Το XLR μου είναι άχρηστο, καθώς ούτε έχω τέτοια ηχεία, ούτε χρειάζομαι. Ένα δωματιάκι 20 τετραγωνικά είναι ουσιαστικά ο χώρος μου, με τα πίσω ηχεία σχεδόν πάνω στα αυτιά μου και τα μπροστινά στα 2 μέτρα. Έχω τον Integra 60.6 πόσα χρόνια και η έλλειψη HDR και DV είναι το μόνο που με νοιάζει. Το να πάω να δώσω αντίστοιχα λεφτά (ο 8.4 έχει €3800 εδώ) τόσα χρόνια μετά δεν έχει νόημα. Εδώ προσπαθώ να τον πουλήσω και δεν φεύγει ούτε με €800 και ας είναι 4Κ και είχε €5000 κάποτε. Άσε που εάν δεν είσαι γνώστης, θέλει επαγγελματία για καλή εγκατάσταση.
Κοίταξα τον Marantz 40 (€2400) και τον RZ70 (€1890), αλλά η διαφορά τιμής με αυτό που χρειάζομαι, είναι τεράστια, χωρίς να χρειάζομαι οτιδήποτε από αυτά που προσφέρουν παραπάνω.
Ο RZ50 και Dirac μου δίνει (μόνο το unlimited bass λείπει, που δεν χρειάζομαι), και HDR και 8Κ, και 9.2 Atmos που έχω. 2 εισόδους sub, όσα έχω και με ενδιαφέρει να έχω και όλα τα μοντέρνα καλούδια. Και το "βασικότερο" από όλα, μου αρέσει φοβερά σαν design για το home cinema μου. Ειδικά ο Marantz 50, με χάλασε με το κυκλάκι (και ότι ήταν στα €1350 χωρίς Dirac). Και ο RZ30 στο design με χάλασε, αλλά και ότι ήταν μόνο €90 διαφορά με τον RZ50.
Θεωρώ ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια τουλάχιστον, είμαι καλυμμένος, ακόμα και εάν αλλάξω τηλεόραση ή προβολέα.