Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Πεφτουν στις tv, αλλα μιας και δεν ηταν ευκολο να πουλησουν (μαλλον κατασκευη απλως για να πουν οτι μπορουν) ειχαν πανακριβη τιμη.
Π.χ. μια lcd 105" βγηκε στα εκατο χιλιαρικα και σημερα την δινουν 35.
...
Απλα εχω την αισθηση οτι μετα απο 5 χρονια βρε παιδι μου οι απλησιαστες 77" που βλεπουμε σημερα θα ειναι πιο προσιτες, εστω και με τα χαρακτηριστικα του σημερα.
...
Ποιος δεν το επιθυμεί αυτο;
αλλα αν δεν κάνω λάθος, οι περσινές τιμές στις 65 OLED, με τις φετινές 65 OLED δεν είχαν διαφορά στην τιμή.
Μονο στο end of line, πεφτουν λιγο, αλλα οχι αισθητά πχ -1000
Εννοείτε οτι οι τιμές, χρονο με χρόνο θα πέφτουν, αλλα όχι τοσο γρήγορα οσο αναφέρεις.
Θα σου έλεγα να μην παίξεις πάνω από 130-140 ίντσες. Τώρα, από 'κει και πέρα, περί ορέξεως...
Θα σου έλεγα να μην παίξεις πάνω από 130-140 ίντσες. Τώρα, από 'κει και πέρα, περί ορέξεως...
Δε μας βοηθατε, δε μας βοηθατε.
Ο ενας γραφει και οι 200 ιντσες ειναι μια χαρα, ο αλλος οχι πανω απο 140...
Κατι αλλο που ειναι πολυ ενδιαφερον για περιπτωσεις πχ κινηματογραφικων λεσχων που ανεφερε και ο auteur ειναι το ποια ειναι η μεγιστη αποσταση που μπορει να απεχει απο το πανι ενας καινουριος jvc για παραδειγμα. Ποσο μακρια δηλαδη μπορει να προβαλει χωρις να υπαρχει προβλημα?
Ναι ρε παιδιά, 200 ίντσες είναι υπερβολή αν ο προβολέας δεν είναι light canon. Θα βλέπεται η εικόνα, αλλα μονο reference δεν θα την χαρακτηρίζεις.
Tάκη , δηλαδή το ότι έγραψα ότι ο 5900 με 1500 lumen έπαιζε πιο φωτεινά στα μάτια μου από έναν προβολέα 6500 lumen δεν το διάβασες?
Εχω βάλει κόντρα, θα ψάξω να βρω και τις φωτογραφίες έναν x5500 με έναν laser 8000 lumen στις 300 ίντσες, και αυτό για να δούμε ποιον προβολέα πρέπει να εγκαταστήσουμε, όχι για πλάκα. Ο JVC εδειχνε φωτεινότερος. Γιατί έδειχνε φωτεινότερος?Γιατί το υλικό που παίξαμε ήταν πλανητάριου με διάστημα και γαλαξίες, άντε να σταθεί οποιοσδήποτε προβολέας ακόμα και με 30.000 lumen δίπλα στον JVC.
Οι 200 ίντσες δεν είναι καθόλου υπερβολή, μπορεί και 300, άνετα, χαλαρά και με πολύ καλή εικόνα, για προβολή ταινιών πάντα.
ΑΝ οι προυποθέσεις είναι καλές, χώρος με ελεγχόμενο φωτισμό και θέαση από τα 7-8 μέτρα +
Αν θέλεις να βλέπεις powerpoint και εξέλ τότε ναι, πολλά lumen.
Τώρα αν μιλάμε για εικόνα απολύτου αναφοράς σίγουρα θα την δεις μεταξύ 80 και 140 ιντσών όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Γιάννης.
Αν ο προβολέας έχει αβυσσαλέο μαύρο μπορεί να παίξει καλά σε ελεγχόμενο χώρο ακόμα και με 6-7fl. Νούμερο που αν π.χ το μετρήσεις σε DLP πάει να πει οτι σχεδόν δεν βλέπεις τίποτα, αν καταλαβαίνεις τι λέω.
κυριε auter μηπως ειστε dlpακιας και δεν το γνωριζετε?αφου βρισκετε πιο φυσικα τα χρωματα του βιβιτεκ απο του 9300?
ουτε εγω ειμαι ειδημων, αλλα σε φιλους,εκθεσεις και συγκριτικα που εχω δει τουλαχιστον σε "φυσικοτητα" χρωματων οι lcd μου φαινονται πιο φυσικοι στα χρωματα και αντιθετα οι dlp μου βγαζουν χρωματα "βιντειλας',οι δευτεροι βεβαιως εχουν πιο πολυ φως και ευκρινεια..απλα λεω μηπως να κοιταξεις καμια dlp ναυαρχιδα μιας και αρεσκεσαι προς τα κει,βεβαια δεν θα βρεις ποτε το μαυρο του jvc ..το θεμα ειναι θα παρεις αυτο που σου αρεσει η αυτο που ειναι σωστο,π.χ υπαρχουν αρκετοι που βλεπουν προβολεα μετα απο καλιμπραρισμα και δεν τους αρεσει,οσο τους αρεσε πιο πριν, επειδη πριν προφανως ηταν "τσιμπημενος" για να εντυπωσιαζει out of the box...
αφου βρισκετε πιο φυσικα τα χρωματα του βιβιτεκ απο του 9300?
θεωρούνται τα χρώματα των LCD πχ epson 9300 πιό φυσικά απο αυτά ενος DLP πχ Benq W2000, αν και στους 2 έχει γίνει calibration;
ουτε εγω ειμαι ειδημων, αλλα σε φιλους,εκθεσεις και συγκριτικα που εχω δει τουλαχιστον σε "φυσικοτητα" χρωματων οι lcd μου φαινονται πιο φυσικοι στα χρωματα και αντιθετα οι dlp μου βγαζουν χρωματα "βιντειλας',οι δευτεροι βεβαιως εχουν πιο πολυ φως και ευκρινεια..απλα λεω μηπως να κοιταξεις καμια dlp ναυαρχιδα μιας και αρεσκεσαι προς τα κει,βεβαια δεν θα βρεις ποτε το μαυρο του jvc ..το θεμα ειναι θα παρεις αυτο που σου αρεσει η αυτο που ειναι σωστο,π.χ υπαρχουν αρκετοι που βλεπουν προβολεα μετα απο καλιμπραρισμα και δεν τους αρεσει,οσο τους αρεσε πιο πριν, επειδη πριν προφανως ηταν "τσιμπημενος" για να εντυπωσιαζει out of the box...
να το πάρουμε και αλλιώς...
οι 150" ειναι
W 332,1cm
H 186,8cm
αν θεωρήσουμε οτι κάθε θεατής για το κάθισμα του θέλει ~70cm πλάτος και 1m μήκος
στα 332cm χωράνε 7 θέσεις
άρα για 20-21 θεατές, η τρίτη σειρά θα έχει +2 μέτρα απόσταση απο την 1 σειρά των θεατών.
αν για 150" η κοντινότερη απόσταση θέασης κατα τα πρότυτα ειναι 5,3m
τοτε η 3η σειρά με 7,3m, θα ειναι οριακά εντός του προτύπου THX που θέτει ως Maximum THX viewing distance 7,3m
αν το πάμε και με μοίρες, γίνεται πολύπλοκο. φαντάζομαι πάντως οτι ολα αυτά ειναι σενάρια φαντασίας στις τωρινές αίθουσες κινηματογράφου.
![]()
http://screen-size.info/
http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html
το πιασα το υπονοουμενο:Banane0:Αμ, γαύρος δεν είσαι? Τι να περιμένει κανείς??![]()
Όχι, ακόμα και πυρετό να έχει ο Μπενκ...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.