Νέοι Onkyo Integra.

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Ε ναι ας γράψει και κανένας άλλος... Τα καθαρόαιμα κοστίζουν 7 και 8 φορές το μπάτζετ του RZ30 και ενός τελικού πχ Α300 xtz! Τι συγκρίνουμε; οποιος δίνει το κόστος ενός μικρού αμαξιού για Home cinema ε πρέπει να ακούει και κάποια διαφορά που να δικαιολογειται στα αυτιά της συζύγου!
Οι καθαροαιμοι με τα XLR έχουν καλώδια όσο το κόστος ενός μπάτζετ av + τελικού!

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
Ε ναι ας γράψει και κανένας άλλος... Τα καθαρόαιμα κοστίζουν 7 και 8 φορές το μπάτζετ του RZ30 και ενός τελικού πχ Α300 xtz! Τι συγκρίνουμε; οποιος δίνει το κόστος ενός μικρού αμαξιού για Home cinema ε πρέπει να ακούει και κάποια διαφορά που να δικαιολογειται στα αυτιά της συζύγου!
τα αυτιά της συζύγου δεν δικαιολογούν τίποτα, αλλά πάμε παρακάτω.... :LOL:

• Haha
Reactions: Pleo

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,706
Θεσσαλονίκη
Προσωπικά θεωρώ ότι με τον Integra 8.4 έχω βρει τη χρυσή τομή. Δίνει XLR για τη μπροστινή τριάδα και τα δύο ανεξάρτητα subs, είναι καλόηχο μηχανάκι σε κάθε περίπτωση και έχοντας φροντίσει τον επαρκή αερισμό του δε μου βγάζει δυσκολίες με θερμοκρασίες κλπ. Χρησιμοποιώ τρεις τελικούς για τα μπροστινά και τα υπόλοιπα ζεύγη τα δίνω απευθείας από αυτόν. Παρότι τεράστιος, νομίζω ότι και χωροταξικά προσφέρει κέρδος σε σχέση με ένα καθαρό προ που θα χρειαστεί τελικούς για ολα τα κανάλια. Α, προσφέρει και τη δυνατότητα η μπροστινή τριάδα όταν λειτουργεί με τελικούς να κλείνει τελείως τα κανάλια ισχύος. Γενικά είναι αστεία καλό μηχάνημα. Η τιμή του είναι φυσικά κάπου μεταξύ ενός κλασσικού home cinema avr και ενός καθαρόαιμου προ. Με δεδομένο ότι δεν έχω dedicated χώρο, ένα χρόνο μετά, νομίζω ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή.

• Like
Reactions: Vuzantios

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
7,951
Clermont-Ferrand, France
Το XLR μου είναι άχρηστο, καθώς ούτε έχω τέτοια ηχεία, ούτε χρειάζομαι. Ένα δωματιάκι 20 τετραγωνικά είναι ουσιαστικά ο χώρος μου, με τα πίσω ηχεία σχεδόν πάνω στα αυτιά μου και τα μπροστινά στα 2 μέτρα. Έχω τον Integra 60.6 πόσα χρόνια και η έλλειψη HDR και DV είναι το μόνο που με νοιάζει. Το να πάω να δώσω αντίστοιχα λεφτά (ο 8.4 έχει €3800 εδώ) τόσα χρόνια μετά δεν έχει νόημα. Εδώ προσπαθώ να τον πουλήσω και δεν φεύγει ούτε με €800 και ας είναι 4Κ και είχε €5000 κάποτε. Άσε που εάν δεν είσαι γνώστης, θέλει επαγγελματία για καλή εγκατάσταση.
Κοίταξα τον Marantz 40 (€2400) και τον RZ70 (€1890), αλλά η διαφορά τιμής με αυτό που χρειάζομαι, είναι τεράστια, χωρίς να χρειάζομαι οτιδήποτε από αυτά που προσφέρουν παραπάνω.
Ο RZ50 και Dirac μου δίνει (μόνο το unlimited bass λείπει, που δεν χρειάζομαι), και HDR και 8Κ, και 9.2 Atmos που έχω. 2 εισόδους sub, όσα έχω και με ενδιαφέρει να έχω και όλα τα μοντέρνα καλούδια. Και το "βασικότερο" από όλα, μου αρέσει φοβερά σαν design για το home cinema μου. Ειδικά ο Marantz 50, με χάλασε με το κυκλάκι (και ότι ήταν στα €1350 χωρίς Dirac). Και ο RZ30 στο design με χάλασε, αλλά και ότι ήταν μόνο €90 διαφορά με τον RZ50.
Θεωρώ ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια τουλάχιστον, είμαι καλυμμένος, ακόμα και εάν αλλάξω τηλεόραση ή προβολέα.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Προσωπικά θεωρώ ότι με τον Integra 8.4 έχω βρει τη χρυσή τομή. Δίνει XLR για τη μπροστινή τριάδα και τα δύο ανεξάρτητα subs, είναι καλόηχο μηχανάκι σε κάθε περίπτωση και έχοντας φροντίσει τον επαρκή αερισμό του δε μου βγάζει δυσκολίες με θερμοκρασίες κλπ. Χρησιμοποιώ τρεις τελικούς για τα μπροστινά και τα υπόλοιπα ζεύγη τα δίνω απευθείας από αυτόν. Παρότι τεράστιος, νομίζω ότι και χωροταξικά προσφέρει κέρδος σε σχέση με ένα καθαρό προ που θα χρειαστεί τελικούς για ολα τα κανάλια. Α, προσφέρει και τη δυνατότητα η μπροστινή τριάδα όταν λειτουργεί με τελικούς να κλείνει τελείως τα κανάλια ισχύος. Γενικά είναι αστεία καλό μηχάνημα. Η τιμή του είναι φυσικά κάπου μεταξύ ενός κλασσικού home cinema avr και ενός καθαρόαιμου προ. Με δεδομένο ότι δεν έχω dedicated χώρο, ένα χρόνο μετά, νομίζω ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή.

Βέβαια αυτός είναι σε κατηγορία τιμής άλλη. Το αδελφάκι του RZ70 και του VSA-LX805. Γι΄ αυτό και έβαλα πλαφόν στην τιμή τα 2500 για επεξεργασία καλή αλλά και καλή και επαρκή τροφοδοσία και ισχύ, με την έννοια ότι θα κουμπώσεις τελικό επάνω και θα έχεις καλό προενισχυτή και amp Disconnect, αλλά και μόνος του πάλι μπορεί να οδηγήσει καλά. Δεν φτάνει μόνο το ένα. Ούτε μου λέει κάτι το amp disconnect σκέτο εάν ο επεξεργαστής ή ενισχυτής AV δεν είναι κάποιου επιπέδου για δικαιολογήσει το κούμπωμα τελικών επάνω του.

17 June 2006
25,117
Αθήνα
Τώρα πήρα χαμπάρι τα 2
Συγνώμη, οι προενισχυτές στις εμπορικές μάρκες έχουν πάει 7-8 χιλιάρικα; :oops: 2200 είχα πάρει τον Marantz 7704 πριν 7 χρόνια. τόσο ακριβά την τιμολογούν την νέα καραμέλα το 8Κ; Σιγά τις τρομερές αλλαγές στην τεχνολογία.

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Ναι αλλά άμα χαλάσει σε γλενταει ο Έλληνας εισαγωγέας! Βασικά του κάνεις ένα ευχελαιο με το που τον παίρνεις από έξω και δεν μιλάς τον πρώτο καιρό σε κανέναν για να μην σου κάνουν βουντού βουντού και σου κολλήσουν τα πάντα...

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Τώρα πήρα χαμπάρι τα 2

Συγνώμη, οι προενισχυτές στις εμπορικές μάρκες έχουν πάει 7-8 χιλιάρικα; :oops: 2200 είχα πάρει τον Marantz 7704 πριν 7 χρόνια. τόσο ακριβά την τιμολογούν την νέα καραμέλα το 8Κ; Σιγά τις τρομερές αλλαγές στην τεχνολογία.

2899 έχει αρχική τιμή ο AV7706, δύο γενιές πιο μετά από τον δικό σου. Άσε τι γράφονται για εντυπώσεις.

Τα 7 χιλιάρικα αφορούν δεκαεξακάναλους προ και ανεβαίνει μετά. Παίζει και να υπάρχει δεκαεξακάναλος λίγο πιο κάτω από αυτό σε τιμή. Arcam νομίζω.

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Θα έλεγα ότι είσαι υπερβολικά αισιόδοξος στο πρώτο και υπερβολικά απαισιόδοξος στο δεύτερο. Αλλά δεν το λέω... . 🤭
παντως ο πωλητής από εξω tracking number εστειλε....απο ελλαδα στο bf του 2025 o rz30 πιστευω να είναι χοτ περιπτωση...1299 ευρω...

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
παντως ο πωλητής από εξω tracking number εστειλε....απο ελλαδα

Φυσικά. Έτσι γίνεται, σου στέλνουν tracking number που αφορά την μεταφορική στην Ελλάδα. Με αυτό που έγραψα εγώ, αυτό πάλι τι σχέση έχει;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Σχετικά με την χλωμη διαθεσιμότητα που έχεις υπονοησει

Πήρες από Ελλάδα και το γράφεις αυτό; Γιατί το σχόλιό μου αφορά τιμή και διαθεσιμότητα στη χώρα που αναφέρεις στο δικό σου σχόλιο.

Είπαμε, διάβαζε προσεκτικά τι γράφω. :cool:

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Το έχεις γράψει άλλη φορά ότι θα πέσει μεγάλη αναμονή για την παραλαβη

• Haha
Reactions: Pleo

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Το έχεις γράψει άλλη φορά ότι θα πέσει μεγάλη αναμονή για την παραλαβη

Αυτό έψαξες να βρεις να πεις για απάντηση;

Και επίσης ίσχυε και εκείνο τότε (άλλη χρονική στιγμή, καμία σχέση) τότε όταν το έγραψα και για τον λόγο που το έγραψα. Γι' αυτό και έβλεπες κυλιόμενες ημερομηνίες. Λοιπόν; Προσπάθησε να συλλέγεις τις πληροφορίες επακριβώς όπως τις δίνω, όταν τις δίνω γιατί είναι ακριβείς. Αλλιώς λόγω bias θα οδηγείσαι να καταλαβαίνεις εκείνο στο οποίο έχεις mindset. Δεν θα κάθομαι να εξηγώ λεπτομέρειες σε όποιον δεν καταλαβαίνει απλά ελληνικά.

• Haha
Reactions: Vuzantios

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Ήρθε ο RZ30 του κουμπώσα τον xtz edge A2-300 και έκανα τεστ τα μπροστινά με ταπεινό Spotify Standard Edition. Κελαησαν τα ηχεία!
Μέχρι 86 ανέβασα ένταση παραπάνω δεν αντέχουν τα αυτιά μου όλα καλά και δροσερά...

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Και το sub που κουμπώσα κάνει πιο διακριτη την παρουσία του. Τα ηχεία περιμένω να έρθουν οι μπανάνες για να τα βάλω μια και καλή όπως και τα 40αρια hdmi

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,616
Αθήνα
Γύρνα τη από absolute στο relative την ένδειξη του volume. Σε όλους τους ενισχυτές AV έτσι πρέπει (εφόσον το έχουν) για να ξέρεις πόσο κοντά στο 0 που είναι η αναφορά, παίζεις κάθε φορά.

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
ηρθαν τα βισματα και τα hdmi...@αμημενο χρόνο ποτε θα βρουμε για να τα κουμπώσω και τρέξω το dirac ?