Νέοι Jvc στην IFA2017

EDIT, ξαναδιάβασα το παράδειγμα του iphone που έβαλες και δεν πρόσεξα ότι μιλούσες για το μέλλον. Δεν νομίζω ότι είναι όμως συμβατό παράδειγμα, διότι η ανάπτυξη τεχνολογίας καλπάζει στα smartphones σε αντίθεση με τα μεσα προβολής που είναι πλέον σχεδόν ταβανιασμενα σε επίπεδο ποιότητας εικόνας με τις τελευταίες OLED. Πχ το iphone έφτασε σε 10 χρονια να σου δίνει ισχύ υπολογιστή intel i5 στην τσέπη του παντελονιου σου, και αυτό φυσικά απαιτεί υψηλοτατο κόστος R&D το οποιο σε συνδυασμό με τα υψηλα margins της εταιρίας, οδηγεί στα υψηλα 1200 ευρω τιμή πώλησης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Και φυσικά το παράδειγμα του iphone X είναι άστοχο, δοιοτι δεν έχει αντίστοιχη τεχνολογία με ένα κινητό των 200-300 ευρω, αφού πχ ο επεξεργαστής του έχει επιδόσεις intel i5, έχει εξελιγμένο camera array για face recognition, την καλύτερη oled της αγορας κλπ κλπ

α γειά σου, με πιάνεις τι εννοώ όταν λέω ότι και τότε στο μέλλον κάπως έτσι θα δικαιολογείται η τότε αυξημένη τιμή του τότε premium προιόντος εικόνας..

Re: Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν πέσει πολύ η τιμή των oled (που θα πέσει), θα έχεις αριστη εικόνα all around σε τιμή χώμα. Αυτό δεν έχει ξαναγινει και θα είναι αρκετό, ακόμα και για τους πιουριστες της εικόνας.
Πραγματικά ψάχνω να βρω ψεγάδι στην 55αρα LG B7 των 1800 ευρω και δυσκολεύομαι τρομερά. Ποιος θα μου έλεγε πως σε τέτοια λεφτά θα έχω state of the art τηλεόραση, όταν πριν από χρονια είχα χώσει με χαρα 3,5Κ για μια (σαφώς χειρότερη) 50αρα Pioneer Kuro; Φαντάσου λοιπόν ότι αυτή η εικόνα σε 2 χρονιακια το πολύ θα κοστίζει το πολύ 1 χιλιάρικο και η 65αρα θα παίζει στα 2Κ.
Γι' αυτό είμαι αισιόδοξος πως κάποια στιγμή θα έχουμε τεραστια oled panel σε όχι απαγορευτικές τιμές τα οποια λογικά θα αντικαταστήσουν τα προβολάκια μας.

Ποιος δεν το επιθυμεί αυτο;
αλλα αν δεν κάνω λάθος, οι περσινές τιμές στις 65 OLED, με τις φετινές 65 OLED δεν είχαν διαφορά στην τιμή.
Μονο στο end of line, πεφτουν λιγο, αλλα οχι αισθητά πχ -1000
Εννοείτε οτι οι τιμές, χρονο με χρόνο θα πέφτουν, αλλα όχι τοσο γρήγορα οσο αναφέρεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Ποιος δεν το επιθυμεί αυτο;
αλλα αν δεν κάνω λάθος, οι περσινές τιμές στις 65 OLED, με τις φετινές 65 OLED δεν είχαν διαφορά στην τιμή.
Μονο στο end of line, πεφτουν λιγο, αλλα οχι αισθητά πχ -1000
Εννοείτε οτι οι τιμές, χρονο με χρόνο θα πέφτουν, αλλα όχι τοσο γρήγορα οσο αναφέρεις.
Με την τρέχουσα κατάσταση έτσι είναι, αλλα μην ξεχνάς τα νέα εργοστάσια που ετοιμάζονται για μαζική παραγωγη oled panels από κινητά μέχρι τηλεοράσεις. Έτσι πιστεύω θα επιταχυνθεί η πτώση της τιμής, γιατί θα πέσει το κόστος των πάνελ λόγω οικονομίας κλίμακος.

Re: Απάντηση: Νέοι Jvc στην IFA2017

Πέρα από όλα αυτα που αναφέρετε οι νέοι JVC έχουν σημαντική βελτίωση στα σημεία όπως το νέο 4Κ e-shift ή λειτουργία της αυτόματης ίριδας ακόμη και στο auto1.

Θεωρείτε τον JVC 5900 οτι έχει πιο κινηματογραφική εικόνα σε σχέση με τον epson 9300, οπως διαβάσαμε στο review του avforums;
ποια θα ήταν η πρωτη σας επιλογή αναμεσα σε αυτους τους δύο (δεν γνωρίζω αν υπάρχει και κάποιος άλλος, καλύτερος, σε αυτη την κλιμακα τιμής);

For the X5900 the main alternative is the superb Epson EH-TW9300, which at a price of £2,999 has to be considered a real bargain. This is an excellent projector that uses LCD panels, instead of the D-ILA panels used by the X5900, but matches the JVC in terms of features and even manages to add a few extra like a motorised lens cover and ISF calibration controls. We do feel that the JVC has the edge in terms of both SDR and 3D content but the Epson just beats the former in terms of HDR content. Like all LCD projectors, the light path of the TW9300 isn't sealed so there is a possibility of dust blobs but aside from that there really isn't a great deal between the two projectors. The JVC does deliver a slightly more film-like image but, at £1,000 less, the TW9300 is very hard to ignore.

https://www.avforums.com/review/jvc-dla-x5900-dila-hdr-projector-review.14183

οι απλόι θεατές (χωρις εμπειρία στην εικόνα, οπου απλά απολαμβάνουν τις ταινιες τους χωρίς να ψάχνουν ψεγάδια στην εικόνα) θα καταλάβουν κατευθείαν την διαφορά στην ποιότητα εικόνας ανάμεσα σε ενα παλιό JVC HD750 και ενας νέου JVC 5900/epson9300 κτλ;

αν πχ προκειται για μια κινηματογραφική λέσχη, μέχρι πόσες ιντσες μπορούν να ανοίξουν αυτοι οι νέοι προβολείς έχοντας αξιοπρεπή εικόνα;

ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέοι Jvc στην IFA2017

Εχασες (εντελώς όμως) το νόημα αυτών που λέω. .

Δεν εχασα κανενα νοημα.
Αυτο που ανεφερες γινοταν και θα γινεται παντα παντου.
Και μια ναυαρχιδα καρτα γραφικων ή cpu να παρεις, επειδη βγαζει 1% παραπανω απο την επομενη υποδεεστερη την πληρωνεις και διπλασια τιμη επειδη...ειναι οτι καλυτερο και οχι για το 1%. Δεν διαφωνω με αυτο αλλα ετερον εκατερον.

Το θεμα μας ηταν οχι αν θα θελω να παρω μιας σημερινης τεχνολογιας oled μετα απο 5 χρονια ή την νεα διαδραστικη των 10.000 ευρω.
Το θεμα μας ηταν ΓΙΑΤΙ να παρω προβολεα και οχι tv αν με καλυπτουν με ενα συμβιβασμο οι ιντσες.
Γιατι εγω σε 5 χρονια ευκολα θα συμβιβαζομαι ακομα και με 80" oled, παρα με 100" προβολεα που σε φωτεινοτητα, contrast, ευκρινεια κλπ δεν μπορει να ακολουθησει ουτε τις σημερινες oled.
Και το αποσαφηνισα επισης. Μιλω για την μεριδα καταναλωτων σε ενα τυπικο σαλονι με αποσταση θεασης 2.5-3μ που δεν ειναι σε θεση να ανοιξουν 130" απο προβολεα, αλλα τον εχουν και παιζουν στις 92"-100" γιατι η 50αρα tv δεν τους φτανει για χορταστικη εικονα.
Αυτο το ενδιαμεσο κενο ισως το καλυψει μελλοντικα μια tv αν πεσουν οι τιμες. Και μιλω για τις oled που ειναι ακριβοτερες επειδη τα πανε καλυτερα σε κοντραστ και μαυρο.
Γιατι lcd tv 77" και σημερα υπαρχει σχετικα προσιτη, αλλα παιζει λιγο καλυτερα απο dlp προβολεα.
Το θεμα ειναι πως θελουμε αυτοφωτα πανελ, τουλαχιστον 80" και φθηνα. Σημερα δεν ειναι φθηνα σε 5 χρονια ισως.

Πχ το iphone έφτασε σε 10 χρονια να σου δίνει ισχύ υπολογιστή intel i5 στην τσέπη του παντελονιου σου, και αυτό φυσικά απαιτεί υψηλοτατο κόστος R&D το οποιο σε συνδυασμό με τα υψηλα margins της εταιρίας, οδηγεί στα υψηλα 1200 ευρω τιμή πώλησης.

το θέμα ειναι αν πραγματικά χρειάζεται κάποιος αυτή την ισχύ;
νομίζω ειναι τρομερά έλαχιστοι αυτοί που θα την εκμεταλλευτούν, ενω κάλλιστα θα μπορούν να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά
και με το νέο Oneplus 5t (που έχει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά στην μισή τιμή του iphone x) των 500 και πολύ πιθανό,
με κάποιο αλλο κινέζικο των 200-300 .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέοι Jvc στην IFA2017

το θέμα ειναι αν πραγματικά χρειάζεται κάποιος αυτή την ισχύ;
νομίζω ειναι τρομερά έλαχιστοι αυτοί που θα την εκμεταλλευτούν, ενω κάλλιστα θα μπορούν να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά
και με το νέο Oneplus 5t (που έχει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά στην μισή τιμή του iphone x) των 500 και πολύ πιθανό,
με κάποιο αλλο κινέζικο των 200-300 .

Αν και out of topic, η ισχύς αυτή είναι απαραίτητη σε εφαρμογές που αξιοποιούν όλοι οι χρηστες του Χ όπως το FaceID και σε διαφορες εφαρμογές augmented reality που είναι το μέλλον.

Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Αυτό που συνήθως ρίχνει απότομα το κόστος είναι ο ανταγωνισμός, οπότε ιδανικά πρέπει να φτιάξουν εργοστάσια OLED και τρίτοι κατασκευαστές, αλλιώς δύσκολα τα πράγματα..

Κοιτα, πχ με την apple να εξοπλίζει όλη τη μελλοντική γκάμα της με oled, θα ανοίξουν πολλά νέα factories, οπότε φαντάζομαι πως αυτά δεν θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις οθόνες κινητών. Με τις μεγάλες παραγγελίες και τα νέα factories, πιθανολογώ πως γενικότερα το κόστος των πάνελ θα πάρει τον κατήφορο. Ιδωμεν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέοι Jvc στην IFA2017

Αν και out of topic, η ισχύς αυτή είναι απαραίτητη σε εφαρμογές που αξιοποιούν όλοι οι χρηστες του Χ όπως το FaceID και σε διαφορες εφαρμογές augmented reality που είναι το μέλλον.

ξεφεύγουμε αλλα όπως το ειπες, ειναι το μέλλον.. τώρα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.
και σε 6" δεν κάνεις δουλειά πχ photoshop, final cut κτλ..

ας γυρίσουμε ομως στους JVC και αν θεωρείετε οτι θα έχει εμφανή διαφορά (και στον απλό χρήστη) η εικόνα ενός 7900 με τον 5900 ή θα πρεπει να γίνει side by side για να δούμε το καλυτερο contrast κτλ;

Δεν εχασα κανενα νοημα.
Αυτο που ανεφερες γινοταν και θα γινεται παντα παντου.
Και μια ναυαρχιδα καρτα γραφικων ή cpu να παρεις, επειδη βγαζει 1% παραπανω απο την επομενη υποδεεστερη την πληρωνεις και διπλασια τιμη επειδη...ειναι οτι καλυτερο και οχι για το 1%. Δεν διαφωνω με αυτο αλλα ετερον εκατερον.

Το θεμα μας ηταν οχι αν θα θελω να παρω μιας σημερινης τεχνολογιας oled μετα απο 5 χρονια ή την νεα διαδραστικη των 10.000 ευρω.
Το θεμα μας ηταν ΓΙΑΤΙ να παρω προβολεα και οχι tv αν με καλυπτουν με ενα συμβιβασμο οι ιντσες.
Γιατι εγω σε 5 χρονια ευκολα θα συμβιβαζομαι ακομα και με 80" oled, παρα με 100" προβολεα που σε φωτεινοτητα, contrast, ευκρινεια κλπ δεν μπορει να ακολουθησει ουτε τις σημερινες oled.
Και το αποσαφηνισα επισης. Μιλω για την μεριδα καταναλωτων σε ενα τυπικο σαλονι με αποσταση θεασης 2.5-3μ που δεν ειναι σε θεση να ανοιξουν 130" απο προβολεα, αλλα τον εχουν και παιζουν στις 92"-100" γιατι η 50αρα tv δεν τους φτανει για χορταστικη εικονα.
Αυτο το ενδιαμεσο κενο ισως το καλυψει μελλοντικα μια tv αν πεσουν οι τιμες. Και μιλω για τις oled που ειναι ακριβοτερες επειδη τα πανε καλυτερα σε κοντραστ και μαυρο.
Γιατι lcd tv 77" και σημερα υπαρχει σχετικα προσιτη, αλλα παιζει λιγο καλυτερα απο dlp προβολεα.
Το θεμα ειναι πως θελουμε αυτοφωτα πανελ, τουλαχιστον 80" και φθηνα. Σημερα δεν ειναι φθηνα σε 5 χρονια ισως.

μην απομονώνεις εκφράσεις μου, είπα έχασες το νόημα γιατί άρχισες να εξηγείς γιατί οι τηλεοράσεις είναι καλύτερες από τους προβολείς, κάτι το οποίο δεν ήταν αυτό που περιέγραφα. Αντε μην τα πάρω στο κρανίο τώρα και σου φέρω την sony μου να πάρω την oled σου με τη βία (για το καλό σου πάντα...να σε αναγκάσω να πάς σε 77αρα.. )

Απομονωσα φραση σου στο quote γιατι γραφω σεντονια.
Αν εβαζα ολοκληρο το κειμενο σου, θα μου εβγαζε μηνυμα οτι ξεπερασα τους 500.000 χαρακτηρες. :D

Ενταξει ρε με επεισες. Ελα παρε την oled και δωσε μου τον jvc σου.

ας γυρίσουμε ομως στους JVC και αν θεωρείετε οτι θα έχει εμφανή διαφορά (και στον απλό χρήστη) η εικόνα ενός 7900 με τον 5900 ή θα πρεπει να γίνει side by side για να δούμε το καλυτερο contrast κτλ;

Να σου απαντήσω εγώ. Στον απλό χρήστη δεν θα είναι ορατή η διαφορά, όπως τουλάχιστον είναι μεταξύ ενός JVC και ενός DLP. Στον έμπειρο χρήστη όμως η διαφορά θα φανεί, ακόμα και αν δεν τους δει side by side.

Απομονωσα φραση σου στο quote γιατι γραφω σεντονια.
Αν εβαζα ολοκληρο το κειμενο σου, θα μου εβγαζε μηνυμα οτι ξεπερασα τους 500.000 χαρακτηρες. :D

Ενταξει ρε με επεισες. Ελα παρε την oled και δωσε μου τον jvc σου.

εε..παρανόησες..μια LCD sony έχω για ανταλλαγή.. :smile1:

Re: Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Κοιτα, πχ με την apple να εξοπλίζει όλη τη μελλοντική γκάμα της με oled, θα ανοίξουν πολλά νέα factories, οπότε φαντάζομαι πως αυτά δεν θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις οθόνες κινητών. Με τις μεγάλες παραγγελίες και τα νέα factories, πιθανολογώ πως γενικότερα το κόστος των πάνελ θα πάρει τον κατήφορο. Ιδωμεν...

Κι όμως, η Samsung αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής OLED panels για κινητά αλλά δεν κατασκευάζει μεγάλα panels για τηλεοράσεις. Μακάρι αυτό να αλλάξει κάποια στιγμή..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέοι Jvc στην IFA2017

Κι όμως, η Samsung αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής OLED panels για κινητά αλλά δεν κατασκευάζει μεγάλα panels για τηλεοράσεις. Μακάρι αυτό να αλλάξει κάποια στιγμή..

Χμμμ
Αρα, in LG we trust...

Να σου απαντήσω εγώ. Στον απλό χρήστη δεν θα είναι ορατή η διαφορά, όπως τουλάχιστον είναι μεταξύ ενός JVC και ενός DLP. Στον έμπειρο χρήστη όμως η διαφορά θα φανεί, ακόμα και αν δεν τους δει side by side.
Ευχαριστώ, άρα πάμε για 5900 αν αυτός είναι ο καλύτερος σε αυτή την κλίμακα τιμής.

Δεδομένου της φωτεινότητας και των χαρακτηριστικών του, μέχρι πόσες ίντσες μπορεί να ανοίξει αλλά να έχουμε εξαιρετική/reference εικονα;

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για HDR. Ελάχιστες ταινίες..

Ευχαριστώ, άρα πάμε για 5900 αν αυτός είναι ο καλύτερος σε αυτή την κλίμακα τιμής.

Δεδομένου της φωτεινότητας και των χαρακτηριστικών του, μέχρι πόσες ίντσες μπορεί να ανοίξει αλλά να έχουμε εξαιρετική/reference εικονα;

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για HDR. Ελάχιστες ταινίες..

Δεν υπάρχουν όρια στις ίντσες, με έναν 5900 έπαιξα σε μία εκδήλωση (πρώτη προβολή της ταινίας loving Vincent στο μουσείο στο φιξ) κοντά στις 200 ίντσες με εξαιρετικό αποτέλεσμα

IMG_20171005_183117.jpg

22219668_160426587879319_7098560498270724696_o.jpg

και μιλάμε για χώρο κατάλευκο έτσι...(καταστροφή δηλαδή..)

22291309_160426517879326_7371691642924002619_o.jpg

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση είχα μαζί μου και έναν προβολέα Canon με 6500 lumen φωτεινότητα. Τον δοκίμασα και αυτόν, στα πάντα πιο φωτεινός πλην προβολή ταινίας, εκεί ο JVC έδειχνε στο μάτι πιο φωτεινός εξαιτίας του πολύ μεγαλύτερου contrast, απίστευτο άλλα αληθινό.

IMG_20171005_210520_HHT.jpg

Από κει και πέρα οι ίντσες είναι και θέμα γούστου, για εμένα προσωπικά οι ιδανικές μου ίντσες είναι 120 από τα 3,5 μέτρα θέαση σε normal συνθήκες home cinema.

Δεν υπάρχουν όρια στις ίντσες, με έναν 5900 έπαιξα σε μία εκδήλωση (πρώτη προβολή της ταινίας loving Vincent στο μουσείο στο φιξ) κοντά στις 200 ίντσες με εξαιρετικό αποτέλεσμα

IMG_20171005_183117.jpg

22219668_160426587879319_7098560498270724696_o.jpg

και μιλάμε για χώρο κατάλευκο έτσι...(καταστροφή δηλαδή..)

22291309_160426517879326_7371691642924002619_o.jpg

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση είχα μαζί μου και έναν προβολέα Canon με 6500 lumen φωτεινότητα. Τον δοκίμασα και αυτόν, στα πάντα πιο φωτεινός πλην προβολή ταινίας, εκεί ο JVC έδειχνε στο μάτι πιο φωτεινός εξαιτίας του πολύ μεγαλύτερου contrast, απίστευτο άλλα αληθινό.

IMG_20171005_210520_HHT.jpg

Από κει και πέρα οι ίντσες είναι και θέμα γούστου, για εμένα προσωπικά οι ιδανικές μου ίντσες είναι 120 από τα 3,5 μέτρα θέαση σε normal συνθήκες home cinema.

Το οτι μπορεί να ανοίξει 200" με reference εικόνα, ειναι θαυμάσια πληροφορία!
ιδανικά, ψάχνω χώρο, να βάλω 200" οθόνη και ηχεία κολώνες, δεξιά αριστερα.
και να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 10-20 ατόμων.
υπολογίζω οτι ένας χώρος 6+m πλάτος με 9+m μήκος, δηλαδη ~54τμ+ θα είναι οκ.
λέτε να θέλει πολύ περισσότερα;

πόσα μέτρα ηταν η απόσταση οθόνης-προβολέα;