Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

17 June 2006
1,443
Άλιμος
To γνωστό και απο τα πιό έγκυρα σάιτς ''Anandtech'' έκανε πρίν μερικές ώρες τέστς με τις νέες κάρτες της nvidia σειράς 8600 στο αναφερόμενο απο την εταιρία full hardware decoding τους σε υλικό H264. Tα τέστς περιελάμβαναν και κάρτες με τσίπς σειράς 8800, 7950 και ΑΤΙ 1950 και 1650. Ως players Powerdvd 7.3 και Windvd 8. Τα αποτελέσματα είναι το λιγότερο απίθανα! Οι διαφορές με τις υπόλοιπες κάρτες είναι χαώδης το λιγότερο. Για παράδειγμα, όταν μια 8800 έχει επιβάρυνση CPU 65,4% και μια ΑΤΙ 1950 75,2% και χωρίς το ''hardware acceleration'' ενεργό 88,1%, η 8600 έχει 20,2% μόνον!!!!!!! Και αυτό το 20,2 αναφέρεται οτι είναι για την αποκωδικοποίηση data του original δίσκου πρίν γίνει το decoding!!! Με ριπαρισμένο υλικό απο σκληρό θα είναι το περισσότερο σε μονοψήφια νούμερα η CPU !!!

Δύο παραδείγματα:

Με βάση το τέστ αυτό που αξίζει να διαβάσετε, ήρθε η εποχή που θα παίζουν HDDVDs και BDs και παλιότερα μηχανάκια τύπου P4/3,2Ghz άνετα. Ακόμα, η πάμφθηνη 8500 θα έχει την ίδια ακριβώς δύναμη στο decoding Η264! Η τιμή της να θυμήσω θα είναι κοντά στα 90-100 ευρώ....

Το είδα τώρα και είναι κλειστό το πλαίσιο αλλιώς ...... την Δευτέρα όμως θα δοκιμάσω και θα σας πώ.

Το λίνκ για περισσότερα:

http://anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2977

ΥΓ: Havoc μπορείς να αρχίσεις να μας κοροϊδεύεις αγόρι μου ......
ΥΓ2: Browser, ήρθε η ώρα να ψωνήσεις κάρτα μου φένεται ......
ΥΓ3: Τάκη, μην στενοχωριέσαι, θα βγάλει και η ΑΤΙ κάτι προσεχώς .......

Last edited:
Γιάννη έχω έναν 4300 C2D στα 2403 (6600 speed) και ένα κατεβαστήρι P4 3,0. Κάρτα έχω 1950 XTX και δεν έχω πρόβλημα βέβαια, αλλα η δοκιμή θα γίνει χάρην των υπολοίπων εδω μέσα, που τους αγαπάω (και εμένα βέβαια με τρώει να το δώ! ) . Μιλάμε, οτι το πιό δύσκολο υλικό H264 θα το πηγαίνει νερό, παίζοντας στο άλλο μόνιτορ παιχνίδι! Όχι οτι παίζω παιχνίδια βέβαια, αλλα με ενθουσιάζει.

Δεν ειναι ομως η οριστικη λυση γιατι ..."Note that the offload NVIDIA has built into the G84/G86 GPUs is hardwired for H.264 decoding only, you get none of the benefit for MPEG-2 or VC1 encoded content. Admittedly H.264 is the more strenuous of the three, but given that VC1 content is still quite prevalent among HD-DVD titles it would be nice to have. "

Δηλ. μονο Η.264 accellaration και οχι για VC1 !!!
Μιση δουλεια λοιπον.

Το ενδιαφερον ειναι αν θα παιζει "νερο" με τον P4 3.0 που εχεις...

Μα για αυτό τον ανέφερα ρε Γιάννη, την Δευτέρα. Πιστεύω οτι είναι μεγάλη ανατροπή στον τρόπο που στήνουμε μηχανάκια.

Να σημειώσω οτι στο VC1 δεν έχουν διαφορά με τις 1950-8800-1650 κτλ., αλλα δεν είναι και τόσο απαιτητικό. Βέβαια, δεν θα τρέχουν οι ταινίες VC1 με celeron 2,6 αλλα οι H264 μπορεί!!!!!! Τρομερό;

Το παλιο p4 που εχεις τι καρτα παιρνει (agp ή pcixpres)?
Emena παντως στον P4 3.2 που ειχα , το Serenity (VC1) ΔΕΝ επαιζε ουτ 10 fps... (με ατι 1650 pro).
Γι αυτο ειπα μιση δουλεια.

Ωραια.
Μολις τελειωσα με την τοποθετηση της νεας καρτας γραφικων και το σεταρισμα, ειπα να μπω λιγο στο forum και μετα να δω κανα εργο.
Τι το θελα. :antlers:
Παω να δω το εργακι μου πριν αρχισουν να μου κλεινουν το ματι τα κατσαβιδια... :BDGBGDB55:

Για να μαθαίνουμε και μεις οι άσχετοι. Τα HDVD και τα Blu-Ray υπάγονται σε αυτή την κατηγορία?

Όπως ειπε κι ο Δημήτρης, βέβαια και είναι και για αυτά (που μας ενδιαφέρουν και περισσότερο). Για φαντάσου το Xmen να παίζει σε μηχανάκι με celeron 2,4 νερό!!! -bye-

Το παλιο p4 που εχεις τι καρτα παιρνει (agp ή pcixpres)?
Emena παντως στον P4 3.2 που ειχα , το Serenity (VC1) ΔΕΝ επαιζε ουτ 10 fps... (με ατι 1650 pro).
Γι αυτο ειπα μιση δουλεια.

Το P4 3,0 που έχω είναι PCI-X καί αυτό. Όσο για το αν παίζουν VC1 ταινίες τα παλιά μηχανάκια, σε σύστημα P4 3,0 με AGP ATI X800 (το παλιό γνωστού ....στρατηγού) έπαιζαν όλα τα VC1 HDDVDs νερό. Και βέβαια μου είχε κάνει εντύπωση γιατί απ' οτι θυμάμαι το δικό μου ανάλογο δεν ..... Δευτέρα κοντή γιορτή!

Oσο για το ''μισή δουλειά'' δεν έχεις κι άδικο εντελώς αλλα απο την άλλη, το δύσκολο για ένα σύγχρονο μηχανάκι τύπου ''φτερού μύγας'' με C2D 4300 των 99ευρώ χωρίς ''ανέβασμα'' για τους φοβιτσιάρηδες, ήταν το H264 και όχι τα υπόλοιπα. Με 400 ευρώ πλέον, έχεις ενα πολυμηχάνημα διασκέδασης που παίζει νερό μέχρι και τα ''δύσκολα'' νέα φορμάτς.

Καλο νεο! Αντε, να φτιαξουν και το color banding και το gamma και ποιος τους πιανει! :D
Σοβαρα τωρα, μακαρι να μπορουμε να παιρνουμε μια καρτα γραφικων και να κανει ολη τη βρωμοδουλεια με οποιονδηποτε επεξεργαστη.

Το δικό μου είναι ένας athlon 64@3000 με 1GB RAM και AGP δίαυλο που μέχρι τώρα φιλοξενεί μια 7600GS. Νομίζω είναι ιδανικό μηχανάκι να πειραματιστούμε για το πόσο καλά μπορεί να αποδώσει η 8500-8600 , αρκεί να δούμε σύντομα AGP υλοποιήσεις με αυτό το chipset. Σύμφωνα με τα παραπάνω πρέπει να την βγάζει καθαρή σε Η.264@1080ρ.
Ξέρουμε αν κυκλοφορεί αυτή την στιγμή κάτι σε AGP μορφή?

Απάντηση: Re: Nέοι αρχηγοί στο h264 decoding

Το P4 3,0 που έχω είναι PCI-X καί αυτό. Όσο για το αν παίζουν VC1 ταινίες τα παλιά μηχανάκια, σε σύστημα P4 3,0 με AGP ATI X800 (το παλιό γνωστού ....στρατηγού) έπαιζαν όλα τα VC1 HDDVDs νερό. Και βέβαια μου είχε κάνει εντύπωση γιατί απ' οτι θυμάμαι το δικό μου ανάλογο δεν ..... Δευτέρα κοντή γιορτή!
Παντως το παλιο μου htpc που ειχε παρομοιο configuration με του Μπαμπη, δεν επαιζε ολα τα vc1 νερο. Πχ επαιζε καλα το serenity αλλα στο batman begins πηγαινε καρε-καρε.. Και εκει ειναι το θεμα: με τις νεες Nvidia αποκλειεται να βλεπεις σωστα τα VC1 με παλια CPU. Μαλλον πρεπει να περιμενετε για νεες εκδοσεις καρτων που να υποστηριζουν πληρως σε hardware και H264 και VC1..
Αλλα για μενα δεν ειναι αυτο το σημαντικοτερο.Δινω πολυ μεγαλυτερη βαση στην ποιοτητα απεικονησης video και λιγοτερο στην ταχυτητα ειδικα με τους συγχρονους επεξεργαστες..

To καλό είναι είναι ότι όσοι χτίσαμε τώρα HTPC και τα ψιλοχώσαμε, με μια αναβάθμιση αργότερα σε μια κάρτα γραφικών (αν χρειαστεί) θα είμαστε οκ για πολλά χρόνια. Τουλάχιστον μέχρι να βγει κάποιο καινούριο format. Όσοι δεν το έχουν χτίσει ακόμα φυσικά και είναι πιο τυχεροί και με λίγα λεφτά θα έχουν ένα αξιόλογο μηχανάκι. Αν και πιστεύω ότι ως προς την πλευρά "ήσυχο" Pc τα λεφτά δεν τα γλυτώνει κάποιος. Κουτί, δίσκοι, ψύχτρες, ανεμιστήρες κλπ είναι έξοδα που πιστεύω δεν τα γλυτώνεις αν θες το htpc να κάθεται στο σαλόνι και να μην ακούγεται. Άντε να γλυτώσεις μερικά χρήματα από τον επεξεργαστή αλλά μέχρι εκεί κατά την ταπεινή μου γνώμη. -bye-