Νέοι Epson 2024 (για γερά πορτοφόλια)

Η πρόταση σου για συγκριτικο ειναι καλοδεχούμενη αλλά επειδή έχουν γίνει στο παρελθόν, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι για να θεωρηθεί αντικειμενικό.
Θα συγκρίνεις τι; laser με λάμπα που πιθανοτητα θα έχει γραψει
πολλές ωρες; Κάποιοι θα πουν άδικο.
Θα συγκρίνεις καλιμπραρισμενο προβολέα και ακαλιμπράριστο; Κάποιοι θα πουν άδικο.
Θα πας σε έμπορο που πουλάει π.χ. JVC και θα πας LG που δεν εμπορεύεται; (τυχαίο όνομα) ; Κι αν ο LG βγει καλύτερος;
Σου λέω μερικά από τα προβλήματα γιατί ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος; Θα έχουν τρέξει μια χούφτα άνθρωποι και άλλοι αραχτοί απο τον καναπέ τους θα κάνουν κριτικη στο φόρουμ ότι δεν είναι αντικειμενικά τα αποτελέσματα.
Σωστός!

Τα έχουμε κάνει αυτά, είτε σε συναντήσεις, είτε σε σπίτια γνωστών, είτε και σε επαγγελματικούς χώρους (παλιότερα υπήρχαν μαγαζιά στην Αθήνα που είχαν 2 οθόνες ίδιες δίπλα δίπλα και είχαν για demo μια 8αρα-10αρα προβολείς όλων των βαλαντίων και έχουμε συγκρίνει.

Ναι μεν η διαφορά ενός "επιλεγμένου" budget προβολέα με έναν εισαγωγικό D-ILA JVC είναι μεγαλύτερη από την διαφορά που έχουν στην εικόνα τους, αλλά υπάρχει διαφορά, και σημαντικότατη ειδικά στο black level και το contrast.

• Like
Reactions: djmnv81
Αυτό μπορεί να γίνει σε κάνα σπίτι να μαζευτούν μερικοί φίλοι και να φέρει κάποιος το δικό του προβολέα. Αλλά και πάλι ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ασφαλή συμπεράσματα. θα δημιουργηθούν αντιρρήσεις.
Παράδειγμα: Πες σου φέρνω εγώ τον Epson μου. ΟΚ; Το πρώτο ποστ από κάτω ξέρεις τι θα γράφει;
"πλάκα μας κάνετε, συγκρίνετε προβολέα με 2500 ώρες;"

Αυτό μπορεί να γίνει σε κάνα σπίτι να μαζευτούν μερικοί φίλοι και να φέρει κάποιος το δικό του προβολέα. Αλλά και πάλι ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ασφαλή συμπεράσματα. θα δημιουργηθούν αντιρρήσεις.
Παράδειγμα: Πες σου φέρνω εγώ τον Epson μου. ΟΚ; Το πρώτο ποστ από κάτω ξέρεις τι θα γράφει;
"πλάκα μας κάνετε, συγκρίνετε προβολέα με 2500 ώρες;"
Συμφωνώ σε όλα! Ατυχής η σκέψη μου...Θα ήταν ωραία φάση πάντως έτσι για μια αισθηση στο περίπου και σε χαβαλετζίδικη παντα "κατασταση" ένα τετοιο event χωρίς αυστηρές κριτικές και καταγραφές εντυπώσεων κάπου εδώ στο φορουμ . Όλα θα έμεναν εντός των 4 τοιχών κ μόνον...:LOL:

υγ. άσχετο...αγόρασα λάμπα για το δευτερο προβολικό τον optoma hd80 , την BL-FS300B , 20 ευρώπουλα από alliexpress.....ευτυχώς χωρίς να γίνει έκρηξη , ακόμα τουλάχιστον , και με την φωτεινότητα όπως την θυμάμαι όταν άλλαζα σε καινούργια...μενει τώρα να κρατήσει και τις ώρες που πρέπει...είδωμεν. Α ρε Κίνα δύναμης!!!:ROFLMAO:

υγ. άσχετο...αγόρασα λάμπα για το δευτερο προβολικό τον optoma hd80 , την BL-FS300B , 20 ευρώπουλα από alliexpress.....ευτυχώς χωρίς να γίνει έκρηξη , ακόμα τουλάχιστον , και με την φωτεινότητα όπως την θυμάμαι όταν άλλαζα σε καινούργια...μενει τώρα να κρατήσει και τις ώρες που πρέπει...είδωμεν. Α ρε Κίνα δύναμης!!!:ROFLMAO:

Συνέχεια στο άσχετο.. 😊
Αν πάρει το μάτι σου καμια σε καλή τιμή για τον Marantz VP-12S2 βάλε φωνή.

Ο νέοι Epson είναι οι καλύτεροι που έχουν κατασκευαστεί μια ματιά στο avsfoums θα σας πείσει
Δεν είναι σωστό να λιβανίζουμε την JVC χωρίς να έχουμε δει τα νέα μοντέλα της epson
Παραπάνω αναγράφω εν λινγκ ολλανδικό όποιος ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά έχει ενδιαφέρον για το 4Κ και τι κάνει το νέο τσίπ της Εpson για την κινηση
,Επίσης στο στο σάιτ cinema4Home διαβάστε επίσης και για τους JVC 500-700 για το πρόβλημα στην κινηση

Δεν λιβανίζουμε τίποτα.

Απλα ασχολούμαστε με το αντικείμενο πολλά χρόνια, έχουμε δει πάρα πολλά μηχανάκια και έχουμε γνώσεις και εμπειρία για να κρίνουμε από αυτά που βλέπουμε και όχι από αυτά που διαβάζουμε.

Με βάση τα παραπάνω, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαινει «πραγματικά» νέο μοντέλο και όχι απλά έχουμε τα ίδια 2Κ τσιπ 20 χρόνια (με το γνωστό μέτριο contrast), βάζουμε μια laser λάμπα, τουμπανιάζουμε το φως (για να λέμε ότι παίζουμε HDR) και τσουπ το «νέο» μοντέλο.

Αφήνω στην άκρη την κοροϊδία με τα και καλά 4Κ τσιπ (αντίστοιχες απατεωνιές είχε κάνει και η ΤΙ παλιότερα).

Και η JVC έχει κάνει αντίστοιχα στο παρελθόν (όχι με τα τσιπ αλλά με την αύξηση φωτεινότητας). Απλα πάντα ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ μπροστά.

ΥΓ Η κίνηση, ακόμη και σε φθηνά μηχανάκια, δεν αποτελεί πρόβλημα εδώ και δεκαετίες. Οποιος λέει για προβλήματα στην κίνηση σε JVC, είναι απλά άσχετος.

Άσχετοι είναι και αυτή που κάνουν τεστ στο cine4,home που έχουν περάσει από τα χέρια τους παρά πολλοι προβολές και λένε τα πράγματα όπως πρέπει και τα χώνουν στη JVC για την κινηση

Άσχετοι είναι και αυτή που κάνουν τεστ στο cine4,home που έχουν περάσει από τα χέρια τους παρά πολλοί προβολές και λένε τα πράγματα όπως πρέπει και τα χώνουν στη JVC για την κινηση
Δεν ξέρω εάν είναι άσχετοι, αλλά σίγουρα είναι βλαμμένοι. Όπως πολλοί από εμάς. Μιλάμε τώρα για διαφορές εικόνας, που το 99% των χρηστών, δεν το βλέπουν και δεν ενδιαφέρονται. Και αυτό ισχύει και για τους πλούσιους που παίρνουν τα προβόλια των 20Κ. Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι αγοράζουν.
Ερχόμενοι λοιπόν, στα δικά μας κυβικά. Που στην καλύτερη, να πάμε στα 5-6Κ. Εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε Epson, που να με πληρώνατε. Δεν υπάρχει η ιστορία και η εμπειρία αυτή την στιγμή σε τέτοιο επίπεδο σε σχέση με την JVC. Και τα προβλήματα που μερικοί "βλαμμένοι" βλέπουν, είμαι σίγουρος, ότι δεν φαίνονται ούτε με μικροσκόπιο.

Από εκεί και πέρα, στην πραγματικότητα, ήμουν τυχερός να χαλάσει ο 9000 και να πληρώσει η ασφάλεια να πάρω τον 9400 εδώ στην Γαλλία. Και ακόμα και σε SDR (μιας και ο Integra είναι παλιός), σε οθόνη της πλάκας (αλλά 120") ο προβολέας τα σπάει. Ελπίζω σε λίγο να πάρω και ενισχυτή με HDR και να δω την διαφορά στην κίνηση. Αλλά δεν καίγομαι κιόλας. Έχω πραγματικά εικόνα κινηματογράφου και απολαμβάνω 4Κ ταινίες, και ας μην είναι true 4K.

Όχι, το έχουν κόψει χρόνια τώρα. Ούτε ο 9400 έχει.
Τάσο, και να είχαν, δεν βγαίνουν πια 3D ταινίες. Άσε που με τα γυαλιά ήταν ιστορία γενικά. Μόνο εάν έχεις παλιά βιβλιοθήκη θα είχε σημασία.

Όχι, το έχουν κόψει χρόνια τώρα. Ούτε ο 9400 έχει.
Διόρθωση, ο 9400 έχει. Απλά δεν περιέχει γυαλιά στην συσκευασία. Ενδιαφέρον, δεν το ήξερα, να βρω καμιά 3D ταινία να δω με τον μικρό για πλάκα.

8 ζευγάρια γυαλιά έχω αλλά ταινία 3D δεν έχω δεί καμία ολόκληρη, μόνο αποσπάσματα.
Δεν μου άρεσε ποτέ, ειδικά σε ταινία. :(

• Like
Reactions: Maestro