Νέοι Epson 2024 (για γερά πορτοφόλια)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
26,855
Αθήνα
Μετά τους JVC , ζήλεψε και η Epson (την τιμολογιακή πολιτική) με την ανακοίνωση των νέων 4Κ Laser προβολέων.
Για να μην τα ξαναγράφω, κάνω quote αυτό που είχα γραψει από το άλλο θέμα:
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Έτσι όπως το πάνε έχω μια υποψία ότι οι προβολείς θα είναι πλέον το χόμπι των "πλουσίων" ακριβώς όπως ήταν πριν 25 χρόνια.

Θαυμάστε: The QB1000 (SRP $7,999) will be available in September and the QL3000 ($14,999) and QL7000 (SRP $29,999) will be available in October 2024 through authorized Epson Home Entertainment retailers

Attachments

• Q-Series+Announcement+Image_15134b74-e5b6-4364-9854-ff67661e9374-prv.png
    Q-Series+Announcement+Image_15134b74-e5b6-4364-9854-ff67661e9374-prv.png
    307.1 KB · Views: 25
Με αυτές τις τιμές πας καρφί για JVC αν σκοπός σου είναι το dark room entertainment. Sorry Epson!

Μετά τους JVC , ζήλεψε και η Epson (την τιμολογιακή πολιτική) με την ανακοίνωση των νέων 4Κ Laser προβολέων.
Για να μην τα ξαναγράφω, κάνω quote αυτό που είχα γραψει από το άλλο θέμα:

Θαυμάστε: The QB1000 (SRP $7,999) will be available in September and the QL3000 ($14,999) and QL7000 (SRP $29,999) will be available in October 2024 through authorized Epson Home Entertainment retailers

Ελλείψει αγοραστών, οι προβολείς γίνονται niche προϊόν οπότε από τους λίγους θα αρμέξουν πολλά...

Στα high end κινητα δεν υπαρχει έλλειψη αγοραστών αλλά ειναι αντίστοιχα πανακριβα (ενας (πολυ) καλός προβολέας κάνει όσο 4 κινητά).....

Χρεώνουν όσο τους παίρνει. Ετσι δουλεύουντα πάντα όταν υπάρχει έλλειψη ανταγωνισμού (ή καρτέλ).

Φτηνοί προβολείς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί.

Epson EH -QB1000B στην Ευρώπη και στην.Ελλάδα 5500€ με την.ταση στην Ελλάδα προς τα κάτω
Οι κριτικές που έχουν βγει είναι.καταπληκτικες

Φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει αυτόν τον βαθμονομητή από την Ολλανδία τουλάχιστον, αφού μπόρεσε να ρίξει μια ματιά στο QB1000 καθώς και στα άλλα δύο μοντέλα της σειράς: https://www.htforum.nl/index.php?topic=

γιατί όχι ;;

μπρίκια κολλάνε εκεί στην Epson ;;
Βασικά, ναι :LOL:

ΠΧ ο Q1000B: Ακομα τα ιδια παναρχαια LCD 2K panels (που τώρα στα specs διαφημίζονται ως 4Κ και πρεπει να δεις τα (απειρως) ψιλά γράμματα στο τέλος της σελίδας - που και αυτά δεν τα βάζουν καν πάντα - για να καταλάβεις είναι 2Κ με shift).

Απλά, με τα νέα μοντέλα, τουμπανιάζουν το φως (και καταστρέφουν ακόμη περισσότερο το black level).

Και ανεβάζουν και τις τιμές....

Καλώς ή κακως, η JVC (αν και όντας ήδη πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους σε native contrast) ειναι η μόνη που πραγματικά επενδύει ακόμη σε (ουσιαστικές) βελτιωσεις.

Epson EH -QB1000B στην Ευρώπη και στην.Ελλάδα 5500€ με την.ταση στην Ελλάδα προς τα κάτω
Οι κριτικές που έχουν βγει είναι.καταπληκτικες
Σε αυτά τα λεφτα, πας στον JVC NZ500 που ειναι απείρως καλύτερο μηχανάκι.

Και αν δεν θες να δώσεις και τόσα, βρισκεις πολύ φτηνότερα μτχ JVC σειράς Χ που και πάλι παίζει πολύ καλύτερα από τον Epson.

• Like
Reactions: billpeppas
Ελλείψει αγοραστών, οι προβολείς γίνονται niche προϊόν οπότε από τους λίγους θα αρμέξουν πολλά...
Φτηνοί προβολείς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί.

Είναι και το άλλο. Το ΣΚ βαριόμουν και πήγα να ψαχουλέψω μετά από πάνω από ενάμιση χρόνο τον Epson 3500 στο υπόγειο. Παρά το ότι έχω κακομάθει με την OLED, η ποιότητα (κόντραστ, χρώμα, λεπτομέρεια, κλπ) αυτού του φτηνού 1080 προβολέα κοντά 10ετίας σε κοντά 120" φτηνιάρικη οθόνη, είναι ήδη πολύ ανώτερη από οποιοδήποτε νορμάλ σινεμά έχω πάει σε Ελλάδα και ΗΠΑ (εντάξει, με εξαίρεση κάτι IMAX 70mm και Dolby Cinema, που δεν τα λες "νορμάλ").

Άρα, αυτός που θα δώσει τα 5+ χιλιάρικα, δεν πρέπει απλά να είναι σινεφίλ και λεφτάς, αλλά να είναι και χαϊφιντελάς, με μικρόβιο pixel peeking. Λογικό είναι λοιπόν η αγορά να συρρικνώνεται δραματικά κάθε επόμενο χρόνο, άρα οι τιμές να εκτοξεύονται. Εμένα πχ, παρά το ότι είμαι άρρωστος με εικόνα και ήχο, δε με αφορά προβολέας των 10+ χιλιάδων, ακόμα κι αν τα είχα. Καλά, μεγάλη μπουκιά φάε λένε, αλλά με βάση το πως τα βλέπω τα πράγματα τώρα που δεν τα έχω.

Last edited:
Ο νέοι Epson είναι οι καλύτεροι που έχουν κατασκευαστεί μια ματιά στο avsfoums θα σας πείσει
Δεν είναι σωστό να λιβανίζουμε την JVC χωρίς να έχουμε δει τα νέα μοντέλα της epson
Παραπάνω αναγράφω εν λινγκ ολλανδικό όποιος ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά έχει ενδιαφέρον για το 4Κ και τι κάνει το νέο τσίπ της Εpson για την κινηση
,Επίσης στο στο σάιτ cinema4Home διαβάστε επίσης και για τους JVC 500-700 για το πρόβλημα στην κινηση

,
,

• Haha
Reactions: billpeppas
Και τα δύο brand προσφέρουν ότι καλύτερο υπάρχει σε εικόνα αδιαμφισβήτητα αλλά σε εξωγήινες τιμές και απευθύνονται σε ειδικό κοινό που επιζητά το 150 % των δυνατοτήτων χωρίς να τους καίγεται καρφί για το κόστος. Και καλά κάνουν!! Και οι μεν για τις τιμές τους κ οι δε που τα αγοράζουν...

Έξυπνες πάντως αγορές δεν τις λες ρε παιδί μου ...μα με την καμια!!! 😁 Κοστολογούνται πολύ παραπάνω από αυτά που προσφέρουν...και αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο αν αγοράσεις ένα καλά ψαγμένο σε χαρακτηριστικά και σε γελοία τιμή προβολικό...που πλησιάζει μετά από calibrartion κατά πολύ τα ανωτέρω hi end..

Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και λεμόνια μαζί στο 1/5 της τιμής τους...Νέοι Benq πχ..Προβολικά καλιμπραρισμένα σωστά...που σε κάνουν να νιώθεις πως πραγματικά θα έπρεπε να κοστίζουν πολύ περισσότερα για αυτά που προσφέρουν και που σε κάνουν να συμβιβάζεσαι στο ελάχιστο δυνατό με τα hi end μοντέλα.....αυτές τις αγορές πρέπει να ψάχνουμε και να έχουμε όλοι κατα νού. Αυτές ακριβώς που θα μασ δημιουργούν αυτό το αίσθημα. Υπάρχουν? Πάντα υπάρχει κάτι καλό vfm εκεί εξω για να απολάυσεις λίγο περισσότερο από απλά αξιοπρεπέστατα Homecinema στο σπίτι....θελει υπομονή και ψάξιμο καλό...

υγ1. Επίσης πρόταση....ενδιαφέρον θα ηταν να διοργανωσουμε σαν φορουμ live και μετά να ακολουθήσει σουβλακοκατάσταση για σβήσιμο , εστω μια φορα τον χρόνο ρε παιδί μου , ενα συγκριτικο προβολικών σε μιση οθονη με οτι εχει ο καθένας μας ή με ότι hi end προβολικό που πουλαει καποιος εμπορας τελοσπαντων , σε ειδικο για Homecinema dedicated επαγγελματικό χώρο , οχι για να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη , αλλα για να παρουμε μια γευση , για τις διαφορές σε εικονα , αναλυση , μαυρο κτλ και γενικά να δούμε τι αξιζει , ποσο αξίζει και αν αξιζει καποιο προβολικο τα χρηματα που ζηταει.

Εγω πχ προσωπικά ψοφάω η αληθεια είναι να φερω τον δικο μου " pseudo 4K lazer του φτωχού" LG των 2000€ έτσι για πλάκα χαλαρά ...για συγκριση ( σε μιση οθονη ) , σε μαυρο , φωτεινότητα , αναλυση , χρωματικη αποδοση και αποδοση HDR περιεχομενου , ακομα και με JVCNX5 , για να μην πω με JVC NX7 και λιθοβοληθώ...Eσεις;;; 😇 Έχω βαρεθεί να διαβάζω από αμερικανούς statements τύπου

462188_9eb50a82e5264bf356ec9dd14b86c195.png

462187_09d832c2bdc4416fbbfce5d8bdd9d8ba.png

όπως έχω βαρερεθεί να διαβάζω και από εδώ πωσ αν δεν εχεισ Jvc και Epson projectora άλλαξε χόμπυ...χαχαχ.....και πραγματικά θα ήθελα να καταρρίψω τον μύθο αυτόν μια και καλή!!!🥳

υγ2. Μιας και είμαι μέλος σε JVC and Epson προβολικά στο facebook δεν είναι και λίγες οι φορές που μου εμφανίζονται ποσταρίσματα μελών με προβλήματα στην εικόνα και σε φακούς απο τέτοια hi end προβολικά βλέπε μπλε κουκίδες pixel στους JVC , θολές εικόνες στους Epson ls12000... (βάζω και screenshot αν θελετε)...Τελικά βγαίνει το συμπέρασμα πως όλοι έχουν τα προβλήματα τους αλλά αυτά σίγουρα είναι μεγαλύτερα τόσο από ψυχολογικής πλευράσ και οικονομικής όταν αφορούν μηχανάκια των 7000 και πάνω...ώπου πραγματικά και ειδικά σε αυτήν την κατηγορία προβολικών είναι να μην σου τύχει....😇

Η πρόταση σου για συγκριτικο ειναι καλοδεχούμενη αλλά επειδή έχουν γίνει στο παρελθόν, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι για να θεωρηθεί αντικειμενικό.
Θα συγκρίνεις τι; laser με λάμπα που πιθανοτητα θα έχει γραψει
πολλές ωρες; Κάποιοι θα πουν άδικο.
Θα συγκρίνεις καλιμπραρισμενο προβολέα και ακαλιμπράριστο; Κάποιοι θα πουν άδικο.
Θα πας σε έμπορο που πουλάει π.χ. JVC και θα πας LG που δεν εμπορεύεται; (τυχαίο όνομα) ; Κι αν ο LG βγει καλύτερος;
Σου λέω μερικά από τα προβλήματα γιατί ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος; Θα έχουν τρέξει μια χούφτα άνθρωποι και άλλοι αραχτοί απο τον καναπέ τους θα κάνουν κριτικη στο φόρουμ ότι δεν είναι αντικειμενικά τα αποτελέσματα.

• Like
Reactions: vlad66 and djmnv81