Νέοι Marantz AV FY '23

Cinema 70s > 1099€
Cinema 60 > 1399€
Cinema 60 DAB > 1499€
Cinema 50 > 2099€

Οι τιμές είναι ίδιες και για τα δύο φινιρίσματα, δηλαδή το Black και το SilverGold.

Απ' ό,τι φαίνεται αυτά τα τρία μοντέλα θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά.
Μα καλά τι κόλλημα έχει φάει αυτή η D&M και δεν καθιερώνουν τον δέκτη DAB σε όλα τα μοντέλα τους; Μόνο για την Ελληνική αγορά δουλέυουν; Ποιος ακούει πλέον FM στη βόρεια Ευρώπη;

Cinema 70s > 1099€
Cinema 60 > 1399€
Cinema 60 DAB > 1499€
Cinema 50 > 2099€

Οι τιμές είναι ίδιες και για τα δύο φινιρίσματα, δηλαδή το Black και το SilverGold.

Απ' ό,τι φαίνεται αυτά τα τρία μοντέλα θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά.

Πολύ ακριβοί ρε γμτ!
Το πιο low end μοντέλο βρίσκεται πάνω από το χιλιάρικο; Έλεος ρε marantz!

Μα καλά τι κόλλημα έχει φάει αυτή η D&M και δεν καθιερώνουν τον δέκτη DAB σε όλα τα μοντέλα τους; Μόνο για την Ελληνική αγορά δουλέυουν; Ποιος ακούει πλέον FM στη βόρεια Ευρώπη;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παίρνουν από τη χρήση των μηχανημάτων, οι κάτοχοι των πιο οικονομικών ενισχυτών AV χρησιμοποιούν ραδιόφωνο. Λογικό βέβαια καθώς τα πιο πάνω μοντέλα απευθύνονται σε πιο dedicated Home Cinema καταστάσεις.

Μάλιστα μπορώ να πω εδώ ότι τα πιο κάτω μοντέλα της γκάμας προτιμώνται και σε εγκαταστάσεις που θέλουν ας πούμε δεύτερη ζώνη, χωρίς απαραίτητα η πρώτη ζώνη να είναι σε 5.1. Έτσι αυτοί οι ενισχυτές αν έχουν και FM (ή και DAB) γίνονται πιο χρηστικοί.

Για παράδειγμα έχουν μπει σε ξενοδοχεία σε ρεσεψιόν και σε σκάφη αναψυχής ακριβώς γιατί π.χ. θέλει το σκάφος που νοικιάζει ο ιδιοκτήτης να έχει τη δυνατότητα να έχει ήχο εντός και εκτός (στο κατάστρωμα).
Λέω τώρα πράγματα στα οποία δεν πάει το μυαλό του μέσου χρήστη.

Τώρα για το DAB ως ξεχωριστό μοντέλο, κι εγώ περίμενα φέτος να μην υπάρχει. Αλλά ό,τι γλυτώνεις καλό είναι... .

Επική αυξηση στις τιμές.
1399€ για τον διαδοχο του SR5015...

Να σου πω την αλήθεια περίμενα να φτάνει στο 1,5 χιλιάρικο ο Cinema 60, ευτυχώς είναι πιο οικονομικός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παίρνουν από τη χρήση των μηχανημάτων, οι κάτοχοι των πιο οικονομικών ενισχυτών AV χρησιμοποιούν ραδιόφωνο. Λογικό βέβαια καθώς τα πιο πάνω μοντέλα απευθύνονται σε πιο dedicated Home Cinema καταστάσεις.

Μάλιστα μπορώ να πω εδώ ότι τα πιο κάτω μοντέλα της γκάμας προτιμώνται και σε εγκαταστάσεις που θέλουν ας πούμε δεύτερη ζώνη, χωρίς απαραίτητα η πρώτη ζώνη να είναι σε 5.1. Έτσι αυτοί οι ενισχυτές αν έχουν και FM (ή και DAB) γίνονται πιο χρηστικοί.

Για παράδειγμα έχουν μπει σε ξενοδοχεία σε ρεσεψιόν και σε σκάφη αναψυχής ακριβώς γιατί π.χ. θέλει το σκάφος που νοικιάζει ο ιδιοκτήτης να έχει τη δυνατότητα να έχει ήχο εντός και εκτός (στο κατάστρωμα).
Λέω τώρα πράγματα στα οποία δεν πάει το μυαλό του μέσου χρήστη.

Τώρα για το DAB ως ξεχωριστό μοντέλο, κι εγώ περίμενα φέτος να μην υπάρχει. Αλλά ό,τι γλυτώνεις καλό είναι... .
Εγώ δηλαδή που θέλω τον 50 και δεν τον θέλω για κότερο, αλλά για το σπίτι για Home Theater χρήση και για μουσική, δηλαδή για αυτό που προορίζεται το μηχάνημα, γιατί να μην έχω και DAB ραδιόφωνο που είναι το στάνταρ στην περιοχή μου;

Να σου πω την αλήθεια περίμενα να φτάνει στο 1,5 χιλιάρικο ο Cinema 60, ευτυχώς είναι πιο οικονομικός.

Με ποιο σκεπτικο να παει στο 1,5 χιλιαρικο ομως?
Η προηγουμενη σειρά ειχε ηδη φαει 2-3 price updates...

Εγώ δηλαδή που θέλω τον 50 και δεν τον θέλω για κότερο, αλλά για το σπίτι για Home Theater χρήση και για μουσική, δηλαδή για αυτό που προορίζεται το μηχάνημα, γιατί να μην έχω και DAB ραδιόφωνο που είναι το στάνταρ στην περιοχή μου;

Οι αποφάσεις παίρνονται ανάλογα τη χρήση που γίνεται για κάθε μοντέλο. Για την προηγούμενη σειρά, ή τουλάχιστον απ' όταν ξεκίνησε το AVC αντί για το AVR, είχανε δει ότι λιγότερο από 5% των χρηστών χρησιμοποιούσαν τον δέκτη στα μοντέλα όπως αυτό που λες.

Με ποιο σκεπτικο να παει στο 1,5 χιλιαρικο ομως?
Η προηγουμενη σειρά ειχε ηδη φαει 2-3 price updates...

Με το σκεπτικό ότι γίνονται ακόμα πιο premium, αλλά φαίνεται ότι η κλασική διαφορά τιμής μεταξύ Denon-Marantz διατηρείται και στα φετεινά μοντέλα στα ίδια περίπου επίπεδα.

Οι αποφάσεις παίρνονται ανάλογα τη χρήση που γίνεται για κάθε μοντέλο. Για την προηγούμενη σειρά, ή τουλάχιστον απ' όταν ξεκίνησε το AVC αντί για το AVR, είχανε δει ότι λιγότερο από 5% των χρηστών χρησιμοποιούσαν τον δέκτη στα μοντέλα όπως αυτό που λες.
Και πως το είχαν δει αυτό, αφού μόνο ο η σειρά SR500x διέθετε DAB και μάλιστα σε διαφορετική τιμή από το FM μοντέλο; Αν είχαν όλα τα μοντέλα 2 εκδόσεις με τις ίδιες τιμές, τότε ναι θα μπορούσαν να έχουν μια εικόνα πόσοι προτιμούν να αγοράσουν το DAB και πόσοι το FM.

Και πως το είχαν δει αυτό, αφού μόνο ο η σειρά SR500x διέθετε DAB και μάλιστα σε διαφορετική τιμή από το FM μοντέλο; Αν είχαν όλα τα μοντέλα 2 εκδόσεις με τις ίδιες τιμές, τότε ναι θα μπορούσαν να έχουν μια εικόνα πόσοι προτιμούν να αγοράσουν το DAB και πόσοι το FM.

Απάντησα πριν γιατί δεν έχουν δέκτη, ούτε FM ούτε DAB, στα πιο ακριβά μοντέλα. Γιατί έχουν δει ποιο ποσοστό χρηστών χρησιμοποιούσε δέκτη στα ακριβότερα μοντέλα όταν αυτά είχανε ραδιοφωνικό δέκτη.
Στην αμερική για παράδειγμα που έχουν δέκτη FM, είναι γιατί στην αμερική οι χρήστες χρησιμοποιούν πιο πολύ το ραδιόφωνο και στα μεγαλύτερα μοντέλα.

Δεν χρειάζεται να πω πως το ξέρουν αυτό. Πλέον είναι εύκολο να το ξέρεις αφού κάνεις accept τους όρους χρήσης σε κάθετι που συνδέεις στο internet. Έτσι παίρνονται αποφάσεις για τα μελλοντικά προϊόντα.
Θυμάμαι στην παρουσίαση της προηγούμενης γενιάς που έλεγαν ότι θα καταργήσουν τις legacy θύρες (τις αναλογικές) με πρώτες αυτές της εικόνας. Τότε είχαν μοιραστεί οι απόψεις για την απόφαση και δεν τις κατάργησαν. Απ' ό,τι φαίνεται στη νέα γενιά ωρίμασαν οι συνθήκες για να τις καταγήσουν, όπως και έγινε.

Ούτε η λήψη DAB ούτε η λήψη FM έχουν κάποια σχέση με το ίντερνετ και με τους όρους που αποδέχεσαι. Δεν μπορεί ο κατασκευαστής να γνωρίζει αν χρησιμοποιείς ή όχι τον δέκτη της συσκευής σου.

Προφανώς άλλα είναι τα κριτήρια που έχουν για τις αποφάσεις που παίρνουν για τους συγκεκριμένους δέκτες. Απλά αγνοούν την ανάγκη της χρήσης τους σε κάποιες χώρες προκειμένου να κόψουν κόστος παραγωγής και παρουσιάζουν το ίδιο μοντέλο παντού.

Άλλες εταιρίες επιλέγουν αλλιώς. π.χ. η Yamaha διαχωρίζει τα μοντέλα ανάλογα με τις αγορές. Στην Ευρώπη που κυριαρχεί το DAB το δίνει με τέτοιο δέκτη, στην Αμερική και αλλού το δίνει με FM κλπ. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τηλεοράσεις και τα features τους και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερο segmentation. π.χ. η LG δίνει Γερμανικό μοντέλο με δορυφορικό δέκτη DVB-S ενσωματωμένο μαζί με DVB-T και DVB-C, Αγγλικό μοντέλο χωρίς DVB-T, Ευρωπαϊκό μοντέλο μόνο με DVB-Τ και DVB-C κλπ.

Στην D&M απλά βάζουν το κόστος παραγωγής σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από της ανάγκες της αγοράς.

Ούτε η λήψη DAB ούτε η λήψη FM έχουν κάποια σχέση με το ίντερνετ και με τους όρους που αποδέχεσαι. Δεν μπορεί ο κατασκευαστής να γνωρίζει αν χρησιμοποιείς ή όχι τον δέκτη της συσκευής σου.

Γνωρίζει. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. :cool:

Το αφήνω εδώ γιατί έμαθα ποια μοντέλα θα είναι στην έκθεση. Όπως καταλάβατε από τις τιμές - που σημαίνει ότι έχει αποσταλεί κατάλογος από την αντιπροσωπεία στα καταστήματα κλπ κλπ. - θα είναι εκεί τα Cinema 70s, Cinema 60 και Cinema 50.

Πάντως όσο σκέφτομαι πως κάποτε είχα αγοράσει τον SR6007 με 110W στη δικάναλη στα 600€, που πρακτικά είναι ο αντίστοιχος του σημερινού Cinema 50 (2099€), είναι να σε πιάνει τρέλα!

Ναι οκ έχουν ανέβει οι τιμές λόγω συνθηκών, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ 3 με 4 φορές επάνω άνοδο τιμών λόγω πληθωρισμού μέσα σε 10 χρόνια!

Καμία σχέση. ο 6007 είχε την επτακάναλη πλατφόρμα, είναι εντελώς διαφορετικό μηχάνημα εσωτερικά. Δεν έχει τίποτε ίδιο με τον Cinema 50.

Μια χαρά είναι οι τιμές για την πιο premium μάρκα από τις δύο consumer ηλεκτρονικών που έχει η εταιρία.

Καμία σχέση. ο 6007 είχε την επτακάναλη πλατφόρμα, είναι εντελώς διαφορετικό μηχάνημα εσωτερικά. Δεν έχει τίποτε ίδιο με τον Cinema 50.

Μια χαρά είναι οι τιμές για την πιο premium μάρκα από τις δύο consumer ηλεκτρονικών που έχει η εταιρία.

Nope, δεν είναι.

Τι άλλαξε δηλαδή από τις προηγούμενες χρονιές στην ισορροπία ανάμεσα στις δύο εταιρείες?
Διαχρονικά ήταν πιο premium η marantz από την Denon.

Nope, δεν είναι.

Τι άλλαξε δηλαδή από τις προηγούμενες χρονιές στην ισορροπία ανάμεσα στις δύο εταιρείες?
Διαχρονικά ήταν πιο premium η marantz από την Denon.

Yeap. Ήταν είναι και θα είναι. Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; :cool:

Διαχρονικά ανεβαίνουν οι τιμές, πληθωρισμός λέγεται, και η διαφορά παραμένει μεταξύ των δύο στις τιμές. Και έτσι είναι και ο σχεδιασμός της S.U. Σκέψου κάτι σαν τη διαφορά VW-Audi.

Τώρα αν είναι να θυμόμαστε πόσο είχε το τυρί φέτα επί ΠΑΣΟΚ... :ROFLMAO:

Ο SR6007 δεν έχει καμία σχέση με τον cinema 50 γιατί είναι μηχάνημα 10 γενιές πίσω. Όμως ως κατηγορία το ίδιο μηχάνημα είναι, την ίδια ισχύ υποστηρίζει στα ίδια ηχεία απευθύνεται, τα αντίστοιχα trends της τότε εποχής με τις αντίστοιχες τεχνολογίες υποστηρίζει. Είναι 7κάναλος γιατί τότε τόσα κανάλια υποστήριζαν οι AVR της μεσαίας κατηγορίας, περισσότερα θεωρούνταν πολυτέλεια και απευθυνόταν μόνο στις top κατηγορίες. Το 7.2 ήταν τότε το κυρίαρχο trend της εποχής, δεν υπήρχε ακόμα το Atmos που έχει κάνει πλέον τα 7 κανάλια συστήματα να είναι το minimum.

• Like
Reactions: Milosss1989