To γνωστό και απο τα πιό έγκυρα σάιτς ''Anandtech'' έκανε πρίν μερικές ώρες τέστς με τις νέες κάρτες της nvidia σειράς 8600 στο αναφερόμενο απο την εταιρία full hardware decoding τους σε υλικό H264. Tα τέστς περιελάμβαναν και κάρτες με τσίπς σειράς 8800, 7950 και ΑΤΙ 1950 και 1650. Ως players Powerdvd 7.3 και Windvd 8. Τα αποτελέσματα είναι το λιγότερο απίθανα! Οι διαφορές με τις υπόλοιπες κάρτες είναι χαώδης το λιγότερο. Για παράδειγμα, όταν μια 8800 έχει επιβάρυνση CPU 65,4% και μια ΑΤΙ 1950 75,2% και χωρίς το ''hardware acceleration'' ενεργό 88,1%, η 8600 έχει 20,2% μόνον!!!!!!! Και αυτό το 20,2 αναφέρεται οτι είναι για την αποκωδικοποίηση data του original δίσκου πρίν γίνει το decoding!!! Με ριπαρισμένο υλικό απο σκληρό θα είναι το περισσότερο σε μονοψήφια νούμερα η CPU !!!
Δύο παραδείγματα:

Με βάση το τέστ αυτό που αξίζει να διαβάσετε, ήρθε η εποχή που θα παίζουν HDDVDs και BDs και παλιότερα μηχανάκια τύπου P4/3,2Ghz άνετα. Ακόμα, η πάμφθηνη 8500 θα έχει την ίδια ακριβώς δύναμη στο decoding Η264! Η τιμή της να θυμήσω θα είναι κοντά στα 90-100 ευρώ....
Το είδα τώρα και είναι κλειστό το πλαίσιο αλλιώς ...... την Δευτέρα όμως θα δοκιμάσω και θα σας πώ.
Το λίνκ για περισσότερα:
http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2977
ΥΓ: Havoc μπορείς να αρχίσεις να μας κοροϊδεύεις αγόρι μου ......
ΥΓ2: Browser, ήρθε η ώρα να ψωνήσεις κάρτα μου φένεται ......
ΥΓ3: Τάκη, μην στενοχωριέσαι, θα βγάλει και η ΑΤΙ κάτι προσεχώς .......
Δύο παραδείγματα:

Με βάση το τέστ αυτό που αξίζει να διαβάσετε, ήρθε η εποχή που θα παίζουν HDDVDs και BDs και παλιότερα μηχανάκια τύπου P4/3,2Ghz άνετα. Ακόμα, η πάμφθηνη 8500 θα έχει την ίδια ακριβώς δύναμη στο decoding Η264! Η τιμή της να θυμήσω θα είναι κοντά στα 90-100 ευρώ....
Το είδα τώρα και είναι κλειστό το πλαίσιο αλλιώς ...... την Δευτέρα όμως θα δοκιμάσω και θα σας πώ.
Το λίνκ για περισσότερα:
http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2977
ΥΓ: Havoc μπορείς να αρχίσεις να μας κοροϊδεύεις αγόρι μου ......
ΥΓ2: Browser, ήρθε η ώρα να ψωνήσεις κάρτα μου φένεται ......
ΥΓ3: Τάκη, μην στενοχωριέσαι, θα βγάλει και η ΑΤΙ κάτι προσεχώς .......
Last edited: