Browser
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 10,573
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεος HD-100 DiLA απο την JVC !!!

Δεν τον είδε, τον ''μυρίστηκε''![]()

Δεν τον είδε, τον ''μυρίστηκε''![]()
Δεν εννοω σε προβολεα, εννοω παντου.
Η καλη μυτη παντα βοηθαει ! Ξερω τι σου λεω .![]()
Πάντως αν δεις τον HD-1 μετά από 300 περίπου ώρες λειτουργίας πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη για την υπερβολή.:worshippy:
Μα Χρήστο σε αυτό το κομμάτι δεν πρωτοπόρησε η JVC? Ναι.
Δεν είναι μια καινοτομία που χαρακτηρίζει τον HD-1? Βεβαιως !
Η πατέντα της όσον φορά τη διαχείριση του φωτός δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο στο χώρο? Δεν το αμφισβήτησα ποτε.
Δεν νομίζω ότι το contrast του είναι υπερβολικό. Εδω ειναι που η αποψη μου διαφερει !
Ίσως ξενίζει επειδή ήταν κάτι που δεν είχαμε 'ματαδεί' και μακράν καλύτερο του 2ου. Ακριβως. Δεν το ειχαμε "ματαδει" πουθενα, οχι μονο σε προβολεα, και ειναι ακριβως αυτο που προσπαθω να περιγραψω στο Συριο!
Πάντως αν δεις τον HD-1 μετά από 300 περίπου ώρες λειτουργίας πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη για την υπερβολή.:worshippy:
Εαν βρω και δω καποιον που εχει πανω απο 300 ωρες, ευχαριστως να επανελθω !
Το θέμα ξαναγύρισε στα περί κολοκυθόπιταςκάποια πράγματα η σου αρέσουν η όχι… εμένα στο DiLA με χαλαει το μαύρο και τα χρώματα από την αρχή…όσες φόρες και αν τον είδα μου φαίνετε ψεύτικο και χωρίς πραγματική κινηματογραφική αίσθηση… τεχνολογικά το μηχάνημα είναι άψογο στα χαρακτηριστικά του, φωτεινότητα κλπ αφού δε μου κάθετε στο μάτι τι να το κάνω ? χρόνια λέμε άλλο πράγμα η τηλεόραση άλλο ο προβολέας…
Κώστα αυτο με τις 300 ώρες δε το κατάλαβα…δηλαδή αν συνηθίσεις αυτό που δε σου αρέσει είναι καλος ο προβολέας? έτσι να πάρω και ενα προβολέα των 500 ευρώ…θα τον συνηθίσω…![]()
Εγω πάλι πιστεύω ότι εαν είναι να τοποθετούμε τέτοια θέματα(και όχι μόνο) στην βάση της κολοκυθόπιττας, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην χρειάζεται κάν να ανοιχτούν,εκτός και εαν πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιόν αρέσει με σκληρό φύλο η πίττα και σε ποιόν όχι.
Εγώ πάλι δεν έχω δει κάποιο θέμα να ξεκινά με το παραδοσιακό "άνοιγμα του φύλου"... Ξεκινά με μια παρουσίαση, μια παρατήρηση, ένα ενδιαφέρον τέλος πάντων και συνήθως καταλήγει μετά από διαφωνίες στο αναμενόμενο πλέον "Περί ορέξεως..."
Όποια και η κατάληξη, καλώς ανοίγουν κατά τη γνώμη μου...
O Κωστας εννοει οτι οσο πεφτει η λαμπα, τοσο μειωνεται το κονταστ για οποιους εχουν ευαισθησια στα ματια.
Και φυσικα εχεις δικιο στο περι κολοκυθοπιτας Γιωργο, απλα ασχετως γουστου, το "μαυρο" δεν πρεπει να ειναι γκρι, αλλα οσο πιο βαθυ και σκοτεινο γινεται αλλιως η εικονα που βλεπουμε χανει το βαθος, τρισδιαστατο και την ρεαλιστικοτητα της.. Δεν ειναι τυχαιο οτι μονο και μονο για το μαυρο, θεωρουνταν για πολλα χρονια τα CRT ως reference μηχανηματα απεικονισης..
Δεν διαφωνώ....και βέβαια καλώς ανοίγουν.Απλά αυτό που ήθελα να επισημάνω, είναι ότι το έργο χάνει κάτι απο την ομορφιά του ιδιαίτερα απο αυτό που λέγεται επίλογος, όταν πάντα υπάρχουν οι τίτλοι περί κολοκυθόπιττας.
Αυτο που λενε "contrast", που μετριεται?
Αυτο που λενε "contrast", που μετριεται?
So now let's examine the problems of LCoS projector, the JVC RS-1:
1. Inaccurate color - proven by way of measurement...primaries are oversaturated, thus rendering ALL color inaccurate.
2. Shading - not as bad as it used to be, but not good at all, especially compared to DLP, though still better than LCD.
3. Exacerbation of source noise/grain...The RS-1 makes it more apparent than any other projector I have owned or viewed, and that includes direct A/B comparisons on a level playing field.
4. Low ANSI contrast...not even in the same ballpark as the better DLPs.
5. Sharpness - Pretty good for LCoS, but single chip still reigns supreme.
6. Color separation artifacts - take a look at a referee's black and white striped uniform on an RS-1...enough said.
7. Lack of CMS - Have you calibrated an RS-1 lately? Luckily the grayscale tracks pretty well the decoding is good, because there is virtually nothing to adjust. High end DLPs have plenty of control and flexibility (check out Sim2's new software!).
8. And here's one I recently discovered...the lens of the RS-1 shakes badly when the bass is turned up in my room, even when the projector is on a concrete surface.
9. Convergence - a hit or miss situation...not an issue with single chip DLPs...
10. No RGB input - What's that all about? Doesn't JVC understand that some people connect these things to computers and/or older hardware that only has RGB for output?
11. On board processing - not an issue for me (I use external processor), but is of major concern to people who want it done in the projector. JVC hasn't figured out how to get the most out of the Gennum chip, though supposedly they have updated the firmware to correct some of the earlier problems.
12. Optics quality - MUCH better on the better DLPs...no contest.
Here is a list of RS1 issues that could be improved upon with the RS2. Jason could you ask JVC Pro what the status is on each?
- - No 2.35:1 stretch for CIH setups (apparently fixed)
- - No motorized zoom and/or focus (apparently fixed)
- - No CMS to correct for oversaturated primaries (?)
- - Too loud (for some people) (apparently improved)
- - Color artifacts seen with static test patterns (?)
- - Color artifacts seen with alternating dark and light patterns (?)
- - Greyscale ramp artifacts (?)
- - Moderate ANSI CR (?)
- - Gamma curve adjustments (apparently improved)
- - 3rd party (Phelps) shading and greyscale access (?)
- - Improved factory shading (?)
- - Improved contrast (apparently improved significantly)
- - Bright corners (?)
(? means it's not clear from currently released info if the issue has been addressed).
Ας παραθεσω και καποια "wishlist" που αναφερουν στο avs οσον αφορα τις βελτιωσεις που θα ηθελαν στον rs2/hd100 σε σχεση με προβληματακια του rs1/hd1.
To thread βρισκεται εδω..... http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=903201
Αν θελετε μπορουμε και να τα σχολιασουμε..
Με οργανάκι... Μετρώντας το λευκό και το μαύρο που βγάζει το κάθε μηχάνημα.
Κι εδώ να κάνω κι εγώ μια ερώτηση;
Δύο προβολείς με μετρημένο contrast 15.000:1 είναι ίδιοι;
Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα το τί σημαίνει "τόσο contrast"....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.