Νέοι Jvc στην IFA2017

Πεφτουν στις tv, αλλα μιας και δεν ηταν ευκολο να πουλησουν (μαλλον κατασκευη απλως για να πουν οτι μπορουν) ειχαν πανακριβη τιμη.
Π.χ. μια lcd 105" βγηκε στα εκατο χιλιαρικα και σημερα την δινουν 35.

...

Απλα εχω την αισθηση οτι μετα απο 5 χρονια βρε παιδι μου οι απλησιαστες 77" που βλεπουμε σημερα θα ειναι πιο προσιτες, εστω και με τα χαρακτηριστικα του σημερα.
...

Ποιος δεν το επιθυμεί αυτο;
αλλα αν δεν κάνω λάθος, οι περσινές τιμές στις 65 OLED, με τις φετινές 65 OLED δεν είχαν διαφορά στην τιμή.
Μονο στο end of line, πεφτουν λιγο, αλλα οχι αισθητά πχ -1000
Εννοείτε οτι οι τιμές, χρονο με χρόνο θα πέφτουν, αλλα όχι τοσο γρήγορα οσο αναφέρεις.

Ο werewolf εχει στο υπογραμμισμενο απολυτο δικιο.
Χαρτοριχτρες και καφετζουδες δεν ειμαστε βεβαια για να ξερουμε ακριβεις χρονους, αλλα βασιζομενοι στην εξελιξη των τιμων βλεπουμε τα εξης...

Οι 77αρες OLED ξεκινησαν γυρω στα 35 χιλιαρικα οταν πρωτοβγηκαν.
Περσι για πρωτη φορα επεσαν μεμιας στα 20-25.
Φετος ξεκινησαν απο τα 18-20. Η ελπιδα που ειχα ηταν μεχρι να βγουν τα επομενα μοντελα, να εχουν πεσει και αυτες σε ενα 60% της αρχικης τιμης τους, οπως γινεται κατα τη διαρκεια της σεζον και με τις μικροτερες OLED. Να φτασουν δηλαδη στα 10-12, αν οχι να αγγιξουν και τετραψηφια νουμερα. Καπου πρεπει να υπαρχει και το ποστ μου που το ειχα αναφερει (αν και με θεωρουσα μαλλον υπερβολικα αισιοδοξο). Σημερα και χωρις να εχει φτασει καν η Black Friday τις εχουμε δει να φτανουν τις 12000.

Και ολα αυτα χωρις να εχουν παρει μπρος ακομη τα καινουρια εργοστασια παραγωγης πανελς...

Re: Απάντηση: Νέοι Jvc στην IFA2017

Θα σου έλεγα να μην παίξεις πάνω από 130-140 ίντσες. Τώρα, από 'κει και πέρα, περί ορέξεως...

μπορείς να το αναλύσεις λίγο;
τι θα χάσουμε ανοίγοντας 200" (πέρα απο φωτεινότητα, οπου αν ειναι επαρκής δεν υπάρχει θέμα);

αν ειναι να υπαρχει αισθητή διαφορά στην ποιότητα εικόνας μεταξύ 200" και 140" τοτε να μην το κάνω.
αν όμως δεν ειναι αισθητή (στον περισσότερο κόσμο) τότε οι θεατές ισως να ευχαριστηθούν περισσότερο την μεγαλύτερη εικόνα των 200".
εσεις τί προτείνετε;

Θα σου έλεγα να μην παίξεις πάνω από 130-140 ίντσες. Τώρα, από 'κει και πέρα, περί ορέξεως...

Δε μας βοηθατε, δε μας βοηθατε.
Ο ενας γραφει και οι 200 ιντσες ειναι μια χαρα, ο αλλος οχι πανω απο 140...

Κατι αλλο που ειναι πολυ ενδιαφερον για περιπτωσεις πχ κινηματογραφικων λεσχων που ανεφερε και ο auteur ειναι το ποια ειναι η μεγιστη αποσταση που μπορει να απεχει απο το πανι ενας καινουριος jvc για παραδειγμα. Ποσο μακρια δηλαδη μπορει να προβαλει χωρις να υπαρχει προβλημα?

Ναι, υπάρχει. Θα χάσεις φως και ευκρίνεια, θα χάσεις ανάλυση πρακτικά αφού η εικόνα δεν θα είναι (τόσο) συμπαγής. Ανοίγοντας τόσες πολλές ίντσες, σπρώχνεις τον φακό στα όριά του. Δεν χρειάζεται αυτό. Η εικόνα σου πρέπει γενικά να χαρακτηρίζεται από ισορροπία. Π.χ. δεν θα ανοίξω 20 ίντσες παραπάνω, θα φροντίσω να κάτσω με αυτές που έχω βάζοντας την καρέκλα ένα μέτρο πιο μπροστά. Ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

Ναι ρε παιδιά, 200 ίντσες είναι υπερβολή αν ο προβολέας δεν είναι light canon. Θα βλέπεται η εικόνα, αλλα μονο reference δεν θα την χαρακτηρίζεις.

Δε μας βοηθατε, δε μας βοηθατε.
Ο ενας γραφει και οι 200 ιντσες ειναι μια χαρα, ο αλλος οχι πανω απο 140...

Κατι αλλο που ειναι πολυ ενδιαφερον για περιπτωσεις πχ κινηματογραφικων λεσχων που ανεφερε και ο auteur ειναι το ποια ειναι η μεγιστη αποσταση που μπορει να απεχει απο το πανι ενας καινουριος jvc για παραδειγμα. Ποσο μακρια δηλαδη μπορει να προβαλει χωρις να υπαρχει προβλημα?

Ο Νίκος έγραψε ότι έπαιζε εξαιρετικά για τέτοιες ίντσες, δεν έγραψε ότι reference για τον JVC είναι οι 200 ίντσες.

Όσο πιο μακρυά κάτσει ο προβολέας έχει ένα + και ένα -. Το συν είναι ότι ο φακός του δεν ζορίζεται, το πλην είναι ότι χάνει φως.

να το πάρουμε και αλλιώς...

οι 150" ειναι
W 332,1cm
H 186,8cm

αν θεωρήσουμε οτι κάθε θεατής για το κάθισμα του θέλει ~70cm πλάτος και 1m μήκος
στα 332cm χωράνε 7 θέσεις

άρα για 20-21 θεατές, η τρίτη σειρά θα έχει +2 μέτρα απόσταση απο την 1 σειρά των θεατών.
αν για 150" η κοντινότερη απόσταση θέασης κατα τα πρότυτα ειναι 5,3m
τοτε η 3η σειρά με 7,3m, θα ειναι οριακά εντός του προτύπου THX που θέτει ως Maximum THX viewing distance 7,3m

αν το πάμε και με μοίρες, γίνεται πολύπλοκο. φαντάζομαι πάντως οτι ολα αυτά ειναι σενάρια φαντασίας στις τωρινές αίθουσες κινηματογράφου.

Screen_Shot_2017-11-17_at_17.33.42.png

http://screen-size.info/

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Last edited:

Ναι ρε παιδιά, 200 ίντσες είναι υπερβολή αν ο προβολέας δεν είναι light canon. Θα βλέπεται η εικόνα, αλλα μονο reference δεν θα την χαρακτηρίζεις.

Tάκη , δηλαδή το ότι έγραψα ότι ο 5900 με 1500 lumen έπαιζε πιο φωτεινά στα μάτια μου από έναν προβολέα 6500 lumen δεν το διάβασες?
Εχω βάλει κόντρα, θα ψάξω να βρω και τις φωτογραφίες έναν x5500 με έναν laser 8000 lumen στις 300 ίντσες, και αυτό για να δούμε ποιον προβολέα πρέπει να εγκαταστήσουμε, όχι για πλάκα. Ο JVC εδειχνε φωτεινότερος. Γιατί έδειχνε φωτεινότερος?Γιατί το υλικό που παίξαμε ήταν πλανητάριου με διάστημα και γαλαξίες, άντε να σταθεί οποιοσδήποτε προβολέας ακόμα και με 30.000 lumen δίπλα στον JVC.
Οι 200 ίντσες δεν είναι καθόλου υπερβολή, μπορεί και 300, άνετα, χαλαρά και με πολύ καλή εικόνα, για προβολή ταινιών πάντα.
ΑΝ οι προυποθέσεις είναι καλές, χώρος με ελεγχόμενο φωτισμό και θέαση από τα 7-8 μέτρα +
Αν θέλεις να βλέπεις powerpoint και εξέλ τότε ναι, πολλά lumen.
Τώρα αν μιλάμε για εικόνα απολύτου αναφοράς σίγουρα θα την δεις μεταξύ 80 και 140 ιντσών όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Γιάννης.

Αν ο προβολέας έχει αβυσσαλέο μαύρο μπορεί να παίξει καλά σε ελεγχόμενο χώρο ακόμα και με 6-7fl. Νούμερο που αν π.χ το μετρήσεις σε DLP πάει να πει οτι σχεδόν δεν βλέπεις τίποτα, αν καταλαβαίνεις τι λέω.

κυριε auter μηπως ειστε dlpακιας και δεν το γνωριζετε?αφου βρισκετε πιο φυσικα τα χρωματα του βιβιτεκ απο του 9300?

Tάκη , δηλαδή το ότι έγραψα ότι ο 5900 με 1500 lumen έπαιζε πιο φωτεινά στα μάτια μου από έναν προβολέα 6500 lumen δεν το διάβασες?
Εχω βάλει κόντρα, θα ψάξω να βρω και τις φωτογραφίες έναν x5500 με έναν laser 8000 lumen στις 300 ίντσες, και αυτό για να δούμε ποιον προβολέα πρέπει να εγκαταστήσουμε, όχι για πλάκα. Ο JVC εδειχνε φωτεινότερος. Γιατί έδειχνε φωτεινότερος?Γιατί το υλικό που παίξαμε ήταν πλανητάριου με διάστημα και γαλαξίες, άντε να σταθεί οποιοσδήποτε προβολέας ακόμα και με 30.000 lumen δίπλα στον JVC.
Οι 200 ίντσες δεν είναι καθόλου υπερβολή, μπορεί και 300, άνετα, χαλαρά και με πολύ καλή εικόνα, για προβολή ταινιών πάντα.
ΑΝ οι προυποθέσεις είναι καλές, χώρος με ελεγχόμενο φωτισμό και θέαση από τα 7-8 μέτρα +
Αν θέλεις να βλέπεις powerpoint και εξέλ τότε ναι, πολλά lumen.
Τώρα αν μιλάμε για εικόνα απολύτου αναφοράς σίγουρα θα την δεις μεταξύ 80 και 140 ιντσών όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Γιάννης.

Αν ο προβολέας έχει αβυσσαλέο μαύρο μπορεί να παίξει καλά σε ελεγχόμενο χώρο ακόμα και με 6-7fl. Νούμερο που αν π.χ το μετρήσεις σε DLP πάει να πει οτι σχεδόν δεν βλέπεις τίποτα, αν καταλαβαίνεις τι λέω.

Νικο ισως έτσι εξηγείται, οτι στα μάτια μου (τα οποια σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ειδικά περι της ποιότητας εικόνας) ο JVC HD750 που έχω σε batcave, μου φάνηκε οτι έχει πολύ καλύτερο μαύρο και γενικά καλυτερη overall εικόνα απο εναν epson 9300 που είδα σε τυπικό σαλόνι με αντανακλάσεις, λευκό ταβανι κτλ.

φαντάζομαι ομως οτι αν ο epson έπαιζε σε batcave τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, φυσικά υπερ του epson.

κυριε auter μηπως ειστε dlpακιας και δεν το γνωριζετε?αφου βρισκετε πιο φυσικα τα χρωματα του βιβιτεκ απο του 9300?

να σου πώ την αληθεια, οταν είχα δει τον vivitek (χωρίς να έχει γίνει καλιμπράρισμα) αλλα σε σχετικά σκοτεινό δωμάτιο, ειχα όντως ενθουσιαστεί με το φώς του.
οταν είδα τον 9300 καλιμπραρισμένο σε τυπικό σαλόνι, δεν με ενθουσιάσε κάτι..

ανάποδος
:p

θεωρούνται τα χρώματα των LCD πχ epson 9300 πιό φυσικά απο αυτά ενος DLP πχ Benq W2000, αν και στους 2 έχει γίνει calibration;

ουτε εγω ειμαι ειδημων, αλλα σε φιλους,εκθεσεις και συγκριτικα που εχω δει τουλαχιστον σε "φυσικοτητα" χρωματων οι lcd μου φαινονται πιο φυσικοι στα χρωματα και αντιθετα οι dlp μου βγαζουν χρωματα "βιντειλας',οι δευτεροι βεβαιως εχουν πιο πολυ φως και ευκρινεια..απλα λεω μηπως να κοιταξεις καμια dlp ναυαρχιδα μιας και αρεσκεσαι προς τα κει,βεβαια δεν θα βρεις ποτε το μαυρο του jvc ..το θεμα ειναι θα παρεις αυτο που σου αρεσει η αυτο που ειναι σωστο,π.χ υπαρχουν αρκετοι που βλεπουν προβολεα μετα απο καλιμπραρισμα και δεν τους αρεσει,οσο τους αρεσε πιο πριν, επειδη πριν προφανως ηταν "τσιμπημενος" για να εντυπωσιαζει out of the box...

ουτε εγω ειμαι ειδημων, αλλα σε φιλους,εκθεσεις και συγκριτικα που εχω δει τουλαχιστον σε "φυσικοτητα" χρωματων οι lcd μου φαινονται πιο φυσικοι στα χρωματα και αντιθετα οι dlp μου βγαζουν χρωματα "βιντειλας',οι δευτεροι βεβαιως εχουν πιο πολυ φως και ευκρινεια..απλα λεω μηπως να κοιταξεις καμια dlp ναυαρχιδα μιας και αρεσκεσαι προς τα κει,βεβαια δεν θα βρεις ποτε το μαυρο του jvc ..το θεμα ειναι θα παρεις αυτο που σου αρεσει η αυτο που ειναι σωστο,π.χ υπαρχουν αρκετοι που βλεπουν προβολεα μετα απο καλιμπραρισμα και δεν τους αρεσει,οσο τους αρεσε πιο πριν, επειδη πριν προφανως ηταν "τσιμπημενος" για να εντυπωσιαζει out of the box...

κοιτάζω για JVC, epson ή sony.
απλα δεν νομίζω να αξίζει η μετάβαση σε 4k προβολέα, αφου δεν έχω 4K υλικό και ούτε υπάρχουν οι ταινίες που παρακολουθώ σε 4K
ενω δεν θεωρώ οτι έχουν ξεπεραστεί ακόμα οι παιδικές ασθένεις. θα ήθελα εναν sony 260 με δυναμική ίριδα ή εναν JVC με πραγματικό 4K και τιμή οσο και ο sony 260 ~5000 .

Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Αμ, γαύρος δεν είσαι? Τι να περιμένει κανείς??:flipout:

Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

να το πάρουμε και αλλιώς...

οι 150" ειναι
W 332,1cm
H 186,8cm

αν θεωρήσουμε οτι κάθε θεατής για το κάθισμα του θέλει ~70cm πλάτος και 1m μήκος
στα 332cm χωράνε 7 θέσεις

άρα για 20-21 θεατές, η τρίτη σειρά θα έχει +2 μέτρα απόσταση απο την 1 σειρά των θεατών.
αν για 150" η κοντινότερη απόσταση θέασης κατα τα πρότυτα ειναι 5,3m
τοτε η 3η σειρά με 7,3m, θα ειναι οριακά εντός του προτύπου THX που θέτει ως Maximum THX viewing distance 7,3m

αν το πάμε και με μοίρες, γίνεται πολύπλοκο. φαντάζομαι πάντως οτι ολα αυτά ειναι σενάρια φαντασίας στις τωρινές αίθουσες κινηματογράφου.

Screen_Shot_2017-11-17_at_17.33.42.png

http://screen-size.info/

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Σωστά είναι όλα αυτά που γράφεις, όμως, μην πελαγοδρομείς. Όταν φτιάχνεις μια τέτοια κατάσταση, εκ των πραγμάτων, δεν γίνεται να καθίσουν όλοι στην τέλεια θέση. Οπότε η λογική σου θα είναι ως εξής: Φτιάχνω τέλεια την απόσταση για τους μεσαίους, αφήνοντας τους μπροστινούς λίγο πιο κοντά και τους πίσω λίγο πιο μακρυά. Έτσι και αλλιώς, μέσα στις προδιαγραφές είσαι και για τις τρεις σειρές.

Re: Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Όχι, ακόμα και πυρετό να έχει ο Μπενκ...:flipout:

και εγώ απο τα ολίγα που είδα και γνωρίζω, θα έλεγα οτι οι LCD μου βγάζουν χρώματα videogame, χωρίς βέβαια να θεωρώ τον epson 9300 μέτριο προβολέα. απλα δεν ειχε κάτι, για να με εντυπωσιάσει. ισως ξαναπάω να τον δώ περισσότερη ώρα και σε παραπάνω σκηνές. τον ειδα στα πεταχτά ~15' παιζοντας το edge of tomorrow.