Διορθωνεται οταν ο προβολεας σου δινει βεβαια τα απαραιτητα εργαλεια για να το κανεις, οπως το cms (colour managment system).
Αλλοι προβολεις σου δινουν δυνατοτητα να "φερεις" τα βασικα χρωματα μονο , αλλοι και τα δευτερευοντα.
Το πως θα τα φερεις ειναι δυσκολο να στο περιγραψω σε δυο αραδες, αλλα γινεται. Ειδικοτερα αν ο προβολεας σου δεινει φουλ προσβαση στο cms, οποτε μπορεις να φερεις και τα hue (γωνια στο τριγωνο - το τριγωνο ειναι ουσιαστικα διαγραμμα 3ων διαστασεων) και saturation (αποσταση απο το ιδανικο βαση πρωτυπου) .
Ανεξάρτητα των υπολοίπων δυνατοτήτων του προβολέα (φακός, διαχείριση φωτός, πανελ κτλ.) αν παρέχει δυνατότητα ρύθμισης cms μπορείς να έχεις τα ιδανικά χρώματα?
Ειμαι της αποψης οτι το "τρισδιαστατο" μιας εικονας βγαινει απο τις σωστες διαβαθμισεις των χρωματων,τη ρεαλιστικοτητα τους και την ισοροπια τους.
Οι ιδιοι παράγοντες συντελουν και στην ευκρινεια μιας εικονας.
Ευχαριστώ... Επέτρεψε μου τώρα να συνεχίσω ρωτώντας για το χαμηλό Ansi... Περι τίνος πρόκειται;;; Πως μετρείται;;; Πως διορθώνεται;;; Έχει να κάνει με το υψηλό κόντραστ του Ντίλα ή όχι;;;
Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν είναι μονο αυτό. Το "τρισδιάσατο" εχει να κάνει και με το καλό contrast του προβολέα.
Ειμαι της αποψης οτι το "τρισδιαστατο" μιας εικονας βγαινει απο τις σωστες διαβαθμισεις των χρωματων,τη ρεαλιστικοτητα τους και την ισοροπια τους.
Οι ιδιοι παράγοντες συντελουν και στην ευκρινεια μιας εικονας.
Μα Χρήστο σε αυτό το κομμάτι δεν πρωτοπόρησε η JVC? Ναι.
Δεν είναι μια καινοτομία που χαρακτηρίζει τον HD-1? Βεβαιως !
Η πατέντα της όσον φορά τη διαχείριση του φωτός δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο στο χώρο? Δεν το αμφισβήτησα ποτε.
Δεν νομίζω ότι το contrast του είναι υπερβολικό. Εδω ειναι που η αποψη μου διαφερει !
Ίσως ξενίζει επειδή ήταν κάτι που δεν είχαμε 'ματαδεί' και μακράν καλύτερο του 2ου. Ακριβως. Δεν το ειχαμε "ματαδει" πουθενα, οχι μονο σε προβολεα, και ειναι ακριβως αυτο που προσπαθω να περιγραψω στο Συριο!
Πάντως αν δεις τον HD-1 μετά από 300 περίπου ώρες λειτουργίας πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη για την υπερβολή.:worshippy:
Εαν βρω και δω καποιον που εχει πανω απο 300 ωρες, ευχαριστως να επανελθω !
Φυσικά και εννοώ ότι μετά τις 300 ώρες η λάμπα 'μαλακώνει' λίγο και το υψηλό contrast, υπερβολικό κατά τα λεγόμενά σου, του HD1 απεικονίζεται στο πανί λιγότερα 'αιχμηρό-εντυπωσιακό', αν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω έτσι, για να γίνω κατανοητός.
Το μηχάνημα που έχω στα χέρια μου έχει 320 ώρες.
Αν το κρατήσω και την άλλη εβδομάδα μπορεί να κανονίσουμε μία 'συνεύρεση'.![]()
Ευχαριστως. Μπας και καταφερω να σου δειξω επι τοπου τι εννοω που προφανως δεν μπορω να το περιγραψω καλα.
(Να παρεις και το κουτι σου , που με τις μετακομισεις το κουβαλανε οι μεταφορικες μαζι με τα πραγματα μου γυρω γυρω στην Αθηνα)
…μάλιστα για να δούμε τώρα με color management βελτιωμένο τη ψάρια πιάνει…
…επίσης παρακαλώ του διαχειριστές της κατηγορίας να ανοίξουν ένα thread για όσους σκοπεύουν να πουλήσουν τα μηχανάκια τους τους επομένους έξι μήνες… γιατί με την αναμονή τόσων καινούργιων μοντέλα (DLP, SXRD. DiLA) να γίνει πιο σωστός προγραμματισμός από τους αγοραστές![]()
Παρακολουθώ το θέμα και το μόνο που έχω ξανασυναντήσει σαν όρο, είναι αυτό που λέει ο Τάκης.
Και μάλιστα μου το έχει πει φίλη που είναι άσχετη με την τεχνολογία.
Το GAMMA CORRECTION.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.