Νέοι Marantz AV FY '23

Για ταινίες μια χαρά είναι το 2.0

Το είχαν προσπαθήσει κι άλλοι με ξεπερασμένο HDMI και με πολλούς κλώνους μάλιστα που έβγαζαν πολλοί ενώ ήταν OEM αλλά δεν πέτυχαν.

Πρέπει για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις με παλαιότερο HDMI, να προσφέρεις κάτι πολύ διαφορετικό. Ας πούμε οι trinnov. Αλλά εκεί, το πολύ διαφορετικό κοστολογείται και αντίστοιχα.

Στην πορεία, με τόσο χαμηλό bandwidth, θα σου λείψει σίγουρα κάτι που θα απαιτεί περισσότερο bandwidth. Και δεν μιλάω για την επόμενη γενιά DV και HDR απαραίτητα... .

Εάν εξαιρέσουμε το πανηλίθιο εν ετη 2026 HDMI 2.0 και τις λιγες θύρες HDMI που εχει γενικώς.... εχει τις καλυτερες μετρησεις στα χαρτια τουλάχιστον από αυτά που εχω δει μέχρι σήμερα....Επίσης πανέμορφο , ντιζαινάτο και.....με το φουλ DIRAC στο πακετο τσαμπέ... μέχρι και το ART!!!!!

Βγαινει σε 1 μηνα στα 3.500$

IMG_1455.jpegIMG_1454.jpegIMG_1453.jpeg

Υγ.Θελει ένα thread οπωσδήποτε μονο του!!!

• Love
Reactions: Panoramix
Πρέπει να είναι επίσης απροβλημάτιστη η λειτουργία του HDMI, δηλαδή εκείνο που δεν κάνει κουτσουκέλα, και αυτό το έχουν οι Marantz/Denon hands down. Και σε σύγκριση με καθαρά consumer άλλες ίδιου τύπου εταιρίες το hands down αυτό. Όχι με κάποια που.... μόλις έβαλε HDMI σε μηχάνημά της.

Είναι μακρύς ο δρόμος... .

Όπως υποψιαζόμουν λοιπόν, δεν είναι απλά ένας AV10 με λιγότερα κανάλια, είναι ένας AV10 με λιγότερα κανάλια και εκπτώσεις σε όλα τα υπόλοιπα, από DAC, HDAM, υλικά, τροφοδοτικά, κλπ. Το πόσα από αυτά θα ακούγονται με σαφήνεια είναι μια άλλη συζήτηση, αλλά τόσα λεφτά και τόσες εκτπώσεις δε λέει.

Άντε, τη γλιτώσαμε πάλι. :)

Όπως υποψιαζόμουν λοιπόν, δεν είναι απλά ένας AV10 με λιγότερα κανάλια, είναι ένας AV10 με λιγότερα κανάλια και εκπτώσεις σε όλα τα υπόλοιπα, από DAC, HDAM, υλικά, τροφοδοτικά, κλπ. Το πόσα από αυτά θα ακούγονται με σαφήνεια είναι μια άλλη συζήτηση, αλλά τόσα λεφτά και τόσες εκτπώσεις δε λέει.

Άντε, τη γλιτώσαμε πάλι. :)

Και ο AV20 έχει εκπτώσεις στα υλικά σε σχέση με τον AV10 αλλά λιγότερες από τον AV30.

Απλώς όπως είπες κι εσύ, there is no such thing as a free lunch.

Εκείνο που έχει σημασία κατ' αρχάς για τον καταναλωτή είναι ότι πλέον έχει πολλές επιλογές, σύμφωνα με τα γούστα του και τις ανάγκες του όταν πρόκειται για seperates.

Να υπολογίζεις πάντως ότι ποιοτικά είναι στο επόμενο σκαλοπάτι ποιότητας από τον δικό σου Marantz, ας πούμε (ξεχειλώνοντάς το) ότι ο AV 30 είναι ένας Cinema 30 με XLR.

Last edited:
  • Like
Reactions: Maestro
Πρέπει κάποια στιγμή να βάζουμε και στην εξίσωση το vfm που το έχουμε ξεχάσει.
Αλλιως να κοιτάμε πάντα το κορυφαίο μοντέλο που κατά 99,99% θα είναι overpriced και να αγνοούμε τα υπόλοιπα μοντέλα.

Αλλιως να κοιτάμε πάντα το κορυφαίο μοντέλο που κατά 99,99% θα είναι overpriced και να αγνοούμε τα υπόλοιπα μοντέλα.

Σίγουρα, εδώ πχ ο AV20 φαίνεται να είναι η λογική λύση (μιλώντας για το πάνω ράφι πάντα), αφού οι διαφορές φαίνονται σχεδόν οριακές με τον AV10 σε σχέση με τα 2 χιλιάρικα που διαφέρουν στην τιμή.

Βέβαια με 5μιση Κ για προ και άλλα τόσα για τελικό φτάνουμε στο 10αρικο, βάλε κι άλλα 10 για έναν JVC800, βάλε κι άλλα 10+ για μια ποιοτική (νορμάλ, όχι τίποτα εξωτικό) 15άδα ηχείων, συν τα μερεμέτια, οθόνες, καλώδια, κλπ, να, το βγάλαμε το κόστος μια γκαρσονιέρας στην επαρχία (ή μέχρι πριν λίγα χρόνια στα Πατήσια). :poop:

Last edited:
  • Like
  • Haha
Reactions: John-X2 and djmnv81
Τάσο τι πακέτο θα έφτιαχνες εσύ ως Value for money ??? Εχεις να επιλεξεις AV10-20-30 και μεταξύ των αντίστοιχων νέων amplifiers Amp10 20 30... Μπορεις να τις σπασεις κιολας τις σειρες...

Έχεις 50Κ τσέπη και πας αύριο στον Λεωνίδα για ψώνια...θες να τα ξοδέψεις έξυπνα και όχι να παρεις καρφί το HI END...τι κανεις...τι επιλεγεις και γιατί..

Tιμές φρέσκιες από Crutchfield...

ΑV10 and Amp10 8000+8000 = 16.000

ΑV20 and AMP20 = 6000+6000 = 12.000 (προσφορά 11.000 σαν κομπο)

ΑV30 and AMP30 = 4000+4000 = 8.000

AV10 and AMP20 = 12.500 (προσφορά πακετου σαν κομπο)

Σωστά. Ξεχνάμε τις πραγματικές μας ανάγκες σχεδόν πάντα. Αν και ο Ιάσωνας είναι πιο μετρημένος σε αυτά και το πάει σε αυτό που θέλει, συν ένα κλικ παραπάνω για να υπάρχει και το άρωμα του pride of ownership μαζί με τις διαφορετικές κατευθύνσεις στον ήχο.
Άλλωστε το έδειξε αυτό όταν άλλαξε τον 4800Η με τον Cinema 40.

Από την εμπειρία μου, οι περισσότεροι πάνε στο μεγάλο μοντέλο μιας σειράς, ενώ δεν το χρειάζονται. Στους ενισχυτές και τους επεξεργαστές δεν κάνει κακό στον ήχο. Αλλά στα ηχεία που συμβαίνει κι εκεί κατά κόρον, κάνει κακό.

Εγώ βάζω στοίχημα ότι έτσι και τους αλλάξεις τα μηχανήματα με 2-3 μοντέλα χαμηλότερα ούτε καν θα το πάρει χαμπάρι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία.
Όσοι κάνουν εγκαταστάσεις θα έχουν βρεθεί πολλές φορές προ εκπλήξεως πανάκριβα μηχανήματα να μην παίζουν μία γιατί απλά είναι χύμα με λάθος ρυθμίσεις, ακαλιμπραριστα κλπ.

Παιδιά... ότι πληρώνεις παίρνεις...κ όσο ανεβαίνεις σε υλικά κ εξοπλισμό θα πληρώνεις εις την δεκάτη......τα συζητάγαμε και παλαιότερα στο Thread JVC για γερά πορτοφόλια....θες μαύρο...θα παρεις μαύρο αλλα θα σκασεις συν 20000 του Valerion Max...θα το πάρεις όμως..δεν θα σε κοροιδέψουν..έτσι αντίστοιχα και εδώ.... Στους προβολεις θα το δείς...στους AV θα το ακούσεις...

Ποτέ δεν
Τάσο τι πακέτο θα έφτιαχνες εσύ ως Value for money ??? Εχεις να επιλεξεις AV10-20-30 και μεταξύ των αντίστοιχων νέων amplifiers Amp10 20 30... Μπορεις να τις σπασεις κιολας τις σειρες...

Έχεις 50Κ τσέπη και πας αύριο στον Λεωνίδα για ψώνια...θες να τα ξοδέψεις έξυπνα και όχι να παρεις καρφί το HI END...τι κανεις...τι επιλεγεις και γιατί..

Tιμές φρέσκιες από Crutchfield...

ΑV10 and Amp10 8000+8000 = 16.000

ΑV20 and AMP20 = 6000+6000 = 12.000 (προσφορά 11.000 σαν κομπο)

ΑV30 and AMP30 = 4000+4000 = 8.000

AV10 and AMP20 = 12.500 (προσφορά πακετου σαν κομπο)
Ποτέ δεν θα έδινα τρελά λεφτά και ούτε έχω δώσει σε ηλεκτρονικά. Αγοράζω τόσο όσο να κάνω την δουλειά μου με βάση τις ανάγκες μου χωρίς πολυτελειες
.Γιατί; Διότι πολύ απλά δεν υπάρχει future proof και η τεχνολογία στα ξεφτιλιζει σε ένα βράδυ. Θα βγει π.χ. το Dirac 2 , το HDMI 3 και δεν ξέρω τι άλλο και θα βλέπεις τα χιλιάρικα που έδωσες να εξατμίζονται σε ένα βράδυ.
Αντιθέτως, δίνω τα χρήματα σε τελικούς και ηχεία που έχουν αντοχή στον χρόνο.

Edit: δεν μιλάμε για καταστάσεις που ρέουν τα χιλιάρικα και τα εκατομμύρια καβάντζα..

• Like
Reactions: John-X2 and djmnv81
Ποτέ δεν

Ποτέ δεν θα έδινα τρελά λεφτά και ούτε έχω δώσει σε ηλεκτρονικά. Γιατί; Διότι πολύ απλά η τεχνολογία στα ξεφτιλιζει σε ένα βράδυ. Θα βγει π.χ. το Dirac 2 , το HDMI 3 και δεν ξέρω τι άλλο και θα βλέπεις τα χιλιάρικα που έδωσες να εξατμίζονται σε ένα βράδυ.
Αντιθέτως, δίνω τα χρήματα σε τελικούς και ηχεία που έχουν αντοχή στον χρόνο.
Μπράβο Τασο για την άποψη αυτη και ειδικά για τους τελικους . Ειναι το μονο που θα σου μείνει άντε με καμια αλλαγή καπασιτορ ανα πόσα χρόνια...και ειδικα αν εξαρχής είναι overkill...
Το προβολι στα 26 και 30Κ δυσκολα θα το έπαιρνα ακόμα και ενα κραταγε 10 χρόνια το λέιζερ...εχουν ημερομηνια λήξης αυτα ειδικά....
Προσωπικά ο κύκλος μου στον AV εξοπλισμό έχει κλείσει και ας βγεί HDMI10........όταν ακόμα χρησιμοποιώ το HDMI1.3 του Optoma μου...:)

Προσωπικά ο κύκλος μου στον AV εξοπλισμό έχει κλείσει και ας βγεί HDMI10........όταν ακόμα χρησιμοποιώ το HDMI1.3 του Optoma μου...:)

... και μετά βγαίνει ο AV9 και πάμε πάλι... :p

• Haha
Reactions: djmnv81
By the way, 3D περνάνε αυτοί οι προενισχυτές ή το έκοψαν το 3D από τα νέα μοντέλα;

Δεν έχουν εδώ και έτη πολλά επεξεργαστές εικόνας οι AV. Όλα pass through μέσω HDMI. Εκτός από κανά upscaling από 1080 σε 4Κ/8Κ και άντε καμιά μετατροπή από legacy inputs (αναλογικές δηλαδή) σε HDMI. Αν τις έχουν κι αυτές.

Παιδιά, η ουσία είναι οι προτεραιότητες του καθενός. Εγώ πχ όταν τα έσκασα χοντρά (για τα δικά μου δεδομένα, γιατί το σύστημα μου για άλλους εδώ μέσα είναι στην καλύτερη απλά εισαγωγικό), το έκανα μόνο και μόνο επειδή αφενός είμαι σε μια φάση της ζωής μου που αυτό είναι η κύρια μου διασκέδαση, αφετέρου επειδή έχω την ψυχολογία του μετανάστη, ήτοι "τι σκατά κάθομαι εδώ και δουλεύω σαν το σκυλί, να κάνω οικονομία και στα λίγα κατοστάρικα διαφορά". Αν ήμουν στην Ελλάδα με τον 1/4 του μισθού για την ίδια δουλειά που κάνω, και ζούσα σε πολυκατοικία, θα ήμουν οκ με τη μπαρούλα μου, εξάλλου, θα ήμουν κάθε βράδυ έξω να αράζω για τσιπουράκια, τι να τα κάνω να σκονίζονται;

Εδώ, το σύστημα λιώνει σε καθημερινή βάση (χωρίς υπερβολή), αφού δεν υπάρχουν και πολλά να κάνει κανείς στο Midwest που τα πάντα κλείνουν κατά τις 9, ενώ το σπίτι μας επιτρέπει ακρόαση σε σοβαρές στάθμες χωρίς περιπολικό στην πόρτα σου. Δηλαδή, το σύστημα έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω, και θα τα είχε βγάλει ακόμα και με διπλάσιο μπάτζετ, επειδή ακριβώς το χαιρόμαστε.

Όπως είναι μάλλον ανούσιο για το 90% των καταναλωτών να διαλέξουν ένα Αudi από ένα μισής αξίας Honda και ωστόσο το κάνουν, έτσι αντίστοιχα είναι εκτός λογικής να διαλέξεις ένα ζευγάρι AV10-AMP10 στα 15 χιλιάρικα, αντί για έναν 6800 στα 3.5, ή ένα B&W 802 αντί για ένα Klipsch 8000. Αλλά αυτοί που θα το κάνουν θα είναι χαρούμενοι, οπότε καλά κάνουν, και θα είναι ακόμα και επειδή γουστάρουν να τα χαζεύουν όπως δεσπόζουν στο ρακ, ακόμα κι αν δεν τα γκαζώνουν αρκετά για να δείξουν τα κάλλη τους.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66