Νέοι Denon A/V FY '23

Pas

Established Member
11 April 2021
176
Μετά απο μια ρύθμιση που έκανα στον Denon AVC 6800H μετά σε στέρεο μουσική παίζει. Και το Γουφερ ( svs 2000 PB pro ) πως μπορώ να το κάνω να μη παίζει

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Ένα τρόπος είναι με τη χρήση του mode Direct και Pure Direct. Εκεί όμως εκτός από τις αποστάσεις και τα levels δεν λειτουργεί το Dirac π.χ. ή το Audyssey.

Αν θέλεις stereo μαζί με ακουστική διόρθωση θα πρέπει να τρέξεις π.χ. ένα Dirac σε στέρεο με δύο ηχεία μόνο και να το αποθηκεύσεις σε μια από τις τρεις μνήμες.

Pas

Established Member
11 April 2021
176
Εσύ τι προτείνεις να τα αφήσω έτσι ακούγεται πολύ καλά και έτσι

Pas

Established Member
11 April 2021
176
Επίσης ήθελα να ρωτήσω και.κατι άλλο
Στην ένδειξη που αναφέρει για το crossover
Τα ηχεία δεξιό κεντρικό.αριστερο σαραουντ L σαραουντR Μπακ L Μπακ R αναφέρει δίπλα την ένδειξη Full Range και στα ηχεία ύψους την ένδειξη 80HZ
Θα πρέπει και τα άλλα να τα βάλω 80HZ

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα ηχείο δεν πρέπει να είναι δηλωμένο full range.

Θέλεις οπωσδήποτε να κατευθύνεις το LFE προς το subwoofer και το μπάσο των ηχείων προς αυτό. Έχεις και μια επιλογή για το LFE distribution αν θέλεις, αλλά αυτό θα το χρησιμοποιούσα μόνο σε πολύ μεγάλα ηχεία και με μείωση της στάθμης ειδικά για τη ρύθμιση αυτή.

Για να ορίσεις το crossover δεν είναι απλό το θέμα. Θα πρέπει να δεις κατ' αρχήν που ξεκινά το roll-off της κάθε ομάδας ηχείων και να λάβεις υπ' όψη που βρίσκονται τα peaks και nulls της απόκρισης λόγω του χώρου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν μπορέσεις να τα αποφύγεις με ό,τι τοποθέτηση έχεις δοκιμάσει, θα πρέπει να το ορίσεις πιο πάνω από αυτά.

Ο στόχος είναι να έχεις όσο το δυνατό λιγότερα τέτοια και εκεί είναι που βοηθά ένα δεύτερο subwoofer.

lexota

New member
25 July 2016
65
Βρήκα τον Denon AVR-S970H με 400€. Αξίζει σε αυτά τα λεφτά. Για 5.1 τον θέλω αν και αυτός είναι 7.1
Έχουν τίποτα κουσούρια οι συγκεκριμένοι;

lexota

New member
25 July 2016
65
Βρήκα τον Denon AVR-S970H με 400€. Αξίζει σε αυτά τα λεφτά. Για 5.1 τον θέλω αν και αυτός είναι 7.1
Έχουν τίποτα κουσούρια οι συγκεκριμένοι;

Κάποια γνώμη;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Κάποια γνώμη;

Είναι ο 2800Η με 5Watt λιγότερα ανά κανάλι και Audyssey MultEQ αντί για MultEQ XT.

Δεν έχεις επιλογή σε λιγότερα κανάλια (5.1) σε Denon εάν θέλεις επεξεργασία Dolby Atmos ακόμα και χωρίς τα δύο επιπλέον κανάλια.

• Like
Reactions: lexota

Pas

Established Member
11 April 2021
176
Δεν ξέρω τι συνέβη στον AVC 6800 πήγα να τον ανοίξω και δεν ήταν αναμμένο το κόκκινο φωτάκι standby το άνοιξα κανονικά με τον Power και έπαιξε κανονικά αλλά άλλαξαν ορισμένα πράγματα από τις ρυθμίσεις πχ έχει επιλέξει 4 ηχεία ύψους ενώ εγω μόνο δύο το κλείνω και δεν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι τι συνέβη

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
AVC στα επτά κανάλια δεν είχαμε μέχρι στιγμής. Για να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι... .

cinephile

Senior Member
7 November 2023
304
AVC στα επτά κανάλια δεν είχαμε μέχρι στιγμής. Για να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι... .
Κάτι ξέρεις και δεν μας το λες...?Ρίξε τροφή για συζήτηση...

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Κάτι ξέρεις και δεν μας το λες...?Ρίξε τροφή για συζήτηση...

Θέλω να δω πρώτα αν θα επιβεβαιωθεί νέα σειρά με δεύτερο μοντέλο... με τη νέα αρίθμηση.
Και προφανώς σε νέο νήμα.

• Like
Reactions: cinephile

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Πάντως αν κρίνω από διάφορα εξαρτήματα εσωτερικά, βλέπω βελτιώσεις π.χ. στους πυκνωτές της πλακέτας του τελικού. Άρα μιλάμε για καλύτερο ήχο.

Φυσικά δεν θα ανακοινωθούν ακόμα, αλλά εάν πρόκειται για νέα σειρά, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Αυτό να αφορά τα μικρά μοντέλα για τώρα έως και ας πούμε τον αντικαταστάτη του 3800. Σίγουρα ποτέ δεν γίνεται ταυτόχρονα η ανακοίνωση των μεγαλύτερων νέων μοντέλων. Έχει υπάρξει και περίπτωση να μην αλλάξουν στο παρελθόν αυτά. Να θυμήσω για παράδειγμα ότι υπήρχε σειρά 600 μέχρι και τον 3600, αλλά 4600 δεν υπήρξε ποτέ. Πήγε μετά αμέσως στη σειρά 700.

Εάν πάντως πρόκειται για νέα σειρά, αυτή δεν θα τελειώνει σε 900. :cool:

Pas

Established Member
11 April 2021
176
Μπορει κανένας να μου πει γιατί δεν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι όταν κλείνει ο ενισχυτής πριν μερικές μέρες ήταν κόκκινο
Μήπως έγινε καμμία αναβάθμιση του ενισχυτή την ώρα που ήταν κλειστός
Παρατήρησα και μια αλλαγή στα ηχεία ύψους είχα δηλώσει δύο και μου έχει τέσσερα
Ο ενισχυτής είναι ο denon AVC -X6800H
Κατά τα άλλα παίζει κανονικά