Νέος Astra 3B στις 24-03

Πολυ καλα νεα...
Η εικονα οντως αψογη ...Ποιος θα το φανταζοταν για την 23Ε πριν μερικα χρονια , οτι θα ζουσε τετοια μεγαλεια !!! ;-)

Το κανάλι με το 3D περιεχόμενο,το οποίο μάλιστα εκπέμπει σε 1080 όπως είναι και αναμενόμενο για 3D.

Και γιατι τετοια καουρα για τον 3Β. Τι καλο θα παει απο εκει??
Να πηγαινε τιποτα απο 2D προς τα εκει καλα θα ητανε, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο που να με καιει..-bye-

Πάντως μέχρι και τώρα είναι ανοικτά τα Ned 1 HD , Ned 2 HD και Ned 3 HD

Attachments

• DSC03164.JPG
    DSC03164.JPG
    113.1 KB · Views: 16
  • DSC03158.JPG
    DSC03158.JPG
    75.6 KB · Views: 6
Όπως λέει και ο Αντώνης, έχουν προσωρινά ελεύθερα τα 3 παραπάνω HD.

Αυτό που κερδίζει κάποιος βάζοντας τον δορυφόρο, είναι πως με τα FTA παίρνει μια γεύση από Ολλανδικά κανάλια.
Εγώ που δοκίμασα να μετακινήσω στα τυφλά το LNB, πέτυχε πανεύκολα.

Re: Απάντηση: Νέος Astra 3B στις 24-03

Τον δορύφόρο τον έχω με οριακή λήψη απο Κύπρο με 90cm.

To παράδοξο είναι ότι λαμβάνεται με καθαρή εικόνα, αν και το σήμα κυμένεται απο 30-35 % στα ελεύθερα κανάλια.

Εκτός τα ελεύθερα Ολλανδικά υπάρχει κάποιο άλλο ενδιαφέρον κανάλι σε αυτόν τον δορυφόρο;

Για αυτούς που ψάχνουν μια διέξοδο απο την Σαβούρα, τη Ρουφιανιά και την Ξεφτίλα των ελληνικων καναλιών, το ολλανδικο πακέττο έχει πολλά αγγλικα ποιοτικά προγράμματα, όμως με ολλανδικούς υποτίτλους αφου οι Ολλανδοί κατανοούν την αγγλικη γλώσσα και δεν γουστάρουν μεταγλώτιση.

Ναί. Έχει ίσως τα καλύτερα σε ποιότητα κανάλια απο όλους τους "εύκολους" δορυφόρους. Συγκεκριμένα:

Το "Body In Shape" για αυτούς που ασχολούναι με Yoga, διαλογισμό meditation και αλλες πνευματικές δραστηριότητες νέας εποχής. Δυστηχώς όμως κλειδωμένο.

Άλλο κανάλι είναι το "ΒRAVA HDTV" / του ολλανδικού canaldigitaal το οποίο δείχνει όπερες και κλασσικά κονσέρτα.

Επίσεις διαθέτει 2 κανάλια με πολυ καλές κωμοδίες (αρκετές στα αγγλικά), το "VERONICA HD" του ολλανδικου canaldigitaal. Κλειδωμένο δυστυχώς

Ένα άλλο κανάλι το "CANVAS HD" με πρόγραμμα πολιτικών καταστάσεων /καταστροφών σε διάφορες χώρες, κουλτούρες διαφόρων χωρών κτλ. Κλειδωμένο.

Κάτι άλλο που διέκρινα ήταν η σειρα των καναλιών RTL, που παρουσιάζουν Documentaries, θέματα υγείας /ψυχολογίας καθώς και τα γνωστά SHOWS της Oprah Winfrey. Κλειδωμένα όλα κι αυτά!!!.

http://www.bravahdtv.com/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέος Astra 3B στις 24-03

Τον δορύφόρο τον έχω με οριακή λήψη απο Κύπρο με 90cm.

To παράδοξο είναι ότι λαμβάνεται με καθαρή εικόνα, αν και το σήμα κυμένεται απο 30-35 % στα ελεύθερα κανάλια.

Για αυτούς που ψάχνουν μια διέξοδο απο την Σαβούρα, τη Ρουφιανιά και την Ξεφτίλα των ελληνικων καναλιών, το ολλανδικο πακέττο έχει πολλά αγγλικα ποιοτικά προγράμματα, όμως με ολλανδικούς υποτίτλους αφου οι Ολλανδοί κατανοούν την αγγλικη γλώσσα και δεν γουστάρουν μεταγλώτιση.

Ναί. Έχει ίσως τα καλύτερα σε ποιότητα κανάλια απο όλους τους "εύκολους" δορυφόρους. Συγκεκριμένα:

Το "Body In Shape" για αυτούς που ασχολούναι με Yoga, διαλογισμό meditation και αλλες πνευματικές δραστηριότητες νέας εποχής. Δυστηχώς όμως κλειδωμένο.

Άλλο κανάλι είναι το "ΒRAVA HDTV" / του ολλανδικού canaldigitaal το οποίο δείχνει όπερες και κλασσικά κονσέρτα.

Επίσεις διαθέτει 2 κανάλια με πολυ καλές κωμοδίες (αρκετές στα αγγλικά), το "VERONICA HD" του ολλανδικου canaldigitaal. Κλειδωμένο δυστυχώς

Ένα άλλο κανάλι το "CANVAS HD" με πρόγραμμα πολιτικών καταστάσεων /καταστροφών σε διάφορες χώρες, κουλτούρες διαφόρων χωρών κτλ. Κλειδωμένο.

Κάτι άλλο που διέκρινα ήταν η σειρα των καναλιών RTL, που παρουσιάζουν Documentaries, θέματα υγείας /ψυχολογίας καθώς και τα γνωστά SHOWS της Oprah Winfrey. Κλειδωμένα όλα κι αυτά!!!.
Φίλε μου στα ψηφιακά κανάλια η ποιότητα σήματος δεν επηρεάζει την ποιότητα εικόνας.
Η ποιότητα επηρεάζονταν στα αναλογικά κανάλια(πριν 10-15 χρόνια) ,όπου στα "δύσλολα" κανάλια είχες "χιονάκια" και τα πιο "δύσκολα" πολλά "χιόνια.

Στα ψηφιακά έχεις σήμα οπότε και η εικόνα ή δεν έχεις σήμα και η εικόνα.
Τα ελευθερα ολλανδικά έχουν κάποιο ενδιαφέρον,έχει και δυο - τρία hd κανάλια.
Έχει κάποιο ενδιαφέρον ο δορυφόρος.

Re: Απάντηση: Νέος Astra 3B στις 24-03

Ξέχασες το DanceTV HD :smile:

"Στα ψηφιακά έχεις σήμα οπότε και η εικόνα ή δεν έχεις σήμα και η εικόνα." To ξέρω φίλε. Απλά λέω, με 30% σε άλλους δορυφόρους έχω σπασίματα ενώ σε αυτόν σε κάποια κανάλια κατα παράδοξον τρόπο δεν έχω..

Υπάρχουν και κανάλια που πέφτει το σήμα κάτω απο το 29%, και τότε έχω σπασίματα. Μιλάμε με 90ρι πιάτο απο την Κύπρο. Απο την κρήτη και μετά το σήμα μεγαλώνει προοδευτικά.

DanceTV HD. Δεν το παίρνω καθόλου. Ίσως να ναι λόγω οριακού σήματος. Δεν ξερω

Ενα είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει σαβούρα και κουτσομπολιό σε αυτά τα κανάλια (ολλανδικά).

Στην Ελλάδα πρέπει να γίνει κάτι και ο κόσμος να αρχίσει να στρέφεται προς την ποιοτική τηλεόραση. Δεν γίνεται συνέχεια μηδενισμός και ξεφτύλα. Μόνο τα κρατικά κανάλια συγκρατούνται λίγο σε καλά επίπεδα.

Στην Ελλάδα πρέπει να γίνει κάτι και ο κόσμος να αρχίσει να στρέφεται προς την ποιοτική τηλεόραση. Δεν γίνεται συνέχεια μηδενισμός και ξεφτύλα. Μόνο τα κρατικά κανάλια συγκρατούνται λίγο σε καλά επίπεδα.
πως να γινει αυτο φιλε οταν οι καναλαρχες προσφερουν προγραμματα με βαση τα αμερικανικα προτυπα? Σου λενε "αφου τα βλέπουν τους αρέσουν". Και δεν εχουν αδικο, αφου οι τηλεθεασεις ειναι υψηλες. Κάθε χώρα εχει την τηλεοραση που της αξίζει. Η τηλεοραση όπως και άλλα πράγματα είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας. Δε μπορούμε π.χ. εμείς να συγκριθούμε με τα ολλανδικά κανάλια όπως γράφεις. Είναι τελείως άνισα τα μεγέθη. Άλλη κουλτούρα, επίπεδο, νοοτροπίες, ήθη, έθιμα. Είναι το θέμα του τι ζητα ο κοσμος. Αν βάλεις στον ελληνα να παρακολουθήσει π.χ αγγλική τηλεόραση θ´αυτοκτονήσει. Αν του βάλεις όμως ιταλική τηλεόραση με τα σοου και τα βαριετε θα καθεται με τις ωρες. Για να μη μιλαμε μονο για ελλαδα, κοιτα λιγο τι γίνεται σε ιταλια, ισπανια, τουρκια και γενικά μεσόγειος-βαλκάνια. Προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας, σε όλα τα μεγάλα (και καλά) κανάλια. Κάθε κανάλι και μια τατιανα. Καμια φυσικά σχέση με τους βορειοευρωπαίους. Είπαμε, άλλη κουλτούρα, άλλα ήθη.
Στο φιναλε αν αποζητα κάποιος ποιοτητα στην πολύπαθη ελληνική τιβι, ας βαλει καμια ερτ,καμια βουλη, λιγο σκαι. Αυτα.
Σορρυ για το οφ τοπικ.

Απάντηση: Re: Νέος Astra 3B στις 24-03

"Στα ψηφιακά έχεις σήμα οπότε και η εικόνα ή δεν έχεις σήμα και η εικόνα." To ξέρω φίλε. Απλά λέω, με 30% σε άλλους δορυφόρους έχω σπασίματα ενώ σε αυτόν σε κάποια κανάλια κατα παράδοξον τρόπο δεν έχω..

Υπάρχουν και κανάλια που πέφτει το σήμα κάτω απο το 29%, και τότε έχω σπασίματα. Μιλάμε με 90ρι πιάτο απο την Κύπρο. Απο την κρήτη και μετά το σήμα μεγαλώνει προοδευτικά.
Sorry,κατάλαβα λάθος.
Αυτό γίνεται και σε εμένα σε κάποιος δορυφόρους.
Νομίζω δεν είναι θέμα δορυφόρου,αλλά lnb.
Τα πιο καλά lnb μου δίνουν εικόνα και με λιγότερο σήμα .

Για να σας ξεκαθαρίσω το τοπίο, το 30% που δίνει ο dreambox και αντιστοιχεί σε 5db στα dvb-S2 δεν είναι οριακό, αλλά κοντά στο όριο! Αυτό δεν ισχύει για το dvb-s που σε FEC 3/4 το 30% είναι στο όριο, σε FEC 5/6 το όριο είναι 36% περίπου (6.3db), se FEC 7/8 το 41% (7.10db) και αυτό με τους τελευταίους drivers, παλιότερα δεν ερχόταν εικόνα καλά ούτε με 8db!
Στα dvb-s2 δεν επηρεάζει το FEC το όριο λήψης αλλά άλλοι παράγοντες!
Γενικά είναι αδύνατο να συγκρίνεις αντικειμενικά τα ποσοστά στους dreambox μιας και εκ προοιμίου είναι αναληθή και λάθος υπολογισμένα! Κανονικά θα έπρεπε να οριστεί μία γενική παράμετρος όπου το οριακό σήμα θα αντιστοιχούσε σε ένα ποσοστό σταθερό ανεξαρτήτως των παραμέτρων εκπομπής!
Έτσι το 30% θα αποκτούσε και πραγματικό νόημα μιας και μόνο τότε θα όριζε πραγματικά το όριο σταθερής λήψης, όπως κάνουν άλλοι δέκτες (όχοι όλοι)!:BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Re: Νέος Astra 3B στις 24-03

Νομίζω δεν είναι θέμα δορυφόρου,αλλά lnb.
Τα πιο καλά lnb μου δίνουν εικόνα και με λιγότερο σήμα .
Δεν ισχύει αυτό, το εξηγώ παραπάνω!:antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέος Astra 3B στις 24-03

Δεν ισχύει αυτό, το εξηγώ παραπάνω!:antlers:
Έναν dreambox που έχω εδώ και δυο,τρία χρόνια ,τον έχω στην αποθήκη.
Μπορούν να ισχύουν αυτά που λες.
Εγώ στους αλλους δέκτες που δουλεύω καθημερινά ,εχω παρητηρήσει αυτά που γράφω πιο πάνω.

Καλησπέρα και απο μένα...

Σήμερα μετακίνησα και εγώ το παράκεντρο Lnb μου απο τις 39Ε μιας και δε βλέπω πρόοδο απο ΟΤΕ μεριά στις 23.5 μιάς και φαίνεται ενδιαφέρον δορυφόρος!.

H ερώτησή μου είναι:
Eίναι φυσιολόγικό να μήν λαμβάνω κάν τις συχνότητες:
Astra 3A 11555.00 V (Germany) DVB-S2 QPSK 28500 9/10
Astra 3A 11675.00 V (Germany) DVB-S2 QPSK 28500 9/10
Astra 3A 12565.00 V (Germany) DVB-S2 QPSK 28500 9/10

Ενώ στη Δέσμη "Europe" έχω σήμα απο 88-96%

Το Setup μου:
Gibertini OP125 Astra 28.2E + παράκεντρα Astra 23.5E
Gibertini OP100 Astra 19.2E + παράκεντρα Hotbird 13.0E
όλα τα Lnbs είναι Inverto Black Ultra-High Gain συνδεδεμένα
σε ένα Spaun Diseq4/1 και καταλήγουν στον Δέκτη

Περιοχή Ηράκλειο Κρήτης

Thanks

Υ.Γ:To kinfofsat έχει σαν προτεινόμενη διάσταση για την γερμανική δέσμη 130cm , παράκεντρα οι 23 στον 28 με gibertini 140 δέν μας δίνει περίπου 130 οφέλειμο...δέν θα έπρεπε να κατεβαίνει?

http://gr.kingofsat.net/beams.php?s=65&b=17

Ειναι πολύ φυσιολογικό να μην τις λαμβάνεις, αφού ειναι στον 3Α και όχι στον 3Β
Στα ΒΔ η λήψη του 3Α ξεκινάει απο 1.8μ....στο Ηράκλειο χρειάζεσαι μάλλον τρίμετρο και αν! Τωρα τι γραφουν στο kingofsat στα κουτουρού δεν ξέρω....(και δεν αναφέρομαι σε παράκεντρο, αλλά σε κεντρική λήψη)