Νέοι Onkyo Integra.

Έβαλα κάνα 2 hdmi 40 άρια σε τηλεόραση xbox και ενισχυτή και έφυγε η τσιμπλα από το μάτι στα παιχνίδια. Επιτέλους παίρνω αυτα που μπορώ απο κονσόλα και τηλεόραση και μέσω του ενισχυτή το tomb raider απογειώθηκε και ηχητικά. Ακούω ήχους δευτερευοντες από το παιχνίδι για πρώτη φορά!
Οι δε πυροβολισμοί χτυπος στην καρδιά!
Απρόσκοπτα ότι έχω συνδέσει ως τώρα στον ενισχυτή

Στήθηκε ο ενισχυτής κουμπωσαν τα πάντα.
Όλα λειτουργούν απρόσκοπτα τα hdmi όπως πρέπει.
Αρνητικό ότι έφαγα όλο το ΣΚ προσπαθώντας να δει η εφαρμογή απο το κινητό τον ενισχυτή το ίδιο και το dirac. Τον είδε αρχικά με την μια η εφαρμογή μετά κάτι έγινε χάθηκε και μουλαρωσε 2 μέρες.
Χθες και ενώ είχα απογοητευτεί δούλεψαν ξαφνικά όλα και η εφαρμογή και το dirac.
Άλλο αρνητικό που δεν τον έχω διπλοτσεκαρει αλλά να το ανέφερα είναι ότι τα μπροστινά ηχεία που είναι xtz μόνο όταν ανοίγω τον τελικό παίζουν σωστά.
Όταν κλείνω τον τελικό ψυθιριζουν...
Δεν ξέρω αν φταίνε τα βατ του ενισχυτή, δεν δοκίμασα να κουμπώσω απευθείας τα ηχεία στον ονκυο να δω πως παίζουν. Πάντως με κλειστό τον τελικό μόλις που ακούγονται.
Παίζει κάποια ρύθμιση; δεν ξέρω.
Όταν ανοίγει ο τελικός υπάρχει μεταμόρφωση των μπροστά και γενικότερη απογείωση...
Αυτά και πριν και μετά την ισοστάθμιση (όχι dirac την δική του), νομίζω μάλιστα μετά την ισοστάθμιση με το μικρόφωνο τα μπροστινά παίζουν ακόμα πιο αδύναμα για κλειστό τον τελικό πάντα μιλάω.
Όταν τα ανοίγω όλα τρίζουν τα τζάμια.

στον τελικό (xtz a2-300) εχω συνδεδεμενα μονο το ζευγος των μπροστα. Ολα τα υπολοιπα είναι στον ονκυο. Περναει κανονικά ηχο με κλειστο τον τελικό ( ετσι δεν θα έπρεπε?) αλλα αδυναμος...
απο preout av συνδεω στον τελικο και ο τελικός συνδεεται με τα ηχεια.

Θα τσεκάρω για σίγουρα και θα πω. Και στον προηγούμενο που είχα περνούσε ήχος με τον τελικό κλειστό το θυμάμαι γιατί το είχα τσεκάρει στα σίγουρα.

Αν τον τελικό τον οδηγείς από την έξοδο line out του AVR κυριολεκτικά δεν υπάρχει τρόπος να οδηγηθούν τα ηχεία αν δεν ανάψεις τον τελικό.

Η έξοδος line out ούτε ακουστικά κανονικά δεν μπορεί να οδηγήσει, όχι ηχεία.

Για το μουλάρωμα, βγάλτον από την πρίζα και μέτρα μέχρι το 5, μετά ξαναβάλε την πρίζα.

Το άλλο που περιγράφεις με τον τελικό, είναι ξεκάθαρα θέμα του τελικού. Κάτι δεν απομονώνεται σωστά.

• Like
Reactions: Vuzantios
Κανονικά με κλειστό τον τελικό θα έπρεπε να παίρνω όλη την ισχύ που μπορεί να δώσει ο av σαν να είχα τα ηχεία στον av? Το καλώδιο ήχου rca παίζει ρόλο η ποιότητα του; δεν είναι του ευρώ αλλά δεν και των 30-50 ευρώ. Των 5-8 € αν θυμάμαι καλά.

Last edited:
Ο μόνος τρόπος να πάρεις την ισχύ του AVR στα ηχεία σου είναι να συνδέσεις τα ηχεία σου στις εξόδους ηχείων του AVR.

Διαφορετικά με κλειστό τον τελικό δεν θα έπρεπε να ακούς τίποτα απολύτως.

Τα RCA βγάζουν σήμα εξόδου στάθμης γραμμής, δεν μπορούν να οδηγήσουν ηχεία.

• Like
Reactions: Vuzantios
Θα τεστάρω πως ακούγεται, με τις μπανάνες είναι εύκολο πια το βάλε βγάλε, με τα μπροστινά στον τελικό vs στον av. Φαντάζομαι ότι όταν θα κουβαλά όλα τα φορτία ο ονκυο και των δύσκολων xtz θα πέφτει όλη η απόδοση από όλα τα ηχεία σε σχέση με την διαμοίραση που γίνεται τώρα.
Πάντως το αποτέλεσμα τελικού + RZ30 για το επίπεδο κόστους νομίζω είναι παραπάνω από εντυπωσιακό για την ώρα και χωρίς το dirac live ακόμα.
Πάντως αυτά που φοβόμουν που είχα ακούσει για παλιότερες σειρές ονκυο ότι έχουν θέματα τα hdmi για ότι κόβει ισχύ ότι ακούγονται ρελεδες και περίεργοι ήχοι από μέσα του δεν επιβεβαιώνω τπτ όλα δουλεύουν βουτυρενια (πέρα από το κοκομπλοκο με την εφαρμογή που μου έκανε αρχικά).

ενταξει για να μην αδικω τον τελικο μου δεν υπάρχει επιστροφή ήχου απο τα ηχεια που ειναι συνδεδεμένα σε αυτόν όταν ειναι κλειστός.