύεις.

Όποιος προσδοκεί το εύκολο κέρδος, επιβάλλεται να τον ληστέψουν οι απατεώνες!!! Δεν ασχολούμαι με τον λωποδύτη, αλλά, με τον αφελή που τσίμπησε!!!

Καρατετράγωνη λογική!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όντως!!!

Η πλάνη του τζογαδόρου είναι επίσης γνωστή και ως η πλάνη του Μόντε Κάρλο επειδή το διασημότερο παράδειγμα συνέβη στο καζίνο του Μόντε Κάρλο το καλοκαίρι του 1913, όταν το μαύρο είχε έρθει 26 συνεχόμενες φορές και οι παίκτες έχασαν εκατομμύρια γαλλικά φράγκα ποντάροντας κόκκινο.

:flipout::flipout::flipout:

edit: Πολύ ωραία το αναλύει το link του MoDis

Θαυμάσια!! Η στατιστική δεν επιβεβαιώνεται διότι το σύμπαν δεν έχει μνήμη!!

Αν είναι η στατιστική επιστήμη και αναλύεται έτσι, τότε ο Αριστοτέλης θα τους είχε πετάξει στον Καιάδα...ναι, θα έκανε το μακρινό ταξίδι για να τους πετάξει!!:flipout:

ΥΓ

Ρίχνουμε όλοι μας το κέρμα να δούμε πόσες φορές θα βγει κορώνα και πόσες γράμματα?? Un-fckin-believable...η πλάνη του τζογαδόρου έκανε το καζίνο να βγάλει στην ρουλέτα 26 συνεχόμενες φορές μαύρο!!!:flipout::flipout:

Η πλάνη έγκειται στο γεγονός πως επειδή βγήκαν 9 φορές κορώνα, είναι πιο πιθανό να βγει γράμματα την 10η. Δεν είναι, είναι το ίδιο πιθανό, γιατί οι ρήψεις δεν επηρεάζονατι από τις προηγούμενες.

Η πιθανότητα να βγει 9 φορές συνεχόμενες κορώνα και γράμματα την 10η είναι ίδια με το να έρθει εναλλάξ κορώνα-γράμματα σε όλες τις ρήψεις. Αυτό είναι κάτι που στο απλό μυαλό φαίνεται περίεργο, εξ' ου και η πλάνη.

Δηλαδή σε μία κλήρωση όπως η προτελευταία που υπήρχαν 72% πιθανότητες να βγει νικητής και ως δια μαγείας δεν βγαίνει εσύ το βλέπεις ως κάτι φυσιολογικό. Δηλαδή υπήρχαν πιθανότητες 1 στις 4 να γίνει τζακ ποτ και 3 στις 4 να βγει νικητής και κόντρα έγινε τζακ ποτ, και αυτό για εσένα είναι καθαρά τύχη? Δηλαδή όποτε σε βολεύει επικαλείσαι τύχη (όταν γίνεται τζακ ποτ κόντρα στις πιθανότητες) και όποτε δεν σε βολεύει επικαλείσαι την στατιστική (όταν γίνεται τζακ ποτ με τις πιθανότητες υπερ του), ωραία τακτική!
Δεν είναι "μαγεία" ότι το 28% επικράτησε του 72%. Το 28% είναι πολύ μεγάλη πιθανότητα. Όπως γίνεται τζακποτ κόντρα στις πιθανότητες, έτσι και έχουν βγει νικητές κόντρα στις πιθανότητες.
Κλήρωση 1740, 1 νικητής, συμμετοχή 3737126.
Κλήρωση 1736, 1 νικητής, συμμετοχή 3073354.
Κλήρωση 1735, 1 νικητής, συμμετοχή 5889331.
Κλήρωση 1727, 1 νικητής, συμμετοχή 4506654.
κτλ κτλ κτλ

Στο τελευταίο σερί από jackpot το Μάιο, δεν είχε βγει νικητής με 11 εκατομμύρια συμμετοχές, αλλά βγήκε με 14 εκατομμύρια.

Καθολου περιεργο ...

Πριν 20 χρονια ... ο φιλος μου ο Αντωνης εφερε 5 φορες απανωτα ... πενταρες.
Μονο 5 φορες ... (και τα σπασα ολα). Αφου ηρεμισα ... καταλαβα οτι η Στατιστικη
δεν εχει νοημα στα τυχερα παιγνια.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ .... :laugh:

Βεβαια ... αν εφερνε 26 φορες πενταρες ... θα αρχιζα να ψαχνω τις τηλεπαθητικες/ψυχοκινητικες του ικανοτητες
(οπου παλι .... δεν θα βρισκα τιποτα). Ολα ειναι μια συνομωσια ... μονο γιαυτον που δεν δεχεται το προφανες :
η Τυχη δεν στριμωχνεται απο συνοικεσιο (κανει κατι ξεπετες ... τρικουβερτες :laugh:)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Όποιος προσδοκεί το εύκολο κέρδος, επιβάλλεται να τον ληστέψουν οι απατεώνες!!!
Δεν ασχολούμαι με τον λωποδύτη, αλλά, με τον αφελή που τσίμπησε!!!

Καρατετράγωνη λογική!!

Αυτα ειναι δικα σου συμπερασματα, ξαναδιαβασε τι εγραψα. Δεν δικαιολογησα την κλεψια, την αιτιολογησα.

Ναι, θα ασχοληθεις με τον λωποδυτη.
Αλλα ο "αφελης" που διαρκως την παταει με το χρηματιστηριο, τα διακοποδανεια, τις εκλογες δεν μπορει να ειναι εσαει αμοιρος ευθυνων για την κατασταση του.

Δε ξέρω πόσο ΟΤ είμαι αλλά μου βγήκε αυτό:

Τα τελευταία 190 χρόνια (περίπου), η πιθανότητα να υπάρχει στην Ελλάδα ικανότατος ηγέτης να κυβερνήσει τη χώρα είναι 99.999% αλλά πάντα "πέφτουμε" στο απίθανο 0.0001%. Τι ατυχία...

Επίσης είναι ψευδές ότι δε βγαίνουν ποτέ δύο νικητές. Αν και λιγότερο πιθανό, φυσικά και συμβαίνει.
Κλήρωση 1685, 2 νικητές, συμμετοχή 4364834
Κλήρωση 1681, 2 νικητές, συμμετοχή 4398870
Κλήρωση 1677, 2 νικητές, συμμετοχή 5474944

Μέσα σε 9 κληρώσεις, 3 φορές βγήκαν 2 νικητές με μικρή σχετικά συμμετοχή. Αυτό κι αν ήταν "κόντρα" στις πιθανότητες. Αλλά συνέβη, όπως συμβαίνουν και τα τζακποτ.

Τα τελευταία 190 χρόνια (περίπου), η πιθανότητα να υπάρχει στην Ελλάδα ικανότατος ηγέτης να κυβερνήσει τη χώρα είναι 99.999% αλλά πάντα "πέφτουμε" στο απίθανο 0.0001%. Τι ατυχία...
Κατσε ρε .... ειχαμε τον Καποδιστρια (απ'το 1827 μεχρι το 1831) :smash:

Η πλάνη έγκειται στο γεγονός πως επειδή βγήκαν 9 φορές κορώνα, είναι πιο πιθανό να βγει γράμματα την 10η. Δεν είναι, είναι το ίδιο πιθανό, γιατί οι ρήψεις δεν επηρεάζονατι από τις προηγούμενες.

Η πιθανότητα να βγει 9 φορές συνεχόμενες κορώνα και γράμματα την 10η είναι ίδια με το να έρθει εναλλάξ κορώνα-γράμματα σε όλες τις ρήψεις. Αυτό είναι κάτι που στο απλό μυαλό φαίνεται περίεργο, εξ' ου και η πλάνη.

Δηλαδή, για να καταλάβω....πόσες πιθανότητες υπάρχουν αν ρίξω 100 φορές το νόμισμα, 90 φορές να έρθουν γράμματα και 10 κορώνα? Γιατί άλλα μαθαίναμε όταν ήμασταν μικροί...τώρα, άλλαξαν τα πράγματα?

Re: Απάντηση: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Δηλαδή, για να καταλάβω....πόσες πιθανότητες υπάρχουν αν ρίξω 100 φορές το νόμισμα, 90 φορές να έρθουν γράμματα και 10 κορώνα? Γιατί άλλα μαθαίναμε όταν ήμασταν μικροί...τώρα, άλλαξαν τα πράγματα?

Xμμμμμ ... :chinscratch:

μηπως, να αυξησεις λιγο τις ριψεις ? ... στις 1000 ? (.... μην παθουμε καμια λαχταρα -bye-)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν καν

Αυτα ειναι δικα σου συμπερασματα, ξαναδιαβασε τι εγραψα. Δεν δικαιολογησα την κλεψια, την αιτιολογησα.

Ναι, θα ασχοληθεις με τον λωποδυτη.
Αλλα ο "αφελης" που διαρκως την παταει με το χρηματιστηριο, τα διακοποδανεια, τις εκλογες δεν μπορει να ειναι εσαει αμοιρος ευθυνων για την κατασταση του.

Δεν δικαιολόγησες την κλεψιά, αλλά, την αιτιολόγησες. Τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα??

Αααα, ώστε ο αφελής με ή χωρίς εισαγωγικά έχει ευθύνες. Μάστα...για γράψε μου σε παρακαλώ ποιες ποινικές ευθύνες έχει ο αφελής που συμμετέχει στο χρηματιστήριο. Όσο για για τον απατεώνα που του κλέβει τα λεφτά, οκ, τα έγραψες...δεν φταίει ο κακομοίρης επειδή ο άλλος είναι ταγάρι. Είναι σαν να του έλεγε ''κλέψε με πασά μου, ν' αγιάσω''!!

Στο παράδειγμα που θέτεις δεν δηλώνεις την σειρά. Είναι το ίδιο πιθανό να έρθουν 90 φορές γράμματα συνεχόμενες και 10 φορές κορώνα αμέσως μετά συνεχόμενες με οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Φυσικά αν σε ενδιαφέρει μόνο το πλήθος και όχι η σειρά, το θέμα αλλάζει.
Αν στοιχημάτιζες από την αρχή ότι θα έρθουν 26 φορές συνεχόμενες μαύρο, η πιθανότητα θα ήταν ελάχιστη. Αλλά, με δεδομένο ότι αυτό συνέβη, το να στοιχηματίσεις την 27η φορά πως θα έρθει σίγουρα κόκκινο, αυτό είναι πλάνη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Xμμμμμ ... :chinscratch:

μηπως, να αυξησεις λιγο τις ριψεις ... στις 1000 ? (.... μην παθουμε καμια λαχταρα -bye-)

Οκ. Στις 1000 λοιπόν..τι πθανότητες έχω να φέρω 900 φορές γράμματα?

Απάντηση: Re: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)

Εγώ πάντως, εμπειρικά, αν ρίξω 100 ζαριές, υπολογίζω να φέρω 10 φορές εξάρες.

Είμαι καλά ή να πετάξω τα ζάρια?

Πειραγμένα ζάρια. Διπλή θα φέρεις γύρω στις 13-14 φορές, εξάρες όμως 3-4 φορές το πολύ.

Στο παράδειγμα που θέτεις δεν δηλώνεις την σειρά. Είναι το ίδιο πιθανό να έρθουν 90 φορές γράμματα συνεχόμενες και 10 φορές κορώνα αμέσως μετά συνεχόμενες με οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Φυσικά αν σε ενδιαφέρει μόνο το πλήθος και όχι η σειρά, το θέμα αλλάζει.
Αν στοιχημάτιζες από την αρχή ότι θα έρθουν 26 φορές συνεχόμενες μαύρο, η πιθανότητα θα ήταν ελάχιστη. Αλλά, με δεδομένο ότι αυτό συνέβη, το να στοιχηματίσεις την 27η φορά πως θα έρθει σίγουρα κόκκινο, αυτό είναι πλάνη.

Συγγνώμη, αλλά, αδυνατώ να κατανοήσω τι γράφεις. Η πιθανολογία δεν βγαίνει από τα στατιστικά δεδομένα? Πρώτα έβγαλαν τη θεωρία και μετά παρατήρησαν την πράξη ή έριξαν 100 φορές το νόμισμα, τους ήρθε περίπου 50-50, 60-40 και μετά διαμόρφωσαν τη θεωρία? Διότι, όπως γνωρίζεις, μια θεωρία στις θετικές επιστήμες που δεν επιβεβαιώνεται από την πράξη* θεωρείται απλά μια μπαρούφα.

*πάντα με βάση τα όσα γνωρίζουμε και με σταθερές παραμέτρους.