Νέος δέκτης για παλιό συνδρομητή nova

Mindcircus

New member
3 December 2007
20
Χαιρετώ το forum. Μετά από 10 περίπου χρόνια ο τίμιος human ir fox ξεκίνησε να μη συνεργάζεται με την κάρτα της nova. Επειδή προφανώς η κάρτα μου δεν είναι παντρεμένη, και δε θέλω να χάσω αυτό το 'προνομιο' ποιον αποκωδικοποιητη θα μου προτείνετε να αγοράσω μέχρι 200 ; Είμαι απλός συνδρομητής nova, αλλά στα όρια της νομιμότητας θα με ενδιέφερε να μπορώ να μοιραστώ το σήμα σε άλλες τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέτετε για να μου απαντήσετε!

Με το surf lock 1 δε μπορείς να μοιράσεις τίποτα μέσα στο σπίτι. Αντίθετα, με τους δέκτες της Nova μπορείς να βάλεις την υπηρεσία Multiview, αλλά και να έχεις πρόσβαση στα HD κανάλια της και να κάνεις εγγραφές βλέποντας κάτι άλλο. Όλα αυτά πλέον δε γίνονται με ελεύθερη κάρτα. Συνεπώς σκέψου αν πραγματικά θες να μείνεις με "ελεύθερη" κάρτα.

Επειδή προφανώς η κάρτα μου δεν είναι παντρεμένη, και δε θέλω να χάσω αυτό το 'προνομιο' ποιον αποκωδικοποιητη θα μου προτείνετε να αγοράσω μέχρι 200 ;
Νομίζω πως ο φίλος ρωτάει τι δέκτη να πάρει…..
Ούτε HD ζητάει ούτε πάντρεμα …

Ζητάει όμως να βλέπει σε 2ρη tv. Κάτι που δεν γίνεται και αυτό του εξηγεί ο Παναγιώτης. + το τι μπορεί να κάνει για να δει σε 2ρη tv αλλά θα πρέπει να θυσιάσει την "ελευθερία" του.
Τώρα, το τι δέκτη να πάρει, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα...
Εγώ τον ρώτησα αν έχει την κάρτα σε μοντούλα ή στο reader. Βασικά τον τελευταίο καιρό έχω 'θέμα' με την μωβ irdeto που χρησιμοποιώ. Μας έχει @#%$ η Nova..

Νομίζω πως ο φίλος ρωτάει τι δέκτη να πάρει…..
Ούτε HD ζητάει ούτε πάντρεμα …

Μίλησε για "προνόμιο" ο φίλος και του εξηγώ πως δεν είναι και τόσο "προνόμιο" πλέον. Το μόνο που κερδίζεις πλέον με την ελεύθερη κάρτα είναι το ότι μπορείς να κάνεις εγγραφές χωρίς κρυπτογράφηση, τις οποίες μπορείς να τις μεταφέρεις όπου θες. Κατά τα άλλα δε κερδίζεις κάτι, ενώ χάνεις αρκετά (πχ ελευθερία άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις, ή multiview).

Μίλησε για "προνόμιο" ο φίλος και του εξηγώ πως δεν είναι και τόσο "προνόμιο" πλέον. Το μόνο που κερδίζεις πλέον με την ελεύθερη κάρτα είναι το ότι μπορείς να κάνεις εγγραφές χωρίς κρυπτογράφηση, τις οποίες μπορείς να τις μεταφέρεις όπου θες. Κατά τα άλλα δε κερδίζεις κάτι, ενώ χάνεις αρκετά (πχ ελευθερία άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις, ή multiview).

Χάνεις και την υπομονή σου με τα κολλήματα που τραβάει ώρες και φορές ..
Οι εγγραφές πιστεύω ότι είναι το μόνο προνόμιο αυτή την στιγμή. Προτιμώ την ελευθερία μου.

Καταρχήν, ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Ο δέκτης έχει ενσωματωμένο irdeto. Τελευταία κάποια κανάλια εμφανίζονται μαυρισμενα. Η χειροκινητη αναζητηση δεν είχε αποτέλεσμα, και μετά από επικοινωνία με την τέχν.υποστηριξη της nova, μου είπαν πως κάποιες παλιές κάρτες δε συνεργάζονται με κάποιους δεκτές κ μου πρότειναν να μου δώσουν τον 831 με δωδεκάμηνη δέσμευση. Σήμερα, έχοντας 2 αποκωδικοποιητες, βγάζω την κάρτα από τον ένα στο σαλόνι και τη βάζω στο υπνοδωμάτιο. Με παντρεμένη κάρτα δε θα μπορώ να το κάνω αυτό (νομιζω). Για το multiview θα πρέπει να αγοράσω κ δεύτερο αποκωδικοποιητη; Εάν αποφασίσω να μείνω ως είμαι κ να μην μοιρασω σήμα, ποιον αποκωδικοποιητη θα μου προτείνετε (κατα προτίμηση hd); Σημείωση, με το δεύτερο δεκτή βλέπω nova κανονικά, απλά επειδή είναι υποδεστερος δέκτης, με αρκετά χειρότερη εικόνα...άρα η κάρτα δουλεύει σωστά...

Last edited by a moderator:
Όχι δεν μπορείς να βάλεις την κάρτα σε άλλο δέκτη. Μόνο στον Pace που θα σου δώσουν.
Τώρα αν ζητήσεις να σου δώσουν και 2ρο Pace δωρεάν (καλά δεν παίζει ....) Γιατί Multiview μπορείς να έχεις μόνο με δυο Pace.

Οπότε, το ερώτημα ειναι, κρατάω την κάρτα και παίρνω νέο αποκωδικοποιητη (και αν ναι ποιον) , ή δέχομαι την προσφορά τους με τον δωρεάν pace; Μέχρι σήμερα πίστευα πως η ελεύθερη κάρτα ειναι προνόμιο. Ψάχνοντας σήμερα κ σε αλλα νηματα είδα πως γενικά η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ αντικαταστασεων, κ σκέφτομαι μήπως αν δώσω χρήματα για άλλον αποκωδικοποιητη, μετά από λίγο καιρό σταματήσει να δουλεύει τελείως η κάρτα και μου μείνει ο εξοπλισμός..

Τα κυριότερα προβλήματα ειναι σε ns1 k ns2. Εκανα χειροκινητη αναζητηση βάσει των οδηγιών στο ηχογραφημένα μήνυμα της τεχνικής υποστήριξης, αλλά τιποτα. Π.χ novacinema1 βλέπω κ ns1 που ειναι στην ίδια συχνότητα ειναι μαυρισμενο. Σκαι βλέπω και ns2 στην ίδια συχνότητα δε βλέπω...

Last edited:
Έκανες διαγραφή τις συχνότητες και τις πέρασες από την αρχή και πάλι έχεις τέτοιο πρόβλημα; :hmmmm:

Οπότε, το ερώτημα ειναι, κρατάω την κάρτα και παίρνω νέο αποκωδικοποιητη (και αν ναι ποιον) , ή δέχομαι την προσφορά τους με τον δωρεάν pace; Μέχρι σήμερα πίστευα πως η ελεύθερη κάρτα ειναι προνόμιο. Ψάχνοντας σήμερα κ σε αλλα νηματα είδα πως γενικά η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ αντικαταστασεων, κ σκέφτομαι μήπως αν δώσω χρήματα για άλλον αποκωδικοποιητη, μετά από λίγο καιρό σταματήσει να δουλεύει τελείως η κάρτα και μου μείνει ο εξοπλισμός..

Κοίτα. Από τη στιγμή που θα δώσεις χρήματα για δέκτη, πάρε τον Pace 865. Μαζί με τον 831 που θα σου κάνουν δώρο θα ξεμπερδέψεις με τα προβλήματα σου.

Έκανες διαγραφή τις συχνότητες και τις πέρασες από την αρχή και πάλι έχεις τέτοιο πρόβλημα; :hmmmm:

Η αλήθεια ειναι πως όχι. Πήγα λα στη χειροκινητη αναζητηση, επειδή ήξερα πως είχαν αλλάξει κάποιες συχνότητες κι έκανα αναζητηση. Π.χ το ns3 που δεν το έβλεπα, τώρα το βλέπω...

Πριν μπεις σε διαδικασία για καινούριο δέκτη, εξάντλησε τις πιθανότητες που υπάρχουν να κάνεις ακόμη τη δουλειά σου με το humax. Κοίταξε στο http://flysat.com/nova.php τις συχνότητες του πακέτου και κάνε αυτό που γράφει παραπάνω ο Γιώργος (διαγραφή των συχνοτήτων και εισαγωγή τους από την αρχή).

Χαιρετώ το forum. Μετά από 10 περίπου χρόνια ο τίμιος human ir fox ξεκίνησε να μη συνεργάζεται με την κάρτα της nova. Επειδή προφανώς η κάρτα μου δεν είναι παντρεμένη, και δε θέλω να χάσω αυτό το 'προνομιο' ποιον αποκωδικοποιητη θα μου προτείνετε να αγοράσω μέχρι 200 ; Είμαι απλός συνδρομητής nova, αλλά στα όρια της νομιμότητας θα με ενδιέφερε να μπορώ να μοιραστώ το σήμα σε άλλες τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέτετε για να μου απαντήσετε!

οταν μοιραζεις την καρτα εντος οικιας,εχεις τα παρακατω αποτελεσματα:
εαν θελεις να βλεπεις συγχρονως σε παραπανω απο μια τηλεορασεις διαφορετικα καναλια απο την ιδια καρτα,το ξεχνας.
μπορεις να βλεπεις και σε αλλη τιβι,μονο το ιδιο κωδικ/νο καναλι.
αυτο που γλιτωνεις με την ελευθερη καρτα,ειναι η θεαση σε 2ο δεκτη,οταν ο πρωτος δεν παιζειι κωδικ/νο καναλι,να βλεπεις στον 2ο οτι θελεις.
ουσιαστικα δηλαδη,γλιτωνεις το βαλε βγαλε της καρτας.

Πριν μπεις σε διαδικασία για καινούριο δέκτη, εξάντλησε τις πιθανότητες που υπάρχουν να κάνεις ακόμη τη δουλειά σου με το humax. Κοίταξε στο http://flysat.com/nova.php τις συχνότητες του πακέτου και κάνε αυτό που γράφει παραπάνω ο Γιώργος (διαγραφή των συχνοτήτων και εισαγωγή τους από την αρχή).

Το έκανα σήμερα τι πρωι, πριν έρθω στο γραφείο, δυστυχως χωρίς αποτέλεσμα. Οπότε επανερχόμαστε στο αρχικό ερώτημα: Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιον δέκτη, κατα προτίμηση HD, όπου να χρησιμοποιήσω την ελεύθερη κάρτα, ή η παντρεμένη κάρτα με τον 831 είναι μονόδρομος, οπότε κ να ξεχάσω τον 2ο αποκωδικοποιητη στην τραπεζαρία?

προσωπικη μου γνωμη,ειναι να πας σε linux δεκτη,που τρεχει σωστα το emulator για την καρτα.
σε αλλους δεκτης με ενσωματωμνο irdeto ή με ucas που εχω δοκιμασει,ειχα συνεχεια κολληματα.
ειδικα εαν θες να εκμεταλευτεις την ελευθερη καρτα σου,οι linux ειναι μονοδρομος.

**δεν μας ειπες ποσα διαθετεις.

Στο αρχικό post έγραψα: ποιον αποκωδικοποιητη θα μου προτείνετε να αγοράσω μέχρι 200 ? :) Ελπίζω να μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο... Μπορέις να μου προτεινεις κάποιον συγκεκριμένο?