Νεος HD-100 DiLA απο την JVC !!!

Ευχαριστώ... Επέτρεψε μου τώρα να συνεχίσω ρωτώντας για το χαμηλό Ansi... Περι τίνος πρόκειται;;; Πως μετρείται;;; Πως διορθώνεται;;; Έχει να κάνει με το υψηλό κόντραστ του Ντίλα ή όχι;;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεος HD-100 DiLA απο την JVC !!!

Διορθωνεται οταν ο προβολεας σου δινει βεβαια τα απαραιτητα εργαλεια για να το κανεις, οπως το cms (colour managment system).
Αλλοι προβολεις σου δινουν δυνατοτητα να "φερεις" τα βασικα χρωματα μονο , αλλοι και τα δευτερευοντα.
Το πως θα τα φερεις ειναι δυσκολο να στο περιγραψω σε δυο αραδες, αλλα γινεται. Ειδικοτερα αν ο προβολεας σου δεινει φουλ προσβαση στο cms, οποτε μπορεις να φερεις και τα hue (γωνια στο τριγωνο - το τριγωνο ειναι ουσιαστικα διαγραμμα 3ων διαστασεων) και saturation (αποσταση απο το ιδανικο βαση πρωτυπου) .

Ανεξάρτητα των υπολοίπων δυνατοτήτων του προβολέα (φακός, διαχείριση φωτός, πανελ κτλ.) αν παρέχει δυνατότητα ρύθμισης cms μπορείς να έχεις τα ιδανικά χρώματα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νεος HD-100 DiLA απο την JVC !!!

Ανεξάρτητα των υπολοίπων δυνατοτήτων του προβολέα (φακός, διαχείριση φωτός, πανελ κτλ.) αν παρέχει δυνατότητα ρύθμισης cms μπορείς να έχεις τα ιδανικά χρώματα?

Δυστυχως οχι. Ο λογος ειναι οτι το χρωμα δεν ειναι ανεξαρτητο απο το φως υπο την εννοια οτι αυτο ξεκινα απο τη λαμπα ( ποιοτητα και ειδος λαμπας -xenon/uhp ) η οποια επηρεαζει το χρωματικο αποτελεσμα λογο διαφορετικου colour spectrum. Στη συνεχεια περνα ολα τα κατοπτρα του προβολεα κι εντελει διαπερνα τον φακο , που και αυτος με τη σειρα του συμμετεχει η οχι στην "χρωματικη αλλιωση" ας πουμε , παλι αναλογα με την ποιοτητα του .

Ιδανικα δεν θα πετυχεις μονο με το cms, θα μπορεσεις ομως να ερθεις οσο ποιο κοντα γινεται σε αυτα.

Απάντηση: Re: Νεος HD-100 DiLA απο την JVC !!!

Ειμαι της αποψης οτι το "τρισδιαστατο" μιας εικονας βγαινει απο τις σωστες διαβαθμισεις των χρωματων,τη ρεαλιστικοτητα τους και την ισοροπια τους.
Οι ιδιοι παράγοντες συντελουν και στην ευκρινεια μιας εικονας.

Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν είναι μονο αυτό. Το "τρισδιάσατο" εχει να κάνει και με το καλό contrast του προβολέα.

Τόσα πολλά θέματα και τι να πρωτοθυμηθώ για να απαντήσω.

1) Αν υποθέσουμε ότι καθε reviewer έχει τον δικό του τρόπο μέτρησεις τότε θα πρέπει για κάθε μηχάνημα να διαβάζουμε τις κρίσεις και μετρησεις του ιδίου για να έχουμε ξακάθαρη άποψη.
2) Όργανα μετρησεις υπάρχουν πολλά, φτηνά, ακριβά, όπως επίσης και πολλά προγράμματα που συνεργάζονται με αυτά.
Αυτο δεν λέει τίποτα δίχως τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι γνώσεις του χρήστη παίζουν αλλά και η εμπειρία του στο μηχάνημα φέρνουν το επιθυμιτό αποτέλεσμα.
3) Στο CIE βλέπουμε το saturation και το hue του κάθε χρώματος (δειτε την επισ. φωτό) αλλά όχ το Υ που είναι ο τρίτος βασικός παράγοντας.
4) Ναι τα χρώματα του JVC είναι off με color error decoding>40% αλλά κανένα προβολικό δεν είναι τέλειο και ούτε θα υπάρξει. Ομως έχει άλλα πλεονεκτήματα αλλά και μεονεκτήματα. Να σας θυμήσω ότι όταν τον πρωτοείδα στην επίσιμη παρουσίαση του σε γνωστό ξενοδοχείο μίλησα για την ανομοιομορφία του panel ενώ πολύ καιρό αργότερα το θυμήθηκαν και το έκαναν θέμα στο αμερικάνικο φόρουμ...

Attachments

• colortree3600.jpg
    colortree3600.jpg
    65.4 KB · Views: 12
Last edited:

Ευχαριστώ... Επέτρεψε μου τώρα να συνεχίσω ρωτώντας για το χαμηλό Ansi... Περι τίνος πρόκειται;;; Πως μετρείται;;; Πως διορθώνεται;;; Έχει να κάνει με το υψηλό κόντραστ του Ντίλα ή όχι;;;

Contrast is the ratio between white and black. The larger the contrast ratio the greater the ability of a projector to show subtle color details and tolerate extraneous room light. There are two methods used by the projection industry: 1)Full On/Off contrast measures the ratio of the light output of an all white image (full on) and the light output of an all black (full off) image. 2) ANSI contrast is measured with a pattern of 16 alternating black and white rectangles. The average light output from the white rectangles is divided by the average light output of the black rectangles to determine the ANSI contrast ratio. When comparing the contrast ratio of projectors make sure you are comparing the same type of contrast. Full On/Off contrast will always be a larger number than ANSI contrast for the same projector.

Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν είναι μονο αυτό. Το "τρισδιάσατο" εχει να κάνει και με το καλό contrast του προβολέα.

Sorry δασκαλε. Ξεχασα το "και" πριν απο το "απο". :ernaehrung004:

Ειμαι της αποψης οτι το "τρισδιαστατο" μιας εικονας βγαινει απο τις σωστες διαβαθμισεις των χρωματων,τη ρεαλιστικοτητα τους και την ισοροπια τους.
Οι ιδιοι παράγοντες συντελουν και στην ευκρινεια μιας εικονας.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Μανώλη.

Γιατί μπορεί να έχουμε σωστές διαβαθμίσεις χρωμάτων, ισορροπία και ρεαλιστικότητα αλλά σε συνδυασμό με τη χαμηλή αντίθεση να υστερούμε πολύ σε 3D απεικόνιση.

Από την άλλη αν δεν έχουμε τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρει ο Χρήστος σε συνδυασμό με υψηλή αντίθεση, πάλι δεν θα έχουμε την επιθυμητή 3D απεικόνιση αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από την πρώτη περίπτωση που αναφέρω.

Μα Χρήστο σε αυτό το κομμάτι δεν πρωτοπόρησε η JVC? Ναι.

Δεν είναι μια καινοτομία που χαρακτηρίζει τον HD-1? Βεβαιως !

Η πατέντα της όσον φορά τη διαχείριση του φωτός δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο στο χώρο? Δεν το αμφισβήτησα ποτε.
Δεν νομίζω ότι το contrast του είναι υπερβολικό. Εδω ειναι που η αποψη μου διαφερει !
Ίσως ξενίζει επειδή ήταν κάτι που δεν είχαμε 'ματαδεί' και μακράν καλύτερο του 2ου. Ακριβως. Δεν το ειχαμε "ματαδει" πουθενα, οχι μονο σε προβολεα, και ειναι ακριβως αυτο που προσπαθω να περιγραψω στο Συριο!

Πάντως αν δεις τον HD-1 μετά από 300 περίπου ώρες λειτουργίας πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη για την υπερβολή.
:worshippy:
Εαν βρω και δω καποιον που εχει πανω απο 300 ωρες, ευχαριστως να επανελθω !

:grinning-smiley-043

Φυσικά και εννοώ ότι μετά τις 300 ώρες η λάμπα 'μαλακώνει' λίγο και το υψηλό contrast, υπερβολικό κατά τα λεγόμενά σου, του HD1 απεικονίζεται στο πανί λιγότερα 'αιχμηρό-εντυπωσιακό', αν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω έτσι, για να γίνω κατανοητός.

Το μηχάνημα που έχω στα χέρια μου έχει 320 ώρες.

Αν το κρατήσω και την άλλη εβδομάδα μπορεί να κανονίσουμε μία 'συνεύρεση'.
;)

:grinning-smiley-043

Φυσικά και εννοώ ότι μετά τις 300 ώρες η λάμπα 'μαλακώνει' λίγο και το υψηλό contrast, υπερβολικό κατά τα λεγόμενά σου, του HD1 απεικονίζεται στο πανί λιγότερα 'αιχμηρό-εντυπωσιακό', αν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω έτσι, για να γίνω κατανοητός.

Το μηχάνημα που έχω στα χέρια μου έχει 320 ώρες.

Αν το κρατήσω και την άλλη εβδομάδα μπορεί να κανονίσουμε μία 'συνεύρεση'.
;)

Ευχαριστως. Μπας και καταφερω να σου δειξω επι τοπου τι εννοω που προφανως δεν μπορω να το περιγραψω καλα :flipout:.

(Να παρεις και το κουτι σου , που με τις μετακομισεις το κουβαλανε οι μεταφορικες μαζι με τα πραγματα μου γυρω γυρω στην Αθηνα :flipout:)

Re: Απάντηση: Re: Νεος HD-100 DiLA απο την JVC !!!

Ευχαριστως. Μπας και καταφερω να σου δειξω επι τοπου τι εννοω που προφανως δεν μπορω να το περιγραψω καλα :flipout:.

:eek::eek::eek: Έχω μάτια ανοιχτά...

Και όσο ζω μαθαίνω...:music-smiley-005:

(Να παρεις και το κουτι σου , που με τις μετακομισεις το κουβαλανε οι μεταφορικες μαζι με τα πραγματα μου γυρω γυρω στην Αθηνα :flipout:)

:worshippy: Thanks...

Last edited:
gammasetup2.jpg

gammasetup.jpg

gammasetup1.jpg

…μάλιστα για να δούμε τώρα με color management βελτιωμένο τη ψάρια πιάνει…

…επίσης παρακαλώ του διαχειριστές της κατηγορίας να ανοίξουν ένα thread για όσους σκοπεύουν να πουλήσουν τα μηχανάκια τους τους επομένους έξι μήνες… γιατί με την αναμονή τόσων καινούργιων μοντέλα (DLP, SXRD. DiLA) να γίνει πιο σωστός προγραμματισμός από τους αγοραστές ;)

Improvements: RS1 vs. RS2

The JVC DLA-RS1 was widely regarded as an excellent LCoS projector at its price point, so we wanted to know what had truly changed between it and the new RS2 resulting in better specs and a higher price.
The RS2 primarily uses improved LCoS panels, reducing stray light within the panels themselves, and thus improving contrast ratio. Much like CPU and GPU manufacturing, when producing LCoS devices, JVC can learn a lot about tweaking its production to result in improvements to the chips. In the case of the RS2, JVC was able to improve the surface uniformity of the LCoS panels and reduce the space between pixels.
The less uniform the LCoS surface is, the more variance there will be between phase angles of the liquid crystals on the chip, resulting in stray light especially if they are all supposed to be angled the same for example in a totally black portion of a scene. Flatter pixel surfaces and smaller pixel gaps allow the liquid crystals to all stay in the same line and keep the same phase angles, giving you improved contrast ratio.
Other improvements to the display engine included changes to the color filters; by narrowing up some of the color filters in the RS2, JVC was able to reduce stray light which also contributed to the increase in contrast ratio.
Although the lens is different from the RS1 to RS2, it appears that there are no visual benefits to the new lens. JVC simply went from a manually operated lens to a motorized lens.

http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3089&p=2

Στο ιδιο λινκ θα δειτε screenshot του μηχανηματος! (και λινκ για screenshot του vw60)

…μάλιστα για να δούμε τώρα με color management βελτιωμένο τη ψάρια πιάνει…

…επίσης παρακαλώ του διαχειριστές της κατηγορίας να ανοίξουν ένα thread για όσους σκοπεύουν να πουλήσουν τα μηχανάκια τους τους επομένους έξι μήνες… γιατί με την αναμονή τόσων καινούργιων μοντέλα (DLP, SXRD. DiLA) να γίνει πιο σωστός προγραμματισμός από τους αγοραστές ;)

Γιωργο, ουτε ο HD-1 ουτε ο νεος HD-100 διαθετουν color managment system (CMS). O νεος απλα εξοπλιστηκε με gamma correction sub-menu.

Παρακολουθώ το θέμα και το μόνο που έχω ξανασυναντήσει σαν όρο, είναι αυτό που λέει ο Τάκης.
Και μάλιστα μου το έχει πει φίλη που είναι άσχετη με την τεχνολογία.
Το GAMMA CORRECTION.

Παρακολουθώ το θέμα και το μόνο που έχω ξανασυναντήσει σαν όρο, είναι αυτό που λέει ο Τάκης.
Και μάλιστα μου το έχει πει φίλη που είναι άσχετη με την τεχνολογία.
Το GAMMA CORRECTION.

Μήτσο, με εκπλήτεις....
Να υποθέσω οτι είχες πρόβλημα στο Gamma και σου συνέστησε Correction; :flipout: