ΝΕΟΣ Αγοράζει TV 46'' μέχρι 1000Ε

Θα πάω αύριο (μάλλον)να τις δω και θα γυρίσω με παραπάνω πληροφορίες, ελπίζω!

Εγώ θα το άλλαζα λίγο βάζοντας την 50pz550 πρώτη.Size does matter.

έχεις δίκιο Ανδρέα απλά το μυαλό μου πήγε στην 50άρα αν και η τιμή αφορούσε τη 46άρα.

κούρκουλε - στα καταστήματα οι πλάσμα χάνουν λόγω του φωτισμού των καταστημάτων. ίσως σου φανεί ξεπλυμένη και μουντή η εικόνα τους σε σχέση με τις lcd. επίσης παίζουν σε δυναμικές ρυθμίσεις που πρακτικά για θέαση η ρύθμιση αυτή είναι για να ψάχνεις φακό επαφής - όχι για να βλέπεις.

σε οικιακές συνθήκες θέασης το πράγμα αλλάζει πολύ (εκτός αν βλέπεις σε ρετιρέ με μεγάλα παράθυρα και μεσημέρι)

δεν ξέρω αν είσαι αθήνα αλλά προσπάθησε να τις δείς σε ένα πλαίσιο. στα περισσότερα τμήματα τηλεοράσεων έχουν χαμηλό φωτισμό που έρχεται πιο κοντά σε συνθήκες σπιτιού

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ Αγοράζει TV 46'' μέχρι 1000Ε

...
Στα 2-3m θα ζαλίζεσαι, έτσι δεν είναι?
...

Χμμ, Τηλε-δραμαμίνες δεν βγήκαν ακόμη; :grinning-smiley-043 Όχι φίλε μου, μια χαρά θα είσαι.
Η απόσταση θέασης θα πλησιάζει το ιδανικό.

Στα 2 μετρα με 50" θα εχεις προβλημα σε πολυωρη θεαση.
Στα 3 μετρα οχι.
Αν ομως σκοπευεις να παρακολουθεις περισσοτερη ωρα στα 2 μετρα τοτε κοιταξε μια μικροτερη, που ειναι οικονομικοτερη σε κοστος αλλά καταναλωνει και λιγοτερο, που αναφερες οτι σε νοιαζει. ;)
Επισης την ανοιξη/καλοκαιρι/φθινοπωρο θα εχεις μια μικροτερη εστια ζεστης. Οχι λογω μικροτερης επιφανειας, αλλά λογω μικροτερης καταναλωσης.

Επισης την ανοιξη/καλοκαιρι/φθινοπωρο θα εχεις μια μικροτερη εστια ζεστης. Οχι λογω μικροτερης επιφανειας, αλλά λογω μικροτερης καταναλωσης.
Σωστός!!!!
Δε το 'χα σκεφτεί αυτό!

σε οικιακές συνθήκες θέασης το πράγμα αλλάζει πολύ (εκτός αν βλέπεις σε ρετιρέ με μεγάλα παράθυρα και μεσημέρι)

Μεγάλη τζαμαρία και χωρίς πατζούρια! Αστα!

δεν ξέρω αν είσαι αθήνα αλλά προσπάθησε να τις δείς σε ένα πλαίσιο. στα περισσότερα τμήματα τηλεοράσεων έχουν χαμηλό φωτισμό που έρχεται πιο κοντά σε συνθήκες σπιτιού

Μένω Αργυρούπολη, θα πάω το απόγευμα, μάλλον!

Ένα επιπλέον θέμα - δε ξέρω αν υπάρχουν εναλλακτικές - είναι η μεγάλη γωνία θέασης που ίσως χρειαστώ.
Δε ξέρω αν αυτό το χαρακτηριστικό βοηθά ή λειτουργεί αρνητικά στις παραπάνω λύσεις που μου βρήκατε.

Διάβασα εδώ για ένα τρέμουλο που υπάρχει στις Plasma.
Είναι κάτι αποτρεπτικό?

είναι περσινό μοντέλο σε πολύ καλή τιμή όμως (είχε ξεκινήσει από 2 χιλιάρικα και την άνοιξη πριν την έλευση των καινούργιων έπαιζε στα 1500-1600 χωρίς το σετ των γυαλιών).

αν τελικά πας σε lcd νομίζω ότι είναι καλή αγορά γιατί με 1099 έχεις όλο το πακέτο (τv + γυαλιά) - προσφορά από πλαίσιο - δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.

για τις πλάσμα μιλάς προφανώς για το flickering. είναι υπαρκτό από κοντά και κυρίως σε λευκό και κάποιοι έχουν παραπάνω ευαισθησία. δες κάποιες πλάσμα για να δείς αν το βλέπεις.

σε σχέση με την lg εγώ θα προτιμούσα τη sony.

Last edited:
Ρε παιδιά, ανεβαίνουμε σε τιμή πολύ!
Μήπως να ακυρώσουμε το 3D που απ'ότι έχω καταλάβει είναι πολύ νωρίς ακόμα σα τεχνολογία, μπας και γλυτώσουμε κανα φράγκο?
Ή τουλάχιστον μόνο passive 3D να μη κλαίω τα λεφτά?

Είναι αλήθεια για το κακό after-sales της LG?
Χρειάζoνται calibration οι plasma? Τις κάνει, λένε, ειδικοί με calibrator. Δε μπορώ να το κάνω μόνος?

Last edited:
μα σου έχουν προταθεί ήδη μοντέλα τηλεοράσεων στο budget που ανέφερες. κατέληξε σε μια από αυτές.

οι τηλεοράσεις και γενικότερα τα προβολικά μέσα μπορούν να καλιμπραριστούν από κάποιον ειδικό (με γνώσεις) και συναφή εξοπλισμό μετρήσεων (αισθητήρα - λογισμικό μέτρησης κλπ). δεν ισχύει μόνο για τις πλάσμα.

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ Αγοράζει TV 46'' μέχρι 1000Ε

Ρε παιδιά, ανεβαίνουμε σε τιμή πολύ!
Μήπως να ακυρώσουμε το 3D που απ'ότι έχω καταλάβει είναι πολύ νωρίς ακόμα σα τεχνολογία, μπας και γλυτώσουμε κανα φράγκο?
Ή τουλάχιστον μόνο passive 3D να μη κλαίω τα λεφτά?

Είναι αλήθεια για το κακό after-sales της LG?
Χρειάζoνται calibration οι plasma? Τις κάνει, λένε, ειδικοί με calibrator. Δε μπορώ να το κάνω μόνος?
Ολες 3D ειναι πλεον...

Για after sales δεν έχω δει να γράφεται κάτι κάπου!
Τι service προσφέρουν οι εκάστοτε εταιρείες?

Όσον αφορά το internet, είναι μόνο τυπική πρόσβαση σε δικές τους υπηρεσίες (π.χ YouTube) κι όχι όπως σε PC?

καλέ μου κούρκουλε αν δεν θές να πάς σε πλάσμα πήγαινε στο πλαίσιο και πάρε την 46hx800 που ανέφερες παραπάνω. στα 1099 (μικρή υπέρβαση από τα 1000 δε λέω) έχεις και τον transmitter και τα γυαλιά.

αν πάλι ενδιαφέρεσαι για πλάσμα (50pz550) ρώτα σε ένα κατάστημα. στην g30 δεν μπαίνει θέμα είναι 2d.

κάνε μια βόλτα και δες αυτές που έχουν προταθεί και την hx800 - υπάρχει στημένη στο πλαίσιο.

Χτες το βράδυ πήρα το ΟΚ απ'το λοχαγό (γυναίκα) για καλύτερο budget (~300)!!!
Ποιές (LG μόνο?) έχουν παθητικό 3D?
Ψιλοκαταλήξαμε σε plasma, ιδιαίτερα όταν της είπα κάτι που διάβασα σ'ένα thread εδώ: "Δε πιάνει σκόνη".
Η GT30 τι διαφορές έχει από ST30?