Απάντηση: Re: Νέο τζακ ποτ στο τζόκερ..(μας δουλεύουν κανονικά..)
@Γιάννης Χατζηγεωργίου: Η βασική μου διαφωνία είναι στην ύπαρξη ενδείξεων. Αν έχεις παρακολουθήσει το νήμα, ανέφερα όλες τις μεγάλες ακολουθίες κληρώσεων από jackpot, για τα έτη 2011 ως 2014. Πουθενά δεν υπάρχει ένδειξη της βασικής αρχής της συνομωσίας που συζητιέται εδώ, δηλαδή της χειραγώγησης των jackpot και ειδικότερα σε περιόδους εορτών. Παρ' ολ' αυτά, ενώ δεν υπάρχει αυτή η ένδειξη, συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται η θέση ως δεδομένη.
Έγραψες και άλλα ενδιαφέροντα πέραν αυτών, π.χ. ότι ο ΟΠΑΠ δεν ανακοινώνει τους συνδυασμούς στηλών. Δεν θα μακρυγορήσω διότι δεν έχω εξειδίκευση πάνω στο θέμα. Έγραψα απλά την αίσθησή μου βάσει της διαδικασίας που έχει προκρίνει η εταιρεία. Το παιχνίδι είναι καθαρά τύχης. Η στατιστική και οι πιθανότητες είναι κομμάτι της ανάλυσης των αποτελεσμάτων, ας μην τα μπερδεύουμε. Όταν κάποιος αγοράζει ένα λαχείο, γνωρίζει τις ελάχιστες πιθανότητές του, όμως, προβαίνει στην αγορά διότι επαφίεται στην τύχη του. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι κατά πόσον η εταιρεία εμπνέει εμπιστοσύνη στον καθένα μας να σπρώξει τα ευρώ του και να κυνηγήσει την τύχη του.
Καταρχάς, δεν γνωρίζω καν πόσο είναι το μέρος των κερδών που επιστρέφεται στους παίκτες. Είναι 80%, 90%? Όσο και να είναι, αυτό δεν αποτελεί το μείζον πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να φροντίσει η εταιρεία να διεξάγει την κλήρωση με τρόπους αδιάβλητους.
Σου φέρνω ένα αντιπαράδειγμα: Εκλογές.
Όσο και να μας ξεβολεύει η διαδικασία, είναι 99% αδιάβλητη. Παρότι ενσωματώθηκαν τα ηλεκτρονικά μέσα για την ταχύτερη απόδοση των αποτελεσμάτων. Εντούτοις, πάντα παραμένει ο πατροπαράδοτος τρόπος ελέγχου. Ο κλασσικός τρόπος ελέγχου του ψηφοδελτίου. Με δικαστικούς αντιπροσώπους, εφορευτικές επιτροπές, αντιπροσώπους κομμάτων, Πρωτοδικεία, Περιφέρειες, Δημάρχους.
Δεν λέω το τζόκερ να γίνει σαν τις εκλογές, ωστόσο, αν ήθελαν να βρουν τρόπο να κλείσουν τα περισσότερα στόματα, σαφώς και υπάρχει. Απλά, δεν τους νοιάζει διότι όσοι έχουν αμφιβολίες χαρακτηρίζονται με ευκολία γραφικοί ή συνωμοσιολόγοι και συνεχίζουμε με το γνωστό ρητό:
In OPAP we trust!!
Κάτι σαν την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την μεγάλη μας φίλη!!