Νεος εδω...

UnderGround

Established Member
26 September 2007
227
4
Καλημερα και καλως σας βρηκα.

Αγορασα πριν 5 ημερες τον καινουργιο imac 20",2gh.
Τον αγορασα για να επεξεργαζομαι τις φωτο και τα βιντεο του μικρου μου και για την δημιουργια μουσικης.
Ακομη τον αγορασα επειδη ειναι ομορφος και επειδη δουλευει πιο απροβληματιστα απ'οτι τα pc...αλλα...

1ον ο cursor του mouse σε καποιες στιγμες πεταγεται προς τις γωνιες της οθονης(ισως εχει παρει καποιο σκουπιδακι,ειναι το πιο μηδαμινο προβλημα μου).
2ον δεν μου ανοιγε(μεχρι χθες το βραδυ που εκανα δυο φορες format και ξαναπερασα το λειτουργικο) το idvd.(Μετα το δευτερο format και ανοιγοντας ενα project στο idvd για να ειμαι σιγουρος,δουλευει).
και
3ον οταν βαζω εαν dvd για να δω στην full screen αναλυση μου βγαζει "βρωμιες",δηλαδη δεν μου δειχνει οπως στην tv.(ισως φταιει η πολυ υψηλη αναλυση του mac,αλλα δεν θα επρεπε αυτο να διορθωνεται απο το συστημα.Σε pc δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα).

Διαβασα στο macfixit οτι εχουν και αλλοι προβληματα με τα νεα imac(δεν τους ανοιγουν προγραμματα κτλ.) και οτι υπαρχουν προβληματα με τις καινουργιες καρτες τις ATI.

Eλπιζω οτι το προβλημα που εχω με τα βιντεο δεν οφειλεται σε προβλημα hardware αλλα σε software(φωτογραφιες και quicktime videos βλεπω μια χαρα).

Οι πρωτες μου εντυπωσεις απο τα mac ειναι αναμεικτες.

Α ρε motorola γιατι να σταματησεις να βγαζεις επεξεργαστες(παλιος amigas βλεπεται και δεν γουσταρω την intel....).

Εχω περασει τα νεα updates που εχει βγαλει η aplle.

Σας ευχαριστω και συγνωμη που σας κουρασα(θα ηθελα η πρωτη μας επαφη να ειναι για πιο ευχαριστα θεματα).

Καλημέρα και καλωσόρισες στην κοινότητα των apple users.
Είμαι κι εγώ παλιός amiga user αλλά δεν πρέπει να μας φταίει η Intel αν η Microsoft δεν την εκμεταλεύτηκε σωστά... ;)

Τώρα στα προβλήματα:

1) Βάλε ένα οποιοδήποτε άλλο USB ποντίκι για να σιγουρευτείς ότι πρόκειται για σκουπιδάκι

2) Κακώς άρχισες τα format. Δεν είναι windows!! Υπάρχει σχετικό documentation στο support της apple για το πρόβλημα του iDVD και σου δίνει step-by-step οδηγίες για να λυθεί ανώδυνα.

3) Για το τρίτο δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς, αλλά αν εννοείς "θόρυβο", προφανώς έχει να κάνει με την υψηλή ανάλυση της οθόνης που είναι 4πλάσια από την απλή τηλεόραση.

Σωστή η παρατήρηση του Gleon..Το φορμάτ ειναι η τελευταία λύση που μέχρι στιγμής το έχω προτείνει μόνο σε ένα φίλο (Μπάμπη ακούς? :) )

Mε το ποντίκι μια φορά που μου έκανε κάτι τέτοιο έφταιγε το mousepad (ασημι και μάλλον η ακτίνα έφευγε όπου να'ναι.) Σε αντίθετη περίπτωση κανε αυτό που πρότεινε ο Gleon.

Aυτό με το DVD δεν είναι φυσιολογικό ειδικά αν στο εμφάνισε και μετά το φορμάτ. Δοκίμασε αν θες και με VLC και πες μας.
Ο καινούργιος iMac δεν κολλάει σε HD υλικό πόσο μάλλον σε απλό DVD.

Kαλώς ήρθες στο AvClub!!!

Καταρχην σας ευχαριστω ολους.
Το format το εκανα γιατι ετσι μου ειπε ο τεχνικος απο την rainbow.:slapface:
Eλπιζω οτι δεν δημιουργησα καποιο προβλημα στο hardware με δυο format, παντως δεν θα το ξανακανω.....

3) Για το τρίτο δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς, αλλά αν εννοείς "θόρυβο", προφανώς έχει να κάνει με την υψηλή ανάλυση της οθόνης που είναι 4πλάσια από την απλή τηλεόραση.

Εχω το mouse που μου εδωσαν μαζι με τον mac(ισως φταει το mouse pad που ειναι εγχρωμο).

Εννοω οτι βγαζει βγαζει τετραγωνα κτλ και γενικα χαλαει την εικονα(δεν την διεστραβλωνει απλα δεν δειχνει τελεια).

Το προβλημα στα dvd το κανει και ο imac ενος φιλου(που τους πηραμε μαζι).

Ακομη το ιδιο μου κανει και στο quicktime ουταν ομως μεγαλωνω την οθονη του video(στην κανονικη του αναλυση μου δειχνει οκ).

Σωστή η παρατήρηση του Gleon..Το φορμάτ ειναι η τελευταία λύση που μέχρι στιγμής το έχω προτείνει μόνο σε ένα φίλο (Μπάμπη ακούς? :) )

Ακούω, ακούω...
(Όπου νά' ναι έρχονται τα Leopard.... Από πάνω θα τα περάσω;
icon10.gif
)

Ακούω, ακούω...
icon10.gif
)
Επειδή το μηχανημά σου είναι μάλλον....δαιμονισμένο...:flipout:...προτείνω να το κλείσεις σε ένα ντουλάπι κ να αγοράσεις ένα καινούργιο με το leopard προεγκατεστημένο...:flipout::flipout::flipout::flipout:

Φίλε underground καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Τα φορμάτ να τα αποφεύγεις, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε, δεν είναι pc.
Το πρόβλημα που αναφέρεις με το dvd playback, προφανώς είναι στις κάρτες της ΑΤΙ κ θα διορθωθεί πολύ σύντομα με νέο driver.

Επειδή το μηχανημά σου είναι μάλλον....δαιμονισμένο...:flipout:...προτείνω να το κλείσεις σε ένα ντουλάπι κ να αγοράσεις ένα καινούργιο με το leopard προεγκατεστημένο...:flipout::flipout::flipout::flipout:

Mπάμπη έχω εγώ ντουλάπι.. Θα σε εξυπηρετήσω.-bye-

Eπειδη το μηχανημα ειναι καινουργιο και ειναι και το πρωτο μου mac(δεν τα γουσταρω πολυ τα pc και δεν ειχα σπιτι για 5 χρονια υπολογιστη) θα επαναλαβω μια χαζη ερωτηση.
Με αυτα τα δυο φορματ και install του macos σε μια μερα,δεν πρεπει να δημιουργησα καποιο προβλημα στον σκληρο,νομιζω ;

Παντως απο τις απαντησεις καταλαβα οτι τα bugs που εχει το imac μου ειναι καθαρα θεματα software και οχι hardware,αρα ολα διορθωνονται(ευτυχως χωρις να παει το μηχανημα στην rainbow....).

Παντως με το format που εκανα μπηκα λιγο παραπανω στο θεμα mac(εχω να κανω format σε pc πολλα χρονια).
Ηταν πολυ ευκολο σε σχεση με του pc.

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

Το idvd ειναι ok.
Το προβλημα με το ποντικι λυθηκε οταν παννω στο mouse pad εβαλα μια ασπρη κολα χαρτι.Εκει πανω δεν υπαρχει κανενα προβλημα αρα θα αλαξω mouse pad.

Ειδα dvd και με το vlc αλλα και εκει δεν δειχνει καλα,αρα εχουμε καποιο προβλημα με τους drivers αρα περιμενω.....

Για να ειμαι ασχετος απο mac και λαλακας καλα να παθω.
Αγχωθηκα,στενοχωρηθηκα,φορμαρα δυο φορες τον υπολογιστη πριν να μαθω τι συμβανει.
Η apple εβγαλε χθες πολλα updates και αναμεσα σ'αυτα για τοο ilife 08 και για το idvd....
Tσαμπα ο κοπος και η ταλαιπωρια.
Αν δε παθεις,δεν θα μαθεις.
Τωρα εμαθα....

Ψυχραιμία χρειάζεται πάνω απ' όλα και τα προβλήματα σιγά-σιγά λύνονται.

Η συμβουλή μου είναι πάντως (και λυπάμαι που αναγκάζομαι να πω κάτι τέτοιο), σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, να εξαντλήσεις τις πηγές του internet και αν δεν βρεις τίποτα, τότε να απευθυνθείς στην Rainbow.

Είμαι παθών και... ξέρω τι λέω.

Ακούω, ακούω...
icon10.gif
)

Το δικό σου μηχάνημα θέλει το "δικό" μου install για να έρθει στα ίσια του. Ετοιμάσου για τις 13 που θα έρθω για τον αγώνα...

Y.Γ. Κι αν δεν βγάλεις την φωτό του Μητσοτ@κη από μέσα θα σου χαλάει συνέχεια...:flipout:

Το δικό σου μηχάνημα θέλει το "δικό" μου install για να έρθει στα ίσια του. Ετοιμάσου για τις 13 που θα έρθω για τον αγώνα...

Y.Γ. Κι αν δεν βγάλεις την φωτό του Μητσοτ@κη από μέσα θα σου χαλάει συνέχεια...:flipout:

Περιμένω... περιμένω.....
icon12.gif

(Καλά, κι εσύ, άλλη μέρα δεν υπήρχε; Επίτηδες έρχεσαι στις 13;;;;;;;
icon11.gif
)